Reklama

Reklama

Léto 84

  • Česko Léto roku 84 (festivalový název) (více)
Trailer 1

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

pepo 

všechny recenze uživatele

80´s atmosféra, veľmi podobná Stranger Things na mňa fungovala omnoho lepšie ako v (pre mňa) šialene preceňovanom seriály. Príbehovo to však má jeden obrovský problém. Príliš dlho to je retro béčková vykrádačka Disturbie. Až ma to štvalo. Potom však nastúpi razantné, až hororové finále (scéna s kamerou, brrr) s veľmi pôsobivým koncom a misky váh sa prehupli silno na stranu spokojnosti. Milé prekvapenie 7/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Všechno to může působit normálně a stereotypně, ale pravda je, že na předměstí se dějí ty nejšílenější věci. Nikdy nevíte, co může přijít zpoza rohu.“ Bavilo mě to. Ty neustálé nadržené rozpravy puberťáků člověk tak nějak bral, přece jen to patřilo k jejich věku a sem tam se dalo i nějaké té uhozené průpovídce s klidem zasmát. Ale hlavně, díky chlapci s velkou fantazií, paranoií a oblibou v záhadách/konspiračních teoriích čím dál víc přicházelo na řadu napětí (v pořádných dávkách a místy solidně gradované), protože hlavním hrdinům neustále hrozilo odhalení (nechybělo i pár zdařilých náznaků lekaček). Díky nedůvěře okolí divák Daveymu o to víc v jeho posedlosti fandil a čekal, zda konečně najde důkaz. A přesně jak jsem se bál, posledních cca 15 minut se moc ukočírovat nepodařilo (vlastně bych ani neměl problém s tím, co se dělo po „probuzení“, ale JAK na to vzhledem k okolnostem vůbec mohlo dojít? No, těžko, milá Anežko). A to je fakt škoda, protože jinak to silně zlověstné vyznění konce bylo fajn. Takhle dávám „jen“ slušné 4*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne to ani tak nepripomínalo Stranger things ako skôr Super 8 (2011) od J.J. Abramsa. Len to nemalo rovnaké hororové vyznenie, aj keď vlastne monštrum môže mať veľa podôb. Po obsahovej stránke to troška kolísalo, miestami príbeh strácal dych, no atmosféra sa držala po celý čas - príjemne mrazivá, tajuplná a hlavne s pocitom chlapčenského dobrodružstva. K tomu samozrejme treba ešte prirátať pekný výpravný retro kabátik, kde vynikla najmä muzika. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Leto 84 je od začiatku do konca priamočiare ako to len ide, o dva menšie zvraty, ak sa tak dajú nazvať, sa ale pokúsilo. Film sa veľmi dobre pozerá vďaka tajomnej atmosfére a vzbudzovaniu dávno stratenej chuti po letnom dobrodružstve pre nás "v rokoch". Takže všetko stálo a padalo s finále, ktoré ma osobne až tak nenadchlo ako väčšinu, každopádne ma určite nesklamalo. Len dokleplo do konca to, čo sme vedeli, ale možno sme dúfali v nejaký zásadnejší zvrat na konci. Predobrazy sú jasné, tvorcovia ani nijako neskrývajú neoriginalitu, ale sústreďujú sa na to, aby už viackrát videné zvládli čo najlepšie to ide. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený kanadský tennege hororík, ktorý má suprovú, úžasnú atmosféru 80-tych rokov a výborný sountrack , ktorý ma donútil po skončení filmu ihneď pátrať hudbe . Moja 12- ročná dcéra bola veľmi spokojná a naznačila, že by ešte chcela vidieť niečo podobné. Hľadal som , hľadal až som našiel božský seriál Stranger things, ktorý sme si obľúbili celá rodina. Kto videl seriál, ale tento film nie, tak vie, že je to presne ten šálok kávy. Podobná atmosféra, podobná partia , len záver ma dosť mrzel. Nečakal som, že jedna z postáv zomrie, čo mi v tomto type filmov akosi nesedí, ale i taký je život. 70%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Mackeyovo (Rich Sommer) policajné auto sa v záberoch mení z modelu Chevrolet Impala (1981-1985) na Chevrolet Caprice (1986). (beso74)

Reklama

Reklama