Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (248)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kde hrá Suchánek, tam nemôžeme čakať vážny film. Od začiatku do konca som v tomto filme hľadal nejakú peknú tvár, na nijakú som však nenarazil. Od detí, cez študákov až po učiteľky to tam vyzerá ako kásting na Slonieho muža. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Já nechci bejt zlej na každej českej film, ale copak mám jinou možnost? Když dostanou zoufale nevtipnou a nekonečně nudnou komedii se zvráceným poselstvím, že "typický průměrný Čech Pepa Novák" za nic nemůže a vinu za všechno nesou vždycky ti druzí, tak těžko můžu jinak. Fakt, hlavní myšlenka Pepy je, že my jsme ti hodní, ale ten hnusný svět s námi nehezky vyjebává a ostatní nás jen využívají. Takže leitmotivy jsou neschopnost přijmout odpovědnost za vlastní osud, zbabělost postavit se za něco, čemu věřím a co chci - je smutné, že se režisér Kameňáku 4 Novák a zoufale netalentovaný scenárista Sauer domnívají, že to jsou převažující pocity většiny z nás, a na jejich základech staví celý film. To vše podporují myšlenkou, že když to holt v tomto životě nevyjde, povede se to v tom příštím. Jenže Pepa Novák nevyvolává soucit. Mělo jít o hodného smolaře, ovšem vyšel nesympatický a evidentně mentálně slabší jedinec, který rád šmíruje lidi a bůhvíco pak dělá ve sprše. Asi nejlépe tragédii celého filmu vystihují postavy šmírovaných sousedů Martina Pechláta a Anny Stropnické. Právě jediný pokus o životní vzdor unavené manželky, její snaha něco se sebou udělat a něco změnit, je spolehlivě udušena odporným manželem - a ještě se to podává jako výhra. Pokud film stojí na takhle vratkým ideovým základě, dost těžko lze očekávat vyšší hodnocení. Ani tu nemusím psát o kravinách, jichž je ve filmu taky dost (více o nich zde). Už plakát by měl každého varovat. Smolařem proti své vůli je nesmyslný slogan, podle kterého někdo jiný asi může být smolařem o své vůli nebo co. Mám chuť na člověka, co to vymyslel, zblízka zařvat, že neexistuje jediný dobrovolný smolař, každičký smolař jím je proti své vůli... Ach jo. No jo. Tak třeba v nějaké další inkarnaci bude z Pepy koukatelný film, ne jen esence zbabělosti. V tomhle životě to fakt nevyšlo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Veľmi trápna rádoby-komédia, kde sú všetci zlí, kde sú všetci vinní, len hrdina Pepík je nepochopený. Vôbec nechápem, prečo som to dopozeral... Možno preto, že aj v mojom okolí je zopár takých ľudí a chcel som vedieť, ako sa s tým vysporiada tento film. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic a dostalo se mi mimořádně příjemného překvapení. Naprosto obyčejný film o obyčejném českém Pepovi, kterému se v životě zase tak úplně nedaří a orgastických zážitků aby u něj člověk pohledal. Výborný Michal Suchánek a svěže napsané komediální drama. Nerozumím, proč tak slabé hodnocení na ČSFD. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vlastně nakonec docela příjemné překvapení. Novák, a tím myslím teď režiséra, netlačí s humorem zbytečně na pilu a dávkuje ho rozumně, přičemž přiběh často sklouzává do roviny melancholie, takže chtě nechtě vám toho Pepy začne být tak nějak líto. Suchánek hraje přirozeně a byl vlastně i tím jediným faktorem, kvůli kterému jsem tenhle film chtěl vidět. Ačkoliv nejsem příznivcem novodobých českých filmů, musím uznat, že tohle bylo v pohodě, a to i přesto, že Ján Novák zatím nemá bůhvíjakou filmografii. Zároveň nechápu některé hejty, obzvlášť v době, kdy se v kině vyskytují takové skvosty jako Zoufalé ženy dělají zoufale věci nebo Věčně tvá nevěrná. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je Pepa. Pepa žije dosti tragický a nudný život, takže s těchto ingrediencí musel nutně vzniknout tragicky nudný film, jehož nejlepšími momenty jsou reklamní přestávky. Česká filmografie opět nezklamala! ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Záměr scenáristů Jána Nováka a Jaroslava Sauera je přitom jasný. Suchánkův odstrkovaný podpantoflák Pepa má v divácích vzbudit lítost, protože všechno špatné, co se mu kdy přihodilo, podle něj nebyla jeho vina. Soucit se však hledá poměrně těžko pro postavu, která si po večerech prohlíží tajně pořízené fotografie své dvacetileté sekretářky a následně nad nimi masturbuje ve sprše. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Předstíral jsem, že to chápu a že mi to nevadí, a chodil jsem to jako chlap rozkouřit na balkon.." ;) Pointě navzdory typický Novák, pomník zoufalství.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Docela to.šlo. Lepší průměr. Na konci jsem musel konstatovat: "Chudák Pepa, ten měl ale život. A co víc, ten měl ale semetriku". Jinak Suchoš na pohodu. 67% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pepa je typický příklad filmu, který po jednom shlédnutí neurazí, ale ani nenadchne a čase zapadne mezi desítky dalších, po kterých za pár let neštěkne ani pes. Suchánek je vcelku přirozený, Špalková stejná jako vždy. Nezaujme ani nikdo další. Pepa je prostě průměr. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, který ve mně zanechal rozporuplné pocity. Ani ne tak tím, jak vypadá (protože co si budeme povídat, v kontextu další Novákovy tvorby se jedná o klenot), ale tím, o čem vlastně vypráví - o hodném, ale dost neprůbojném chlapíkovi, který vede hodně smutný život, ovšem může si za to jenom on sám. Celkem fajn, hlavně díky Suchánkovi, ale dost tomu všemu chybí nějaká závěrečná katarze. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Bylo mi to doporučeno ze dvou stran jako hustá komedie. To jsem si tedy dost naběhla. Když byl náš tragohrdina ve školních letech, ještě se to s přimhouřenýma očima dalo, ale jakmile "zeSuchánkovatěl", bylo to už jen nudné. A závěr tomu ještě nasadil trnovou korunu ... :( ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oktavianus to napisal genialne : "Já nechci bejt zlej na každej českej film, ale copak mám jinou možnost? " Brutal, ono sa to ani neda nebyt zly na tuto picoidu. Toto nazvat filmom, tak je s dotycnym daco zle, toto je proste picoida, ktora sa sunie odnikial nikam. Fakt poniektore nove ceske filmy, to je zlo, to je pure evil : zlo netreba uznavat, so zlom sa bojuje ! 5 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mnoho takzvaných komédií bez humoru s hlúpym dejom tu má podstatne vyššie hodnotenie. Podľa mňa celkom dobrý film a prišiel my aj dosť reálny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pepa je trouba, možná si za to může i sám, ale popravdě jsem mu přál lepší život. Či lepší konec, protože ten filmový byl podle mého trochu useknutý. Jinak minulost byla poněkud nudná, současnost Pepy i díky Suchánkovi stravitelnější. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Já to tušil. Už když jsem viděl trailer, když jsem šel do kina na Tlumočníka. Máme tady další, zoufale nevtipnou a trapnou "komedii", která je jen tak tak lepší než Věčně tvá nevěrná, ale ne o moc. Nejlepším hercem je tady překvapivě Suchánek, i když nemá moc co hrát. Ostatní herce nekomentuji, nebudu tu zbytečně nadávat. Většinou ty záběry vypadají, jako kdyby všechny byly točeny na první dobrou, asi proto to vypadá tak otřesně. Scénář je děravý až běda. Žádná postava, kromě Pepy, tu není pořádně popsaná, třeba ta Pepova dcera - já úplně zapomněl, že nějakou má, jelikož tam byla asi dvakrát. Navíc se zdá, že je mu úplně ukradená. A ten zbytek, o něm taky nevíme nic. Co je s jeho rodiči? A spolužáky z gymnázia ještě někdy viděl? No dobře, co dál je na tomhle filmu špatně. Jo, je to nuda. A bohužel až tak, že ani zkrácení na 60 minut by to nezachránilo, člověk by se stále nudil. Dále nechápu jednu věc - podle plakátu je Pepa smolař. Ty vole, Nováku, viděls někdy smolaře? Tohle je příběh obyčejného člověka, kdyby to byl smolař, tak má smůlu celý film a navíc by přišel úplně o všechny a o všechno. Pak bych slovo smolař chápal. Ale tohle žádný smolař není. Kdyby byl, musel by na tu vojnu. Šel tam? Ne, šnupal kakao (hahahahaha) a vymluvil to na nemoc. To bylo štěstí. Tak ty vole, netvrďte mi něco o smolaři... Co říct dál, tady nebudu ani psát o úpadku české komedie, u tohoto režiséra jsem to čekal. Jen jsem mu chtěl dát ještě šanci, ale asi to bylo k ničemu, jelikož jestli je tohle jeho nejlepší film... Škoda slov. Jo, úplně jsem zapomněl zmínit konec filmu! Ono to vlastně koncem začíná, ale já pořád doufal, že to bude jinak. Já naivka, skončilo to tak, jak ukázal začátek, nabylo to jedné ze tří typických znaků pro český film a nakonec to skončí ještě blběji, než to vypadlo. Super. Nuže dobrá, co ke konci komentáře říct? Někdo nemá rád Trošku, někdo nemá rád Magnuska, ale myslím, že se na nejhorším českém režisérovi všichni shodneme - Ján Novák. Ale upřímně, Dukátovou skálu a Teambuilding vidět chci, už jenom proto, abych věděl, jak vypadá dno českého filmu. ()

Reklama

Reklama