Reklama

Reklama

Dům duchů

Náhodně zachycená zpráva s voláním o pomoc přivádí radioamatéra Paula s jeho dívkou do opuštěného domu, kde po dvaceti letech tajemné síly začínají opět vraždit své nevinné oběti... Filmový horror plný nečekaných zvratů, napětí a hrůzy! (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neděste se při úvodních titulkách, kde je pod režií podepsán jakýsi Humphrey Humbert. To jen Umberto Lenzi nebyl spokojen s výsledným filmem, tak proto tento pseudonym. Jinak prvních 5 minut mě naprosto dostaly, pravá italská škola se slušným nášupem gore. Alespoň to mi probíhalo v hlavě dalších 30 minut, které se soustředí hlavně na hustou atmosféru strašidelného domu. Jenže střední část filmu bylo pro mě docela peklo, jelikož se na scéně objevila skupina policajtů a detektivů, a všechno bylo hned v prdeli. Naštěstí poslední třetina rozehraje to správné peklo dusna, tajemna a několika nechutností. Nakonec z toho vylezl lehký nadprůměr, ale zklamání z toho, jaká jatka to mohla být, přeci jen brání se v hodnocení více rozšoupnout... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neupírám Ghosthousu místy velice slušnou atmosféru, ale ty herecké výkony mi málem oslepily zraky. Opravdu je nechápu, vždyť herecké umění není otázka stáří filmu (jako třeba triky). Jakékoli dnešní überbéčko má lepší herce než tahle jinak snesitelná duchařina. Tak nevím, jestli bylo místní osazenstvo opravdu tak neschopné, nebo je to zapříčiněno režisérovou vizí, která se kompletně neslučuje s mými kvalitativními požadavky, každopádně obě možnosti jsou pro mne nepřijatelné a nemohu tak tento film ohodnotit lépe. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní podívaná, která, jak správně podotkl Koly, dává několikrát vzpomenout mistra Fulciho. To především v úvodu a závěru, kdy Lenzi rozehrává atmosferickou hru ne nepodobnou té v Mistrových nejlepších dílech. Absolutní hodnocení nehrozí především kvůli roztahané a neintenzivní střední části filmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nudná 80.ková volovina, kde se skoro nic neděje ... Přiblblá duchařina pro děcka s asi čtyřma gore scénama ... Absolutně nechápu úspěch tady toho braku ... Sice je to slušně natočený, ale ta nuda u toho ... bolííí ... Špatnej horor, nebrat ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Lenzimu se prý líbila první dvě Raimiho Smrtelná zla a tak na ně tímhle filmem navázal. Zajímavé, protože Raimiho to nepřipomíná ani trochu. Když jsem to měl v pubertě z videopůjčovny, tak to na mě žádný výraznější dojem neudělalo, dneska jsem příjemně překvapený, že je to pořád koukatelné a má to fajn dobový look. Taky se mi líbí ta zápletka s radioamatérským zachycováním zpráv ze strašidelného domu. A i když útoky loutky působí komicky, stejně jako některé herecké výkony, ten strašidelný hudební motiv rozléhající se domem je docela nepříjemný. Distribuce u nás: Alvim. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať že táto talianska séria house hororu má 5 filmov pričom Umberto Lenzi stál za kamerou pri HOUSE OF LOST SOULS aka GHOSTHOUSE 3 a HOUSE OF WITCHCRAFT aka GHOSTHOUSE 4. Máme tu však ešte LA CASA 4 aka WITCHCRAFT aka GHOSTHOUSE 2 s Davidom Hasselhoffom (nemýliť si v tom istom roku natočený iný WITCHCRAFT s úctyhodným počtom pokračovaní) a LA CASA 5 ku ktorému sa zdá sa nepriznáva nikto. Lenzi zasadil dej do toho istého domu aký použil Lucio Fulci vo filme HOUSE BY THE CEMETERY. Neoficiálne pokračovanie EVIL DEAD II (čím sa nám to pekne skomplikovalo) na tento klenot samozrejme nijak nenadväzuje. Asi žiadnemu talianskemu hororu som ešte nedal plné hodnotenie a aj keď je tento snímok na taliansku produkciu pozerateľný, rozhodne sa nejedná o nejako odporúčaniahodný house horor, leda tak pre užívateľa ktorý si libuje v talianskej hororovej kuchyni. Podpriemerný herci a bábka ktorá by mala vzbudzovať strach sú v podstate jedinými výraznými slabinami filmu, atmosféra a vraždy spĺňajú očakávania. Viac takých scénok ako prepadnutie sa jednej postavy v podzemí do gebuziny a bol by som spokojnejší. Inak ústredná melódia spolu s mrmľaním bábiky je fajn. Dajte radšej prednosť Fulcimu (že ja toto niekedy poviem...). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický bubu-film 80.let pod taktovkou Italů, ve kterém najde horrový fanoušek vliv nejen italské školy (Fulci - Dům u hřbitova, Beyond, Pastor Thomas; Argento, D´Amato...), ale i Poltergeista (nejen vražedný šáša). Osobně tyhle vlivy vítám a tleskám gore efektům, které ještě nenahradily otravné pixely. Avšak byť se dočkáme hezkých záběrů - sekyra a kladivo do hlavičky, letící střepy a zasažené oko (obé vzpomínka na Fulciho) či rozkošně probodnuté hrdlo (a je toho samozřejmě více), tak jsem očekával poněkud větší jatka. Krev z kohoutku, červi, kobka, kostlivý pařát, hřbitov, sklep, pavučiny. A přeci se našinec příliš nebojí. I když se tvůrci snažili, strašidelný dům s pavučinovým schodištěm a temným sklepením je báječný, nějak se nedostává oné pravé děsuplné atmosféry. A když někoho šoupnu do rakve, pak by měl následovat krok č.2 - pec. Ale možná jsem měl cenzurovanou verzi... Přese všechno jsem si film užil, vracet se však k němu nejspíš nebudu. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Neoficiálne Lenziho pokračovanie nadväzujúce na Raimiho EVIL DEAD II (v Taliansku titul známy pod názvom "La Casa II") z pozície producenta zastrešil sám veľký “mág“ Joe D'Amato. Jemné inšpirácie od Fulciho (QUELLA VILLA ACCANTO AL CIMITERIO 1981, PAURA NELLA CITTA DEI MORTI VIVENTI 1980), Joea D'Amata (KILLING BIRDS – UCCELLI ASSASSINI 1987) a iných, nijako a to ani minimálne neznehodnocujú tento klasický “house“ horor – jeden z najlepších čo som videl. Paralela ku Fulciho “Domu pri cintoríne“ nie je iba nepriama inšpiračná, ale dokonca lokačne totožná. Lenzi sa totiž rozhodol použiť pre svoj duchársky projekt práve ten istý “dom pri cintoríne“! Svojim zásekom "La Casa 3" jednoznačne ukazuje, že ak chce, dokáže tromfnúť hocikoho, a to aj Fulciho! Neskutočná atmosféra, brutálne gore vraždy, vynikajúca hudba, spracovanie na jednotku s hviezdičkou. Vďaka Umberto za jeden strhujúci zážitok, na ktorý sa nezabúda. Moja chvála nepozná hraníc. Tak takto presne si ja predstavujem klasický a súčasne bezchybný “house“ horor! Stráviť v ňom dobrovoľnú noc sa rovná istej samovražde. Temné sily neušetria nikoho! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No původně jsem nechtěl dát plné hodnocení, ale pro duchařiny z 80 let mám prostě slabost. Miluju filmy typu The Evil, Legend of the hell house. Ghosthouse tomu sice nedosahuje, ale i tak se jedná o skvělé dílo s naprosto kulervoucí strašidelným panďulákem, nevím jak ta holčička mohla mít něco takového. Fakt jsem se ho bál. I když film má těžký nedostatky jako třeba herce, tak to skvěle vyvažuje nádherná atmosféra, nápady či gore. Gore je právě věc která mě dost překvapila. Ghosthouse vůbec není nejlepší duchařina ale za shlednutí stojí už jen kvůli tomu panďulákovy. 90%. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Mistr Lenzi opět v prostorách strašidelného domu. Tentokrát přidal více gore a vytvořil mnohem působivější atmosféru než u Ghosthouse IV. Krvavé slzy malé dívky jsou jasným důkazem toho kde se rejža inspiroval. Proč ne když se to umí? Fanoušky Italské kinematografie jistě potěší působivá kreace veterána Donalda O'Briena který se dokáže zapsat do paměti kdykoliv se zjeví. Ale v určitých částech atmosféra polevuje což zamrzí. Nápadité finále však celý dojem s přehledem napraví. Zasloužené 4*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Šikovné, načačkané hororové béčko s veľkou dávkou tých tradičných ingrediencií príbehov o strašidelných barákoch. Až radosť pozerať. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

1 bod- herecké prejavy neskutočné zlé. 2 bod-triky na narodeninovej oslave môjho syna boli lepšie. 3 bod- príbeh, väčšie klišé ani stvoriť nemohli. Ale sú tu aj pozitíva, chvalabohu: 1 bod- prostredie starého domu, vedelo navodiť strašidelnosť.2 bod- atmosféra mala narastajúcu úroveň. 3 bod- tak tu bol koniec pri 2 bode. A teraz vážne, herci triky, príbeh boli veľmi slabučké, všetky tieto atribúty mali vážne nedostatky, hercom chýbalo nadanie a chuť, trikom zas väčšia finančná injekcia a príbehu kvalitný scénar. Aj logika tu ťahala za kratší koniec. Za niektoré slušné nápady a hustú atmosféru dávam silné 3*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky jsou hodně guilty pleasure. Prvních pár minut to má perfektní atmosféru klasických Fulciovek, ale pak už se jede Lenziovskej trash plnej příšerných hereckých výkonů a naprostejch nesmyslů, okořeněnej krásnou atmosférou pavučinami pokrytého zatuchlého domu a častými vraždami. Finále s bublaninou pod domem je úchvatný, nějaký ty pěkný mordy taky, fulciovskej feeling k tomu a hodně srandy u pateticky pronášených dialogů. Bavil jsem se. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Mne tento film pripomenul skôr Lucia Fulciho ako Umberta Lenza.Hodne atmosférický ,napínavý a strašidelný dej.Veľa k tomu pomohla aj tá detská riekanka,bola ozaj strašidelná.Ale z filmu sa nedá zistiť,že kto ju odriekava,či to malé dievčatko alebo tá bábka-klaun.Vlastne celý ten dom je neuveriteľné strašidelný,klaun s pokriveným úsmevom je ako démon.V Taliansku mal tento film veľký úspech,ale v USA,kde ho aj Lenzi točil,úspech nemal.Kto má rád horrory triedyB,tak ho určite ocení.Film má síce aj hodne chýb,ale to má veľa filmov.Nepríjemnú atmosféru prostredia pomáha dotvárať aj hudba,ktorá sa veľmi hodí do tohoto prostredia. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Fantasticky zábavné italské hororové béčko. Móda a hudba z 80. let; dementní chování postav, kdy bezmocně ztuhnou a čekají na smrt, případně mají talent utéct do těch nejhorších míst na přežití (nutně si musíte vzpomenout na Fulciho díla);plus ujeté využití tématu rádiového vysílání. K tomu přidejte fakt, že pod strašidelným domem bublá jezírko něčeho, co vypadá jako vařící se mrdka, to už mi skoro vyhrkly slzy do očí. Takové je kouzlo těch méně povedených italských hororů a pokud jste patřičně cynické bestie s trochou té hororové romantiky z 80. let v srdcích, tohle je film pro vás. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Lenzimu horror ve spojení se starými domy sedí, což později ukázal ve velmi kvalitním HOUSE OF WITCHCRAFT. Narozdíl od některých režisérových dřivějších filmů má tento horror atmosféru a hodně povedený závěr, při jehož sledování jsem měl pocit, že se do Lenziho převtělil Lucio Fulci s chutí zavzpomínat si na HOUSE BY THE CEMETARY. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní horor. Tu nepříjemnou melodii si pamatuji do dneška a to jsem tenhle film viděl, někdy naposledy v polovině 90 let. ()

Reklama

Reklama