Reklama

Reklama

Ježek a kudrny

(TV film)
  • Velká Británie Short and Curlies, The
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1987, 18 min

Obsahy(1)

Čtyři obyčejní lidé, čtyři obyčejné životy: užvaněná kadeřnice, její zapšklá dcera, její se svými vlasy věčně experimentující zákaznice a mladíček, který by si rád našel holku. A přece jejich příběhy nabízí působivý a přesvědčivý pohled na lidské hemžení. Scénárista a režisér Mike Leig se totiž umí na život a běžné problémy těch úplně nejobyčejnějších lidí podívat tak jako téměř nikdo z jeho generace. K jeho stylu neodmyslitelně patří i cit pro prostředí a zvláštní, nenápadný humor. Vypovídá o nedostatcích ve vzájemné komunikaci člověka s člověkem, o neporozumění, jež často zbytečně způsobuje těžkosti ve vztahu i mezi nejbližšími lidmi, především v rodině. Leig je mistrem psychologické drobnokresby a dokáže úspornými prostředky vystihnout charakter svých "hrdinů" i atmosféru prostředí, v němž se pohybují. Dokazuje to i ve filmu Ježek a kudrny na miniploše necelých osmnácti minut. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Prostredníctvom nahliadnutia do bežného dňa štyroch ľudí spoznávame život svoj. Štvrťhodina stačí. Nepodstatné sa skrýva šikovným strihom udalostí a rozhovorov. Zhustená kadernícko/ lekárensko/ vzťahová etuda s humorným odľahčením. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ach ten leigh - ten to vie. jeho hrdinov musíte milovať no zároveň by ste s nimi nevydržali ani päť minút! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

ONA: Mal si niekedy zápchu (CZ čítaj zácpu) ? ON: Nie, zato moja mama áno. Ty ju máš ? ONA: Áno, skúsim si vziať preháňadlo (CZ čítaj projímadlo) ! ON: A k nohám Ti spadne celý svet. ------------------------- ONA (najsuchšie, úplne britsky): To nebolo veľmi vtipné ----------------------------- ()

easaque 

všechny recenze uživatele

kraťas, kde se toho za čtvrt hodiny nakecá tolik, jako v běžným celovečerním filmu. Spíš si ho "užije" ta "něžnější" polovina lidstva a pro mě to byl jen takový menší, zrychlený, ale vcelku reálný pohled do jejich mentality. Lepší 2 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

DannyBoy80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na toto můj inteligenční kvocient asi nestačí. Nevím co tím chtěl kdo říct. Nezasmál jsem se ani jednou a to mám britský humor rád. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá smršť dialogů v typickém britském hávu. Povídka, která mě dovolila jen letmo nahlédnout do osudů čtyř obyčejných lidí, prožívající své každodenní radosti a starosti. Díky za tu minutáž, jelikož kdyby režisér zvolil celovečerní formát asi bych nedokázal celý snímek absorbovat. Tím v žádném případě nechci naznačit jakoukoliv negaci na jinak mile stvořenou povídku. ()

Reklama

Reklama