Reklama

Reklama

Vinylová láska

  • USA Juliet, Naked (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Plattová je kurátorkou v místním muzeu v anglickém Sandcliffu. Je nespokojená se svou prací a se svým přítelem, vysokoškolským učitelem Duncanem, který je posedlý americkým hudebníkem Tuckerem Crowem. Annie napíše negativní recenzi na Croweovo nové akustické album a je překvapena, když jí sám Crowe napíše e-mail, v němž jí děkuje za upřímnost. Navážou spolu korespondenční vztah a průběžně sdílejí svá osobní zklamání. Duncan Annie podvede s novou učitelkou na škole, což vede k jejich rozchodu. Crowe navštíví Annie v Sandcliffu a zůstává u ní. Duncan se s Crowem setkává, ale nevěří jeho identitě, dokud se Crowe neprokáže vlastním pasem. Crowe a Annie se do sebe zamilují. O rok později se ona přestěhuje do Londýna a rozhodne se mít sama dítě. Crowe vydává nové album inspirované Annie a k Duncanově nelibosti jsou spolu šťastní... (TV Nova)

(více)

Recenze (39)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kniha Julie, demoverze se mi líbila skoro tak moc jako onehdy Všechny moje lásky a co se filmu týče jsem opět nadšená, ale ne tak jako hlasitě a freneticky, spíš zasněně s nostalgií v duši, s myšlenkou na všechny blázny posedlé modlou, jejíž pomyslný život se pitvá skrz naskrz a dolují se infa, kde si jejich idol právě prdnul a přestože idolu je to úplně putna, nám posedlým to život osladí. Ethan Hawke a Chris O´Dowd nemohli být ve větší pohodě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nick Hornby je pojem. Jeho látky Všechny moje lásky nebo Jak na věc zbožňuju a rozhodně nebudu sám. Uznávaný britský spisovatel stojí i za knihou Juliet, Naked. Představuje nám amerického talentovaného písničkáře Tuckera, který se na řadu let odmlčel a teď moc dobře ví, že pokazil půlku svého života a je jen na něm, zda to v té druhé dokáže nějak zlepšit. Ještě předtím se ale lépe seznámíme s párem Annie a Duncan z britského pobřežního městečka. Nemají děti, nemají toho vlastně ani moc společného. On je trochu trouba posedlý svou prací a dílem právě geniálního písničkáře v důchodu, ona se sama sebe ptá, zda nepromarnila kus života v neperspektivním vztahu a v ospalém městě. Jejich životy se nakonec protnou, protože ona napíše ne zrovna lichotivou recenzi na minimalistickou verzi muzikantova nejslavnějšího alba, reakce od samotného autora přijde brzy. Pustí se do dopisování, ovšem tím to teprve začne. Upřímně jsem se první půlhodinkou docela obtížně prokousával, pak jsem se chytnul a užíval si tuhle milou společnost až do konce. Pohodový kousek s roztomilou Rose Byrne a charismatickým Ethanem Hawkem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry feel good film a po High fidelity najlepsi pocin podla Hornbyho. Skoda zavahania v tempe okolo polovice. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Suprová línia o fanúšikovi, jeho žene a idole, ktorý ma pokrk fanúšikov, je po prvej tretine pochovaná klišé a trópmi do roviny klasickej romantickej komédie. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dnes ráno, po ceste do roboty, som dostal na daždi zmáčanom listí škaredý šmyk a vytrtkal sa z bajku. Každý rok sa mi podarí aspoň raz sa rozsekať. Ako malý chlapec! Dnes to odnieslo koleno. Zrovna týždeň pred závodami! Táto výborná oddychovka s príjemnou romantikou a distinguovane sarkastickým anglickým humorom mi perfektne vrátila psychiku späť do normálu. Ethan Hawke sa začína pomaly meniť na Nicka Nolteho kríženého s Harrisonom Fordom a Chris O'Dowd ako fanúšik jednoho neuveriteľne sračky hrajúceho muzikanta nemal chybu! Trošku viacej humoru a dám plný počet. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Juliet, Naked" sa nakoniec ukázal ako celkom príjemnou dramédiou s dobrou atmosférou, dobrým tempom a hercami, ktorí to rozhodne vedeli posunúť správnym smerom a dať tomu dostatočne dobrú atmosféru na to, aby ma to bavilo sledovať od začiatku do konca. Ethan Hawke sa ukazuje posledné roky ako veľmi talentovaný človek pred kamerou a vždy sa mu podarí z postáv, ktoré prezentuje dostať niečo iné. A v tomto filme to funguje skvele. Okrem toho mám pocit, že s Rose Byrne by boli celkom pekný pár. Chémia tam je a funguje to. Chris O´Dowd je celkom okey, no mám trošku pocit, že jeho postava je posunutá trošku viac do úzadia. Humor filmu celkom funguje. V úvode je to vtipnejšie, no potom skutočne viac zapôsobia viac tie dramatické momentky. Dokonca musím povedať, že Tuckerove rozhodnutie skončiť kariéru úplne chápem. A rozumiem prečo po tom čo sa stalo už nebol schopný tie skladby spievať a prečo sa v jeho živote veľa vecí dostalo do sračiek. A žiaľ neexistuje žiadny reset gombík, ktorým by sme život vrátiť tam, kde to fungovalo. Musíme žiť so svojimi rozhodnutiami a chybami. Príjemný film na príjemný večer. Hodnotenie: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku příjemná komedie "ze života", které brzy začne docházet dech a zaplní jí celá řada nepříjemných klišé. Herci naštěstí výslednou podobu zachraňují a pořád se jedná o pohodovou, příjemnou podívanou. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ale tohle vůbec není špatné! Rose Byrne mě baví dávno, role sympatických žen jí sedí skvěle, Chris O´Dowd je zábavný, dobře jim to spolu hrálo a Ethan si rockovou trosku střihl taky pohodově. Je pravda, že to je chvílemi ukřičené, to nemusím, ale tady mi to nějak nevadilo. Pohodová romanťárna, ke které se budu sem tam vracet, dobře mi doplní několik notorických ojetin, které jsou sice stále fajn, ale olítanééé až hanba. :) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Romány Nicka Hornbyho psal sám život a Nick mu koukal přes rameno a dodal svůj laskavý nadhled. Proto při každém dalším filmovém zpracování všichni fanoušci trnou, co z TOHO zase bude. 'Juliet, naked' se myslím povedla, přestože by potřebovala o trochu delší stopáž, aby "pouze diváci" pobrali a plně ocenili postavu Tuckera Crowea a jeho otcovské problémy. Kromě toho má Nick (jako vždy) krásně vykreslenou hlavní hrdinku, kterou s grácií zahrála Rose Byrne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh večného hľadania lásky si zrejme naplno užijú diváci obšťastnení životnými skúsenosťami, ale možno sa mýlim. Manželstvo Annie uviazlo na mŕtvom bode a výrazne k tomu dopomohol jej ignorantský manžel, ktorý radšej žije život šibnutého fanúšika strateného rockera. Príjemný humor, nenásilný a trefný, sú ozdobou filmu, ale aj sálajúca pohodička a skvelí herci. Ethan Hawke s pesničkou od Kinks potešil. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Juliet, Naked patří mezi ty slabší romány od Nicka Hornbyho (no horší už je jenom Dlouhá cesta dolů), film je pak, bohužel, ještě tak o dvě patra níž. Velkým plusem je výběr herců, jestli jsem si tenkrát při čtení knižní předlohy představoval Tuckera Crowa jinak než s obličejem Ethana Hawka, tak jsem byl blázen. Rose Byrne je sladká jako vždy. Ale všechny je, jak jinak, válcuje Chris O'Dowd (Který fanboy by se v něm nepoznal? Já až nepříjemně často, byť jsem až takovým obdivovatelem nikdy nikoho nebyl, ani Beatles, ani Oasis). V rámci žánru tomu filmu asi není moc co vytknout, ale jak už jsem psal- ze slabší knižní předlohy pecku nenatočíte (teda většinou). Příště bych si raději prosil zfilmovat Nickovu knížku Jak být dobrý. I když v dnešní feministické "MeToo" době snad raději ani ne. Plusem Juliet, Naked je samozřejmě soundtrack. Třetí hvězda pak speciálně pro můj milovaný Londýn a za to, že mě tam filmaři vrátili zase zpátky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné a nenásilné. Cítiť to tradičnou anglickou atmosférou. Pripomína to About a boy. Postavy pôsobia skutočne, film to už nehrá na klišovitý happyend ale na dozvuky a očakávania a ústredné duo je skvelý Ethan Hawke a nádherná Rose Byrne. Funguje chémia aj trápne scény - tá v nemocnici je určite top a zároveň to má taký ten skutočný nádych bez zbytočných hlúpostí. Chris O´Dowd trochu lezie na nervy ale to k tomu asi patrí. Taký ten film, ktorý by som dokázal pozerať aj tri hodiny lebo postavy sú strašne sympatické. Nedramatické, netlačí to na pílu a pritom veľmi osviežujúce. Hlavne pri tom návale fekálnych a preexponovaných komédií. Možno nadhodnocujem ale je mi to celkom jedno. Viac takýchto filmov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny žánrový mišmaš. Prvých 20 minút, kde sledujeme nudný život hlavnej hrdinky a jej mega otravného  partnera, je neskutočne nezáživných. Ale potom sa konečne na scéne objaví doslova hviezda Hawke a film dostane grády. Síce sa z toho nestane rovno pecka, ale od tej chvíle to až do konca už ani na sekundu nenudí a dočkáme sa aj pár skvelých zábavných scén (hromadná stretávka v nemocnici alebo stretnutie otravného partnera s jeho idolom). Okrem nudného začiatku je slabinou filmu to, že romantická línia je slabšia. Keď si pár len dopisuje, tak je to ok, ale keď sú spolu, tak tam až tak silná chémia nie je. Celkovo to je zaujímavý film na jedno pozretie. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám a snad právě proto mě Juliet,Naked hodně překvapilo.Velmi příjemný a vtipný feelin good film,který s přehledem táhne ústřední trojice.V případ Ethana Hawka mi nejednou přišel na mysl Jessie z Linklaterovi Before... trilogie.Tyhle role mu prostě sedí...70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmm, a tak som sa tešil... Podľa popisu to vyzeralo lákavo, ale v skutočnosti to bola dosť bieda. Začiatok bol síce zaujímavý, no ako náhle do deju vstupuje samotný Tucker, tak od tej chvíle sa dej ťahá už len v tej istej rovine. Postupné odkrývanie osobnosti tajomného rockera bolo mdlé a ak by človek čakal, že dej budú lámať nejaké zásadné záležitosti, ktoré zrazu vyplávajú na povrch, tak bude sklamaný - rovnako ako aj ja z celého tohto filmu. Jediné, čo bolo napokon ako tak potešujúce, bola samotná prítomnosť Rose Byrne. Nebyť jej, tak to nie je ani len na tie 2*. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková pohodička z Anglie. Potěšilo mě, že se natáčelo v Broadstairs, které jsem navštívil a poznával jsem tak místa, kde se herci prochází. Nic převratného se sice nekoná, ale rozhodně to neurazí ba naopak bych to řadil mezi lepší průměr ve svém žánru. Fajn obsazené a dobře to utíká, příjemný film. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jednoduše film o ničem v podobě dopisování mezi již postarší paničkou, kterou deprimuje její choť a muzikantem, který již dávno není muzikantem. A to by nebylo, aby děj nedopadl tak, jak divák od prvních minut filmu očekává. 39 % Celosvětový příjem k 9. 9. 2019: $4,508,000, což je 4,29 násobek rozpočtu ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Britské, maloměstské, milé, veselé, příjemné. Tohle jsou přesně takové ty příjemné filmy, které člověk jako já rád vidí. Nic náročného, je to veselé, postavy jsou příjemné, nikde žádný zlý přeukrutný člověk, divák vlastně fandí všem. Dobrý počin. ..a hezké písničky.. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Po dlooooouhé době zase perfektní romantická komedie - a jak jinak, zase britská a zase podle Hornbyho!!! Tohle prostě zbožňuju - od skvělého akcentu, přes lokace a přesnou muziku až po ten příjemný a nenásilný humor mísící se existencionálními uvěřitelnými momenty... Prostě skvělé.... ****1/2 ()

Reklama

Reklama