Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný vlastní životní zkušeností filmové tvůrkyně Jennifer Fox, je sondou do paměti jedné ženy, která je nucena přehodnotit svůj první sexuální vztah. Zcestovalá novinářka a profesorka Jennifer žije se svým přítelem závidění hodný život v New Yorku. Dokud však její matka neobjeví příběh, který Jennifer napsala v sedmé třídě, a v němž líčí svůj “zvláštní” vztah se dvěma dospělými trenéry. Při čtení zažloutlých stránek “Příběhu” si Jennifer uvědomí, že zašifrované detaily, které sepsala před čtyřiceti lety, tak docela neodpovídají jejím vzpomínkám. Hluboce otřesená Jennifer je přesto odhodlána sladit svou verzi událostí s pravdou a rozhodne se oba trenéry vyhledat. Po návratu na koňskou farmu v Karolíně, kde se toho tolik odehrálo, se probudí Jenniferino neohrabané, ale houževnaté třináctileté já, a láskyplné příběhy, které si celá desetiletí namlouvala, se začnou rozplývat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (49)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu bol doslova splnené zadanie s názvom psychologická dráma. Subjektívne spomienky verzus realita, prítomnosť verzus minulosť, detstvo verzus dospelosť. A to niekedy všetko aj v jednej scéne. Veľmi osobný príbeh, kde sa tvorkyňa scenára aj režisérka filmu snažila byť čo najviac osobná a nemalo teda zmysel príbeh prispôsobovať nejakej väčšej skupine divákov, aby bol viac pochopiteľný. Vtedy by totiž stratil celú svoju zaujímavosť a takto môžeme The Tale označiť bez výčitiek svedomia ako artový kúsok. Kontroverzné prijatie je tak vlastne komplimentom. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Silné téma zpracované strašně nezáživně. Než jsem do toho Příběhu vžil, uběhla hodina a půl a do konce filmu to bylo tak 20 minut. Ta hodina a půl mě prostě nebavila a i když to filmařsky celkem ujde a Laura Dern opět hraje dobře (ale pravda už stárne, ale to s hereckým výkonem nic moc společného nemá), ale mě ten film prostě nebavil a nudil. Přitom to šlo zpracovat mnohem líp. 2* ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Asi je tam hodně práce s pamětí a rozpomínáním se a lhaním sama sobě a tak, ale mě celou dobu strašně bilo do očí to, že lidi, kteří pracují s koňmi (natož vedou vlastní stáj, která má nějak fungovat a mít nějakou reputaci), prostě nemají na nějaké výlety do restaurací, relax v bazénu nebo znásilňování holčiček čas, protože od rána do večera krmí, kydají, čistí, jezdí, trénují nebo shánějí veterináře a kováře a tak nonstop každý den, od 5 od rána do (v lepším případě) 10 v noci. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film je podle skutečné události přímo od paní režisérky, takže nám krásně ukázala, jak probíhalo její dětství a jsem rád, že se nebála nám ukázat i takové detaily, které by jiní nikdy neměli odvahu ukázat, protože to pro běžného diváka opravdu není. Jinak je to dost zvláštně pojaté a sestříhané a není to divákovi úplně dobře předneseno. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento „príbeh“ sa nesmie brať ľahkovážne. L. Dern veľmi dobrá ako jej mladšie „alteregá“. Občas nie úplne šťastne načasované striedanie snímok z minulosti a zo súčasnosti. Ale slečna Foxová! Ten záver takto a v takej forme ste fakt mysleli vážne? Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Shreveportu (Lousiana) a Los Angeles (Kalifornie). (ČSFD)
  • Tento film je založen na vlastní zkušenosti spisovatelky a režisérky Jennifer Foxa. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama