Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Sitcom se odehrává v 90. letech v severoirském městě Derry během konfliktu v Severním Irsku. Erin (Saoirse-Monica Jackson), její sestřenice Orla (Louisa Harland) a jejich přátelé Clare (Nicola Coughlan), Michelle (Jamie-Lee O'Donnell) a James (Dylan Llewellyn) navštěvují katolickou střední školu pro dívky, kde zažívají problémy dospívání. (marky.04)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Ačkoliv je Nicola Coughlan (Clare) Irka, pochází z Galway, nikoliv z Derry. V seriálu ovšem mluví s Derry přízvukem. V jednom z rozhovorů se svěřila, že jej ovládla díky přízvuku Nadine Coyle a hlavně díky jejímu skandálu v Irish PopStars (2001), kdy na sebe nechtěně před kamerou prozradila, že lhala o svém věku, aby se do show dostala. (klara.leb)
  • Tvůrkyně seriálu Lisa McGee je sama rodačkou z Londonderry a do příběhů hlavních hrdinek promítla sama některé ze svých zážitků. (Ganka)
  • Cameo si v seriálu zahrál i rodák ze Severního Irska Liam Neeson (vrchní konstábl Byers). Herec uvedl, že mu bylo ctí v seriálu zahrát. Saoirse-Monica Jackson (Erin Quinn) uvedla, že byl při natáčení nervózní. (Ganka)
  • Škola, kterou studenti v seriálu navštěvují, je ve skutečnosti Hunterhouse College. Tato škola je pouze pro dívky a nachází se v Belfastu. (MeanWhile)

Holky z Derry - The Agreement (2022) (epizoda) (S03E07)

  • Krvavá neděle, na kterou tato epizoda odkazuje, je masakr v Londonderry, při kterém 30. ledna 1972 při protestním pochodu zemřelo 14 osob, z nichž bylo 7 nezletilých. (Ganka)

Holky z Derry - The Agreement (2022) (epizoda) (S03E07)

  • V epizodě se hlavní aktéři účastní referenda o Velkopáteční dohodě. Toto referendum proběhlo 22. května 1998 a stanovil se jím současný systém vlády Severního Irska. (Ganka)
  • V Derry, kde sa seriál odohráva, vznikla nástenná maľba znázorňujúca hlavné postavy zo seriálu. Maľba bola vytvorená na žiadosť kanálu Channel 4 neziskovou organizáciou UV Arts a nachádza sa na stene podniku Badger's Bar and Restaurant. (RigorMortis)

Reklama

Reklama