Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (109)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ten film skončil v momentě, kdy to mohlo začít být konečně zajímavý. To byl důvod k totálnímu rozkolu v rodině! Tenhle biják by mě zajímal. Ten, co jsem ho právě dokoukal, nebyl nic moc. Vsadit na to, že se prachy na výkupné podaří rodině oběti obstarat odprodejem pozemků, to je absurdní. Konkrétně u nás by na ně únosci mohli čekat roky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatickí herci utopení v kolosálnej nude. Príbeh snímku je totálne banálny a bez akýchkoľvek nápadov, ktoré by aspoň trocha zaujali. Záver sa síce snažil svojim rozuzlením trocha šokovať, ale v konečnom dôsledku rovnako nešlo o nič svetoborné. Skrátka snímkom som iba preplával a to s pomerne veľkou frekvenciou potreby zakrývať si ústa pri zívaní. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Asghar Farhadi vypraví velmi pomalé rodinné drama, v němž je tolik postav, že se brzy přestanete orientovat v tom, kdo má s kým jaké rodinné vazby a proč je zrovna jeho přítomnost v příběhu důležitá. Všichni pod tlakem tragických okolností jitří staré rány a víří do té doby pokojnou atmosféru. Když jedna z postav odkryje v druhé části snímku své tajemství, divák je schopen si ho domyslet už pěknou dobu předtím. To vše je podáno bez sebemenšího napětí, zajímavých dialogů či jediné scény hodné zapamatování. A když to ani mezi Javierem Bardemem a Penélope Cruz nejiskří, je už někde něco špatně. [KVIFF 2018] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Taková lepší španělská telenovela. Hlavní herecké duo, tedy P. Cruz a J. Bardem, hrají naprosto dokonale. Ostatní neznámí španělští herci taktéž. S tím nemám žádný problém. Samotný nápad je také fajn, myšlenka příběhu, to ano. Ale to zpracování. Je to moc dlouhé, pomalé a vůbec to ke konci negraduje. Místy se ani hlavní zápletka neřeší a spíš se zaměřujeme na vztahy, rodinné strasti, křivdy. Takové křehké vztahy. :) Dalším problémem je, že příběh je moc předvídatelný, průsvitný. A to filmu škodí. Jako celek je to ale fajn průměrný filmeček. A hlavně španělština se krásně poslouchá... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Thriller-Krimi zabalený do rodinného hniezda. Na 130 minút to tempo, ktoré zvolil pán Farhadi, je pomalé a rozhodne je na úkor kvality. Na záver nečakajte nejaký veľký „wau“ okamih. Z hereckej stránky skvelá dvojica P. Cruz a J. Bardem (R. Darín tu len asistuje). Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Jedná sa iba o druhý španielsky hovorený film v histórii, ktorý otváral MFF v Cannes. Prvým bol film Zlá výchova (2004). (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Torrelaguna, severne od Madridu. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama