Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Colin (Daveed Diggs) musí zvládnout poslední tři dny zkušební doby v podmínce, aby získal šanci na nový život. Se svým problematickým kamarádem Milesem (Rafael Casal) pracuje jako stěhovák. Najednou musí čelit události, která ohrožuje jeho cestu k nápravě. Současně měnící se okolní sociální prostředí odhaluje rasové a třídní rozdíly mezi ním a Milesem. (ČSFD)

(více)

Recenze (19)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Velmi milé a solidní překvapení, které jsem opravdu nečekal. Film není nabitý hereckými esy, přesto mě film naprosto pohltil a já jsem pak už jenom hltal každé slovo herců a soucítil s nepřízní osudu, kdy se pořád musíte ohlížet přes rameno. Rapovací pasáže byly originálním zpestřením a dodával filmu takový Oaklandský feeling. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemné komediální drama s dobrým nápadem i fajn herci. Takový film, který vyloženě neurazí ani nenadchne. Je zde pár solidních hlášek, film pěkně odsýpá, herci sympatičtí a dojde i na troška napětí ( Pistole s dítětem). Bavilo. 65% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Povedený film s velice sympatickým obsazením a několika legendárními scénami, které jen tak nezapomenete.. Kdyby zápletka byla o něco lepší, neváhal bych dát 5 hvězd. PS: kdo má v plánu se na film podívat, ohlídejte si pořádně titulky. Film obsahuje mnoho rozhovorů ve formě rapu a to řada překladatelů ignorovala a nepřeložila. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film má prinášať posolstvo a ťažké témy ako rasizmus, vernosť, násilia a podobných námetov, ktoré zaručene budú na divákov účinkovať, navyše s ľahkou dávkou humoru. Napriek tomu, že sa Blindspotting tu dostane určite do vysokých čísel, pre mňa bol dosť neznesiteľný. Všetky tam hrajúce postavy sú nesympatické. Hlavný hrdina, jeho kamoš, priateľka, všetci konajú až nepríjemne emočne. Dlho sa nič nedeje a potom scénka, kde sa kričí alebo plače. Takto sa to strieda celý film. Vadilo mi to. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Blindspotting je o rasismu a rase, rentě, gentrifikaci, policejní brutalitě, mixování kultur, korporacích a značkách, sociálních mediích a justičním systému. Postavy jsou dobře zapamatovatelné. Natočeno inteligentně a stylově. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vtipu mohlo být více, ale přesto zajímavá sonda do života lidí v těch nejspodnějších vrstvách a jejich každodenním boji s nepřízní osudu. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, tento film pôsobí atraktívne len navonok. Je to ako päť hviezdičková ženská s povysávaným mozgom. Pozerá sa na to dobre, ale nebaví vás to... Námet je v pohode, dvaja kamoši z predmestia Oaklandu (jedného z najnebezpečnejsích miest v USA) bojujú o svoje prežitie v tejto džungli. Ale herecky mi sadol len white guy. Daveed Diggs sa mi tam absolútne nehodil. Nebol vôbec zaujímavý a herecky ma vôbec nepresvedčil. Našlo sa niekoľko scén, ktoré som si dobre vychutnal a ktorých mohlo byť rozhodne viac (zbraň s deckom, bitka na párty, zastrelenie černocha). Blindspotting sa však namiesto toho až priveľmi zaberá filozofovaním, ktoré ja veľmi rád, ale v tomto prípade to bolo veľmi trápne a zbytočné. Vo finále môžem povedať, že ma tento film nasral a sklamal, pretože prvá pol hodinka vyzerala reálne na silné 4*. Potom to išlo z kopca... 35 %!! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film, kterej stojí na hranici mezí ulítlou komedií a dramatem z prostředí Oaklandu. O tom, že se tamní mládež snaží vyhýbat problémům, ale zároveň je vyhledávají a přitahujou... O tom, že "bílej" kluk, kterej se tam narodil, se snaží být co nejvíc "nigga" (neberte rasisticky) - používá jejich akcent, nasazuje si stříbrný zuby, chová se tak, oblíká se tak, prostě proto, aby zapadnul. Místama se objeví dobrý hlášky, místama film zvážní tak akorát. Nicméně musím v závěru dodat, že snímek je natolik neobvyklej, že nemůžu dát víc. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

No páni. Film tady má jen 163 hodnocení a hodně z nich dost negativní (stačí kouknout na komentáře) a přitom to byla naprostá pecka. Spolu s Favoritkou asi zatím nejoriginálnější film, co jsem z tohoto roku viděl. Na druhou stranu, dokážu bez problémů pochopit, že pro někoho tohle vůbec fungovat nebude, mě si ale Blindspotting prostě získal a mohu tak prohlásit, že jde o druhý nejlepší film končící na spotting, co jsem kdy viděl. Teda pokud se nepočítá T2, nejsem si jistej... Jo a ještě k těm komentářům... Hodně mě bavil ten, v němž jistý uživatel psal, že na to, aby filmu dal čtyři hvězdičky," je moc neobvyklý"...9/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Summit Entertainment | Slabšia, nová pseudoverzia Do the Right Thing. A dobrá. Hlavné postavy sú dostatočne zaujímavé, aby im divák fandil a porozumel ich nemorálnym rozhodnutiam, ktoré počas filmu urobia hneď niekoľkokrát. Veľmi prirodzene natočené, psychologicky vystavené a nakoniec aj veľmi nervydrásajúce. Ale je tu pár momentov, ktoré zaostávajú v plynulom vedení filmu, nadpriemerný zážitok ale zachránila záverečná konfrontácia s policajtom. Estrada má na to stať sa dobrým rejžom. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá rovnováha mezi dramatem a komedií. Chvílemi si jeden není jistý, myslí-li se to vážně či nikoliv. Příběh vypráví o dvou přátelích, z nichž jeden má poslední tři dny zkušební doby po propuštění z věznice a druhý má schopnost způsobit potíže snad za všech okolností. Děj má realistický nadhled, avšak je odlehčen určitým humorem a patřičným odstupem. Režisér Carlos López Estrada, pro kterého to byl režijní debut, své dosavadní zkušenosti převážně s videoklipy pojal i do filmu, čímž to dostalo určité vizuální kouzlo. Film je impulzivní a svěže plný mladistvého nadšení, které působí v kreativitě popisu chování v určitých situací dost autenticky. Komická stránka nemá úmysl vyloženě pobavit. Spíše patřičně vybarvuje postavy, které se stávají více lidštější. Dramatizace má především důraz na moralizování daných skutečností. Snové sekvence vše už jen dobře doplňují. Jasné barvy a vůbec stylizace obrazu působí, jakoby filmová okýnka vyskakovala ze stránek komiksu. Z dnešního pohledu tu máme také problematiku v duchu ´Black Lives Mutter´, která samozřejmě cílí na kriminalizaci policie ohledně střelby během stíhání černochů na ulici. Přímé bezdůvodné zastřelení černocha tu po filmové stránce budeme mít v rámci propagandy asi hodně dlouho. To však nic nemění na určitém přínosu ohledně přátelství. Vzestupy a pády vyvážené opatrností a zdrženlivostí. Svým způsobem také vznikl buddy movie pohrávající si s konvencí žánru přesahující své hranice. Film je potřeba sledovat, neboť nutí přemýšlet, což v tomto případě není zase až tolik na škodu. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Dobře zahraný, dobře napsaný, skvěle atmosfericky zvládnutý, ale tak nějak to celý nedrží pohromadě. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, že dám 4* ale ten film je tu trestuhodně nedoceněný, tak snad to trochu zvýší skóre... o 1% :-) Řemeslně a na žánr nadprůměrné od střihu, přes kameru a režii. Téma ke konci trochu víc pomrkávací (doslova bortící 4. stěnu), ale to je jediné negativum. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, vcelku hluboký dráma, zabalený do kabátu černý sračky. Je to hodně černý, hodně o černejch, atd,.. ale přes to je to film, černej film, kterej stojí za to, kterej ukazuje že negr.. nemusí být nutně jen černej. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Totálna hovadina s bez zubím dejom, ako sa majú bieli strkať do zadku čiernym a čierni strkať do zadku bielym. Celý príbeh bol len o slepej harmónii voči rasovej neznášanlivosti spodnej spoločenskej vrstve s plochou réžiou a scenárom. Ani jeden moment nevniesol do deju niečo čo by bol slušný nápad a máličko zaujal. K tomu priblblé mátohy, ktoré ako jalové herecké kreatúry dotvárali sugestívne despotické klišé s premrštenou scénickou blbosťou až bolo zle na to pozerať. ()

Dwayne47 odpad!

všechny recenze uživatele

hyperzbytocny film... uplna kravina.... vypal som to po 35minutach nechapem naco a k comu su taketo filmy dobre.... som radsej mohol spat alebo upratovat prach jak pozerat takuto stoku.... fakt zle.. ()

Reklama

Reklama