Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mirka a Antonín se vzali velmi mladí kvůli očekávanému dítěti, dceři Lucii. Po svatbě bydleli u rodičů, pořád ale snili o vlastním bytě. Když pak získají byt na sídlišti, sní o vlastním domě. Mirka váhá, zda si nechat druhé dítě, které čeká. Syn se narodí. Mirka si otevře malé kadeřnictví, Tonda prodává pneumatiky a amatérsky jezdí automobilové závody. Dcera se velmi brzy vdá, má dítě, ale po krátké době se rozvede. Tonda zdědí po otci pozemky na okraji Prahy a sen je splněn, rozhodnou se postavit si dům podle svých představ. V té době syn Tomáš propadá drogám a ocitá se ve vězení. Dům jim štěstí nepřinesl, ale do budoucna je vše otevřené. Tomáš se z vězení vrací domů a hledá smysl a klid. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najnesympatickejší, po prachoch večne túžiaci pár z Manželských etud (najviac sa mi páčilo, keď sa žena bála, či nebude vyzerať ako po prachoch bažiaca ženská – nijééééé, vóbec!) sa prekvapivo nerozviedol. To je ale asi jediné prekvapenie. Inak sa dočkáme len vecí, ktoré sme čakali – stále im ide iba o luxus, majú parádny bazén, ale syn sa dal na drogy a skončil v base. Dcéra sa neprekvapivo s namakaným potetovaným týpkom rozviedla a našťastie odmietla ďalšie nakrúcanie. Práve vďaka absencii tých dvoch sa na návrat po 35. rokoch dá (na rozdiel od „dvojky“) pozerať. Nakoniec ma najviac zaujal práve syn. Dúfam, že to zvládne. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak že je to s těma šťastnýma a nešťastnýma rodinama v Anně Karenině? Mirce a Antonínovi jsem celou tu dobu držela palce - působí jako takový ten normální pár odvedle. Opět je škoda, že jejich dcera Lucka odmítla pokračovat v natáčení, protože její příběh by mě zajímal. Setkání s ostatními páry v kině Světozor muselo být hodně zvláštní a silné. Pokračuje natáčení? ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky jsem zatím chválil paní Třeštíkovou, tak teď taky pochválím protagonisty. Asi to číst nebude, ale paní Mirce za to, že ikdyž další natáčení vyloučila, tak že přecejen vlastně pokračovala. Nedivím se, že chtěla skončit - probírat takový soukromý trable na veřejnosti a ještě se třeba dočíst i tady jak je vlastně hrozná - komu by se do toho chtělo?! Proto má můj respekt, že vyšla manželovi vstříc a sem tam se objevila. A i když ji neznám, tak si myslím že soudy jsou tu příliš přísný... A panu Antonínovi za otevřenost a že si nejspíš uvědomuje přesah celého projektu. A asi je to i trochu terapie. Terapie, která možná pomůže i synovi Tomášovi. Škoda, že dcera nechtěla pokračovat. A dál chválím, že se nerozvedli - dnes žel stále vzácnější jev :-(. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál protivnější, nesmiřitelná Mirka...Tonda bude velký diktátor i když působí milým způsobem... Jakýsi náznak že se mají rádi, snad poprvé za 35 let.. Nejlepší pocit mám z Tomáše... ()

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako píše Tron, jediný překvapení je, že se nerozvedli zrovna tihle dva. To nic ale pro mě nemění na tom, jak už jsem o nich psal u minulejch dílů, že o fungující nebo příkladnej vztah teda fakt nejde: Materiálnost, orientace na viditelný, sobeckost obou a (minimálně předkamerová) neochota k jakýkoli empatii k sobě navzájem při konfliktních situacích... Same old song . Jako v prvních dvou částech. Zůstali spolu, ale navzdory materiální (víc než) zajištěnosti maj problémy mezi sebou i s dětma, a o šťastný lidi očividně nejde (to neni soud - jak sám řiká Antonín: "Vnuci, děti, život dobrý, ale nejkrásnější pocit mám z tohodle baráku, kterej jsme vybudovali." nebo jinde "Nejsem nešťastnej, a nejsem ani extra šťastnej"). Takže i pro mě je překvapení, že nakonec i Mirka s Antonínem se spolu očividně nějak naučili žít, spíš ale z mýho pohledu jde o pár, kde se jeden druhýho naučil trpět - a to, aspoň pro mě, neni ani trochu následováníhodnej model. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nie, naozaj neexistujú rodiny úplne bez problémov. Ale fotenie pod orlojom opäť po 30 rokoch, tým sa nemohol pochváliť žiadny iný pár z manželských etúd a dokonca prišlo prekvapenie - let balónom ako zo Svěrákových Vratných lahví. Škoda len, že sa nezúčastnila celá rodina. Zase som vďaka Třeštíkovej o ďalších 35 rokov starší a je to celkom nevšedný zážitok prežiť takú dobu za jeden večer. Určite je to celkom iný pocit oproti hranému filmu, a to množstvo práce a trpezlivosti musím vysoko oceniť. Stretnutie všetkých rodín na premiére filmu, dokonca aj s Marcelou, muselo byť silné. –––– Tak miláčku, bereš si mě na dalších třicet let? ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta ženská je fakt dobytek. Arogantní hysterka. Naprostá absence lásky, jakéhokoli citu - i takoví jsou mezi námi. Chudák Antonín. Mít toto doma, tak ji vystřelím do černé díry. 80% života seděla doma na zadku a dovolí si být ke svému chlebodárci jak pes a ještě ji hanba nefackuje, chovat se tak před kamerou - jak malý harant.. Některé ženské jsou fakt nevděčné a na facku. By mne zajímalo, jak si drží barák teď - poté, co ho vyrazili a musel BMW vyměnit za Škodárnu. To je taky nápad - na stará kolena s vidinou příjmu max z důchodu, si pořídit vilu pro dva lidi, kterou se nebojím, že mají za hotové - z nějakého dědictví po starých rodičích - vila za dobrých 6 melounů minimálně, to víš, že ano. A pokud je to za hotové, tak režisérka opomněla natočit jejich vedlejší pracovní úvazky :-D. Někdo si holt neuvědomuje, že na některé sny je už pozdě. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt je to celkem depka. Něco jako facebook. Koukáte lidem do kuchyně a začnou na vás padat jejich starosti. Ale ten voyeur ve mně nakonec stejně vždycky zvítězí. A tak koukám na životní příběh lidí, se kterými nemám vůbec nic společného, a s nimiž bych se věčně míjel, i kdybychom společně obývali dvojdomek. Na příběh Antonína Hotel Radějov AEZ, který zasvětil svůj život tomu, aby udělal šťastnou svoji sice krásnou, ale hašteřivou a marnivou ženu Mirku. A aby toho nebylo málo, osud mu naložil ještě v podobě enormně problematického syna Tomáše. Ve finále ho ještě pár let před důchodem vylili z práce. Není to dokonalé zrcadlo toho, v čem tu aktuálně žijeme? Jestli má Antonín krevní skupinu A, B, AB nebo 0, tak já mám určitě C, D, nebo Z. Tím nechci říct, že jsem lepší než on. Jsem jenom úplně jiný než on. To ale nemění nic na tom, že bych mu ze srdce přál, aby Mirka v téhle blbé situaci neuhnula, až jí příště bude chtít dát pusu. Teprve jeho trable s prací budou prubířským kamenem jejich vztahu. Ty nejtěžší boje tohoto páru očekávám v dalším pokračování. Lupnu do sebe ale nějakou dobrotu, za střízliva to podle mě nemám šanci dát. ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladičká kadeřnice, nehoda jejího manžela - závodníka, hledání bydlení. Svaba dcery, rozvod. Po letech se splní sen, mají krásný dům, ale syn jede v drogách, peníze asi nebudou všechno.... ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl i v případě tohoto páru nezklamal; nečekal bych, že i zde se až v pokročilejším středním věku věci dávají do pohybu. Jednak vidíme úspěšnou investici do nového velkého rodinného domu na pražské periferii. Za tím sice stojí určitá míra stálé nervozity a boj. P. Antonín si však zachovává svůj celoživotní pozitivní pohled a vyrovnanost. Neviděl jsem ještě Strnadovy, ale z ostatních pěti párů je p. Antonín jediný, kdo rozšafně do kamery reflektuje svou účast v dokumentu pí Třeštíkové, děkuje jí a přeje si pokračovat. I přes různé nálady pí Mirka nikdy natáčení definitivně nevylučuje; i když nerada, přesto se nakonec nechává natáčet i po letech a při prohrách. Třetí pokračování rozvíjí podněty k různým sociologickým a psychologickým úvahám; proč některá rodina i ze skromných poměrů vybuduje majetek a jiná ne? Jak se má materiální blahobyt k pocitu štěstí? Lze vychovat dítě při plném nasazení ve vlastní kariéře? Uvědomujeme si širší souvislosti našeho současného relativního blahobytu? Jedinou výtkou k etudám by z mého pohledu bylo, že si autorka na počátku možná neuvědomila plně, jak fantastické dílo začíná vytvářet. Byť se snažila o sociální rozvrstvení svých protagonistů, díky motivu svatby na staroměstské radnici vytvořila spíše sociální moderní historii Prahy, než celé země. Když se budeme dívat zpět s výhodou znalosti toho, co pí Třeštíková ve svých časosběrných dokumentech dokázala, tak přeci jen zmeškala příležitost ukázat syrověji i realitu menšího města či vesnice někde mimo dohled hlavního města. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by řekl, že jsou to vlastně dost nesympatičtí lidé, zejména paní Mirka. Pak jsem si ale vzpomněl na vlastní příbuzenstvo a rozhodl jsem se, že se podobných soudů raději zdržím... Skvělá je ovšem sebereflexe jejich syna Tomáše. Pokud se na svůj život dokáže podívat takto kriticky, potom vidím velkou šanci, že se z těch problémů skutečně vyhrabe. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový celkem velký dům i s buzénem, BMW, ona má své minikadeřnictví, on stále prodává ráfky, ale na konci je po 18. letech odejit, takže trochu depka. Ona už moc točit nechtěla. Dcera taky už nechtěla točit a vůbec se zde neobjeví. Syn se vyučil kuchařem, nemá práci, bydlí u rodičů, až se z něj stane smažka se vším všudy a ke konci skončí na 2 roky asi v Rapoticích. Na konci se vrací domů, najde si práci na stavbě. Sice dříve dost střídavě oblačno, ale těmhle to vydrželo. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už když ta ženská řekne ( a to cca po 5 minutách), že v životě záleží jen na penězích,má člověk chuť jí drtit pupendem pětikáblí pupik, dokavad to neodvolá. Ale ona to tvrdí celejch 35 let. Tondovi jsem na začátku prorokoval, že do dvou let práskne do koní a fofrem se odlifruje do prdele, protože má doma pindu, co má účes, jak když vystrčí hlavu z Pendolina, jde jí jen o prachy, zakazuje mu to jediný, co ho baví, a je nasraná, že s dítětěm nemůže chodit na diskotéky. Ale postupem času ho semlela, a on rezignoval. Jen jsem trochu nepochopil ten zvrat s pozemkem a prachama ke konci. Ze špíny panelákovýho sídliště jsou najednou ve vile, z který by uchcával nejeden milionář, a prachy už moc neřešej. Ale ani pak není Miruš spokojená, protože kdo má korunu chce dvě, kdo má milion, chce dva atd...a ten jejich synáček je taky slušná kapitolka...s tim bych chtěl mít dvojdomek. Ale dokument skvělej. ()

Reklama

Reklama