Reklama

Reklama

Na vlastní nohy

(seriál)
Trailer
Česko, 2018, 3 h 28 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na konci světa zbývají jen dvě možnosti. Otočit se nebo pokračovat. Někam dál, až za horizont. Do neznáma. Lidé odjakživa chtěli zažít něco neobyčejného. V dnešní době, kdy je téměř každý kout světa objeven a důkladně probádán, se tyto nevšední zážitky stávají těžko dostupnými. Ale přitom je každý může mít na dosah ruky. Na cestách se může přihodit mnoho dobrodružství a přitom to může být i na místech, na kterých by to málokdo čekal. Seriál nabídne pohled na cestování, na nečekané překážky a události a zavede na krásná místa. Zprostředkuje divákovi pohled z více stran a jen on se na konci rozhodne, kterou cestu si chce vybrat a co je pro něho v příběhu důležité. Cyklus režisér natáčel dlouhých pět let. V každém dílu se věnuje jinému příběhu a volí jiný vyprávěcí rámec podpořený atraktivním obrazovým materiálem, filmovou hudbou a podmanivým komentářem Ondřeje Vetchého.“ Od jiných dokumentů podobného typu se cyklus liší meditativní náladou a také tím,  že autor projektu Rudolf Havlík je spíše než cestovatelem jakýmsi poutníkem, který se vydává do říše starých příběhů, fantazie a přírody,“ říká kreativní producentka cyklu Alena Müllerová. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (3)

Apokalypsa (2018) (E01) 

Začnu tím co mě zaujalo, obrazy a informace o Špicberkách.Obsah komentáře i styl čtení Vetchého se mno nerezonuje... Jako by byla chybná základní premisa, nebo autor nevěděl přesně co chce zdělit.... Uvidíme co bude dál...Nejhorší je snad ten negativní pocit... ()

Do hlubin planety Země (2018) (E02) 

Zbytečně negativní, hodnotící, pseudonaléhavé, nic nového nepřinášejíci... Ego je z toho cítit na hony... Po dvou dílech fakt nevím zda sledovat dál... Zlatý dokumenty p.Kratochvíla... ()

Reklama

Reklama