Reklama

Reklama

Tísňové volání

  • Dánsko Den skyldige (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Asger Holm, bývalý policista, kterému byla přidělena služba na tísňové lince, odpoví na volání od unesené ženy. Když je hovor náhle přerušen, začíná po ženě a jejím únosci pátrat. S telefonem jako jediným nástrojem, obklopen stěnami kanceláře vstoupí Asger do závodu s časem, aby zachránil ohroženou ženu. Zločin, který odkrývá, je však mnohem větší, než se na začátku mohlo zdát. Jeden z nejslibnějších tvůrců nové dánské filmové generace režisér Gustav Möller ve svém prvním celovečerním filmu oceněném na filmovém festivalu Sundance Cenou diváků za nejlepší zahraniční film experimentuje s lidskou představivostí, smysly, strachem a přesvědčením, že nejsilnější filmové momenty jsou ty, které nevidíte. (Aerofilms)

(více)

Recenze (460)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Dánové/Seveřani tohle umí, takže od Tísňového volání jsem čekal hodně, ale dostal jsem ještě víc.. svým zpracováním/pojetím mi to připomnělo Telefonní budku a filmy na jednom místě mam rád.. Jakob Cedergren je sympaták a předvedl úžasnej hereckej výkon, kde bylo každý jeho slovo hrozně důležitý a já byl napnutej přesně tak jak by měl divák u kvalitního thrilleru bejt a ta stopáž byla tak akorát, delší už by byla zbytečná.. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Po úvodních cca deseti minutách nudy, ve kterých se mi v hlavě honilo něco o tom, že jsem měl to pochybné štěstí srazit se s výjimkou z pravidla o nadstandardně kvalitních dánských thrillerech, nastala klíčovým zazvoněním utrženého sluchátka pekelně hutná podívaná, při jejímž sledování na mě moje dýchací soustava musela dost často hlasitě ječet, abych se už konečně kurva nadechnul. Dost těžko se dá bez bojlerování napsat více, nicméně troufám si říct, že byť jde v podstatě o devadesátiminutovou sólovku jediného přítele na telefonu, šlo dost možná o nejlepšího zástupce žánru, se kterým jsem se za několik let potkal. A to i přes to, že se jeden přece jen neubrání mírnému pozdvižení brv nad „korektností“ ad absurdum (pokud tedy s ohledem na národnostní složení taktéž výborné dvojice Qček skutečně netvoří polovinu dánských bezpečnostních sborů Arabáči) a navzdory mírné předvídatelnosti zápletky a občasým lapsům, jako například proč ex oné hysterky dotyčné nesebral celou dobu mobil. Prostě jasný důkaz, že i za málo peněž lze pořídit symfonický orchestr i s Alexandrovci. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Reálný a poutavě sepsaný scénář zaručil, že si Möller vystačí s jednou místností a jedním hercem. Švédovi za telefónem jsem věřil každý pocit a postupně se nechal unášet dějem s jakým zakončením se přijde. Telefonní budka nebo Cellular byly sice trochu zábavnější, ale Tísňové volání moc nudit nenechá. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pěkně vystavěné a vypointované, zároveň pevně nohama na zemi. První půle zcela strhující, pak už trochu dlouhé. Přesto 80% v pohodě. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Unikátne. Neviem kedy naposledy som sa pristihol, že nedýcham spolu s postavou vo filme. Pre mňa osobne silný, temný kinozážitok, ktorý sa mi vryje do pamäte na veľmi dlho. Špičková kamera a herecký výkon. Scenárista ja diabol, ktorý mi podrezal počas filmu niekoľko krát hrdlo. Nápad z Locke, avšak temnejší a atraktívenjší pre mňa ako milovníka thrilleru. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat Dánové prostě umí dát filmu přesně to, co potřebuje. Člověk by neřekl, že ho bude bavit 85 minut sledování operátora 112. Zápletka plná zvratů a řekněme temných překvapení, omylnost samotného operátora přidává filmu na reálnosti a film je napínavý a udrží si pozornost od začátku do konce. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Politik ze Sorbrydelsenu v ONE MAN SHOW z prostředí linky 1199. Scénář vsadil vše na šokující odhalení, na které však navazuje standardní šeď vatovité konzistence, jež nemá šanci diváka vtáhnout do děje, což je definitivně škoda. 67% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). Seveřané opět dokazují jak syrové a chladné filmy dokáží točit. Trochu mi tam chyběl nějaký soundtrack, ale to bylo asi hlavně kvůli autenticitě. Jinak ten závěr jsem vážně nečekal a to už jsem ve filmech zažil prakticky všechno, ale hadi v břichu mě prostě dostali. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Crrr. Slyším. Jak crčí tlak, klinká zločin. Pomocník v pátrání po noci. Ucho uchopí, přijme "nepochopitelný" incident, tam venku za okny. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

I ti, co doposud neznali Jakoba Cedergrena, si ho ted' díky hodinu a půl detailní herecké přehlídce jistě zapamutují. Evropské zpracování bez hrdiny mi sedělo, Cedergren byl totiž stejně zoufalý jako žena na na druhé straně linky, a i když jsem to čekal ještě napínavější, tahle studie o kontrole nad sebou samým a nad vzniklou situací mě slušně bavila. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Snaží se to vrýt pod kůži, ale jde na to tupým hrotem. Je to intenzivní, ale přespříliš komorní. Navzdory tomu oceňuju, že se to vedle obdobně laděné a jinak perfektní Tísňové linky ve finále nepřemění ve svižný akční film v klasickém exteriéru. Krásný příklad toho, že rozpočet již rozhodně není základem dobře odvedené filmařiny. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Famózní “oneman” dialogovka. To se musí vidět (a hlavně slyšet). Pár nelogičností pro tentokrát vem čert. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Asgere když děláš práci operátora na tísňové lince, tak pořád nesundávej sluchátka z uší a nežer tu práci, tak moc. Se divím, že nesedl do aut a nešel to řešit na vlastní pěst. Po druhém zhlédnutí snižuji o jednu hvězdu méně. Dávám 60% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zpracovanej komorní ledově severskej thriller.. Když si zavzpomínám na onemanovky podobného telefonního rázu, tak se nemohu dopátrat lepší.. Precizně vystavěno, atmosféra dobře uchopena, herecky zvládnuto na výbornou, celkové zpracován super.. Tolik prostoru pro fantazii, která může být daleko krvavější než pro diváka servírovaná kinorealita.. Lehce jsem nebyla spokojena s tím, že do příběhu tahaj trable hlavního hrdiny a tím mne tvůrci nutili rozptylovat pozornost od hlavní dějové linie (možná záměr?).. Dalším vadítkem je, že celý příběh stojí na jediném "wow" efektu, takže si nejsem jistá, jestli by chemie mezi námi fungovala i při druhém shlédnutí.. Nedávno jsem si stýskala, že už se točí pouze naleštěné pompézní komiksáci nebo vyměklé nízkoobsahové jednohubky.. Tak studený závan ze severu Evropy vane a já asi budu častěji koukat tímhle směrem a upustím tolik od nezajímavé jistotky západu.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(23/2019) / Mal som docela očakávania pri tomto dánskom žánrovom filme. Bohužial dobré recenzie predchádzajúce tento kúsok boli asi spôsobené nedostatkom týchto malých projektov, špeciálne tým, že sa jedná o európsku záležitosť tešil som sa. Jediné čo pre mňa fungovalo bolo prvých cca. 20-30 minút keď má film stále nejaký potenciál. Potom film upadne do priemeru, uťahanosti až nudy. Napätie treba gradovať, nie zbytočne vystreliť v úvode. Skvelým príkladom je Schumacherov Phone Booth. (5/10) ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Větší zábava než sledování tohohle díla bylo snad i tohle co udělal tento pár https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-krimi/616364/sokujici-detaily-sebevrazdy-honzy-21-a-pritelkyne-16-ve-vyskove-podrezali-se-objali-a-skocili-z-11-patra.html. Jinak další z filmů s totálně přepáleným hodnocením (k 22.srpnu .2019 kolem 77 procent) jak je na csfd.cz opět zvyklé začínám mít pocit, že na Karlovarském filmovém festivalu běží buď sračky nebo totálně průměrné filmy maximálně do televize (asi si to pan Bartoška neumí pohlídat nebo na to dlabe jelikož prachy jsou přednější) . Úplně největší srajda jsou tu , ale komentáře prej originální film s pointou jasně Telefonní Budka i Tísňová Linka byly daleko dříve a nabídly více to nemluvím o Pohřben Zaživa i ta Smrt On Line byla zážitnější než tohle. Dokoukáno na třikrát jelikož je to tak stupidní až to bolí to jako v Dánsku je nulová kriminalita, že mu musí brát policajti telefony a všichni se honit za jedním případem nemluvě o jejich svéprávnosti , když je musí navigovat chlápek na tísňové lince co vidí úplné hovno to, že jim pořád blokoval linku a oni se potom nemohly dostat k důležitým případům radši film ani neřeší navíc žádný policajt nebude riskovat vykecávání se na telefonu s někým , když v domě může být ozbrojený pachatel . Já nevím na tísňové lince jsem nedělal a dělat nebudu, ale neodposlouchávají se náhodou ty telefonáty tak, že místo, aby pořád všem vyvolával stačilo jim poslat tu nahrávku a oni by si to přebraly. Chtěl jsem dat 40 procent říkám si počkám si na tu úžasnou pointu co tu všeci tak chválí a světe div se on se tam někdo přizná k vraždě (šokující opravdu to jsem ještě nikde neviděl) tak, že dávám s radostí odpad. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Dost nestandardní námět, ale díky velice originálnímu zpracování, postupnému odhalování skutečnosti plně vtáhne diváka do režisérovy hry. Přesto, že vizuální složka filmu je silně upozaděna (klidně by to mohla být rozhlasová hra), vnímavý divák se ani chvilku nenudí a může se jen těšit na další zajímavé zvraty. Odpustíme li některé mírné nelogičnosti, stavba příběhu i odkrývaného tajemna stále více a více graduje až k velice vydařenému závěru. Výborný výkon ústředního představitele, i když v hlavní roli je vlastně telefon :-) ()

M.Habarta 

všechny recenze uživatele

Můj zamilovaný žánr, ale celkem zklamání. Hlavně kulhající scénář raněný předstíráním, naivitou a hromadou klišé. Čekal jsem chytřejší podívanou. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka toho jak málo stačí k tomu, aby vznikl kvalitní a velmi dobrý film. A stačilo k tomu málo. Šikovný režisér, propracovaný scénář a velmi talentovaný herec, který ze sebe vydá vše. Režisér Gustav Möller parádně natočil svůj film. Krásně nám ukazuje, jak jde zpracovat obyčejný nápad, tak aby nás přikoval k obrazovce, a abychom místy skoro nedýchali. Je to dost působivé a napínavé, a největší zásluhu na tom má krom režiséra Jakob Cedergren. Cedergren nesleze skoro celou dobu z filmu a vše stojí na něm. A je to zajímavé sledovat jak se postupně drolí celá jeho osobnost, a kam až je ochotný zajít aby udělal správnou věc. Je to jeden velký herecký koncert, jenž ve finále krásně graduje. Film má velmi hutnou a nepříjemnou atmosféru, která se vrývá pod kůži až to není hezké. Tísňové volání je velmi povedený thriller, který jasně ukazuje, že v jednoduchosti je síla. PS: Vidět to v kině, tak jdu s velkou pravděpodobností s hodnocením nahoru. ()

Související novinky

Remake Tísňového volání nabírá hvězdy

Remake Tísňového volání nabírá hvězdy

14.11.2020

Americký remake oceňovaného dánského filmu Tísňové volání se sice na první pohled může zdát českému divákovi jako naprosto zbytečný, na druhou stranu teď projekt streamovací služby Netflix přibral… (více)

Co chystá režisér Tísňového volání?

Co chystá režisér Tísňového volání?

10.06.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Zodiac, Spider-Man: Daleko od domova) se upsal novému snímku Snow Blind podle známé komiksové předlohy The Kitchen od Ollieho Masterse. Snímek natočí režisér Gustav Möller,… (více)

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

06.03.2019

Program Kreativní Evropa letos v lednu již po třetí vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama