Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (172)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Ukázková manifestace téměř všeho, co mě na dnešní době sere. Film se snaží o jakousi brutální satiru, ale hrubě selhává v mnoha ohledech a místo sžíravé kritiky ve výsledku spíše obhajuje to, co se snaží zdánlivě kritizovat – minimálně u všeho, co se týče hlavních hrdinek, to tak působí. Assassination Nation je stejně uhozená a nablblá věc jako celá Purge série – v některých momentech mi to i připadalo jako bych sledoval příběh ze stejného univerza. Film slibuje akcí nášlapaný politicky nekorektní thriller s přesahem – přitom je ale politicky a názorově jasně zakotvený a definovatelný. Navíc je třeba zmínit, že naprosto stejné téma s takřka totožnou zápletkou zpracoval už South Park ve své 20. sérii a nutno podotknout, že o parník lépe a chytře – a svedl to i bez otravných insta blbek, stereotypních vepřoidních fízlů, trapných keců a mnoha dalších dementností. Jo a ještě bych vás chtěl upozornit, aby jste neskočili na špek lákání na brutální a násilnou jízdu – film má kupodivu dost pomalé tempo a první hodina je prakticky jedna dlouhá expoziční scéna pro dění v druhé půli, které však nenabízí žádné nekompromisní zadostiučinění, ale spíše jen stvrzuje nesoudržnost, prvoplánovost a scenáristickou bezradnost všeho, co se ve filmu dělo. Purge: Assassination Nation je nabubřelá a hloupoučká postmoderní kravina pro dnešní náctileté, kteří se v ní možná uvidí jako v zrcadle a budou se plácat po zádech, jak je to výstižné a zároveň se utvrdí, že je to tak přece v pořádku. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co všechno bych chtěla zmínit, že se mi tam líbilo. Bylo by to totiž naprosto všechno. Celkově ten příběh je super a moderní. Insta kurvy na maloměstě, to je prostě něco, co se vyskytuje v dnešní době všude. A chlapi to neunesli, smolík no. Ale nicméně jsem pro, aby nebyl celý internet porno fotek. Je to už trochu moc. Co se týče té pedofilie na začátku, to byla taková příjemná rozehřívačka a pak se to pořádně rozjelo. Jinak všichni herci a herečky super, až na Hari Nef, ta mi přišla chvílemi jako transka, pardon. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZDÁ SE, ŽE POLOVINA MĚSTA SALEM BYLA PRÁVĚ HACKNUTÁ...“ /// Úvod je strašnej vopruz – čtyři píči se chovaj jako píči... do toho nějaký monology plný sraček, zvrhlej (a hacklej) starosta... týnejdžerský problémy s klukama... ale hlavně všichni serou na svoje soukromý na tom internetu. A když to pak někdo proflákne, tak jsou v prdeli... Tady je to navíc takový složitější, postupně to překvapivě (aspoň teda pro mě) mění tempo a vylejzá z toho thriller, ve kterým jde vo kejhák několika lidem. Dochází mi, proč se to město jmenuje Salem, a co to všechno má jakoby symbolizovat. Chápu, ale přesto říkám, že jde o (dlouho) nevábně natočenej film o úniku dat z našeho soukromý, kterej se tváří jako něco ušlechtilýho a kterej je vyhrocenej do absurdna. Nebo historický pojednání o čarodějkách ze Salemu pro týnejdžry. Nebo filmovej mix reality a píčoviny. Nechám to na vás... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych totálně rozjebat naší školu. 2.) Na střední plánujeme Očistu. 3.) Thx za titule „michal.calif“ a „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Euforia meets Spring Breakers. Zběsilá jízda, u které Gaspar Noé, Harmony Korine a Gregg Araki slintají blahem. A feministi a feministky tohoto světa si na dálku dávají high 5. Marcell Rév jako vždy čaruje kamerou – ta sekvence na jeden záběr z jeřábu před domem snímající akci uvnitř je dechberoucí (režisér o ní mluví tady: https://nyti.ms/394Z6xB) a vůbec celá divoká stylizace s hudbou Iana Hultquista (hned mi naskočila Dickinson) sedí k tématu o násilí na ženách, pokrytecké společnosti, americké zvrhlé zálibě v lynčování a kyberšikaně – po skončení si budete mazat sms konverzace a zprávy na sociálních sítích a všechny lascivní fotky ve svém telefonu. A možná i ty facebooky a instagramy. Jak vtipně glosovala Hari Nef na Sundance, Sam Levinson je žena. Je skvělé, že i muži točí filmy silné výpovědní hodnoty o nutnosti ženské soudružnosti v maskulinním světě zmítaném (dobrovolnou) objektivizací ženského těla (viz Spring Breakers) předsudečnosti o ženské/mužské nahotě a sexualitě. Objevila jsem svůj nový oblíbený film, ke kterému se budu vracet a programově jej rozpitvávat v akademickém prostředí. Už se těším, až jej odprezentuju na jedné z těch testosteronem a konzervatismem nasáklých filmologických konferencí. Tři dny zpět jsem viděla Queen & Slim, který je esencí black live matters a policejní brutality. Až se zase otevřou školy, tak první věc, kterou udělám, bude studijní seance u tohoto dvojprogramového komba. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, v dnešnej dobe si akýkoľvek zakomplexovaný úbožiak myslí, že je Quentin Tarantino. Úvodných 50 minút o obraze inteligencie dnešnej mládeže, kde prím hrá počet lajkov , tweetov, či zhliadnutí za komentár nestojí a postupný prerod na Kill Bill skrížený s Oni či Očistou má aspoň dobrú kamera a hudbu, inak sú výkony hercov úbohé, rovnako tak dej ktorý sa hrá na niečo veľké, ale nakoniec nie je ničím. Český dabing, v ktorom majú tínedžerky najprv štrnásť, potom sú deviatačky a nakoniec sa o nich mamina stará 18 rokov úbohosť tohto filmu, ktorý sa snaží hrať na gore s drsným jazykom zaujme snáď 15 ročné deti a dospelých na ich mentálnej úrovni (tým nechcem nijako uraziť menšinu normálnych tínedžerov, ktorý svojich rovesníkov po všetkých stránkach prevyšujú. Prirodzene okrem počtu lajkov). Našťastie som na film do kina nešiel...Americké vlajky sa vo filme spočítať nedali. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama