Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejdramatičtější životní příběh. První rozvedená dvojice už po dvou letech od svatby. Marcela žije sama s dcerou, Jiří bydlí u rodičů a oba neúspěšně hledají nového partnera. Tragická smrt dcery, se kterou se Marcela nedokáže vyrovnat. Jiří pak další natáčení odmítl, Marcela se neustále potýká se stále novými příkořími osudu. Její syn, kterého má s druhým partnerem, je problémové dítě. Má málo peněz a propadá se do dluhů. Tomáš postupně dospívá a vztahy mezi nimi se čím dál tím víc komplikují. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

dobytek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dcera skočí pod vlak, syn skočí pod tramvaj. Asi maj v rodině nějakou slabost pro kolejový vozidla. Jinak ten syn byl docela chudák, protože vyrůstat s paní Marcelou muselo bejt asi solidní psycho. Věřme, že se někdo nad ní zase slituje a daruje jí peníze, aby to mohla všechno opět naházet do automatů a koupit si cigára. ()

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marcele nezávidim nic, ani jí nijak nehodlám soudit, nezpochybnitelný ale je, že jde o mimořádně negativní osobnost - prostě "všechno je pořád špatně". Nejhorší na tom ale je, že ono opravdu všechno špatně nakonec vlastně je, aspoň teda u ní... Samozřejmě věčnou otázkou je, kde je příčina a kde následek, ale kdo jsem já, abych soudil - nikdo; jen se modlim, aby mě Bůh podobnejch věcí ušetřil. I když, je to jako s tou sklenicí: Podle Marcely je možná poloprázdná (přístup typu "Já si zvykám, že jsem přišla o obě děti" nebo "Syn mi pučil dva tisíce, a pak si dovoluje mi po x měsících volat, kdy mu to vrátim" - na cigára a chlast má ale pořád, a to nijak nezmiňuju prohýřenou sbírku, která se očividně vytratila někde "cestou"), nakonec ale její syn Tomáš je fajn kluk s cílem něco dokázat a někam to dotáhnout, a ono mu to, světe, div se, vychází - protože se totiž snaží a neni tak sebedestruktivně pasivní. Takže ta sklenice taky může bejt poloplná - čimž nijak nehci snižovat nic z těch hrůz, kterejma si Marcela musela projít. Každopádně je to smutnej příběh, smutnej osud, nešťastná, plačtivě sebelístostivá povaha a začarovanej kruh - ten Tomáš ale (navzdory zázemí a východiskům) bude v pohodě. Věřim mu a fandim mu. ()

Reklama

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Čistočistá deprese - od začátku do konce. Jediným světlým bodem je právě Tomáš, kterému ze celého srdce držím palce! Tady je jasně vidět, že když je snaha, tak jde všechno. Bohužel ale po všech ranách osudu, Marcela už není schopná v sobě najít sílu se sebou něco udělat. Což se jí na druhou stranu nelze divit..... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Začínám si zvykat, že jsem přišla o obě děti.“ Radiť tento dokument do Manželských etud je troška zavádzajúce, nakoľko v ňom vystupuje len manželka a nie manžel (a nie preto, že by bol mŕtvy). Ale OK, to je len taký technický detail. A netechnicky? Je to silné. Marcela je vcelku kontroverzná osoba (sorry, musím si rypnúť: blbá finančne-sociálna situácia, ale na cigaretky, pivká a psíka sa peniaze vždy nájdu), ale ak toto necháme bokom, jej životný príbeh je fakt tuhá káva pre najtvrdšie povahy, ktoré toho znesú viac, než bežní ľudia. V návrate po 35. rokoch jej chýbajúceho manžela supluje syn. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vůbec nevim, co k tomu napsat. To se mi moc často nestává, abych při závěrečných titulkách seděla s "otevřenou němou pusou". Takový příběh by scénárista jen tak nevymyslel. Marcely je mi líto, ale jsem ráda, že aspoň Tomáš vypadá na to, že by mohl vést normální život a je super, že se zúčastnil natáčení. Bez něj by to nebylo ono. Doufám, že bude "pokračování" a tentokrát to skončí veseleji. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama