Reklama

Reklama

Náš Jake

  • Česko Dítě jako každé jiné (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Manželé z Brooklynu se snaží najít správnou školku pro 4letého syna, který se místo akčních hrdinů rád stylizuje do princezen. Zatímco se snaží zorientovat ve svých rodičovských rolích, přibývá hádek o tom, co je pro jejich syna nejlepší. V předvečer zápisů do newyorských školek vkládají Alex a Greg Wheelerovi velké naděje do svého bystrého a předčasně vyspělého čtyřletého synka Jakea, který dává přednost Popelce před Supermanem. Soukromou školku si bohužel nemůžou dovolit. Ředitelka Jakeovy školky Judy je proto povzbuzuje, aby mu pomohli vyniknout tím, že vyzdvihnou jeho nestandardní genderovou identitu, a pokusili se získat stipendium. Zatímco se Alex a Greg snaží zorientovat ve svých rodičovských rolích, narůstá mezi nimi propast, která je nutí čelit nejen vlastním obavám o tom, co je pro Jakea vlastně nejlepší, ale také jeden druhému. (Cinemax)

(více)

Recenze (23)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,824Tržby Celosvetovo $44,824▐ čistá uspávanka, suchopárne, dejovo šum a fuk do prázdna a Jim Parsons v úlohe otca fakt zlý nápad /10%/ ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dost hysterický přístup k výchově dítěte, ti rodičové hrotili snad všechno.. normální mentální vývoj, když se obléká do ženských šatiček, no a co?! Umístění do školky.. přesně z takových dětí pak vyrůstají nervově labilní jedinci! Chjo... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako psychologické drama to bylo vymyšleno dobře a i téma bylo celkem k zamyšlení. Naprosto mne však minulo herecké obsazení, kde jsem prostě nebyl schopen akceptovat ústřední dvojici jako pár. A ta přehrávaná hysterie a mimika Claire Danes, kterou mám jinak docela rád, ta mi ten film doslova zhnusila. Je sice fakt, že dostat se do tak svízelné situace je dost komplikované a opravdu nevím, jak bych to řešil, být v jejich kůži, ale přesto, slabota. Čekal jsem daleko víc a z ukázek to vypadalo lákavěji, než to nakonec bylo. 40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Kid Like Jake" je film, ktorý chce niečo povedať, no nemám pocit, že by si na to zvolil najlepšiu cestu. Téma je dobrá, no je treba s ňou pracovať viac a lepšie nám predstaviť postavy, lebo inak to vystrelí trošku do prázdna. A to je asi aj základ môjho problému. Ale okey... poďme sa na to pozrieť viac zblízka. Ako som už povedal, má to dobrú tému. Je vidieť ako medzi rodičmi narastá priepasť, ako každý má svoj vlastný pohľad na celú situáciu a ako ich to postupne atakuje. Premýšľam ako to čo najlepšie povedať. Každý z nich má určité predstavy, no Alex sa vysoko snaží o to, aby ich syn pôsobil ako normálny chlapec. Aby sa obliekal ako normálny chlapec, hral ako "normálny chlapec" a tak ďalej. Greg postupne vidí, že takto cesta nepôjde, lenže má obavy proti svojej manželke bojovať. Dospeje to nakoniec veľmi ďaleko a výsledkom bude veľmi dobre spracovaná scénka s hádkou, ktorá je pre mňa asi highlightom filmu. Keď sú emócie vonku a obe strany dokážu argumentovať, tak zrazu to pôsobí silne. A okrem toho aj Jim Parsons konečne ukáže nejakú dávku osobnosti. A tam sa už dostávame do problémov. Jim Parsons je tu maximálne nevyužitý a jeho postava toho moc neukáže. Na konci filmu síce dojdeme k tej dobre spracovanej hádke, no inak toho asi viac neukáže. Tempo filmu moc nefunguje a okrem toho sa často vŕtame v tých istých problémoch a nadobudol som pocit, že sa točíme v kruhoch. Minimálne celý stred filmu je dokola to isté. Nápad to má, myšlienku tiež, no nevie to podať takým spôsobom, ktorý by ma ako diváka nenudil a miestami nefrustroval. Pre tých pár momentiek som rád, že som to videl aspoň raz, ale znovu by som sa k tomu určite nevráti. A odporúčať to rozhodne nebudem. Nemyslím si, že budete vrcholne iritovaní, no nadšenie tam nenájdete rovnako. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z kandidátov na Zbytočný film roka, ale na druhej strane úspech, ak šlo o výstavu oblúd. Pri Claire Danes som mal občas pocit, že nám ukazujú homosexuálny pár, kaderník by jej mal lepšie poradiť, ako sa skrýva hranatá tvár. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Herecký se film vůbec nevydařil, ne že by byly herci špatní, ale tady se prostě nehodily a tohle nebylo nic pro ně. Příběhové slabé tohle se vůbec nepovedlo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o zaujimavej teme okolo ktorej cely cas chodi tak strasne opatrne po spickach az mate pocit, ze sa tam vlastne nic nedeje. Najviac ma srali rozhovory v ktorych jedna aj druha strana nieco naznacuje, ale na plnu hubu to ani jeden z nich nepovie. P.S: Jim Parsons nie je dobry herec a ked sa skonci Big Bang Theory, tak sa na neho rychlo zabudne. 4/10. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Amerika ide do sračiek. Keď točia takéto filmy, idú definitívne do sračiek. V skratke hej? 4 ročný fagan je samozrejme super inteligentný a pritom je tak trošku už v tomto veku (!!!) priteplený. A rodičia namiesto toho aby mu dali tri vychovné tak sa celý film hádajú medzi sebou, že kto zato môže. Seriózne? Sheldon, toto si myslel tými dramatickými úlohami, pre ktoré sa zrušil TBBT?? Ach ty buzna .... 1 z 5 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu nízké hodnocení v rámci ČSFD.. Jasně člověk by možná řekl, že tenhle film bude více o "zvláštním dítěti" než o jeho rodičích, ale o to více mi tohle zatím málo zpracovávané téma, přišlo zajímavější.. "Náš Jake" je především o vzájemné ne/domluvě rodičů na společné výchově trošku "jiného" syna a celkovém zpracování jednotlivců, když musíte přijmout fakt, že se váš syn odlišuje.. Jako velké plus také vnímám netradiční obsazení - (Julie) Claire Danes a (Sheldona Coopera) Jim Parsons.. Oba se zde odkloňují ze svých standardních hereckých charakterů, což je prostě super.. Navíc (byť s podivem) mezi nimi chemie rozhodně funguje :-) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Terapeut Jima Parsonse byl fajn. Na můj vkus byl jeho terapeut příliš v roli terapeuta a málo taky za sebe jako člověk, ale pořád lepší než Roden v seriálu Terapie, který mi po půl minutě přijde jako pasivně agresivní a nepřátelský. Přijde mi, že lidé, co ten film kritizují, že se nic neděje a chodí kolem horké kaše a nepojmenuje se to, o čem všichni vědí, nevnímají, že přesně o tom film je. A je v tom autentický. Stejně tak kritika toho, že ve filmu se nic neděje, ale jsou tam pořád rozhovory. I to je autentické. A je to silná stránka filmu. Věrohodně přibližuje, v rámci každodennosti, jak se ve skutečnosti věci „dějí“ a o čem rodiče věrohodně diskutují a hádají se. Matka bojuje za syna a neuvědomuje si, že bojuje vlastně za sebe. A že ona i syn stejně chrání každý své ohrožené sebeurčení. Matka se cítí ohrožena a genderová nekonformita syna se tak stává tabu. Přitom jediný, kdo matku kritizuje, je ona sama. Vyrovnává se se zklamáním, selháním a kritikou, kterou pro sebe představuje sama. Syn v ní otvírá ve skutečnosti její vlastní osobní témata o identitě a mateřství. Film implicitně klade otázku, kde je hranice mezi ochranou dětí a tím, kdy rodiče sami svému dítěti přistřihnou křídla a stanou se tak tím, před čím dítě chtějí chránit, jeho prvními šikanujícími. PS: Vadí mi na čsfd ty homofobní a transfobní komentáře. A jak je snaha alibisticky deklarovat neutralitu. Přijde zajímavé, jak se čsfd snaží být prestižní a „profesionální“, ohledně hodnocení filmů, ale naprosto selhává v tom vytvořit bezpečné prostředí, kde místo komentování filmů komentující pak útočí na jiné komentující a vyjadřují nenávist k jiným „menšinám“. Jejich hodnocení není o filmu, ale projevem vlastní nesnášenlivosti. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jim Parsons je prostě pořád Sheldon, což mě u toho filmu trochu rušilo. Jak už tu bylo psáno - ničím převratné, ani objevné, ale má to něco do sebe. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Ach, jak je tenhle film naprosto krásný... tolik slz. Zjednodušeně, film portrétuje americké rodičovství 21. století, kde mimo všechny běžné problémy musí rodiče ještě řešit jejich syna Jakea, který... prostě není jako ostatní čtyřletí chlapci. Bylo hlavně prima vidět Claire Denis, protože jsem jí naposledy viděl v roce 2013 ve filmu "As Cool as I Am", kde mi přišla velmi milá a přirozená. To je i tady a navíc podává naprosto skvělý výkon v roli matky, na kterou se hrne stres ze všech stran a při vypjatých scénách netekly slzy jenom na tváři Claire, ale i na té mojí. JIm Parsons hraje jejího manžela a podává dobrý a přirozený výkon, ale hlavním přídělem na filmu z jeho strany je produkce, protože by bez jeho oblibě divadelní předlohy dost možná tento film ani nevznikl. Syn Jake se v divadelní hře ani neobjeví a i tady je minimálně. Octavie a Priyanka hrají kamarádky Claire, každá má pár scén, ale podávají výkon naprosto adekvátní velikosti jejich role. Trochu bych to přirovnal k loňskému "Wonder", který byl ovšem zaměřen na velké množství postav, kdežto v "A Kid Like Jake" se soustředíme 95% stopáže pouze na rodičovský pár. Příjemná a opravdová rodinná dramata vždy ocením a tohle je jedno z nejpovedenějších, co jsem za dlouhou dobu viděl. Nemohu víc než doporučit (a už tomu tak i dělám u všech mých známých). ()

Cavik 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, lehce podaný, ale přitom v něm probíhá něco moc vážného. Pro mě nejsilnější motiv rodičů, kteří se bojí reakce okolí a nakonec zjistí, že nejdůležitější je jejich vlastní vnitřní postoj. Co mi hrozně vadilo, byla kamera. Od práce kameramana čekám, že ji vůbec nebudu registrovat, že mi pomůže vklouznout do filmu a hlavně nebude rušit. Tady mě kamera neskutečně rušila - klepání obrazu, přílišné ostření a rozlostřování, nemohla jsem si film v klidu užít. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: V podstatě vše okolo postavy dítěte - tematizace dětské nevinnosti, vývoj příběhu a výkon dětského herce. Soucítil jsem se sílou dilematu, zda u dítěte prohlubovat něco, co může být pouze přechodnou fází jen proto, aby se dostal do vhodné školky ("pozitivní diskriminace" není správná, ale školka by taky měla být na podobné dítě připravená). Danesová tradičně výborná. Mínusy: Prostředí filmového bytu a nukleární rodiny vyznělo dusivě a nepřirozeně. Parsonsovo obsazení nešťastné hned natřikrát: sheldonovská gesta jsou jeho vlastní; když přičtu, že je gay celebrita, tak působil v roli heteráka dost nevěrohodně a hlavně jeho vyoutování (byť mimofilmové) ovlivňovalo vyznění tématu (jako by syn byl po něm). Hodnocení: 52%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film so zaujímavou tematikou (riešenie problému „identity“ malého chlapca), ale so spackanou réžiou. Strašne kolísavé herecké výkony. Pasívnejší J. Parsons, ktorý nedokázal sto percente prepnúť zo stavu „Sheldon“. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

grosek 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Čekala jsem mnohem víc, protože tématika je to výborná a řekla bych, že v mnoha ohledech i aktuální. Čekala jsem, že se bude děj hodně točit kolem Jakea a projevů jeho chování... a on se kolem něj točil... ale postava Jakea se tam vyskytovala naprosto minimálně a všechny zvěsti o jeho chování a projevech jsme se dozvídali spíše zprostředkovaně, ve stylu "jedna paní povídala, že Jake je nějaký divný a rád se převléká do holčičího". Všechno bylo v režii rodičů a někdy i postav pro film a příběh naprosto zbytečných. Ze začátku jsem taky nemohla uvěřit jediné slovo Jimu Parsonsovi. V průběhu filmu se to ale zlepšilo a spíše mi byla velice nesympatická Claire Danes. Myslím si, že kromě Octavie Spencer bylo herecké obsazení jedním velkým omylem. Octavia mě jen přesvědčila o tom, že ji vidím ráda v jakékoli roli, třeba i ve vedlejší. Film měl velký potenciál, ale bohužel jej nedokázal naplnit. Co však hodnotím kladně je to, že film poukazuje na to, jak je americká společnost elitářská. Zápisy do školek a tíhnutí po soukromém vzdělávání a výchově dětí (už ve školce!) je směšný. Kdyby šlo v těchto soukromých školkách (s příšerně vysokým školným) o nějaké alternativní vzdělávání, neřekla bych snad ani půl slova. Ale tady se jedná o školky, kde dítko přijde k zápisu v kvalitním obleku či sáčku, aby udělalo dojem. Jedná se o školky, kde rodiče píší přijímací esej... je to systém postavený na hlavu a je dobře, že to tento film divákům ukázal. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Na nějaký výraznější žánrový zážitek je to asi až příliš uhlazené a nejde to příliš do hloubky. Nicméně přesvědčilo mě to o tom že Jim Parsons je skvělý herec který sice kraluje pouze televizní scéně ale do pár let ho uvidíme řádit i ve velkých filmech a to mi nikdo nevymluví :) ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Bohužel nálepku Sheldona už Parsons nikdy neodpáře, i kdyby hrál sebevážnější roli. Navíc film nikam nesměřuje, což zamrzí. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamätám, kedy naposledy Claire Danes nemala vo filme hysterický záchvat. A tu ma už začala so svojím postojom/nepostojom vytáčať. Ten film mi prišiel ako robenie z komára somára. Hodinu a pol sa človek pozerá na ľudí, ktorí ak nemajú problémy, tak si ich vytvoria, aby bolo o čom točiť. ()

Reklama

Reklama