Reklama

Reklama

I Think We're Alone Now

  • Austrálie I Think We're Alone Now (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lidská rasa je zničena. Příčina nezanechala moc viditelných stop. Města vypadají poměrně normálně, až na to, že jsou zhola bez života. Jedna výjimka by tu ale byla, a to Del, který vypadá jako jediný přeživší nespecifikované apokalypsy. Žije ve svém pustém městě spokojený se svou samotou a řádem, který si nastavil. Změní to ale Grace, kterou objeví v havarovaném autě. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pekelně pomalý, zbytečně natahovaný “úvod” filmu, který trvá dvě třetiny stopáže. A hlavně prázdný, poskytující málo informací o postavách či okolitém světě, i chabou chemickou interakci mezi nima. Poslední třetina pak sice příběh tematicky rozšíří, ale diváka rozhodně neuspokojí. Osobitý film to je, možná i zajímavý, ale určitě ne potřebný nebo zapamatovatelný. [Sitges FF] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak že „se tady nic neděje“? To jsme asi sledovali každý jiný film. Po většinu stopáže velmi dobrá indie záležitost, která překvapivě přináší do postapo žánru několik neokoukaných nápadů, mezi Dinklagem a Fanning to příjemně ladí, bohužel v posledních 10 minutách se to úplně dramaturgicky rozpadne a ztratí to smysl a logiku. Přesto u konečného čtyřhvězí, ke kterému celý film směřoval, zůstanu, bylo to celkově o dost zajímavější, než jsem původně čekal a pro osobité počiny mám slabost (dobrá rada na závěr: nikdy nedejte na CSFD hodnocení :o)) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film vzbuzuje spoustu otázek a neodpovídá na žádné z nich. Kam se poděli všichni lidé, jak je možné že někteří přežili, jaké má hlavní hrdinka vztahy s ,,rodiči" a proč jsou zlí lidé a jak ji sakra našli? Film jsem sice dokoukal, ale kdybych věděl, že se vlastně nic nedozvím, asi bych se na to vykašlal. První polovina měla docela potenciál, ale hodně pokažené. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, ja na rozdiel od iných užívateľov vidím hodnotu v hĺbke myšlienky. Tento snímok toho povie veľmi veľa, aj keď je pomerne pomalý, tichý a miestami môže trošku nudiť. No veľa tu toho prezradí aj reč tela, najmä Petra Dinklageho, ktorý nie darmo v poslednej dobe získal množstvo cien. Má svoj charakteristický štýl hrania, ktorý chrlí do okolia kvantá charizmy. No na druhú stranu Elle Fanning sa opäť raz moc nepredviedla. Našťastie v tomto prípade charakter jej postavy nekládol nejak zvlášť vysoké nároky, takže v pohode. Byť sám je skrátka niekedy lepšie, ľuďom obyčajne vo vypätých situáciách na konci sveta začne hrabať, ak napríklad v nedávno videnej Aniare (2018). Škoda, že sa tu autori nevenovali aj pôvodu tej záhadnej choroby. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

