Reklama

Reklama

Robin Williams: Mysl na dlani

  • USA Robin Williams: Come Inside My Mind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film "Robin Williams: Come Inside My Mind" je zábavný, intimní a srdcervoucí portrét jednoho z nejoblíbenějších a nejvynalézavějších komiků na světě. Filmová pocta, vyprávěná převážně Williamsovými vlastními slovy, oslavuje to, čím obohatil komedii i kulturu jako takovou, od divokých dní konce sedmdesátých let minulého století v L. A. až po jeho smrt v roce 2014. Dokument zkoumá jeho výjimečný život i kariéru a odhaluje, co jej vedlo k tomu, aby vtiskl hlas postavám ve své hlavě. Tento pronikavý snímek, který skrze rozhovory s Williamsem nabízí dosud neslyšené a nespatřené náhledy do jeho tvůrčího procesu, stejně jako domácí videa a záběry z jeviště, obsahuje hluboké rozhovory s těmi, kteří ho znali a milovali, včetně Billyho Crystala, Erica Idleho, Whoopi Goldbergové, Davida Lettermana, Stevea Martina, Pam Dawberové a jeho syna Zaka Williamse. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robin Williams nebyl vůbec jednoduchá osobnost. Z různých in memoriam dokumentů, co jsem za tu dobu už viděl, si dokonce myslím, že on byl jedna z těch nejtěžších osobností, co se mi samotný autor pokusil představit. Škoda, že o filmech je řeč až takřka po hodině. První hodina je sice významná dost, ale v rámci stand-up comedy musíte žít v té době, abyste ji pochopili...a tak jsem tu takřka hodinu lacině koukal a čekal, kdy režisérka otevře tu filmovou stránku Robina. Tu následně rozjela a já konečně začínal poslouchat příběhy Billy Crystala nebo Steve Martina, kteří s Robinem pracovali a tak rádi na něj vzpomínali. Vzpomínal jsem i na momenty, kdy jsem poprvé viděl filmy jako jsou Jumanji, Táta v sukni, Dobrý Will Hunting, Jak přicházejí sny (ten obzvlášť) Andrew - člen rodiny nebo Insomnie a Robin mě v nich pokaždé absolutně uhranul. Uhranul svým úsměvným, milým, upřímným a občas i přirozeně lidským vážným přístupem, který jsem z paměti nikdy nevypudil. A zřejmě ani nikdy nevypudím. Po shlédnutí mi bylo hrozně smutno. Měl jsem ho opravdu rád. Naštěstí jeho filmy budou žít věčně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě víceméně ignorace Williamsovy filmové kariéry a chyběla mi pevnější struktura snímku, hlavně v druhé polovině. Na druhou stranu odvrácená tvář komikova je vždycky vděčné téma a Robin Williams je určitě zajímavá osobnost. Kdo se chce dozvědet víc faktů, ať zkusí letošní biografii Robin od Davea Itzkoffa. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Miluju dokumenty a to čtyřleté čekání na vzpomínání mého oblíbeného herce rozhodně stálo za to a jsem rád, že se toho ujalo HBO. Překvapilo mě, že se dokument opravdu hodně zabývá osobním životem, resp i tím profesním, ovšem málokdy přímo pohledem určitého filmu, který zrovna Robin Williams natáčel a uvidíme hodně záběrů Robina mimo samostné natáčení. Jak říká Honza Potměšil ve svém vzpomínání, které rozhodně doporučuji, Robin opravdu rozuměl lidem a jeho skon byl značně nečekaný. Dnes by zřejmě těch úspěšných zářezů už nebylo tolik, ale i tak mi v současném Hollywoodu chybí. Pro jeho fanoušky povinnost. