Reklama

Reklama

Recenze (4)

tahit 

všechny recenze uživatele

Podívaná, v níž prapodivná pohádková stylizace přebíjí fakta historie. A co víc, bojové scény působí hrozně, a ještě k tomu nevýrazní herci divadelních gest. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak podla mna sa reziser Umberto lenzi /od Corleone az po Brooklyn, Napoli Violenta, Milano odia La Polizia non puo sparare/ nema ani pustat do tematiky ruckej carovnej Katariny, ktora zila zhruba 1729 - 1796. Fakt je to prilis divadelne, hercom ani nemozno verit ich herecke vykony, cele je to moc divadelne a teda nerealne. No a tie akcne sceny su nieco hrozne, Lenzi tymto filmom navstivil tak akurat zumpu : 50 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Francúzsko-talianska koprodukcia tentoraz presedlala z klasického dobrodružno-historického žánru na historickú drámu a neviem, či tá voľba bola celkom správna. Na jednej strane, kostýmy, celková výprava či obsadenie funguje, teda až na obsadenie hl. postavy - Kataríny, na ktoré som kvôli nesympatickosti protagonistky mal problém si navyknúť. Ale slabá dejová stránka spolu s minimom akcie nudí. A aj tej občasnej akcii chýba kvalita i logika, ale to je u Lenziho réžie typické. Aspoň záver konečne pretrháva nite nudy, keď sa o slovo prihlási vojnová scéna a zvrhnutie cára, ale viac ako na slabé 3 hviezdy to nestačí. ()

Namaste 

všechny recenze uživatele

Jaký to film natočil režisér, podle mě absurdních až hrůzných filmů jako " Sežrána zaživa", "Ženy od hluboké řeky" nebo "Vymítač kanibalů" Umberto Lenzi o Kateřině Veliké (1729 - 1796)? Její příběh se odehrává v Rusku kolem roku 1760. Je provdaná za cara Petra III., který ji chce nechat zabít, aby se mohl oženit se svou milenkou. Avšak Kateřina se o tom dozví, podaří se jí osvobodit z vězení carova nepřítele hraběte Orlova a postaví se carovi na odpor. Nakonec je car Petr III. z trůnu sesazen a carovnou Ruska se stává Kateřina. Představitelka hlavní postavy Kateřiny Hildegard Knef je mou oblíbenou herečkou, která zahrát opravdu umí. Tato role jí ale podle mě nesedla vůbec. Ani typem, ani věkem, no a herecky spíš slabší průměr. Tak ostatně hodnotím celý film, který určitě nestojí za to, aby jej viděl každý filmový fanda. ()

Reklama

Reklama