Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Sitcom se odehrává v 90. letech v severoirském městě Derry během konfliktu v Severním Irsku. Erin (Saoirse-Monica Jackson), její sestřenice Orla (Louisa Harland) a jejich přátelé Clare (Nicola Coughlan), Michelle (Jamie-Lee O'Donnell) a James (Dylan Llewellyn) navštěvují katolickou střední školu pro dívky, kde zažívají problémy dospívání. (marky.04)

(více)

Recenze (29)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jistá paralela s Inbetweeners by se tady dala najít, jen s tím rozdílem, že Derry girls se netočí kolem vztahů a sexu, ale jsou primárně o kamarádství partičky děvčat ze severoirského zapadákova v poměrně turbulentní době devadesátých let. Nejsilnější a nejzábavnější jsou pak holky z Derry v první sérii, která je ze všech tří jasně nejlepší. Ani zbylé dvě sice nejsou vyloženě špatné, ale mají dost kolísavou úroveň, což platí i o humoru.  Největším překvapením z celého seriálu pak pro mě bylo zjištění, že všem hlavní hrdinům bylo v době natáčení kolem třiceti a ani do jednoho z nich bych to neřekl...70% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Rozkošný irský bizár, kdy v podstatě žádná postava není sympatická, protože se všichni chovají (a mluví) jako pitomí burani, pitomí puberťáci nebo oboje dohromady, ale to ani tolik nevadí, protože (pravdivá) sonda do toho, jak se v devadesátých letech žilo v irském buranově, je to nenáročná a příjemná... 80% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Derry Girls je příjemná jednohubka s ostřejším humorem. Parta holek z Derry sice chodí do církevní školy, ale zrovna moc se s tím nemaže, takže humor a mluva balancuje na hraně vkusu. Balancuje však tak dobře, že vás to bude bavit a severoirský přízvuk je příjemný bonus. Postavy jsou dostatečně zajímavé a mají prostor pro rozvoj. Je to zasazené do devadesátek a doby, kdy v Severním Irsku dozníval válečný konflikt. Nostalgická atmosféra je pak podkreslená perfektním soundtrackem, kde hrají prim irští Cranberries. Holky z Derry se rozloučily třetí sérií a na jejich eskapády se bude dobře vzpomínat. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Kolísavá kvalita, což je poměrně škoda, jelikož jinak seriál představuje poměrně svěží vánek v komediálním žánru a něčím mi připomínají Michaelu Coel a její Chewing Gum. Dobré gagy, dobré postavy, ale scenáristka s nimi neumí dostatečně dobře pracovat, aby se neocitala za hranou trapnosti. Druhá série představuje poněkud zlepšení a více refined humor, ovšem stále nevyužívá plný potenciál tématu. S1 - 50% / S2 - 60 % ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Asi jediný komediální sitcom s holčičími postavami, co znám - už bylo načase! Humor vcelku povedený, ač někdy zbytečně moc vulgární, ale zachraňoval to James a Sister Michael a zdařilé zápletky, irský přízvuk a zasazení do nelehké doby The Troubles, takže mi to bavilo. A k tomu mi hrál skvělý soundtrack, který si ráda znova pustím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (11)

  • V epizóde možno vidieť v Derry jazdiť autá vyrobené po roku 1995. (GTS_PUNK)
  • V epizodě se hlavní aktéři účastní referenda o Velkopáteční dohodě. Toto referendum proběhlo 22. května 1998 a stanovil se jím současný systém vlády Severního Irska. (Ganka)

Reklama

Reklama