Reklama

Reklama

Černí démoni

  • Itálie Demoni 3 (více)
Trailer

Pomsta oživlých mrtvol. Tři mladí američané jsou při cestě Brazílií svědky fascinujícího rituálu černé magie. Jeden z nich vyvolá zlé démony a mrtví začnou ožívat... (Davay Home Video)

Recenze (27)

Lima 

všechny recenze uživatele

Typický italský trash se zavádějícím názvem. Lenzi se asi na stará kolena rozhodl, že nebude zabíjet jenom "filmově", ale skutečně unudí k smrti případné diváky. Mdlá režie, primitivní scenář a výsledkem je zoufalý a strašně nudný pokus o horor s šesti rozpadajícími se černochy, kteří chodí po domě a zahradě okolo domu a pomocí sekyry, háku (dvakrát detailně znázorněné vydloubnutí oka) občas zamordují nějakého příšerně přehrávajícího herce (pokud se dá vůbec o "hercích" mluvit). Mimochodem kdo by čekal nějaký festival gore efektů, ten ať raději se obrátí jinam. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrný italský trash, natolik typický pro Lenziho tvorbu. Drtivá stopáž obsahuje buď nudu, voodoo rituály, detailní pohledy prkenných postav, a až teprve potom zombie s velkou chutí vraždit. Několik peprných gore záběrů (vydloubnutí oka) sice nezachrání tenhle kousek od propadu do filmových dějin, ale stejně nemůžu jít s hodnocením dolů. Proč? V tomhle případě hodně pracuje nostalgie: bratránek mi Černé démony pouštěl na kazetě od společnosti Davay ještě jako malýmu parchantovi, čímž prohluboval mou budoucí vášeň v hororu. Takže díky za něj, ale doporučovat vám ho nebudu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja mladí New Yorkčania sú na prázdninovej ceste po Brazílii. Mapujú miestnu samba scénu. Jeden z nich chce však vidieť niečo omnoho tajomnejšie. Zaujíma sa o obrady čiernej mágie. Zajde preto do černošského slumu, kde sa zúčastní na podivnom, nočnom, voodoo rituále. Posadnú ho "Čierni démoni". To odštartuje desivé udalosti, čo privedú z hrobov šesť mŕtvych otrokov, ktorých popravili pred viac ako sto rokmi. Negrozombie sa chcú pomstiť. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, spíše očekávané. Lenzi zabředl v 80.letech nejen kamerou, gore a příběhem, ale především hudbou. Protože mám však tohle všechno rád, film mě vcelku bavil. Nevím jen proč démoni, jde přece o zombie...Voodoo se zde střetává s křesťanstvím ( nad kterým kupodivu vítězí), gotický arzenál ( hřbitov, lebky, pavouci, otevřené hroby a rakve, temná zákoutí domu na samotě) s brazilskou krajinou a folklórem. Trochu guláš, ale jedlý. Příliš velký masakr však nečekejte, k vrcholným kouskům režiséra má tenhle film daleko... ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Brněnský dabing pro fandy. Jiný důvod se k tomu dostat nebyl. Tentokrát nula bodou, tady není co řešit. Sračka na ntou, s příšernými vizuály, zvuky, scénář netřeba propírat. Pryč od toho. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Talianske zombie béčko, klamlivo sa vydávajúce za pokračovanie legendárnych Démonov. S Bavovým majsterštykom však Demoni 3 okrem názvu nemá spoločné absolútne nič a kvalitou sa im vôbec nemôže rovnať. Krivka úrovne Lenziho filmov má s pribúdajúcimi rokmi jasne klesajúcu tendenciu, zopár gore scénok v Black Demons však celkom ušlo... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co mi na italských horrorech vadí nejvíce? Že se zpravidla odehrávají někde jinde než v Itálii. A to je ještě latinská Amerika dobrá destinace. Voodoo, sympatické holky, rituály, mrtvoly vylézající z hrobu, zombie černoši chrastící řetězy, vydloubávané oči... Tak proč to, sakra, nefunguje? Díky alespoň za ty zombie černochy, ti byli hodně dobří a působiví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nepodařený pokus o navázání na užasné duo filmů Démoni, který si vlastně vzal jen číslici tři. Je to opravdu nudně smrtící, tak pozor ať u sledování nechcípnete. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich prvých stretnutí so živými mŕtvymi - a dosť neskoré. A hneď aj jedno z tých ukážkovo nie veľmi vydarených. Umberto Lenzi ale nebol jediným talianskym mäsiarom, ktorý strácali v 90.rokoch dych. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Sú späť takmer po dlhom čase v ešte väčšej sile s drobnými pomôckami (hák, sekera) a sú pripravení pomstit sa každému, kto zavíta do strašidelného domu v Brazílii. Lenzi pokračuje tam, kde pôvodný Démoni skončili a bere si nový názov, príbeh a dotoho nám ešte zakomponuje jedno-rozmerné postavy kde jeden herec prehráva toho druhého a zombie namaľovaný na čierno tak majú jedinečnú šancu zaútočiť. Na filme môže zaujať úvodná a záverečná rituálna scéna, ktorá je remeselne zvládnutá dobre. Lenziho talent je bezpochyby jeden z najrozmanitejších a zaujímavých rad z talianskej školy. Skoda len, že jeho sľubná kariéra vzala pád ku koncu osemdesiatych rokov a je ťažké uveriť, že ten istý muž ktorý režíroval napr. kultovú klasiku Sedem krvavých orchideí alebo Ghost House, sa rozhodol urobiť tretie pokračovanie démonou od Bavy. Len keby sa mu to aspoň podarilo 60 percent. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pamätáte sa ešte na VHS od Davay? Takže k tejto nostalgickej VHSkovej atmosfére treba filmu k dobru prirátať i atmosféru talianskych gore horrorov z prelomu70s/80s, ku ktorej sám Lenzi svojimi filmami EATEN ALIVE, NIGHTMARE CITY a CANNIBAL FEROX významne prispel. Spôsobujú to najmä lokácie preslneného Ria, opradeného poverami a čiernou mágiou, a gore efekty zo starej školy. Okrem toho i starý dom v brazilských horách má svoju atmosféru, zombie otroci vyzerajú štýlovo a príbeh má niečo do seba. Spracovanie je trošku skromnejšie ako u spomenutých kultov, ale i tak sa jedná o dobrý neskorší príspevok do talianskej pokladnice. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Urcite viem ze 2hy krat to pozerat uz nebudem..lebo to bolo az na par malych vynimiek dost velka nuda...ale vrazdy boli spravene celkom fajn...hlavne oko a sekerou do hlavy:) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo docela dost dobrý, jak vystřižený s 80. let, jednuduchý děj, a pěkný zpracování. Pro zombi já mám slabost a tyhle vypadali moc pěkně s těma řetězama a zbraněma, bylo naprosto fuk, koho zmasakrují prvního, jen jich mohli pokosit víc. Zahrávat si s černou magií se nevyplácí... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Lenzi je prosnulý filmový zlodej a ani Démonov nenechal bez povšimnutia. V rytme samby a za prítomnosti zvedavých vysokoškolákov priviedol na svet tretí diel, ktorý má s predchodcami len pramálo spoločného. Film sa vyznačuje vďačným schematickým postupom woodoo + cintorín + zombies. Potom už len typické chovanie postáv, rozdeliť sa v tú najmenej vhodnú chvíľu, zopár vydľabnutých očí a veľmi povedomých scénok (Fulcimu aj Kubrickovi sa dozaista rihalo). Za sľubnú atmosféru zo začiatku jedna hviezda, ostatok má hodnotu slanej vody z bufetu na pobreží Stredozemného mora. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl na německém satelitu ve vystříhané verzi a nechápal jsem, proč je to horror, i když atmosféru to mělo celkem slušnou. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Sice nejslabší díl téhle trilogie,ale i tak jsem se nenudil.Já prostě miluju tyhle italský majstrštyky od Lenziho,Fulciho a Bavy.Žádný děj,podprůměrný herci, scénaristi zřejmě měli dovolenou,ale hlavně že tu jsou zombíci,krev a skvělá atmosféra,která těm dnešním hororům prostě chybí. ()

Reklama

Reklama