Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Recenze (109)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Milo ma prekvapila zápletka. Myslel som si, že to bude film o stretnutí po rokoch dvoch bývalých milencov, ktorí budú spomínať na lepšie časy a možno vzplanie aj nejaká dávno vyhasnutá iskra. Samozrejme sa tu riešila aj minulosť spojená najmä s peniazmi a staré krivdy, ale hlavné tu boli vzťahy. 6,7/10. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

No co už čekal sem že,to bude lepší ,místama až nudné.Penélope by se konečně měla na nějaký čas vykašlat na Španělské filmy a konečně hrát i v těch od USA.Takhle je to cca těch 60% ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Působivé, skvěle zahrané drama, krásné ženy, víno, rodinná idylka - pak se něco zlomí. Všichni už to vědí - jen on ne. Hořké, s polootevřeným koncem, nutící k přemýšlení. Něco tomu ale chybí, je to neuspokojující - přesto musím říct spíš dobrý film. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů v podstatě musím souhlasit s kritikou jednoduchosti děje, předvídatelnosti otcovství i nepochopitelných pohnutek přílišného množství herců... jenže mistrovské herectví obou hlavních postav, sociokulturní autentičnost španělské rodiny a vrstevnatost prožívané úzkosti mě vtáhly dovnitř toho, co se dělo na plátně. Neseděla jsem v kině, ale byla jsem tam s nimi. A to mě dostalo. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Obsazení je světové. Provedení je krásné, ale příběh vázne. Pak to z toho dělá zbytečně dlouhý průměrný film.. škoda! ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Klasická úroveň otrepaných únosových príbehov so šarmantnými pútavými herečkami, ktoré si uhrali to svoje. Pomaličky sa to rozbiehalo a presne, keď to malo nabrať tu pravú a nezištnú atmosféru to réžia na škodu veci zabalila a nechala diváka rozmýšľať, ako to asi mohlo pokračovať a dopadnúť. Ak by sa mu ale chcelo. ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký výkon Penélope a Javiera, docela zajímavý příběh a taky to bylo místy pěkně napínavé. Za mě skvělá podívaná, už kvůli Penélope ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká jednoduchá vzťahová dráma, ktorá ničím nezaujme, ale ani neurazí. Dá sa na to pozrieť, ale skôr je to v takom štýle telenovely, kde hrajú zaujímaví a uznávaní herci. Inak ale nič moc a jedna projekcia úplne postačí. 50 % ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady průměrných snímků, které jsem měl možnost v poslední době zhlédnout. O únos pubertální dcery tu prvoplánově nejde, mezi řádky vyvstává nejen dávná rodinná křivda, ale i jedno velmi pečlivě skrývané tajemství. Obsazení fajn, nicméně celkový dojem z filmu je dosti rozpačitý. Děj je rozvláčný, roztahaný, bez špetky napětí, místy opravdu nudný. Slabý průměr, vlastně skoro jen na dvě hvězdy. ()

Ence 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí filmy překypovaly buď zvraty a překvapivými odhaleními nebo nejistou, tísnivou až dusivou atmosférou; je v tomto snímku děj přímočarý, předvídatelný a jednoduchoučký a atmosféra se kamsi vytratila. Noční brození řekou a podivné vyměknutí únosců z důvodu "neúnosných rodinných rozepří" mi do celého kontextu vůbec nezapadlo. Při závěrečných titulcích jsem měl pocit dobře odvedeného řemesla, ale víc nic. Možná bych hodnotil výše, nebýt namlsaný předešlými Farhadiho snímky. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím hodnotit vysoko přesto,že má film drobné nedostatky.Protože Javiera Bardema strašně miluju a to snad každý pochopí. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá věc. Nečekaně, podle místního hodnocení tady vespolek. Začíná to jako příběh jedné dlouhé okázalé hlasité řecké tedy španělské svatby, člověk si říká, jako jasně, slunce v jižní duši, hormony a červené, vytancovat to trochu a do pohody. Pak se najednou něco stane a je z toho rodinné drama, kdy člověk čeká, že se objeví Mads Mikkelsen a začne se mluvit dánsky. Pak jsem měl pocit, že se objeví tah deus ex machina a někdo se probudí nebo někdo někoho najde nebo časová rovina nebo se to nějak vysvětlí… jenže ono jakože ne a fakt nepravděpodobné je skutečným a člověk čumí jak periskop čerstvě vytažený nad hladinu, protože se to nakonec skoulí a partie se dohraje, ale kdo vyhrál, je fakt otazník. Je to prostě otázka, jestli investovat 9 míčů do dcery expřítelkyně…. jakože to samozřejmě není ta hlavní otázka. Těch rovin je tam víc a abych se vrátil na začátek, přes tu trochu nataženou stopáž se mi to líbilo… [70%; 2019-03-20 Kino Atlas] ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma o narušených vzťahoch v rodine. Laura prichádza z Argentíny do Španielska na svadbu svojej sestry. Jej rodina a ona sama má niekoľko tajomstiev, ktoré vytvárajú pnutia vo vnútri rodiny a celého mestečka. Únos jej dcéry a výkupné naštartuje jatrenie starých rán a nárast podzrievavosti. Vďaka tomu je odhalenie únoscov, resp. navrátenie Irene zložitejšie. Filmu sa dobre darí udržať atmosféru napätia a obáv. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Silné téma, španělsky vymačkané. Klidně bych uvěřila i mnohem větší hysterii, ale kvituji značnou umírněnost. Bohužel, v určitých kolizních bodech a vysvětleních takto vyprávěný příběh pokulhává a zůstává ukryt někde mezi žánry... pro mě snad nejblíže psychodramatu, byť zároveň pomrkává po thrilleru, sociálním dramatu a snad i romantické komedii. Každopádně Penélope a Javier UMÍ zaujmout! ()

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama