Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Recenze (130)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kam až taxi serie musí dojít aby se stopla ? To nejlepší co na filmu bylo, je bizarní sestava policajtů na stanici v Marseille. Na těch postavách by se dal postavit kompletní film na úkor hlavních hrdinů, který na původní tandem nemaj ani omylem, nefunguje to, nikdy na mně nebude fungovat, když si Francie hraje na Ameriku, tak jako Amerika na Francii. pokud jde o humor nebo akci a nebo nekonečný série. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rýchlo a stupídne - nadupané autá a hory idiotského humoru. Je to film, v ktorom sú tučné ženy smiešne tým, že neustále žerú, trpaslíci tým, že útočia na rozkrok a Arabi tým, že sú hnedí. Nemôžem si pomôcť, ale celkom dobre som sa bavil a viackrát som sa schuti zasmial. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl v tu chvíli najetej na tenhle francouzskej humor a la Alain Chabat, tak to snad ocením i víc. Ta policejní stanice, která na mě působila, jak kdyby ji vyhrabali z blázince v Kosmonosích, tu předváděla velký pecky a musím se přiznat, že jsem měl problém se nesmát. Jenže série Taxi je přeci jen o něčem jiným. Hlavní postava, plešatec, co si tento díl i zrežíroval, by byl ještě OK, ale ten jeho parťák, to byl strašnej lůzr. Stejně tak i záběry na auta byly hodně špatný. Nemělo to tu dynamiku původních dílů. Všechno kolem aut tu působilo hrozně levně. Nebýt toho humoru, kterej občas zabruslil zbytečně až do fekálna, a kterej ze všech postav dělal bandu dementů, což taky nebylo úplně dobře a do této série se v podstatě vůbec nehodí, tak je to snad i na odpad. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $miliónovTržby Celosvetovo $37,925,000▐ čo je toto za sériu, jeden diel horší od druhého, strašné podradné / 15%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk, co by mohl být, kdyby byla Marseille vesnicí, klidně označován za vesnického idiota, jeden vyfouknutý Vin Diesel a starý známý Peugeot, kterému motor nezadřel ani saharský písek. Do toho stanice městské policie, kde je nejinteligentnější kávovar, zvracení, rozstřikování hoven a rychlá jízda ulicemi. Humor sice není úplná oligofrenie, ale víc jej najdu v taxíku Aleše Hámy.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naběhl jsem si sám, ale musel jsem přesvědčit na vlastní oči. Ne, že by to bylo úplně blbé, ale jednak se tvůrci mohli vyhnout fekálnímu a fyzickému humoru (jež pochopitelně není za mák vtipný) a trošku to přecejen zkrátit (každá databáze uvádí jinou stopáž, tak nevím jestli neexistují další verze, koukal jsem na Hbo Go), u finále jsem se už jen vyloženě nudil a koukal jen po očku. Potěšil snad jen návrat některých známých postav, snad už nyní tvůrcům došlo, že bude lepší tuto sérii nechat ležet ladem...5/10 ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"I DID MY DUTY AS A POLICEMAN, LIKE DONNIE BRASCO OR JASON BOURNE." ------------ Luc Besson sa dlhé roky dušoval, že piaty diel zo série Taxi určite nevyjde, len aby nakoniec o 11 rokov neskôr vydal úplne prízemné a primitívne Taxi 5, kde z pôvodného obsadenia zostal iba Bernard Farcy a Edouard Montoute. Už hneď na začiatku bolo jasné, že sa jedná o veľmi zlý nápad. Čiastočne sa to dalo aj čakať. Veď aká by bola šanca, že si po viac než dekáde bude chcieť zahrať celá stará známa parta v ďalšom Taxíku, zvlášť po tej slabej, tragickej štvorke? Čas však ukázal, že Samy ohľadom hlavnej roli nebol ani len kontaktovaný na základe odporúčaní Luca Bessona a jediná ponuka bola na drobné cameo. Nemám slov. Tak či onak, keďže T4xi nebol teda posledným klincom do rakvy tejto série, dojnica menom Taxi 5 prácu dozaista dokončila. Enormne moc si vážim tú spomienkovú, emotívnu scénu pre Daniela, Emiliena a prvé štyri filmy, ale inak to s hodnotením nejde. Tak zbytočný film som už dlho nevidel. --------- (04.02.2020) Pustil som si to počas deväťhodinového letu, reku, že mi čas ujde aspoň trochu... ako veľmi som sa mýlil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Absence hrdinů z minulých dílů tu ani tak nevadí. Jsou nahrazeny mnohem početnější sebrankou, která je ještě bláznivější, mnohdy až za hranicí únosnosti. Jinak jde o standardní pokračování, od kterého se už nedaly čekat žádné zázraky dopředu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Francouzská fraška, která už dávno nespoléhá na kval(i)t(u). Bohatě jí totiž stačí, když je celá Marseille vzhůru nohama i koly. A aby ne, když vytuněné legendární taxi vzali do opratí dva troubelíni na zločin jatí. Sylvain Marot je elitní pařížský policista, který se dočkal přeložení k útvaru městské policie poté, co místo policejní placky vytáhl na ženu starosty svůj nástroj pro její obšťastnění, a trouba Eddy Maklouf, co je synovcem muže, který kdysi usedal za volant legendárního bílého taxíku. A tihle dva mají dopadnout nebezpečný italský gang lupičů, co řádí ve zdejších malebných uličkách. Rovnou může divák zapomenout na jakoukoliv kompaktnost a dějovou komplikovanost. Na tohle už benzín dávno došel a tvůrci natankovali jednoduché eskapády, kdy se řádící páka neustále přeřazuje k trapnému, křečovitému, svěžímu i originálnímu humoru. Dva ústřední představitelé Franck Gastambide a Malik Bentalha u nás nejsou známí, ve své domovině ovšem sklízejí úspěchy. Oba se také postarali o scénář, něco jim na cestu připsal i produkující Luc Besson. Gastambide se ujal režie, a pokud jste viděli třeba jeho režijní kousek "Pařba v Pattayi", budete přesně vědět, do čeho jdete. Film je vyvedený na solidní technické úrovni, eskapády sestávají povětšinou z epizodního rázu, postavy jsou vesměs stiženy demencí, z nasnímaných lokací probleskují reklamní tipy na strávení letní dovolené. Od prvního dílu této patrně nikdy nekončící komediálně/akční série už byly projety hektolitry benzínu a najety stovky humorných kilometrů. Žádná omezení rychlosti a úrovně humoru zde neexistují, tudíž divák se může i tentokrát povozit příslušně akčně a vysmátě. A dřívější decentně přívětivý francouzský humor, jimž si francouzské komedie získaly značnou oblibu, byl i tentokrát ponechán na odpočívadle. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší, čekal jsem větší průser. Co mě potěšilo, byla vzpomínka na předešlé díly a zmínka o hlavních postavách. Celkem jsem se i dost zasmál, některé scénky fakt výborné. Co je ale špatný, je výběr herců, jde vidět, že Francie je vážně v hajzlu. Rozhodně ale lepší restart, než u Kurýra. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Populární série Taxi šla kvalitativně domů už od mizerného třetího dílu, ale teprve ten pátý, který obměnil hlavní hlavní herecké duo, je tím nejhorším a nejzbytečnějším dílem série. Bylo mi za tvůrce stydno. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Emil u policie nepracuje a Daniel žije v Kalifornii, to je vše, co se o původní dvojici dozvíme a nastupují dva naprosto nesympatický kreténi na jejich místo. Policajt by ještě ušel, ale ten Danielův synovec to je pecka. V celý okupovaný Francii asi nenašli odpornějšího a otravnější přistěhovalce, který by mohl srát diváky co repliku a dojebat jméno kdysi opravdu výtečné série. I když na druhou stránku série, která končí výtečným druhým dílem a od třetího jela na poslední výpary. Když si vzpomenu na ten úžasnej soundtrack, původní taxík 406 a skvělého Naceriho, plus tu dokonalou atmosféru a esenci devadesátých let, ve kterých sem vyrůstal tudíž nostalgie dělá hodně, je mi do breku co za paskvil z toho Besson nechal udělat. Esenci všeho, co je na téhle době špatné. Vtipy nefungují a těch dobrých je málo, taxík nehraje ve filmu žádnou roli a jeho konec je docela urážka. Dám dvě hvězdy, protože pár vtipů se povedlo a občas jsem se zasmál, ale jinak je pětka určitě nejhorší díl a jasný důkaz toho, že devadesátá léta i přesto, jak jsem je miloval jsou nenávratně mrtvá.30%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postmoderní tradice recyklování výrobků až nad únosnou mez. Této díl upadlo až a dno této meze. I vtipy pokleslého vkusu. Jediné kouzlo má ten taxík, ale v akci je dvakrát. Hrdinové nesnesitelně žvaní, padají, jedí. Svépomocný systém občanského varování před řidičským antitalentem mě pobavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúzska komédia, kde z hlavných postáv je biela vlastne len jedna žena, inak samý Arabáš, Alžírčan, nejaký Poturčenec, opekaný Vin Diesel a podobne. Proste Francúzsko v novom šate. Pričmudenci sú králi a blondínky im ležia pri nohách. To už človeka napadne len úryvok z pesničky Tabáček: "No je to fakt bída" ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se na to dívat. Ale už to není tak vtipné, tady máme v policejním týmu samé dementy, což je spíše trapné než-li vtipné. Ale ve filmu je alespoň odkaz na Daniela a Emiliana, což je fajn. Stejně si ale myslím, že bez této dvojice se pokračování točit nemělo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto nového Taxíka nechtěl vůbec jít. Už jen kvůli absenci ústřední dvojice – která byla kromě vytuněného taxi tím nejlepším. Byl jsem rozhodnutý tento kousek rovnou hodit do odpadní žumpy, ale…Zaprášený auťák, na který kdesi v prdeli světa kreslí šulíny, jsem prostě chtěl vidět znovu v akci. Nabušený polda a pirát silnic v jedné osobě si mě získal na svou stranu, no synovec Daniela už tolik ne – i když jeho epizodka se striptýzem a následným požárem taky pobavila. Ona celkově byla celá zápletka taková chudá, vedlejší postavy otřesné – ta bandička policajtů totální čuráci + tlustá a nechutná buchta, no a z původní série tu zbyl jen dementní šéf policie (nynější starosta) a černý polda. Tvůrci se ani nerozpakovali okopírovat některé scény či hlášky, ale přidali i celkem pohlednou mechaničku (to rande ve vodním parku a agresivní zvíře bylo luxusní), nakonec přišlo i pár solidních akčních scén, trocha toho humoru, takže jsem lehce změnil svůj názor. I tak to ale balancuje na hranici podprůměru a průměru. Trpaslík a sexy Sabrina Ouazani však rozhodli, že tomu nakonec ty tři hvězdy dám, ale prosím příště chci zpátky Daniela s Emilem a toho kokota šéfa už pošlete do důchodu… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, slušný, koukatelný a částečně vlastně i příjemný odskok. Z původní série nezůstal v podstatě nikdo důležitý, ale ustálo to. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Chválím nečekal jsem zázraky ale jsem spokojený, skvělá zábava super auta sice málo v akci ale budiž, herecká hlavní role bomba zbytek oddílu hrozný ale zasmál jsem se, hudba skvělá prostředí plného slunce super. Dávám 4 i když by si to zasloužilo min za pár zbytečných věci a málo akce ale já jsem se skvěla bavil i když příběh byl jednoduchý mělo to své kouzlo jinde za mě super. ()

Reklama

Reklama