Reklama

Reklama

Manželské etudy po 35 letech

(seriál)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentaristka Helena Třeštíková se po uplynutí dalších několika let vrátila k partnerským párům, které poprvé na kameru zachytila při uzavření manželského svazku. (Česká televize)

Recenze uživatele Generi k tomuto seriálu (6)

Ivana a Pavel (2018) (E01) 

Tenhle příběh bych zhodnotila jako úplně zbytečný rozvod rodičů a ztrátu domova pro děti. Ivana je velice tolerantní žena, co by jiní dali za manželku, která udržuje rodinné hnízdo, zatímco manžel si celý život hraje. Nejdřív fotbal, divadlo, pak motorky, pak kulečník, pak golf, pak pořádá zábavné podnikové akce, kde zapojí i svoji šikovnou dceru, kterou vypiplala manželka. S tou se pak rozvede a najde si její kopii asi o 10 let mladším vydání. A je permanentně šťastný. Ivanu pak vidíme v maringotce a v neuvěřitelné proměně domácí puťky v řidičku tanků, která vehementně prohlašuje, jak je šťastná a tulí se přitom k vousatému dědkovi. Naštěstí dcera Růženka je opravdu talentovaná tanečnice a najde si i životního partnera při tanci. Starší syn přerušuje s otcem styky a můžeme jen přemýšlet, proč. Kdybych to měla shrnout - já jim to deklarované štěstí ke konci nevěřila, daleko víc bych věřila, že kdyby ustáli manzelovu nevěru případně nevěry? mohli být spolu štastní opravdu i s dospělými dětmi. ()

Marcela a Jiří (2018) (E02) 

Tohle nevymyslíš, to je život. A opravdu drsný příběh postupného úpadku jedné velice nešťastné ženy. ˇZivot se s ní vskutku nemazlí a dovede ji nejen na psychiatrii, ale i k automatům. Hold zoufalí lidé dělají zoufalé věci a když Marcela zjistí, že nemá na nájem, rozhodne se k penězům přijít tímhle netradičním způsobem. Rozpad rodiny v přímém přenosu, její těžce vypiplaný syn ji opouští, ale nikdo mu to nezazlívá, protože tu jde opravdu o pud sebezáchovy. Marcela potřebuje pomoc, nejen lékařskou, ale i lidskou, nemá manžela, přišla o dceru, o zdraví. Tady musí přijít na řadu rodina, která už měla pomoct dávno- třeba sestry s rodinami, nebo kamarádi a kamarádky. Pejsek, který jí jako jediný zůstal, je v tom bohužel sám a pomoc tak nešťastné nemocné opuštěné ženě nezvládne. ()

Zuzana a Stanislav (2018) (E03) 

Tohle pokračování mě zatím jako jediné totálně nudilo. Zuzana i dcera Zuzanka natáčení odmítly. Standa nám při každém záběru otevřel branku u plotu v nízkoenergetickém domě a pochlubil se, kolik dřeva protopil a jak málo peněz to stálo. Zbytek času nás seznamoval se svými kutilskými výmysly, které už byly jen jeho koníčkem - otevíral dveře do kurníku, fotil hmyz, zdokonaloval domácí kino a pod. hračičky. Celou dobu jsme se ale nedozvěděli, čím se vlastně živí. Že by překlady? Nikdo se ho nezeptal. Zato jsme si vyslechli jeho politické analýzy, které jsme asi nikdo neočekával....Syn se naštěstí potatil jen v něčem a s manželkou si dělili povinnosti v domácnosti a o děti. Snad jim to vydrží, držím palce. Standovi jsem se v závěru divila proč vyměnil jednu neaktivní manželku za jinou. Jedině žeby chov slepic považoval za aktivní práci pro ženu. ()

Zuzana a Vladimír (2018) (E04) 

Takhle to dopadne, když manželku a děti vyměníte za chlast, drogy a ženské až vám úplně změkne mozek. Třeštíková ukázala jeden dokonalý přerod normálního kluka na trapnou kreaturu, která ztratila kontakt s realitou a 25 let vykládá o jednom focení se Švandovou, pořádá dokolečka obehrané výstavy, které velice vtipně uvádí další zkrachovalec a všichni jsou hodně ale hodně happy. No prostě Amerika po česku. Zuzana byla opravdu schopná ženská a obdivuju ji i dcery, že s takovým "tatínkem" nepřerušily kontakt. Já bych se k němu určitě nehlásila. ()

Mirka a Antonín (2018) (E05) 

Čtyři hvězdy za Tondu a jeho přístup k manželství, manželce k dětem a životu. Je to jeho zásluha, že toto manželství zatím vydrželo a že jejich osudy dosud sledujeme. Kdyby měla Mirka jiného muže, je rozvedená dávno. Tak negativní a přízemní ženu je těžko najít a navíc její snobství.... Celou dobu o Tondovi neřekne jedno hezké slovo, v první sérii jí vadí, že jí nepomáhá s jedním dítětem, když žije v domě se svými rodiči, pak pořád řeší peníze, peníze, peníze... Naštěstí jsou oba pracovití, nějaké majetky podědí a tak se jí splní sen- nádherný dům s velkou kuchyní a s velkým bazénem. Ale nějakou radost na ní neuvidíte ani teď- ano problémové dítě zamává s každým rodičem a penězi to nikdo nevyváží. Držím palce, aby se syn ke drogám už nevrátil, aby si svůj majetek mohli v klidu a zdraví užívat. ()

Ivana a Václav (2018) (E06) 

Těm dvěma jsem držela palce od začátku - jak rýsovali mezi plenami a byli nekonečně šťastní. Po letech je to teda ale pekelně semlelo. Nepochopila jsem dvě věci: 1. jak můžou mít dva tak šikovní a pracovití lidé 5 tak průměrných a zatím problémových dětí 2. jak se dá 25 let žít z prodeje židlí, kam nechodí žádní zákazníci. Ale jinak oceňuji otevřenost obou manželů a ochotu mluvit o svých problémech. I když na místě paní Třeštíkové bych ty slzavé scény s Václevem vynechala. ()

Reklama

Reklama