Reklama

Reklama

Beze stop

  • USA Leave No Trace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beze stop je nejnovější film Debry Granikové (Do morku kosti), který se vám dostane pod kůži. Je to působivé, tajemné a okouzlující zkoumání života mimo společnost. Dospívající dívka (Thomasin Harcourt McKenzieová) žije se svým otcem (Ben Foster) dlouhé roky v dobrovolné izolaci v rozlehlém lese na okraji oregonského Portlandu. Po náhodném odhalení jejich nelegálního příbytku jsou oba umístěni do speciálního resocializačního programu. Pokusí se přizpůsobit novému prostředí, dokud se z náhlého popudu nerozhodnou vydat na riskantní cestu zpátky do divočiny. Jejich snaha dosáhnout úplné nezávislosti je nutí čelit protichůdné touze být součástí komunity a naléhavé potřebě žít odděleně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem tušil syndrom z války, který hlavní hrdina řeší odloučením z civilizace. Poselství filmu mě bylo jasné, ale chybělo mě větší množství zajímavějších scén. Captain Fantastic byl mnohem barvitější a divácky přívětivější. Vyprávění začíná v bodě 8 a skončí v bodě 9. Sledujeme pár dní v životě člověka, který nestojí o společnost. 55% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nezávislosť je fajn pocit, ale žiadny extrém nie je v konečnom dôsledku dobrý - takže ani tento. Námet vcelku fajn, hoci mám pocit, že táto téma rezonuje v kinematografii čoraz viac. Takže ani zďaleka sa nedá povedať, že by to bolo nejaké extra originálne. Po vizuálnej stránke to bolo vydarené, ale to bolo zrejme to najlepšie na celom filme. Po dejovej stránke to bol v podstate len taký neúnavný kolobeh v rovine zostať / ujsť. Kiežby aspoň dialógy boli o niečo výraznejšie, možno aspoň to by pomohlo ku skvalitneniu celkového dojmu. Nuž, mňa osobne tento film akosi zásadne nezaujal. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Márne som sa snažil pochopiť, čo vlastne postave Bena Fostera vadilo. Zjavne to neboli len elektronické výdobytky modernej doby, ale či to boli ľudia, alebo strecha nad hlavou, alebo proste niečo čo by ani on sám nevedel vysvetliť... Každopádne mu to asi vadilo dosť, keď sa kvôli tomu dokázal vzdať toho, na čom mu v živote záležalo úplne najviac. Mám rád netradičné postavy, ktorým ľudia príliš nerozumejú, ale táto jeho postava mi k srdcu neprirástla, aj keď Ben bol skvelý a autentický. Rovnako skvelá bola aj Thomasin McKenzie a jej postava mi bola omnoho sympatickejšia. Hlavne vďaka obom hercom sa prikloním k vyššiemu hodnoteniu. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Leave No Trace zaujme vyjma nádherných reálií portlandských lesů i svou nosnou myšlenkou, která se zabývá existenčními problémy a otázkou, jestli to, co je dobré pro mne, je dobré i pro mé potomstvo. Režisérka Debra Granik se s těmito atributy "popasovala" více než obratně. Ukazuje nám totiž život z obou stran, avšak činí tak bez nějakého kritizování či "nadržování" jedné nebo druhé straně. Je tedy čistě na divákovi, ke které části a zvyklostem společnosti se přikloní. Snímek rovněž nabídne skvělé herecké výkony, soundtrack, který precizně lícuje s poklidným tempem a krásné závěrečné titulky. Jen škoda té stopáže, která bohužel nabídne několik hluchých míst. Až na tento detail je Leave No Trace výbornou oddechovou záležitostí, jíž byste si neměli nechat ujít. Skvělá práce! „I don't have the same problem you have.“ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z lehce rebelského počinu, kterým se snímek zpočátku zdál, se stal příběh o otci postiženém traumatem z války a jeho dceři. 1) Chápu, co chce film vyjádřit. Říká to jasně a srozumitelně, ale současně i polopaticky a místy nešikovně. A především dost nudně._____ 2) Problém je uměle vytvořený. Reakce (zejména lehce paranoidního otce) jsou podivně nepřípadné. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě Oregon (USA). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na Sundance FF. (Varan)
  • Před českou premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 30. června 2018. (Varan)

Související novinky

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama