Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Je rok 1996 ve městě jménem Boring a outsideři z technologického a divadelního kroužku střední školy se snaží proplout dospíváním v éře videokazet. (Netflix)

Recenze (26)

novoten 

všechny recenze uživatele

♪♪ For the life of me I cannot remember what made us think that we were wise and we'd never compromise ♪♪ Chvílemi jsem za tvůrce vážně trpěl. Super nápad, dobře rozehrané postavy, soundtrack na hranici dokonalosti - a stejně to k sobě nějak nepasuje a na jednu vydařenou chvilku připadají dvě nedotažené nebo toporné. Nepomáhá tomu ani fakt, že linky dospěláků jsou očividně dopisované na poslední chvíli (a smolně okopírované z libovolné rodinné komedie) a hlavně že hlavní hrdina Luke je až nepříjemně často manipulátor a nevyrovnaný cholerik, střídající záchvaty sebelítosti a vzteku s introspektivními zadumanými momenty. Na dokonalou epizodu se proto čeká a čeká - a pak se v přehrávači zaseknou Ace of Base, všechno během okamžiku zapadne na svoje místo a z Everything Sucks je alespoň na ten zbývající čas bezchybná generační záležitost, která zhmotňuje všechny tužby bravíčkové generace. Je mi proto smutno, že v době, kdy osmdesátkové lásky dostávají ve všech formách takřka bezbřehou (a rozhodně ne nezaslouženou) chválu a zástupy fandů (viz Stranger Things, To nebo Ready Player One), devadesátky se vším všudy nedoprovází ani pořádný hype a jsou zrušeny dřív, než si jich veřejnost stačí pořádně všimnout. Snad má alespoň Peyton Kennedy v roli možná nejuvěřitelnější teenagerky všech dob cestu ke slávě dostatečně našlápnutou. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jednohubka, které jede na podobné vlně jako Stranger Things, ale bez nadpřirozena. Pohodová cinefilní dramedie. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příjemný retro kousek obsahující klasické coming-of-age prvky, aby uspokojil co nejširší publikum. Dobré postavy, u nichž je škoda, že pod povrch se člověk dostává maximálně u Kate a Lukea, jejichž problémy jsou ještě ke všemu načrtnuty už během prvních dvou dílů, což je ovšem pochopitelné ke stopáži. Milý kousek, který ale není nějak výrazný. (nejlepší epizoda - Maybe You’re Gonna Be the One That Saves Me) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad to vyzera ako Freaks & Geeks situovany do 90tych rokov. Co ma rozhodne nadchlo, kedze v dobe v ktorej sa serial odohrava som bol v rovnakom veku ako hlavne postavy. Lenze serialu chyba komedialny nadhlad Freaks & Geeks. Okrem rekvizit a len obcasneho popkulturneho odkazu z toho ani prilis devätdesiate roky na mna nedychali. No a postavy si ma vôbec neziskali. Ustredny par a ich romanticka linia, ktora sa tiahne celou seriou, mi liezli na nervy. Maly negrik sa snazi zbalit zmätenu lesbu. A jej otec zase negrikovu matku. To ma fakt nebavilo. Preco tieto popularne politicky korektne motivy musia natrepat aj do serialu z devätdesiatych rokov? Takze po prvotnom nadseni som sa velmi rychlo zacal nudit. Serial sa odohrava v mestecku Boring. Trefne pomenovanie aj pre samotny serial. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od toporného začátku až po takřka perfektní teen dramedy záležitost. První třetinu série se seriál hledal a nedařilo se mu příliš budovat postavy. Krom hlavní dvojice byla drtivá většina nesympatická až otravná, ale to se v určitou chvíli láme, začne to do sebe pěkně zapadat a po stránce emocí fungovat. Škoda přeškoda předčasného utnutí, protože tohle mohla být novodobá verze Freaks & Geeks (i Peyton Kennedy je taková charakterově obdobná variace na Lindu Cardellini). ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Milý a vtipný návrat do 90. rokov. Dospievanie, prvé lásky, sebaobjavovanie a hľadanie šťastia a miesta vo svete so sympatickými postavami. Škoda, že druhú sériu Netflix stopol. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mě už ty ryze teenagerské seriály míjí velkým obloukem, poslední dobou mi ale přijde, že dělám velkou chybu. Samozřejmě se zrovna v tomto subžánru musí pečlivě vybírat, skok do hudbou a celkovou kulturou úžasných amerických devadesátek byl ale trefou do černého. Sice jsem sem zavítal zejména kvůli Sydney Sweeney, která mě tak učarovala ve White Lotus, rozhodně za ní ale nezaostává jediná postava a je mi ohromně líto, že se s touhle partičkou už nikdy nepotkáme. Byla to jízda! [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd byl trochu složitější. A těžší. Věc, která byla dost stejná i u těch lepších dílů bylo to, co asi mělo být principem i této celé série, že je to prostě naivní show. Postavy se chovají jako malé děti, což i ve výsledku jsou, jejich chování je na úrovni zombies z Walking Dead a dělají věci, které vlastně nemají žádnou adekvátnost. Je mi jasné, že je to hold lehkost mladých a neklidných lidí, kteří hledají sami sebe. Ale je dost smutné, že Netflix vykrádá sám sebe v podobě seriálů z nedaleké minulosti s mladými hlavními hrdiny. Zde ale žijí svůj normální život. Který umí být dost nudný, ale zároveň i mnohdy zajímavý. V tomto ohledu mne nakonec i seriál ve finální rovince zajímal. Což se nakonec, u některých na které v této době koukám ani moc nedá říct. Druhá série je nejistotou, možná je to dobře, možná i ne. Nejde o podprůměr, ale zatím ani o nadprůměr. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Hlavní trojice nerdů hodně likeable, rychle mě to vtáhlo. Sice se příběh ke konci blížil třetí řadě Stranger Things aka "moji kamarádi jsou posedlí holkama, jdu pryč". Celkově mě hodně bavilo to prostředí devadesátek, to, jak si tam načítají internet v knihovně mě vrací do dětství. :D Mrzí mě, že jsem jako malá nechodila do školy, kde byl filmovej nebo divadelní klub. A je tedy škoda, že pokračování už nebude. ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Jako byste smíchali Freaks and Geeks, The Breakfast Club a Stranger Things bez hororových prvků, ale nefunguje to zdaleka tak dobře. Místo humoru převažuje hlavně depka z toho, že ne všechno, co a koho chcete, dostanete. Řeší se velká témata jako single rodičovství, přátelství a dětská (homo)sexualita. Sedlo si to u mě až tak u osmého dílu, ale na více než tři hvězdy tomu nepomohli ani mí oblíbení Oasis. Vadil mi casting. Kate vůbec neumí hrát, její otec a ten kudrnáč zase moc přehrávali. Celkově jsem necítil tu správnou chemii jako ve Stranger Things, Freaks and Geeks nebo třeba hororu To, kde také měli být dětští loseři. Pokud ale Netflix udělá druhou sezónu, dám tomu ještě šanci. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriál mi perfektně sedl. Mladí herci jsou výborní a hrají skvěle. Celkově to je moc dobře napsané a líbí se mi vývoj postav. První sérii jsem skoukl najednou, vůbec jsem nečekal, že mě to tak chytne. O to víc zamrzí zrušení po první sérii, já bych si klidně dal i pokračování. 80% ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná jednohubka, za jeden dlhší večer máte prvú sériu mrknutú. A krásne vás vráti do 90iek, hudobne, obrazovo, pocitovo... Príbeh nie je komplikovaný, nijako vás zrejme nešokuje, preto je to skôr nenáročná oddychovka. Mne osobne to celé pripomenulo seriálové letá na základnej a strednej škole, keď som cez prázdniny doobedia trávila pri podobných seriáloch. Objektívne - moja nostalgia je zrejme silnejšia, ako kvalita tohto seriálu, ale komu to vadí? :) Mne nie :) ()

Brunky 

všechny recenze uživatele

Ak ste clovek ako ja, s dakou divnou poruchou dospievania :D, ktory je zaseknuty vo veku 15 rokov aj ked je o mnoho starsi :D tak to aspon dopozerate...Inak to ani neskusajte asi. Cakal som odlahceny Stranger Things ale nekonalo sa....priemer... ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Vyborni herci, skvely vizual, skvele audio, nostalgicke 90ky, proste Netflix kvalita. Tak kde je problem? Je to milionty serial na stredoskolsku tematiku s okukanymi zapletkami, ktory nema co ponuknut. Ano spravene to je dobre, ale nic originalne. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Ten příběh má samozřejmě náznaky klišé jak hrom, ale všechny potenciální zápory přebijí jednoduše pěkný příběh, který je tak přirozeně obyčejný, že se do něj bez problémů vžijete. Herecké obsazení neznámými herci dopadlo na výbornou, všechny postavy byly velmi dobře zahrané a já osobně jsem si je moc oblíbil. Skvěle se podařilo pohrát si mnoha scénami, které mají tu správnou atmosféru a kvalitní "feel". Je vidět, že to tvůrci zkrátka neodflákli. Pokud máte rádi trochu toho retro, trochu "nezávazné" zábavy a trochu klasického teenage příběhu "kde to dopadne dobře", tak zde jste správně ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Pro ty kteří vyrůstali v 90 létech je to nutnost. Bohužel se seriál nevyhne mnoha klišé (už jste si třeba všimli že ti kdo nejvíc šikanují gaye jsou sami gayové?) které srážejí celkové hodnocení. ()

jiri.vrba 

všechny recenze uživatele

Asi jako vetšina lidí jsem čekal něco podobného jako je Stranger Things, ale tento seriál není ani ve stejné lize jako Stranger Things,ale v mnoha ohledech se ho snaží neúspěšně napodobovat. Příběh je mdlý a zbytečně protahovaný, hlavní postavy jsou špatně zahrané a nezajímavé (všechny se chovali strašně uměle) až na Luka (Jahi Di'Allo Winston), toho jsem si skutečně oblíbil, ale i on se nevyhnul pár absolutně otřesným momentům. Je zde strašně tlačeno na soundtrack, což opět nejspíš chtěli vzít z Stranger Things, jenže tady je v některých případech až otravný (i přesto, že používají skvělé skladby). Popravdě jsem tento seriál dokoukal jen proto, že je tak krátký, jinak bych skončil asi po 5. epizodě. Občas se i Netflix utne! Seriál o nejhorších rodičích vůbec...70% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10.  Tento seriál pojednával o dospívání, první lásce nebo natáčení školního filmu. ()

Reklama

Reklama