Reklama

Reklama

Attentato ai tre grandi

  • Západní Německo Fünf gegen Casablanca (více)

Obsahy(1)

Koprodukční válečný film se vrací do doby druhé světové války. Německá kontrarozvědka v Berlíně vypátrá, že se v Maroku chystá schůzka nejvyšších spojeneckých představitelů. V polovině ledna se sejdou v Casablance – Roosevelt, Churchill a de Gaulle (Stalin se omluvil z důvodu válečných operací), aby projednali další postup války a zejména otevření druhé fronty v Evropě. Německé komando složené z pěti zkušených vojáků má za úkol provést atentát na spojenecké vůdce. Třem z nich se za pomoci místní dívky Faddji (Jeanne Valérie) podaří dostat do Casablancy, ale tam je čeká připravené spojenecké vojsko. (curil)

(více)

Recenze (6)

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Severní Afrika 1943: spojenečtí státníci Churchill, Roosevelt a de Gaulle se chtějí sejít na konferenci v Cassablance. Oddíl německých vojáků plánuje na politiky atentát... ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Velmi solidni becko, ktere krome atraktivniho poustniho prostredi a celkove primocarosti vynika predevsim perspektivou svych ambivalentnich antihrdinu, nacistickych agentu na ceste na velky atentat. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších macaroni combat filmov, zaujímavý už len tým, že sa odohráva z pohľadu nacistického komanda, ktoré je na špeciálnej atentátnej misii. Síce je divné, dokedy sa to až tvári, že je to točelé z pohľadu nacistov, kde sa z amerických vojakov robia viacmenej iba nevšímaví panáci, ale je to aspoň neopozerané. Ken Clark je celkom dobrý ťahúň, naviac v nie čiernobielej postave. dej je ako-inak akčný a hoci spracovanie nie je ani zďaleka áčkové, film je v pohode sledovateľný bez výraznejších rušivých elementov. Ako píšem, jeden z tých lepších macaroni combatov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Lenzi pustil v 70 letech do kanibalů, tak natáčel jak dobrodružné tak válečné filmy. A nutno podotknout že nebyly vůbec špatné. Pravda že tohle sice není nic světoborného ale je to poměrně drsné a dostatečně akční, takže i když je tu divný a naivní(ale i tak poměrně odvážný) příběh tak se člověk aspoň nenudí. Akční sekvence jsou natočeny na jedničku. Jen škoda že film je takový o ničem a nemá kromě akčních scén nic moc co nabídnout. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Umberta Lenziho /Milano odia La Polizia non puo Spara/ mam zakodovaneho ako rezisera s nevvyrovnanou filmografiou - na jednej stranbe tam ma fajne veci - Il Giustiziere sfida la Citta, manhunt in the City, no a na druhej strane vyslovene planoby ako Vymitac Kanibalu, Zeny od Hluboke Reky, Velky Utok Zombies. U lenziho som asi spravil chybu, ze som zacal planymi filmami, a az potom som napozeral tie fajne. Kazdopadne Attentato ai tre Grandi je plany film, pochopil som ze ide uz o X-tu variaciu druhej svetovej vojny, armada v pusti a dalej ? Dalej nic, len kopa vatovo planych plkov a prisernej nudy. Jaxom spominal, aj Lenzi ma strasne nevyrovnanu filmografiu, kazdopadne toto je strata casu. Raz napozerat, viac sa k tomu ani neoplati vratit . 20 % ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama