Reklama

Reklama

Noční útok

  • USA Breaking In (více)
Trailer 1

Mladá žena Shaun se se svými dvěma dětmi vrací po smrti svého otce do domu, kde prožila své dětství. Má v plánu vyřídit pozůstalost a dům prodat. Netuší však, že krátce předtím se do domu vloupali čtyři nebezpeční zločinci, kteří mají v úmyslu vykrást otcův trezor v domě. Po zjištění, že jsou v domě vrazi, Shaun stihne z domu utéct, ale Jasmine a Glover jsou zajati jako rukojmí. Ukryje se v lesíku, ale zde ji vypátrá zločinec Peter. Ukryje se v lesíku, ale zde ji vypátrá zločinec Peter. Toho se jí podaří přemoci, ale když Eddie vidí, že Shaun drží u Peterova krku nůž, sám ho zastřelí. Shaun později opět ukrytá v lesíku vidí, jak k domu přijíždí Maggie, která jí má pomoci s prodejem domu. Maggie pochopí, že něco není v pořádku, ale když chce utéct, jeden ze zločinců, ji chytí a podřízne. Shaun se nakonec do domu dostane a sejde se tajně s Jasmine, které zadá pokyny, co má udělat... (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden záporák musí byť samozrejme drsný zabijak s IQ tak 70, druhý je ten "akože" inteligentný, ktorý to celé riadi, tretí je psychicky labilné decko, ktoré sa nikdy nevie rozhodnúť, matka je zase inteligentnejšia ako všetci dokopy, občas sa musí objaviť nejaká debilná vedľajšia postava určená na zabitie mimo záber len preto, aby tam bola aspoň nejaká vražda kladnej postavy, manžel sa musí objaviť v tej najmenej vhodnej chvíli, kedy sa už zdalo, že je všetko vyriešené, a polícia samozrejme až keď je po všetkom. Nie že by sa to nedalo pozerať, dokonca je to sem tam aj napínavé, ale keby bol scenárista tohto filmu ešte o štipku sprostejší, už by som ho musel dvakrát do týždňa zalievať. Tak tak, 40% je myslím akurát, a aj to som ešte mierny. Ale čakal som to, home invasion s ratingom PG-13 ináč dopadnúť nemohlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár fakt viac klišé byť nemohol, ale tentokrát mi to prekvapivo nevadilo. Mohol za to jednak ústredný (geniálny) megadom uprostred lesov, jednak to, že mám pomerne rád home invasion a napokon slušný kasting v čele so sympaťákmi Gabrielle Union (ktorá si to celé aj produkovala) a Billym Burkeom (ktorý hrá hlavného záporáka, takže jeho sympatickosť pôsobí mierne schizofrénne). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Červená krajka na těle Gabrielle Union nebo Jet Li skákající po balkonech hotelu. Takhle si pamatuju akční jednohubku Od kolébky do hrobu. Ovšem Gabrielle táhne na padesátku, dráždivé luxusní prádlo vyměnila za nůž a zapalovač a skáče se tady tak maximálně po střeše honosného domu. Zdědila ho po otci, se kterým neměla nejlepší vztahy. Hodlá vyřídit to nejnutnější a dům prodat. Ovšem tohle místo je pevnost. A to z nějakého důvodu! Plně automatizovaný bezpečnostní systém, všude kamery, vnitřní detektory pohybu, venku aktivující světla. A čtyři zločinci (hloupí a hloupější) si zrovna k vykradení plného sejfu vybrali stejný víkend jako ona a její dvě děti. Australan James McTeigue se nám představil stylovým kouskem V jako Vendeta (u kterého se Wachowští zbytečně stáhli do pozadí) a pak to s ním šlo z kopce. Od té doby se prostě ukazuje jako rutinér, který se tváří, že je něco víc. Není. Přitom první polovina není vůbec špatná. Prostě béčková jednohubka, která může zpříjemnit večer. Jenže v polovině se to překlopí v nezáživný průměr, který pak ve stále nekončícím závěru působí spíš směšně. Jinak bych i ty tři hvězdy dal. Za Fincherovým Úkrytem to samozřejmě zaostává o několik koňských délek. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavá celovečerní naháněčka po velkým domě ve stylu dospěláckýho Sám doma. Jenže je to celý o dost míň hravý a šíleně neoriginální, a ke konci už je těch seskoků z hrobníkovy lopaty prostě moc na to, aby se na tom dala stavět nějaká solidní atmosféra. Dokonce mě to ve finále štvalo až tak, že sem začínal fandit nešikovnejm záporákům. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Breaking In" je film o tom, aby zloduchovia nenaštvali nesprávnu matku. A aby z vydesenej nespravili zúfalú a zúrivú rozhodnutú urobiť čokoľvek. Potom to dopadne tak ako v tomto filme. Osobne poviem, že atmosféru to celkom má, chcel som vidieť ako to dopadne, no do role zloduchov si zvolili vskutku farebnú štvorkombináciu - pokojný šéfko, psychopat, prváčik a zbytočný štvrtý člen. Nemám ich ako inak pomenovať, lebo to sú v podstate všetko, kým sú. Je to trošku prostoduché a nedáva to miestami zmysel. Plus ako povedali viacerí, tí zloduchovia sú celkom tupí a nie je problém, aby ich matka nakoniec celkom šikovne dobehla. Filmu určite chýba, aby sa tu niečo reálne dialo viac. Máme tu dokopy jedinú vraždu a aj to postavy, ktorú sme tu ani nejako pre účely nepotrebovali. No na druhú stranu som si sledovanie tohto filmu celkom užil. Ako ľahký home invasion film mi to v pohode stačí. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Deti sú zavreté doma s vydieračmi a matka, ktorej sa podarilo ostať vonku namiesto toho, aby zalarmovala políciu, susedov či kohokoľvek si polhodinu kučí v kríkoch, ako by jej trebalo kadiť. Na druhej strane jej manžel, ktorý mal pracovať celú noc i víkend si zrazu o tretej ráno cupitá pekne v oblečíku po ulici hompáľajúc si kabelou akoby nič. Nakoniec človeku neostalo nič iné, len fandiť záporákom. Ale ani to nevyšlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skupina padouchů v sestavě ředitel, blbec, psychopat a posera se postaví dvěma dětem a matce, která je občas tak trochu nindža. Je to docela legrace. Lupiči se pochopitelně chovají jako idioti a to včetně jejich šéfa, takže mamina, která sice také není bůvíjaká mozkovna, je všechny v pohodě přechytračí, ačkoliv se pro potřeby filmu musí občas chovat jako nepřemýšlející tele. Nicméně tyhle všechny lapsy jsou největší devízou filmu, protože bez nich by se skoro nebylo na co koukat. To je dáno i tím, že tvůrci poněkud nesmyslně zvolili dětský rating. Názorná ukázka naprosté zbytečnosti. 30% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

James McTeigue - u něj jsem doposud nešel pod (ale ani nad) 3*. Všechny jeho filmy, pod kterými je jako režisér podepsán, se mi celkem líbily. Tohle se mi nelíbilo. Na to, že to s titulkama nemá ani klasickou hod a půl stopáž je to fakt průser - strašně nesympatický "kladný" ?! postavy a ještě dementnější záporáci.. co si od toho jako slibovali ? Napětí snad néé.. tohle bylo fakt hrozný.. 4/10 max páč to vypadalo obstojně, ale je to fakt shit ! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Už z traileru mi bylo jasné, že to bude jako Panic Room z 2002 a proto jsem se na to taky těšila. Není to vyloženě špatný film, jen je to takové bez chuti a ke konci už stále to samé do kola. Hodně mi nesedí časová linka. Od setmění tvrdí jak mají 90 minut než přijede policie a celou noc tam běhají, střílejí a válčí a policie se ukáže až za svítání. Herecky rozhodně zajímavé, ale žádný skvost. Jednou stačilo. Pár fajn hlášek a záběrů, ale za pár dní si na film ani nevzpomenu. Průměr. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to je tak když banda padouchů se společným IQ 6 narazí na nadmámu,která je kombinací Black Panthera a McGyvera,,,jakkoliv trailer nevypadal úplně zle a McTeigue u mě pořád bude díky V for Vendetta dobrým režisérem (ačkoliv to nejspíš není až takový borec),tady je výsledek tristní nuda bez špatky napětí,která budí úsměv tam kde by neměla...20% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Těchto filmů už je moc. Chování osob nesmyslné, snad ani jeden by se v reálném životě takhle nezachoval. Ani matka, ani ti čtyři borci, ani děti, ani otec. Co film má, a za co hvězdičky dávám, je atmosféra. Přes nelogické chování si snímek drží slušné napětí po celou dobu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podobnejch filmů je tuna,a pokud je to ještě takhle s nízkym ratingem,tak sledovatelný jo,ale jinak to žádnou stopu nezanechá.Překvapuje mě,že tohle natočil McTeigue..50%. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Kdo bude chtít tak si vždycky nějaký chyby najde, ale podle mě by to nikoho nemělo urazit.. ono je obecně těžký přijít v home invasion s něčim ,,mimořádným" když to nejlepší v rámci home invasion bylo už zřejmně natočeno, ale já osobně jsem za Breaking In rád protože napínavý to chvílema rozhodně bylo.. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Veľa nezničitelných zberačov bavlny a veľa neschopných padúchov. Pritom stačilo málo, pár krát vystreliť a nekecať. A napätie vytvárané tak, že som sa nevedel dočkať konca. ODPAD! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

4 chlápci se vloupají do baráku, který měl být prázdný a ukrývá trezor s prachama. Co, ale nečekají, že v baráku je dcera původního majitele domu a její 2 děti. Plakát slibuje slušné home invasion bohužel realita je taková, že film je hodně slabý. 3 ze 4 záporáků umřou zbytečnou smrtí a ten poslední, který je slušný magor má málo prostoru a též moc nepředvede. 40 procent za 1 vraždu, která za něco stojí (ta běloška) a 20 za film. Za půl hodiny si na to nevzpomenu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodný priemer. Nič nové, podľa tisíckrát ohranej šablóny, ale zasa posunuté do prítomnosti. Samozrejme na Panic Room sa to nechytá, ale to ani nebolo cieľom. Slušný trilerík, nič viac, nič menej. ()

Reklama

Reklama