Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (248)

Figu 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, nebejt Suchoše, film by byl na pokraji komatu a odpadních vod. Míša nejen herecky, ale i vypravěčsky podává kvalití výkon. Jinak to okolí působí dost trapně... Peťa Špalková jako hysterická semetrika by ode mě dostala max pět minut života! Pepa měl výdrž... 55% ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Já to tušil. Už když jsem viděl trailer, když jsem šel do kina na Tlumočníka. Máme tady další, zoufale nevtipnou a trapnou "komedii", která je jen tak tak lepší než Věčně tvá nevěrná, ale ne o moc. Nejlepším hercem je tady překvapivě Suchánek, i když nemá moc co hrát. Ostatní herce nekomentuji, nebudu tu zbytečně nadávat. Většinou ty záběry vypadají, jako kdyby všechny byly točeny na první dobrou, asi proto to vypadá tak otřesně. Scénář je děravý až běda. Žádná postava, kromě Pepy, tu není pořádně popsaná, třeba ta Pepova dcera - já úplně zapomněl, že nějakou má, jelikož tam byla asi dvakrát. Navíc se zdá, že je mu úplně ukradená. A ten zbytek, o něm taky nevíme nic. Co je s jeho rodiči? A spolužáky z gymnázia ještě někdy viděl? No dobře, co dál je na tomhle filmu špatně. Jo, je to nuda. A bohužel až tak, že ani zkrácení na 60 minut by to nezachránilo, člověk by se stále nudil. Dále nechápu jednu věc - podle plakátu je Pepa smolař. Ty vole, Nováku, viděls někdy smolaře? Tohle je příběh obyčejného člověka, kdyby to byl smolař, tak má smůlu celý film a navíc by přišel úplně o všechny a o všechno. Pak bych slovo smolař chápal. Ale tohle žádný smolař není. Kdyby byl, musel by na tu vojnu. Šel tam? Ne, šnupal kakao (hahahahaha) a vymluvil to na nemoc. To bylo štěstí. Tak ty vole, netvrďte mi něco o smolaři... Co říct dál, tady nebudu ani psát o úpadku české komedie, u tohoto režiséra jsem to čekal. Jen jsem mu chtěl dát ještě šanci, ale asi to bylo k ničemu, jelikož jestli je tohle jeho nejlepší film... Škoda slov. Jo, úplně jsem zapomněl zmínit konec filmu! Ono to vlastně koncem začíná, ale já pořád doufal, že to bude jinak. Já naivka, skončilo to tak, jak ukázal začátek, nabylo to jedné ze tří typických znaků pro český film a nakonec to skončí ještě blběji, než to vypadlo. Super. Nuže dobrá, co ke konci komentáře říct? Někdo nemá rád Trošku, někdo nemá rád Magnuska, ale myslím, že se na nejhorším českém režisérovi všichni shodneme - Ján Novák. Ale upřímně, Dukátovou skálu a Teambuilding vidět chci, už jenom proto, abych věděl, jak vypadá dno českého filmu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslim,že i přes dost pochybnou kvalitu filmu je to asi nejlepší počin Nováka v jeho filmografii.I tak ale jak herecky,tak hlavně scénáristicky je to dost pofidérní.A navíc jako už poněkolikáty nemůžu zjistit,proč autoři točej tyhle lacině vypadající zmary.40% je pro tenhle kus až móóóóc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem na to přepnul a zhruba to dokoukal. Na to že to bylo psaný jako komedie, to moc komický nebylo spíš naopak. Bylo ho hodně hořký a ten konec bez happy endu dost nezvyklý. Takový lidi určitě jsou a je jich hodně těch podpantofláků či lidí co si nechávají vše líbit. I já si nechám až moc líbit, ale prostě takový je život. ()

