Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Časticová fyzička smúti nad stratou manžela, ktorý zahynul v dopravnej nehode. Rozhodne sa vydať do paralelného sveta a nájsť ho v ňom. Čo však nevie ale onedlho zistí je, že táto cesta bude mať pre jej rodinu katastrofálne následky. (Real Tom Hardy)

Recenze (18)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vědkyně zabývající se přenosem hmoty přijde o manžela a vzápětí se jí podaří otevřít bránu do paralelního světa. Poté, co zjistí, že v jiné dimenzi je to podobné jako v té naší, pocítí touhu svého muže ještě vidět. Že si s jinými realitami nelze zahrávat je pak celkem jasné. Ono je to celé takové sešité horkou jehlou, nad některými náhodami se člověk musí usmát, a nesmí se u toho příliš přemýšlet. Ale na mě to jakž takž fungovalo, protože děj měl docela spád, herečka v hlavní roli nebyla úplně špatná a hlavní záporák byl docela legrační, i když to asi nebylo úmyslem. Navíc mám pro podobná cestování slabost, takže i když je to objektivně podprůměrná záležitost, já tomu těch 50% s čistým svědomím dám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Gateway" je malé nenápadné sci-fi, ktoré je síce veľmi jednoduché, no na druhú stranu mám pocit, že sa tvorcovia reálne snažili z toho urobiť maximum čo mohli. Aj keď je tam obrovské množstvo klišé a vieme prakticky od začiatku do konca ako to asi bude pokračovať a čo sa stane, tak som chcel vidieť ako k tomu dospejeme. A je pravda, že paralelných svetov môže byť veľké množstvo a môžu viesť kamkoľvek. A potom sa už reálne nemusíme nikdy ocitnúť v tom svete, z ktorého sme prišli. Nápad je dobrý. Herecké výkony sú okey, no neviem či je tu niekto koho by som dokázal výraznejšie pochváliť. Je to fungujúce. A pri tom aj ostanem. Hudba je veľmi dobrá, vizuálna stránka je okey. Ale radšej nech film neponúka moc efektov, ako keby mal ponúknuť otrasné efekty. Tá minimalizácia stačí a film sa môže viac sústrediť na príbeh a postavy. A možno by to bolo zaujímavejšie, keby tam tých klišé toľko nebolo, no ako film, pri ktorom som si odsedel hodinu a pol mi to nevadí. Jednoduché, funkčné a to mi stačí. Nemôžem povedať, že by to bolo výnimočné a určite sa tento koncept dá využiť aj na zaujímavejšie nápady, než to čo nám ponúka tento film, no ak vám stačia malé jednoduché filmy tak tento nie je najhorší. Zvážte si pre a proti a uvidíte sami. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Částicová fyzička, oddaná manželka truchlí nad ztrátou svého manžela při autonehodě a aby ho získala zpět, zkonstruuje revoluční stroj. To má hrozné následky pro její rodinu. Je to zajímavý nápad, přímočaře provedený s nízkým rozpočtem. Pro nadšené sci-fi fanoušky, ale i ostatní publikum. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad skloubit téma paralelních světů s psychothrillerem typu Noci s nepřítelem, Otčím, Dokonalý manžel a mnoha dalších. Jenže nápad by vystačil tak 40minutový film, proto je to celé natahované, hlavně rodinnými snídaněmi a cestami k altánku nad jezerem. K prvnímu přesunu dojde až po 25 minutách. Díky té vyprávěcí rozvolněnosti pak má člověk potřebu přemýšlet nad tím, jak to, že v paralelních světech mají auta stejných značek a konstrukce a dokonce se stejnými SPZ, jak to, když je přijímač zničen či vypnut, že z jednoho vysílače se do něj dostat nejde, ale z jiného ve stejném světě jo, a jestli platí konec, jak to, že nic nebylo jinak a ničeho si nevšimla atd., atd.? Nebo jsem si říkal - historický okamžik, dostanu se do paralelního světa. A já hned běžím k altánu, abych našla náhradního manžu, a ani se po tom novém světě nerozhlédnu, co je jinak, jak to tam asi funguje. Jako fakt? Ten její původní manžel spáchal sebevraždu, nebo ne? Že se tak loučil po telefonu. A obávám se, že Soto by chtěl natočit dvojku - něco asi jako Matt se vrací -, ale obávám se, že se mu to sesype pod rukama, protože by musel přemýšlet několik tahů dopředu a za roh, a podle tohoto filmu soudě mu nebylo dáno. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné béčkové sci-fi o cestování mezi paralelními světy. Kdo ale čeká komplexní mystery motanici, bude asi zklamaný. The Gateway je spíš takový mix sci-fi a klasické thrillerové naháněčky, byť dobře zahraný a kvalitně zrežírovaný. Pocitově je to spíš televizní produkce, ale vizuál to má určitě nadprůměrný a paralelní světy zobrazené ve filmu vypadaly více než zajímavě a škoda, že jsme se o nich dozvěděli tak málo. Na druhou stranu ale o nich tvůrci řekli tak akorát, aby si zachovaly tajemný punc neznáma. Objektivně je to spíše na takové pěkně trojhvězdí, ale kdo má pro podobná menší sci-fi slabost tak, jako já, nebude určitě zklamán. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další minimalistické sci-fi, které staví především na příběhu, než aby se tolik zabývalo trikovou stránkou. Netvrdím, že je příběh vyloženě originální, zápletku je asi celkem jednoduché odhadnout, ale je to natočeno tak, jak očekáváte, je to natočeno celkem dobře a nejsou zde herci, kteří by vás iritovali. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První půlka se mi líbila docela dost, měla slušnou atmosféru, dobře se vyvíjela a byl jsem zvědavý, kam se posune dál. Jenže pak to začalo být dost očekávatelné, stal se z toho průměrný nudný thriller s jedním sci-fi prvkem a bohužel si mě to pak už vůbec nezískalo. Hlavně jsem pořád čekal, kdy se dozvím, jak moc se liší ten paralelní svět od toho našeho, jestli funguje stejně, jestli jim ten projekt někdo kontroluje, že si může ženská jen tak cestovat do paralelního světa a přitáhnout si odtamtud živého manžela, aniž by se to kdokoli vyšší dozvěděl... Takže ten příběh ani není moc promyšlený a dost mě naštval konec, protože Soto asi strašně věřil tomu, že bude dvojka, tak to ani nijak neuzavřel. A přitom to mělo naběhnuto docela slušně, ale nakonec je to jen průměrná sci-fi. 3* ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Dobrý televizní počin, za zhlédnutí to stálo. Taková hodně odlehčená a lépe zahraná epizodka Sliders. I přes zde značně nevyužitý potenciál ti Ausíci scifárny prostě uměj, klidně bych se podíval i na dvojku. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No ty krávo ! Vědkyně si dělá prdel z časoprostoru, a přitáhne si z paralelního světa který je podobný našemu, svýho mrtvýho manžela. Poté co zjistí, že frajer vypadá stejně ale je trochu magor a chce to tady patrně vyvraždit ovladačem na TV kterej dělá do lidí docela pekelný ďoury, se paní vědkyně snaží toho magora zbavit. Takže si buchta cestuje sem tam, sem tam někdo natáhne brka, a magor jí rozmlátí ty krabičky, co se v nich cestuje tím časobordelem,. No nakonec magor dostane na budku a odletí na fakt nehezký místo, a jak se nám zdá že se to už vše dostalo do pohody, zjeví se mrtvej asistent a nahlásí že to je pěkně v hajzlu. Celkově je to depresivní, místy přiblblý, nejsem z toho moudrej, v podstatě v tom nenavazuje nic na nic a je to totální ztráta časoprostoru. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy mám velice ráda i cestování v čase, tady jsem očekávala, že by to mohlo být docela fajn.Opak je pravdou, docela nuda ..nenadchlo, nezaujalo.Mrtvý manžel se nám přesune z paralelního světa, ovšem není takový jaký ho známe.Tohle už opravdu ne, za mě rozhodně ne. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, konec bohužel překombinovaný a do nikam. Do hlavní role dosadili nepřiměřeně opotřebovanou babičku a její dcera tam vypadá jako škaredý ufon. Zajímavý námět, laciné zpracování, otřesný casting,. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Cestování mezi paralelními světy je stále celkem neokoukaná záležitost a proto se cení každý snímek, který se na toto téma zaměřuje. Obzvláš potěší, pokud se jedná o snímek, který není přitroublý, což tento bezpochyby je.... (abyste pochopili - tento není přitroublý.... tedy až na poslední větu před závěrečnými titulky, za což jde jedna * dolu :-( Takže zde máme maminku s dítky, které jednoho dne ztratí tatínka. Ale protože maminka je vědátorka, které zrovna pracuje na chytrém projektu (který se nedopatřením poněkud odchýlí od zadaného tématu) a tak si jednoho krásného dne (je s podivem, že tam jsou všechny dny krásné ;-)) řekne, že když už teda objevila tu paralelu, jestli by třeba tam nebohl být jiný-stejný tatínek. No a taky, že je.... akorát, je takový "jiný" (tak samozřejmě - nemůže vždy být všechno tak akorát, že ;-)) na což samozřejmě maminka přijde. Celkem film odsejpá, takže se divák nenudí, herci jsou sympatičtí, samozřejmě sem tam jsou některé "logické zádrhely", které s přihmouřením oka přejdete. Bohužel ten konec.... rejža to chtěl udělat ještě trochu zajímavější, ale poněkud přehlédl logickou stránku věci.... a tato už docela do očí bijící :-( Každopádně, se přes všechny klady a zápory jedná o nadprůměrný snímek, který lze vřele doporučit. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Trošku jakoby z pera Raye Bradburyho, hláška "You´re in the wrong world" mi bude dlouho znít v hlavě. Paralelní světy by slušelo prozkoumat lépe, v podstatě ta fyzikální část je jen naznačena, vůbec nevíme, jak se zadává adresa a jak zajistit, že se vrátím, odkud jsem přišel. Je to takové dobrodružství naslepo. ()

Reklama

Reklama