Reklama

Reklama

Recenze (4)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, když vlivní lidé využívají svou moc zodpovědně a hovoří o důležitých tématech. Tento dokument je příběhem Dana Reynoldse z Imagine Dragons, který se narodil a vyrostl v mormonské společnosti, tvořící většinu Utahu a jejíž víra odporuje vývoji moderní společnosti. Na konci Reynoldsových snah změnit společnost k lepšímu stojí festival Love Loud, pořádaný na podporu LGBTQIAP+. Film ocení jen ti, kteří jsou schopni přijmout fakt, že tvůrci nebrojí proti mormonskému náboženství jako takovému, ale pouze proti zastaralosti jejich myšlenkového systému. Cílem je tedy jeho přetvoření v místo, kde se všichni budou cítit bezpečně a přijatí, aniž by museli zavrhnout svou víru. Spoustě diváků a divaček z ČR se tento postoj jistě bude zdát nepochopitelný. ()

awerto 

všechny recenze uživatele

To co robi typek z Imagne Dragon ma zmysel. Utah je na tom horsie ako Slovaci so svojim nackom, a Poliaci so svojou nabozenskou bigociou. U nas tato tema tak nazarezonuje, mozno leda v LGBTQ komunite, ale ma to cenu a ja mam chut zaletiet na LoveLoud. :) Coz je za 4 dni... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že je mormonskou církví označovaná homosexualita za něco ďábelského, homosexuálové páchají v Utahu (mormonský stát) sebevraždy v množství, které se zcela vymyká statistikám. Jsou zavrženi jak církví, státem i vlastní rodinou, což jsou tři pilíře tamní společnosti a kultury, které jsou ve vyspělém světě 21. století striktně oddělené, leč v sektě, která nabobtnala do státu, je to jaksi norma. Frontman skupiny Imagine Dragons je gay a ještě k tomu mormon. I když vidí, že celý život vyrůstal v sektě a v sektářském myšlení, které je radioaktivní a kádruje lidi, je i nadále hrdý mormon a v tomto dokumentu bojuje o to, aby mormonská církev přestala homosexualitu potlačovat a mladí gay lidé se alespoň nezabíjeli. Není to tedy bojovník za racionalitu, je to sektářský reformátor. Pro oko ateistického středoevropana je to skutečně bizarní podívaná. Dokument je především důkazem, že pokud ty snůšky blábolů (libovolné náboženství na světě) vštěpujete lidem do hlavy už od dětství, jsou schopni tomu věřit i v dospělosti při plné racionalitě a i v případě, kdy je to samé náboženství označuje za dejme tomu podřadné. Za celý dokument nezazněla snad jediná věta, která by se kriticky otírala o celou víru, náboženství a náboženské instituce, a to v něm vystupovali především lidé, kteří byli tou samou vírou zavrženi, případně byli členy společnosti, která je zavrhovaná. 60 % ()

Jadro odpad!

všechny recenze uživatele

Najtrápnejšia reklama odborníkov na teplú vodu. Keď pri každom slove mormoň vypijete aspoň 0,025l akéhokoľvek alkoholu, už po prvej tretine nedopozeráte ďalšiu. Odporúčam pozrieť South park paródiu o mormoňoch a bude všetko jasné - Nech žije J. Smith! BTW: Je mi na zvracanie z toho... ()

Reklama

Reklama