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Tento film mal naozaj miestami, hlavne na začiatku a na konci úplne viditeľné znaky filmu Americká krása, akoby sa niečomu takému chcel podobať, ale ani zďaleka. Určite nemôžem povedať, že by som sa tu i tam nezasmial a malo to celkom dobrú myšlienku, ale celkový dojem, taký priemer. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak i Jan Novak umi nekdy prekvapit.-). Mne se to libilo, lehka komedie s dramatickymi prvky jednoho nestastnika. Suchanek nevadil, zajimave herecke obsazeni hlavne v mensich rolich. Z hercu jednoznacne nejlepší Spalkova. Pekne retro, urcite jedna z tech lepsich ceskych komedii letosniho roku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem větší průšvih, už jen kvůli nelichotivé filmografii režiséra. Tahle hořká tragikomedie o jednom životním looserovi přitom disponuje celkem dobrým námětem a trefně vystihuje realitu všedního dne i s charaktery jednotlivých postav. Navíc partnerská dvojice v podání Michala Suchánka a Petry Špalkové fakt nemá chybu. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Film o kikotech pro kikoty. Naštěstí jsem hrdým kikotem. Protože většinu zdejších odpadů dávají zřejmě jen samý macha a nadsamci. Filmek to není zlý. Pepa je prostě blbeček, který se neumí poprat za svoje sny. Ale ono to tak někdy v životě bývá. I když tady samozřejmě provedeno ad absurdum. Zvláštní je, že až je na Suchánkovi znát těch 15 let, ostatní herci jakoby nestárli. A konec samozřejmě crazy, ale proč ne. Lidem, co jsou někdy životem cloumáni, ať se snaží nebo nesnaží, má film co říct a pro ty ostatní jsou tady akční slátaniny. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na úrovni studentského cvičení... Mít takového skečaře jako je Suchánek ve filmu a nepustit ho ke scénáři je Novákova velká chyba... Jedna hvězda za Suchoše druhá za závěr filmu... ()

panMartin odpad!

všechny recenze uživatele

Sračková česká slátanina. Snažím se v každém českém filmu najít aspoň tu jednu hvězdu. Vyškrábnout ji... kdekoliv. A musím říct, že tady to nešlo, prostě není kde brát. Nudný film o nudném člověku s nudným životem. Pořád čekáte, až se něco stane a ono se pořád nic nestane. Sice role věčných smolařů šly Suchošovi vždy zahrát perfektně, tak tento film je velký krok vedle. Aspoň ty kozy Aleny Dolákové stály za něco. Totální ztráta času. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byla komedie se Suchánkem, to mělo i své silné stránky. Nebylo to nijak trapné, sprosté a blbé, šlo o vyprávění normálního chlapa, který prostě ve svém životě neměl štěstí na manželku, a vlastně i tak trochu na přátele. Přesto konec překvapí, i když tak docela mile. Jo, ušlo to, slušná záležitost, i když jen maximálně do televize. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Příběh Pepy. Pepy, ve kterém se uvidí spousta lidí nebo ho ve svém okolí poznává na spoustě lidech. A právě proto, dá se říct, na tak spíše smutný příběh se mě nechce dívat s takovým nadšením, protože ho vidím okolo. Jinak to má koneckonců jakési pozitivní poselství, Suchoš to hraje bravurně s tím svým zaujetím. Blažkovi ta role taky sedla. Není to doslova špatné. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pepa je naštěstí dost kratičká etýdka jednoho ňoumy a představa tvůrců, že na jedné situaci postaví celý film. Po půl hodině jsem si říkal "ok, představení máme za sebou, tak teď samotný film". Potom jsem si to samé říkal po hodině. A zase nic. Deset minut před koncem už jsem moc nepočítal, že by se vůbec všechny postavy a děje měly v něco rozumného spojit. To se naštěstí stalo a divák se mohl vtipu, který nezáživně Ján Novák vyprávěl 80 minut, lehce pousmát. Toť vše. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Šíleně depresivní, tragikomický film. Čekal jsem takový ten klasický vývoj hrdiny, který se z nuly stane někým, ale tady to neplatilo - snímek akorát ukázal onu stránku života, který vlastně zůstává po celou dobu stejný a když je špatně, proč by nemohlo být ještě hůř. I přesto děj bavil zejména v první polovině, kde jsme sledovali dětství Pepy, druhá se už trochu víc ustálila ve stereotypu a ztrácela tempo. Jen styl začátku i konce je částečně vykradený z Americké krásy a konečnou pointu s reinkarnací jsem v totožné formě už taky předtím někde viděl. Jinak tedy celkem zdařilý snímek, na který se už asi znovu nepodívám - až moc se v něm nacházím. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Smutná tragikomédia o bežnom ľudskom, hlavne veľmi nešťastnom, živote. Kolko takých rodín je. A predsa sa to dá podať aj zaujímavo a nie zbytočne ťažko až nepozerateľne. Na jedno videnie to ale stačí. 3 z 5 ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Uplná debilita to není, jak bych čekal, stejný jako když Vám chybí čárka nad uuuuu. Verdikt: prostě to jen nikoho nezajímá, čistých 40% ()

Reklama

Reklama