S islandskými ksichtami by sa mi to páčilo zrejme o jednu hviezdičku naviac, ale i Dinklage to spolu s Fanning zmákli výborne! Muzika z The Handmaid's Tale tiež potešila parádne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je asi rozdiel, keď sa vo filme skutočne nič nedeje, alebo keď sa "nič nedeje" vo filmoch ako je tento. Pretože tie momentky, kde sa nič veľké nemusí diať sú pre mňa nosným stĺpom, ktorý pre mňa robí skvelý film. Možno som divný, ale každý máme radi svoje veci a ja "I Think We´re Alone Now" v tomto smere musím oceniť. Dinklage a Fanning svoje role podľa mňa zvládajú skvele a mám pocit, že tento svet aj pôsobí celkom uveriteľne. Keby som bol posledným človekom v celom meste, čo by som vlastne robil? Ako by som žil? A potom zrazu príde niekto nový a svet sa dostane do úplne inej roviny. A v prvom momente si aj Del myslí, že všetko sa tým pokazí, no postupne si uvedomí, že sú tam veci, ktoré mu naopak začínajú vyhovovať. A zrazu mu na niečom záleží. Nemôžem si pomôcť, no ja som si túto malú drámu užil náramne. Plus záver je dosť dobrý. A veľmi dobre ukazuje, že všetko kto sme, všetko čo nám patrilo a všetko čo sme si prežili z nás robí ľudí, ktorými sme. A bez toho všetkého sme vlastne neexistujúci. Alebo sme len nemysliace zombies. Toto je tu podané vizuálne s veľmi kvalitnou scénkou. A ja by som bol radšej človek so všetkými svojimi plusmi aj mínusmi, než niekým, kto si nič vlastne nepamätá. Takže celkovo pre mňa veľmi dobrý koncept spracovaný v zaujímavom filme s dobrými momentkami na trošku drámy a veľmi dobre som vedel cítiť s našimi dvoma hlavnými hrdinami. Pokojne by som si to pozrel znovu a nemám problém film odporúčať. Len si nie som istý, či aj ostatní budú mať rovnaký názor ako ja. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Elle Fanning obsadzujú pomaly už aj do reklamy na Pedigree-Pal a Charlotte Gainsbourg hrala zatiaľ len v porne. Neboli to najlepšie vyhliadky, dúfal som, že to zachráni aspoň Tyrion Lannister. Ale to by musel hrať vo filme, kde sa niečo stane. Prechádzať sa hodinu a pol sám alebo v spoločnosti podivnej blondýni a hľadať mŕtvoly, to neponúka veľa možností na herecký výkon. Ale po 80 minútach príde pointa a tá je celkom zaujímavá ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono by se podle plakátu mohlo zdát, že půjde o nějaký retro nářez, ale nic není dál od pravdy. Tyrion a Elle Fanning tady prostě jen jsou. Okopávají zahrádku, loví ryby,říkají si vtipy, čtou si a strašně, ale strašně se nudí. Když jim do toho vpadnou Giamatti s Charlotte, tak se změní jen to, že nudí ve čtyřech. Teprve na samotném konci přijde něco, co mi sice nedávalo vůbec žádný smysl, ale člověk si aspoň mohl říct "Co to kurva je?". A to je vedle obsazení asi jediné pozitivum. 15% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I Think We're Alone Now je snímkem, ve kterém samotář Peter Dinklage uklízí domy, pohřbívá mrtvoly, vrací knihy do knihovny, pije víno a okopává zahrádku. Po nějaké chvíli potká zmatenou Elle Fanning a světe div se, ony nudné úkony dělají ve dvou! Korunu této broušené poctě slova "WTF" dodává finále, které tuto značku skutečně kvalitní práce povznáší na novou a zcela netušenou úroveň. Tohle se i přes originální nosnou myšlenku vůbec nepovedlo. Škoda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s přesvědčením, že ve světě kde v roce 1985 natočili "The Quiet Earth" je naprostá zbytečnost točit vlastně to samé v roce 2018.. Ale ono to nakonec kupodivu má svůj vlastní xicht. Dinklage a Fanningová spolu hezky ladí. Ten postapo svět je uvěřitelný a působivý.. Prostě dobrý.. Vůbec nechápu pindy o tom, že se tam nic neděje. Vždyť je to napínavé od začátku do konce.. Jasně, neskáčou tam Avengeři a aby člověk přečetl to drama, tam do toho musí vložit trošku vlastní empatie, ale za to ten film nemůže, že na něj čumí gumy. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Každé postapo ve vylidněných městech je příjemná záležitost, zpravidla do momentu, než se dostaví další lidé kromě postavy. A stejně to je i tady. Sledujeme rituály trpaslíka, který si v podstatě žije spokojeně, upravuje si město k obrazu svému a získává sympatie tím, že se ubytuje ve velmi dobře zásobené knihovně (kdo by to bez fungujícího Steamu ostatně neudělal taky). Bohužel mu klid zkazí příjezd otravné dívky, která ztělesňuje všechno utrpení civilizace - poslouchá moderní hudbu, pořád mele klapačkou, dělá bordel a nic nechápe. Trochu jsem doufal, že jí trpaslík odpráskne, ale bohužel jí tak nějak trpí dál. Do té doby jsem předpokládal, že se jedná o jednoduchý film o tom, jak je některým lidem lépe o samotě, protože peklo jsou ti druzí, ale režisér měl ještě větší ambice, jak mučit. Protože má pocit, že nestačí chápat radost jedince z klidu a samoty, vymyslí si k otravným vlastnostem civilizace zbytečný sci-fi mindfuck, který ještě víc znudí, protože přichází na řadu ultralevnost realizace. K tomu postavy začnou mluvit úplně nejasně, chovat se debilně a dialogy zní jako improvizace sedmiletého dítěte. Nejvíc mě trápí nezodpovězená otázka - tak opíchala toho trpaslíka nebo ne? Ano, tak neschopný je tento film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních tak 15 minut nevypadalo špatně. Dinklage (jehož obsazení do hlavní role nechápu) pochoduje po městě, ve kterém je na živu jenom on, zakopává mrtvoly ostatních, čte si v knihovně, zahradničí. Celkem brzo najde Ellu Fanning, jenže pak se asi 50 minut nestane nic a já se u toho začal dost nudit. Vlastně jenom holka začne dělat to samé, co on a nakonec se do něj zamiluje. Pak se tam sice něco stane, to už spoilerovat nebudu, ale i když se z toho na chvíli stane něco zajímavého, ale pořád to nudí a navíc to působí, jako by to tam ani nemělo být, jako by to tam bylo celé navíc a režisér nevěděl, jak to zakončit. Ta myšlenka na konci sice špatná není, ale i ta působí navíc. Ono totiž když se většinu filmu absolutně nic neděje a žádnou atmosféru to nemá, tak to nemá čím zaujmout a na konci se mohlo stát opravdu cokoli, nehledě na průběh filmu. 2* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady se není moc čeho chytnout. Od začátku sledujeme nějakou situaci, která je docela zajímavá, a prostředí, ve kterém se pohybujeme je i docela zralé na nějakou hlubší myšlenku. Tenhle potenciál je promrhán. Jakmile se objeví na scéně někdo třetí a čtvrtý, tak probíhající příběh jakoby zastavil a začal další. Proč? Takže jsme se pořádně nedozvěděli, co se dělo, ale dozvěděli jsme konec něčeho jiného, co jsme nesledovali. ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Trpajzlík je sám? Po Trůnech je tady zase ten malej zmrd, nedávno taktéž ve Večeři s Hervém. Takže.. prvních 14 minut úplně bez slovka, žádná hláska. A to mi teda sedlo, prcek si kreslí křížky, uklízí domy, jezdí v káře, atd. Pak se tam vsere blondýna, kterou neměl kurva vůbec zachraňovat z tý káry.. ještě se do ní kokot zamiluje.. mrdka. Aj don't, don't nou, Fennink mi nějak nesedí, je to taková ta kurva, co vám dokurví film, alias filínk. Potom, co se tam zjevili ještě její divná femily, nebylo čím dál se srát. Aspoň,že ho pozdějš odpráskla. Saj-faj z celého filmů je asi to, kdy vidí lidi,při projíždění se károu,to jsem nějak nepobral. Musím pochválit kameru, ta mě celkem držela elajv, a konečná hudba, nejen že byla osvobozují koncem filmů, ale taktéž se dala poslouchat, to co měla Grejz v těch hedfounech byl sajrajt. :) ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Přestože takových postapo už bylo, i tak se mi to líbilo a přišlo mi to v rámci možností originální. Příjemné potěšení, herci bez výtek, hudba na jedničku s hvězdičkou. Závěrečná scéna je ve spojení s hudbou nezapomenutelná. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dinklage jako poslední člověk na zemi, který svůj čas tráví v knihovně ukládáním knih anebo navštěvuje domy mrtvých a uklízí tam. A pak přijde Elle...a dělají to samé. Fakt podivnost, ale docela atmosférická. Navíc úchylný Giamatti potěší vždycky. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělila na sekvence. Sekvence 1) SÁM : Del je systematik, má svůj režim, uklízí město a je mu tak nějak dobře. Samota mu i docela vyhovuje - nejlepší sekvence a zasloužila by si 5 hvězd. Sekvence 2) DVA : Del potká Grace a ta mu trochu nabourá jeho poklidný život. Sama je trochu zvláštní ale oba si nakonec na sebe zvyknou. Uklízí spolu, jí spolu, mluví spolu - i tahle sekvence je celkem v pohodě a dala bych 3 hvězdy. Sekvence 3) SPOLEČNOST : moc jsem tomu nerozuměla a docela mi asi unikal nějaký význam toho o čem mluvily - velmi slabá sekvence za kterou bych dala 1 hvězdu. Sekvence 4) KONEC : Trochu se vysvětluje, trochu se mluví, padne výstřel a Del i Grace se vrací "domů". Moc jsem se nechytala a nějaké náznaky o co by mohlo jít mi zřejmě nedošly - velmi slabá sekvence za kterou bych opět dala 1 hvězdu. ___ Film mě jako celek přišel zajímavý a určitě jsou třeba 2 třetiny filmu hodně slušným (postapokalyptickým ? ) náhledem do světa který postihlo cosi o čem se sice nic nedozvíme ale ve kterém se dá žít. Ten závěr mi hodně vadil. Kdyby se celý film zabýval jen tím jak žije Del a Grace a jak se spolu pokouší existovat v prázdném městě, dala bych 4 hvězdy. Takhle (s dalšímy postavami a závěrem) dám jen 2. ()

Reklama

Reklama