Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (172)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to natočený tak, jako by se celý děj odehrával v nějaké zvrácené, alternativní realitě. Proto vlastně nic není tak hustý ani šokující, jak zřejmě bylo zamýšleno. Především to platí pro “vražednou” druhou polovinu, nebo spíš třetinu. Nepomáhá ani absence kladných postav. O náladě filmu nejlépe vypovídá fakt, že největší dobrák je hispánec kouřící péro mužatce 😏. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pod hlasitým, videoklipovým, až podlézavě "cool" zevnějškem formuluje čtveřice pařících puberťaček dostatečně nosný základ a dobře podchycuje společenské pokrytectví a licoměrnost. Aneb co nastane, když kdosi hackne polovinu soukromých emailových účtů v městečku, jejichž majitelé skrz ně bez zábran ventilují své nejintimnější a nejosobnější záležitosti, a naštvané "oběti" pak vyrazí do ulic zlynčovat domnělé viníky (ve stylu krvavé o(O)čisty)? No, ony se nedají a značně přepáleně a tendenčně, i když "zaslouženě" a dá se jim fandit, vrátí úder i s úroky. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Živý důkaz toho, že když se až moc tlačí na pilu, kombinují se různé styly dohromady, mluví se až nestoudně explicitně a obsazují se za hranou nesympatické hrdinky, nemůže film nikdy fungovat. Trailer vypadal super, vypadalo to originálně, drze, stylově. Ale to co jsem dostala bylo jen tisíce a tisíce zkopírovaných scén z jiných filmů. Začátek vypadal silně Arronovsky, prostředek silně evropsky a konec až očistecky. Když k tomu přičtu ještě dost nepravděpodobný děj, twist a trapné, rádoby drsné, v závěru metamorfované charaktery postav, výjde mi z tohoto zážitku naprosto neucelený bordel. Co můžu pochválit je asi práce s kamerou, některé scény měly z vizuálního hlediska něco do sebe a výběr hudby taky sedl jako prdel na hrnec, ale jinak je to z mýho pohledu tak nějak průser. Tohle prostě nemělo žádnou sdělovací hodnotu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi rád, že mě zahraniční recenze přesvědčili ke shlédnutí tohoto jinak nenápadného snímku. Jeden z mála filmů, který dle mého výstižně reflektuje pohled na svět současné mladé generace a zároveň upozorňuje ( i když přehnaně a velmi explicitně ) na uplně novou vlnu problémů spojenou se sociálními médii, kterou ta naše generace ( rozuměj 30+ ) neměla šanci zažít a z které místy opravdu mrazí. Stejně tak doporučuji ke shlédnutí i budoucím či čerstvým rodičům. Většinu problémů se svými potomky řešíte na základě svých životních zkušeností. Jak se ale zachováte, když budete čelit problému, na který jste vy jako dítě nemohli narazit? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem podle traileru nějaký ujetý exploitation bizár o moderní době. Překvapivě je to vážně naladěná depresivní úvaha o tom, jak je lidstvo (asi nejen) v USA debilní, kde se daří bez problému sympatizovat s hlavní hrdinkou, vnímavou vůči pokrytectví společnosti kolem. Viditelně přiznaná inspirace vizuální poetikou krvavých filmů Daria Argenta (i s použitou skladbou Morriconeho z jistého emancipovaného díla) potěší. Film vyzní v závěru profeministicky a režisér nedokáže vymyslet po svíravém atmosférickém nátěru podobně působivé finále, což mě trochu zhasilo nadšení, ovšem pointa je super. Není to úplně dokonalé a chvílemi díky temnotě zapomínáte, že se jedná o satiru, ale stojí za vidění. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama