Reklama

Reklama

Mama Brasil

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Irenin svět, to jsou její čtyři synové, manžel snílek, nešťastně provdaná sestra, rozpadající se domek na předměstí Rio de Janeira, neustálý ruch, radost, pusinky, objímání, slzy, moře a starost, aby všichni byli najezení, umytí, šťastní a milovaní. Když její nejstarší syn Fernando dostane příležitost hrát profesionálně házenou v Německu, je za něj šťastná, ale nejraději by ho nikam nepustila. Nejobyčejnější příběh o rodičích a dětech od brazilského režiséra Gustava Pizzia v hlavní roli s okouzlující Karine Teles, dojímá, baví, zahřívá a slibuje, že život má spoustu barev a nových začátků. (Aerofilms)

(více)

Recenze (18)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je nepochybně velmi autentický a herecký výkony rovněž, co však z toho, když drtivou většinu času čumím na lidi jak žijou v Brazilii, bez zápaleky, bez katarze, prostě to co se děje (rozuměj nic ) v milionech rodinách na celým světě měl Gustavo Pizzi potřebu zvěčnit na plátna kin. Nic proti, chápu že když mamince odchází synek za štěstím do světa asi to nejsou pro ní radostné chvilky, ale alespoň může být na svýho synka pyšná že z něj není mamánek jako z mnoha zdejších uživatelů a jde si psát svůj vlastní životní příběh. No nevím je to někde mezi 2-3*, ale beru že se v tom určitě uvidí hodně maminek, hodně tátů a jejich snů tak nakonec fouknu tři. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tahle brazilská máma se mi pod kůži moc nedostala. Trochu závadějící český název klame tělem, jelikož v zásadě se jedná o úplně obyčejnou náladovku, snažící se vystihnout atmosféru jedné rodiny. Takové, která není ničím zvláštní, neprochází dramatickými událostmi (respektive o nic dramatičtějšími než kterákoli jiná) a její členové se mají rádi. Možná posmutnělá připomínka toho, že ať se snažíte sebevíc, spousta věcí se vždycky pokazí? Třeba. Ještě víc ale Mama Brasil rozsévá optimismus, neboť vidíme, že všechno se prostě časem vyřeší. Jak říkal už Vlasta Burian - ono se ještě nestalo, aby to nějak nedopadlo. Tenhle příjemný snímek informaci předává v exotickém balení; jenže také nic moc navíc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tu zarobené na tvrdú sociálnu drámu, ale nestane sa tak. Je tu zarobené na komédiu plnú svojráznych, typologicky jasne zadefinovaných postavičiek, ale nestane sa tak. Proste sa stane "iba" nezaškatulkovateľný život. Pizzi má tak svoje postavy rád, že je prostredníctvom nich k nám úprimný čo najviac to ide. Snáď okrem transsexuála tu nemáme prvoplánovo komicky podanú postavu, ale aj tohto chlapíka tu majú všetci radi (no dobre, sestrin manžel bude mať tiež asi aj nejakú kladnú, nám skrytú vlastnosť). Niet tu ani väčšieho konfliktu, ale súbor tých malých vám dokáže urobiť zo života riadny guláš a nervák. Pokiaľ si ale dokážete neustále uvedomovať, že rodina je všetko, tak sa to dá zvládnuť, dokonca si môžete povedať, že patríte k tej šťastnejšej polovici pozemskej populácie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Karine Telesová je výborná herečka, a tady má dost příležitostí to předvést, ale stejně mě tenhle příběh jedné brazilské rodiny, procházející běžnými lepšími i horšími dny, nijak zvlášť neuchvátil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ukázka ze života obyčejné brazilské rodiny, která by se mohla odehrát i u nás. 1) Poněkud naivní prostá Irena, na níž spočívá břímě celé domácnosti v Petrópolis na okraji Rio de Janeira se čtyřmi kluky, neschopným manželem a nešťastnou sestrou (plus další kluk), kterou bije násilnický manžel, dělá, co může, aby to nějak utáhla. Právě v době, kdy Fernando, nejstarší syn, který by jí mohl pomoci s péčí o rodinu, dostane nabídku na dlouhodobý studijní stipendijní pobyt v Německu jako hráč házené._____ 2) Scenáristé režisér snímku 40letý Gustavo Pizzi (také koproducent, jindy i střihač dokumentů) a jeho bývalá žena, 39letá Karine Telesová (Irena) vystihli rodinnou atmosféru mimořádně dobře. É sempre bonito ver como cada pessoa se conecta com o filme, říká režisér. Vždy je dobré vidět, jak se každý s filmem sžije. Dvojčata jsou vlastní děti a tlusťoch s tubou je Karinin synovec._____ 3) Zaujal mě pěkný 21letý Konstantinos Sarris (syn Fernando, který odjíždí do Německa)._____ 4) Věk protagonistů uvádím k roku natáčení snímku - 2017._____ 5) Snímek o nelehkém údělu je trochu nepříjemné sledovat. Postavy jsou natolik živé, skutečné a přesvědčivé, že jsem cítil ten zmar a vztek i jako divák. Na druhé straně nelze přehlédnout všepronikající lásku, která dává sílu a naději nejenom hlavní hrdince příběhu, ale i trochu nešťastným divákům. Možná by neškodilo dodat trochu děje._____ 6) Chápající koment: Anderton****. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tento údajně "dojemný a hřejivý" snímek je ve skutečnosti portrétem ženy- matky, která bez odporu přijala postavení rodinné služky a navzdory občasným chvílím slabosti, kdy si uvědomuje, jak sama na všechno zůstává, se v této roli cítí docela dobře. Prostě proto, že jinou úlohu ani nezná. Ve druhém plánu pak Mama Brasil poukazuje na obrovský handicap prostředních sourozenců. Nejsou privilegovaní jako ten provorozený ani jim není věnovaná taková péče jako těm nejmladším. Naopak, všechno se po nich akorát sveze. Kupte mu sakra aspoň futrál na tu zatracenou tubu! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic velkeho necekal a bohuzel se tak i stalo. Ctvrtou hvezdicku pridavam jen za atraktivni prostredi ulic brazilskeho Ria. Mama Brasil nenabizi zadny poradny pribeh, jen pohled na vsedni problemy obycejnych lidi. Film se opira o dobre napsanou postavu matky Ireny, ktera je i nemene dobre zahrana Karine Teles. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Realistický přirozeně plynoucí příběh o slastech i strastech rodinného života, jehož středobodem je svérázná Irena v odzbrojujícím podání Karine Teles. Nepřeslechnutelnou roli zde hraje i hudba, jíž sice není mnoho, ale o to významněji prostupuje konec filmu. (75%) ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film docení asi především ti, kdo už mají vlastní zkušenost s rodičovstvím, i když rozjezd je trochu pomalejší... Obsahuje spoustu prvků ze života, ať už starost o děti, nebo o živobytí, naivní sny o budoucnosti a řadu pochopitelných nepochopení jak mezi partnery, tak mezi rodiči a dětmi. Vůbec nejtěžší to má chudák Rodrigo (kluk s tubou). ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hřejivý a laskavý rodinný snímek brazilské provenience proniká pod kůží především všem rodičům dobře známými drobnostmi, které tvoří mozaiku všedního života. V hlavní roli exceluje Karine Teles, jenž skvěle vyzařuje všechny možné nálady, pocity a jejich proměny. Karine se spolupodílela i na scénáři filmu a trochu ji podezírám, že si malé i velké rodinné zvraty psala na tělo. Z projekce jsem odcházel příjemně naladěn, a to se počítá. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mama Brasil je o snech jedné rodiny, respektive jejich členů. Zatímco matka, klasicky jako každá máma, chce mít rodinu pohromadě, syn naopak touží po cestě do Německa, aby hrál světovou házenou. Otec touží po úspěšném podnikatelském záměru, ale hroutí se mu jeden za druhým. Film je sice snímkem z exotické Brazílie, jejichž filmy se u nás nevysílají příliš často, ale za poslední týden je to už druhý film této země, který Čt odvysílala, ale to je tak všechno. Divák se moc nedozví, kterak se žije v jihoamerické zemi. Rodina není zasažena žádným z brazilských problémů a ani samotnou ji nepotká nic hrozného, co by nepotkalo mnoho jiných. Máma samozřejmě těžko snáší odjezd syna a kolapsy otcových snů. Bohužel ale vidíme jen film, který by se mohl odehrávat kdekoli na světě, o určitém časovém úseku jedné rodiny. Ano, drží stále pohromadě, přes všechny problémy a starosti a navzájem si neodmítnou pomoci, to je hlavní poselství. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Velmi nečekané milé překvapení, které mě utvrzuje v přesvědčení, že film nemusí být vymydlený na to, aby z něho sálala něha a rodinná pospolitost. Vysoce hodnotím zachycení scén z rodinného života, které jsou důvěrně známé i nám v Evropě. Hlavní představitelka svoji roli zahrála na výbornou. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príbeh brazílskej rodiny zo strednej triedy, ktorý sa točí hlavne okolo matky Irene, ktorá si práve dokončila maturitu. Nie že by bola taká mladá. Má 4 synov a najstarší dostal príležitosť hrať hádzanú v Nemecku. Žijú v rozpadajúcom sa dome spolu s Ireninou sestrou a jej synom, preto riešia bývanie. Vlastnia síce chatu na pláži, ale manžel sa snaží zmeniť podnikanie. Život im prináša rôzne situácie. Niektoré úsmevné, iné zasa dramatické. Príbeh plynie, ale nič diváka doňho nevťahuje. Nakrútené to nie je zle, ale nie je to ani komédia, ani dráma. Aj to je život. ()

Reklama

Reklama