Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Blaze je inspirován životem country zpěváka jménem Blaze Foley, neslyšícího legendárního textaře z texaského hudebního hnutí "Outlaws", v němž se zrodily takové legendy jako jsou Merle Haggard a Willie Nelson. Ve filmu se prolínají tři různé časové roviny sestávající z rekonstruovaných verzí Blazeovy minulosti, současnosti i budoucnosti. Ty zkoumají zpěvákovu milostnou aféru se Sybil Rosenovou; jeho poslední, temnou noc na Zemi; i vliv jeho písní a smrti na fanoušky, přátele i nepřátele. Rozvětvený příběh vyústí v hořkosladké zakončení, které jen stvrzuje Blazeovy významné vzestupy i pády, stejně jako dojem, který udělal na lidi kolem sebe. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Blaze tomu, kdo se této dvouhodinové ubíjející nudě, plné slepých scénáristických uliček, velkým obloukem vyhne. Velká škoda režijně nezvládnutého námětu, který skrze slušný vizuál sliboval podobný filmový zážitek jako V nitru Llewyna Davise, Crazy Heart nebo Bez kormidla, kteréžto snímky jsou ovšem filmařsky i hudebně na úplně jiném levelu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že je pro mě Ethan Hawke jeden z nejoblíbenějších alternativních umělců Hollywoodu, se mu tehle film o jednom country hudebníkovi moc nepovedl. Hudba průměr, dění ve filmu nuda...otázka, jestli tohle ocení nějaký fanoušek Blaze Foleye. A kolik takových u nás je? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke má vytříbený hudební vkus, obrovské srdce, a cit narvat do hudebního filmu tunu bohémských mouder tak, aby z toho člověku nepraskla hlava, ale naopak ještě uronil slzu. Blaze jsem neznal, ale soundtrack teď pojedu už furt. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Hleda se dramaturg, zn. nalehave. Ohromne zajimavy namet (nad komentari ve stylu "zpevaka neznam, takze nuda" jenom kroutim hlavou) a predevsim silne zpracovani toho, co znamena milovat a lasku vlastni blbosti ztratit. Na strane druhe ale take naprosto zbytecna linie rozhlasoveho rozhovoru s Townes Van Zandtem, jez predstavuje nadbytecnou vypravecskou berlicku a vysledny snimek protahuje na hranici unosnosti. Celkove vzato je tu cela rada prebytecnych/nedotazenych/nehodicich se scen, vcetne te zaverecne. Skoda, potencial byl vetsi a Dickey se opravdu jedinecne szil s titulnim hrdinou. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom som stihol isť do obchodu, vrátiť sa a nič nezmeškať. Ethan, ty hraj vo filmoch a netoč ich. Ruky preč. ODPAD! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Film naprosto o ničem, ale písničky na pohodu, takže na nedělní večer se dá...Problém je asi v tom, že Blazea skoro nikdo nezná, taky je to bohužel hrozně nudné, dalo se z toho vytěžit mnohem víc...40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mám rád E. Hawka, herca. E. Hawk ako režisér ešte nenašiel cestu k môjmu srdci, a ani jeho ďalší pokus. Životopisný film Blaze Foleyho sa snaží byť až príliš nezávislým. Ešte k tomu príbeh je veľmi pomalý, príliš filozofický a v podstate bez dynamiky Pri takej dĺžke film s tak pasívnym príbehom môže dosiahnuť len malé „úspechy“. (Druhá hviezda je za pesničky.) P.S.: „Každé dievča sa radšej zamiluje do nešťastného chlapa ako do „šťastného/úspešného“ chlapa, pretože by ho zachránila svojou láskou.“ Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas country snesu, naposledy jsem jásal u První dáma country music.. no a to už je docela dlouho, žejo.. Blaze je naplňující veledílo, ktrerý mě svedlo na scestí, oprášil jsem třístrunnou kytaru a jal se do noci hulákat Na hradě vokoří. Po příjezdu hlídky Píčéer jsem byl zklidněn neuralizérem, nasadil jsem si černý brýle a tápal tmou ve stylu M.I.B. Marně. Po návratu dom mi v hlavě stále poblikávala zelená kontrolka nejasného významu, tudíž jsem vytáhl 2 kousky dobře naklepaného emzáka, hodil na pánev a vysmažil jsem se z tohodle světa. No ty kokot! A to jsem to viděl jen jednou.. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Country mi moc neříká a jméno hlavního hrdiny už vůbec nic. Ale hudební filmy mám rád. Tento byl hodně country, hodně uvolněný, plný citátů Blaze. Ale ten správný zážitek, ať už filmový nebo hudební, jsem z toho bohužel neměl. I když film to rozhodně není špatný a někoho jiného může oslovit více. 2+ ()

somme 

všechny recenze uživatele

Já tyhle komorní hudební biografie ráda a nevim kde toho Bena Dickeyho vyhrabali, ale jako by se pro tuhle roli narodil. Sedlo mu to jak prdel na hrnec a tu cenu má podle mě právem. Nechápu co tu všichni tak brblaj, věřim, že si to zaslouží malinko víc pozornosti teda. ()

Jan00 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takovou hudební ptákovinu jsem už dlouho neviděl. A to hudbu miluji! Časové roviny otřesné...Blaze hňup, kamarádi a okolí hňupové. Samé keci, keci a skutek utek. Ztráta času. Musel jsem se moc přemáhat, abych se dodíval do konce tohoto škváru. ()

Reklama

Reklama