Reklama

Reklama

Westwoodová: punková ikona módy

  • Česko Westwood: Punk, Icon, Activist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od doby, kdy společně se svým bývalým partnerem a manažerem skupiny Sex Pistols Malcolmem McLarenem stála u zrodu punkového hnutí, redefinuje Vivienne Westwoodová už 40 let britskou módu a stojí za celou řadou těch nejvýraznějších modelů naší doby. Film mísí archivní záběry, překrásně rekonstruované sekvence a všeodhalující rozhovory s fascinující sítí spolupracovníků Vivenne Westwoodové. Provede nás tak jejím životem od doby, kdy vyrůstala v poválečném Derbyshiru, až na přehlídková mola v Paříži a Miláně. Tato důvěrná a pronikavá pocta jedné z největších ikon naší doby sleduje Westwoodovou a boj o záchranu integrity její značky, jejích zásad a jejího odkazu v byznysu poháněném konzumem, ziskem a globální expanzí. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

Binne 

všechny recenze uživatele

Vivienne je bezesporu velmi zajímavá dáma - dovoluji si říci, že mnohem zajímavější než v mládí. V rámci módního businessu si vybudovala znělé jméno, které se stalo legendou - to je jisté. I přes pokročilý věk se snaží udržovat charakter své značky a neztratit tak na své "hloubce". Neznamená to ale, že tam nějaká hloubka je. Při sledování dokumentu mi nebylo příjemné sledovat svět, ve kterém se pohybuje, naopak. Přišlo mi to v několika momentech tak nepřirozené, tak afektované, že by mi bylo dokonce proti srsti nosit jakýkoli model od této značky. O poznání zajímavější než slyšet Vivienne mluvit byly retrospektivní snímky...Vivienne uvízla ve svém vlastním světě, který dozajista plný problémů, které ale nedosahují tak zásadní hloubky poznání, jakou se ona snaží prezentovat. Ačkoli módu jako takovou miluji a je mi velmi blízká - tento svět mi blízkým rozhodně není. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky módy , fanoušky punku a rocku.Už hůře vhodné pro fanoušky dokumentů, kteří mají rádi více nových odhalení. Dokument nekope moc hluboko a vyhýbá se jakékoli punkové kontroverznosti. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nedá se ubránit srovnání s nedávným dokumentem ze světa módy McQueen, který stejně jako Westwood trpěl zejména tím, že byl pomníkem více než portrétem, nicméně nedá se svítit, srovnání těchto dvou expresivních osobností definitivně nahrává prvnímu jmenovanému, vedle něhož výtvory proslulé punkové návrhářky působí jak piknikové modýlky pro paničky z Westfordshire. Dokument se neobtěžuje s kontextem, jen jednou nechá o její práci mluvit někoho jiného než protagonistku samotnou a neustále skáče k těm nejbulvarnějším aspektům jejího života, čímž očividně sere i samotnou Westwood. Film je tak obecně podprůměr a pro mě slabý průměr z důvodu, že jsem o Vivenne Westwood nic nevěděl, takže jsem se něco dozvěděl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobře, nejsem odborník na módu, punk ani aktivismus, ale tenhle dokument byl dost svižný a Vivienne Westwoodová se ukázala jako dostatečně charismatická i zajímavá průvodkyně vlastním životem a kariérou. (Já osobně bych si žádný její model nebyl ochoten vzít ani na maškarní, ale to už odbíhám od filmu.) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Vivienne začala byť slávna až po 20 rokoch kariéry. Ľudia ju spočiatku nebrali vážne, jej kontroverzným modelom sa smiali. Už od začiatku to bola typická umelkyňa. Svojská, drzá a cestu za kariérou si razila vlastným spôsobom. Z punkerky, ktorá začínala svoje modely navrhovať v zaprášených priestoroch bez elektriny sa postupne stala módna autorita, ktorá pri svojej práci nezabúda na ekologickosť a ochranu životného prostredia. V dokumente sa vyjadruje niekoľko ľudí - či už jej syn, bývalý manžel a ľudia, ktorí s ňou priamo spolupracujú a cítiť z nich veľký obdiv voči jej osobe .Jej modely ukazujú pred kamerou a opatrne ich dvíhajú v bielych rukavičkách. Modelky na mólách pózujú v šialených modeloch a s rozmazaným rúžom na perách tancujú alebo sa rovno váľajú po pódiu. Ale má to niečo do seba. Je za tým podpis Vivienne Westwood. Babičky v krikľavo oranžových vlasoch, ktorá sa v kožuchu bežne premáva po meste na bicykli. Videné na AFF 2018. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět ještě několik scén. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu v Sundance (Salt Lake City). (Varan)

Reklama

Reklama