Reklama

Reklama

Česko hledá prezidenta

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2018, 73 min

Režie:

Adrian Stojkov

Kamera:

Tomáš Eder

Účinkují:

Karel Voříšek (moderátor), Miloš Zeman, Jiří Drahoš
(další profese)

Recenze (130)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb nejsmutnější obrázek současné české společnosti. Zeman - odporný mstivý prolhaný nemocný stařec s kamarády jako jsou Mynář, Nejedlý a Ovčáček, což sice zní jako jména, ale ve skutečnosti jsou to už nadávky. Drahoš - vysněná opička medií, celebrit a "antizemanů" , která neumí vykoktat jedinou souvislou větu a trpí politcky - prezidentskou dezorientací. Televize, která nebyla schopná vymyslet formát, kde by se kandidáti skutečně argumentačně utkali. A vrchol vrcholů - nejhorší televizní publikum co jsem viděl. Drazí spoluobačané co jste tam byli, potvrdili jste mně, že politika je obraz celé naší společnosti, chovali jste se jak ultra hovada s nulým respektem poslouchat slova druhých a prokázat tím svou občanskou vyspělost. Ten pořád nebyl o vás, ale o těch dvou na podiu. Přístě prosím TV Prima ať umístí debatu rovnou do kravína, protože to bude mít vyšší uroven a uvádět to může klidně náhodný kolemjdoucí. Oznamování čísla sledovanosti může totiž i průměrná vycvičená opice. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože, za co mě trestáš? Nikdy jsem v televizi neviděl větší sračku než to, co předvedla soukromá televize Prima. Tady bylo špatně úplně všechno. V době, kdy přemýšlím nad tím, proč vůbec volit Drahoše, se tu nakvartýruje nějakej Voříšek, kterej si hraje na americkou Oprah. Z debaty udělal nejhorší frašku, co jsem kdy v životě viděl. Jsem v situaci, kdy vážně přemýšlím, co ve druhém kole volby prezidenta dělat a on tady s Primou ze Zemana a z Drahoše udělal karikatury, které nedělají nic jiného, než že se uráží. A uráží se dost brutálně. No a jelikož je Zeman profík na urážení, tak je jasný, že tuhle pseudo diskuzi vyhraje. Nicméně ona je otázka, co vůbec vyhrál. Samotná debata totiž začala až po dvaceti minutách, když se debilní stádo idiotů v sále vykřičelo a následovala série otázek ze strany televize Prima, které mě ve většině případů vůbec nezajímala a když už to začalo být zajímavý, tak do debaty skočil Voříšek a všem oznámil, že pořad sleduje dva miliony diváků. Po shlédnutí jsem byl jak opařenej. Drahoš mě nepřesvědčil a Zeman ani nemusel. Asi to nejhorší, co se jim před volbami mohlo stát. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jára Soukup si musí radostí mnout péro; z dosavadních tří debat se stal jednoznačně nejlepším moderátorem. To je jak kdyby se přistupující muslim v turbanu s podezřelým báglem stal v tramvaji přijatelným cestujícím jenom proto, že všichni ostatní hned vystoupili. Že bude Voříšek ještě horší než stavěč pyramid z Novy, to jsem nečekal ani já. Kdybyste postavili mezi Miloše a Drahoše koš s prádlem, tak ten to odmoderuje líp. Prima na to šla v opulentním stylu a připravila velkolepou show, už tam chyběli jenom kouzelníci, sloni a žonglující Asiaté. Do prvních řad byly umístěny ženušky obou kandidátů a musím uznat, že Evě i Jirkovi to slušelo. Zbytek publika tvořily dementní lopaty stádně bučící a vřeštící u každýho slova, takže to vypadalo asi takhle: „Víte… bůůů… pane prezidente… bůůů… já si… tlesk tlesk… myslím, že… bůůů… bychom… bůůů… mohli už… bůůů tlesk… začít.“ Tlesk bůůů tlesk. Jak buzeranti. Můžeme mít k Milošovi jakékoliv výhrady, třeba že když předkloní hlavu, ksicht se mu rozteče až na břicho, ale nemůžeme popřít, že svého protikandidáta rozcupoval na sračky. Drahošova židle v předchozích debatách předvedla lepší výkon než Drahoš. Neměl chodit do žádný debaty a měl by klid, aspoň by si neublížil. Ve čtvrtek si ho Zeman namaže na chleba jak Ramu ještě v Český televizi a v sobotu se budeme všichni strašně divit, jak to ten seschlej starej čurák, hlava pomazaná, z boží vůle präsident, mohl zase vyhrát. Ale jednu hvězdu dávám, tyhle debaty jsou větší sranda než holocaust. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Debata... Ne, to není to správné slovo. Show... Ne, to také není ono. Estráda toho nejhulvátštějšího zrna, která má jediného poraženého; a to sice Primu. Takhle zamordovat šanci přesvědčit diváky, kteří na ní obvykle nezavítají ani při bezcílném přepínání kanálů, že nejsou jen televizním Bleskem už jen tak mít nebudou. I když oni to vlastně dokázali, nejsou Bleskem, ale rovnou Aha! tuzemských televizí. Voříšek nezvládal kandidáty, mantinely, předěly, témata, natož pak sebe sama (on si snad opravdu myslí, že je vtipný či co), o publiku ze čtvrté cenové (bez ohledu komu fandila ta která část publi... ehm lůzy) raději ani nemluvě, tam chyběly už jen bengálské ohně. Co si z toho člověk za hodinu odnesl? Že na Primě jsou diletanti, kteří nikdy neslyšeli o dramaturgovi, že Voříšek i Soukupa staví do dobrého světla... Ano, o kandidátech, nad rámec toho že Zeman není schopen ani vstát ani udýchat hodinu zátěže a Drahoš trpí trémou, vlastně nic. Neměli prostor k čemukoli. Ať již si myslíte, že Drahoš je iluminát obcující během sabatů s Merkelovou, že Zeman je víc nabalzamovaný než Lenin či jsou vám oba zcela ukradení, tak tohle bylo nehodno obou. Diskuze pro vstupy paní Kláry a řvaní publika veškerá žádná, témata jednostranná a zcela mimo mísu, zároveň když už tak vyžadující komplexní odpověď a ne prostor dvou tří vět. Jeden viditelně nervózní, držící se nadrcené linie, druhý arogantní a užívající si své jedy. Ne, takhle Česko opravdu prezidenta nehledá. Odmítám věřit tomu, že tahle smutná fraška je obraz společnosti. Každopádně měl Voříšek v jednom pravdu. Byla to opravdu "jízda". A beru zpět to, že Prima byla jediný poražený. Ono jich vlastně bylo více; v čele s chudákem divákem. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Já nevím co se vám všem nelíbí, prý ten televizní formát ve stylu reality show apod sračky, však to není žádná "česká" originalita, jedeme podle Západu, ehm, tedy alespoń se to stále tvrdí, náš vzor Amerika ne? Tak vocode? Jinak Zeman jako skvělý a obratný rétor s nadhledem a humorem Drahoše několikrát nachytat na švestkách a ukázal Drahošovi, který na něj v hovoru agresivně útočil, že je politicky negramotný. Akademik, eurohujer a patolízal BruSselu prakticky bez šanci i se svými loutkovodiči a nasluchátkem. Publikum nemá cenu komentovat, na obou stranách se najdou vždy slušní a méně slušní jedinci až hulváti, každý je dnes přesvědčen jen o té své jediné pravdě za kterou se bije až za hrob a jiný názor neuznává, a to je prý demokracie, medvědí či špinavou práci též udělají massmédia a škola, co se vymývání mozků týče, slabší kusy podlehnou. A jak to vidím já? Viz první debata Zeman versus Ray Koranteng - aneb symbolika globálního prediktora? Globální prediktor tady potřebuje mít Zemana za každou cenu. Ne poslušnou loutku americké státní elity Drahoše. A tak zinscenoval to první představení na Nově, kde je v debatě na jedné straně je Zeman a na druhé straně Ray Koranteng (barevný přistěhovalec!). Aby každému došla ta symbolika, že mají výběr buď Zemana nebo statisíce migrantů v rámci povinných bruselských kvót, které jim Drahoš a jím sestavená kalouskova vláda poslušně odsouhlasí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk, který nedokáže dodržovat ani tak elementární pravidla, je poněkud nebezpečný sobě i svému okolí." Sportovní utkání mám rád a proto dávám alespoň jednu hvězdu. Tentokrát se utkala FC Becherovka Vysočina s PH Neutral Praha a jednalo se o netradiční zápas vsedě. Becherovka vsadila vše na útok, na Neutral zbyla obrana s občasnými výpady a publikum, předem vyhecované přítulným Voříškem, tomu nasadilo korunu. Nebudu se tady vyjadřovat k tomu, kdo si koho namazal na chleba, kdo má lepší kolena ani kdo bude prezident. O to tady nešlo, protože důležitá byla jen a jenom sledovanost. 2,200.000 diváků. Gratuluju. Olé, olé, olé, olé. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Historie se opakuje. Kdo viděl v závěru hajlujícího buzeranta Voříška, jak vyzývá k národní hrdosti a vysoké volební účasti před publikem s IQ na úrovní fanoušků Baníku, ten jistě moc dobře ví, že podobně manipulované estrády v Německu před lety vedly k celkem velkým průserům. První následky uvidíme už brzy. Příště bych to viděl na Bureše. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ať nás provází síla volebních hlasů! Tvl co to bylo?! Víc už se Prima s kibicem Voříškem ani zhovadit nemohla. 2* jdou na konto Zemana který se Žvanilošem vytřel podlahu, jinak je to pochopitelně odpad jak vyšitej.30% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zeman Drahoše rozcupoval, jak malého kluka. Drahoš nemá přehled a není řečník jako Miloš. Tohle bude jeden z hlavních důvodů, proč Zeman vyhraje volbu. Upocený Drahoš sotva hledal slova, Zeman se jen s nadhledem usmíval. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Témata nespadající do kompetence prezidenta, moderátor domnívající se, že moderuje Česko hledá superstar, diváci, z nichž mnozí byli poprvé v životě v divadle, přičemž si ho spletli s knajpou 4. cenové. Paráda, fakt paráda. Zemana s Drahošem nehodnotím, to je už politika. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Pouťová atrakce s publikem, Vořechem a nějakou píčou na plátně... nikdo z kandidátů nemohl prakticky reagovat tak, jak by chtěl...což je v případě profesora převeliká škoda, chtěl jsem dnes smíchy prochcat gauč. Komerční stanice jsou evidentně dokonale v prdeli. Informace o sledovanosti? Peytl s námi. ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipná fraška, o níž už vše bylo řečeno. TV Prima tak jen potvrdila trend, který úspěšně razí už dlouhou dobu - stačí vzpomenout kupříkladu na koprodukční skvosty z pera Rosamunde Pilcher - hrdé zástupkyně německého romantismu, pravidelnou dávku emocí, "není třeba vyhrát, ale zúčastnit se" Aneb Obhajoba čískejku, a další programové skvosty této televize pro intelektuály. TV Prima je také televizí druhých šancí, když svůj primetime věnuje i citlivé zpovědi dvojnásobného vraha. Zkrátka, nelze mít pochybnosti o tom, která z českých televizí aktuálně produkuje nejkvalitnější tvorbu pro náročného diváka - to TV Prima je tím kulturním titánem, který momentálně dává postmanovskému heslu "ubavit se k smrti" radikálně nové konotace. A který ještě zdaleka neřekl své poslední slovo, ruku na to. ()

kingik

všechny recenze uživatele

Haf, haf, haf....Zeman se rozhlíží, jeho přesýpací hlava rotuje ze strany na stranu. Zeman: Než jsem šel do studia, všiml jsem si, že venku štěkal nějaký uvázaný pes. Voříšek. Můžete jej pustit, jo? Zástupce Primy: Je to náš moderátor. Nemůžeme od rána najít prsten od Arabely, abychom jej proměnili ze zvířecí podoby. Udělal to Drahoš. Zeman: Mně mluvící zvířata nevadí, ať klidně vede debatu v té psí podobě. Sám mám v týmu také mluvícího psa - Ovčáčka. Vous a brýle udělají své. Zástupce Primy: Ten pes poměrně páchne. Zeman: Nu, máte pravdu, bude Draho(š), voda dražší, elektřina podražila, pošta jde nahoru, abychom se snad už ani nekoupali, nesvítili a dopisy posílali po poštovních holubech. Coby mladý ekonom jsem také žil skromně. Zástupce Primy: Kolik budeme připlácet za vzduch? Zeman: Nu, bez vzduchu to nejde, není-li vyliž pravda. Určitě to nepřesáhne výši starobního důchodu. Zástupce Primy: Proč jste tak bezcitný? Zeman: Víte, existuje citát, rád bych jej zde užil, který praví... Zástupce Primy: Nechte ty citáty!_____ Náhle vtrhne do studia polonahý Hutka a Pepa Nos a společně zapějí buřičský song______Uí, uí, uí, dva čuníci jdou, v řadě za sebou, pořád tlachají, na lidi nedbají, uí, uí, uí_____Hutku s Nosem vyvádějí. Hutka se vytrhne a naposledy pěje Jednou budem žít.... ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs. Atmosféra á la fotbalový zápas, půlku stopáže vyplňovalo tleskání, skandování, pořvávání a spol. kultivovaného publika. A nedozvěděli jsme se nic nového... 0% ()

Reklama

Reklama