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poměrně komplexní a citlivě natočený dokumentární snímek o jednom z nejobdivuhodnějších komiků Ameriky. Mysl na dlani představuje velkou spoustu známých i neznámých komediálních výstupů Robina Williamse a snaží se přiblížit jeho excentrickou povahu na jevišti i introvertní chování a mnohé útrapy v osobním životě - a to doslova od kolébky do hrobu. Marina Zenovich materiál výrazně selektuje - v dokumentu mimo promluvy přátel, kolegů a rodiny převládají spíše scénky z Williamsových živých výstupů a jeho filmová tvorba je více méně přesunuta na vedlejší kolej. Kupodivu se dokument například nezaměřuje ani na Williamsovu výhru Oscara. To ovšem není ani tak moc podstatné, režisérka se snaží hlavně přiblížit hercovu duši, jak je již patrné z názvu. A ačkoliv můžeme jen a jen hádat, co se v hlavě tohoto pohotového a rychle mluvícího sympaťáka odehrávalo, rozhodně se nebojím říct, že se povedlo do té mysli na dlani aspoň trochu tímto dokumentem nahlédnout. [KVIFF 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komediální génius Williams si nemohl zasloužit lepší filmový portrét, překvapivě obsáhlý, ucelený a věnující se jeho pracovním i soukromým činnostem napříč celým jeho životem. Vynikající střihová práce, dělaná zcela evidentně s láskou a úctou, doprovázená dobře vybranými Williamsovými kolegy, přáteli i rodinnými příslušníky. Místy film sice stojí příliš dlouho na místě a zbytečně nahání čas ukazováním dalších a dalších fotografií s Robinovým sympatickým obličejem, na druhou stranu záznamy z jeho komediálních vystoupení a filmů se prakticky nemají jak omrzet (a místy jde o vskutku unikátní záběry). Na konci se režisérka pochopitelně neubránila troše smutku, ale i tak pojala závěr velmi citlivě a bez tlačení na pilu. Málokdy se stává, abych se u dokumentu tak často smál nahlas. Věčná škoda velkého Herce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Robin Williams bol a asi navždy aj bude mojim najobľúbenejším hercom. Myslím si, že málokedy sa nájde taký talent ako bol on. Či už v rámci komédie, drámy... dokázal to preniesť na plátno absolútne fantasticky. Tento dokument sa podľa mňa jeho živote snaží venovať čo najviac a povedať nám čo najviac informácií. Z jeho života v období jeho začiatkov, jeho stand-up vystúpenia, jeho humor, ktorý bol vždy veľmi energický a svieži a dokázal nás vždy rozosmiať. A potom jeho filmová tvorba, ktorá je podľa mňa stále nezabudnuteľná. Ešte stále je pár filmov, ktoré som s ním nevidel a možno ich niekedy zhliadnem, no musím povedať, že vždy sa rád vrátim k filmom ako boli "Bicentennial Man", "What Dreams May Come" alebo "The Fisher King" ostanú v mojich očiach nezabudnuteľné. Dokonca si pamätám, že pár dní pred jeho smrťou som pozeral práve "What Dreams May Come" a kúsok na to som si uvedomil, že to bol asi skutočne jeden z jeho najsilnejších filmov. Páčia sa mi rozhovory, ktoré sú tu s Billym Crystalom, jeho synom Zacom alebo Pam Dawber. Človek si uvedomí ako veľmi tých ľudí, ktorí boli okolo neho zasiahol. A najzaujímavejšie je, že som ho ani nemusel poznať a sám viem, ako ma jeho filmy zasiahli a ako vedel skrz ne ku mne hovoriť. Takže v tomto ho musím náležite oceniť. A tento dokument mi skutočne pripomenul tie momenty, kedy tu bol a prinášal mi radosť. A som tomu vďačný. Hodnotenie: A ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mé pocity z Robina Williamse přesně trefila člověk z jeho okolí v druhé půle dokumentu: Myslím, že se cítil dobře na jevišti, v životě už vůbec. Ukázky z jeho jevištního humoru se mi moc humorné nezdály. Hercovi v životním tempu nestačila ani manžela a rodina se rozpadla. Na dokument je příliš dlouhá stopáž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely dokument o Robinovi, ktory sa venuje hlavne jeho zaciatkom a sukromnemu zivotu. Filmy tu su obcas spomenute iba, aby oramovali casovu postupnost. Takze sa ocakava, ze aspon jeho najväcsie hity poznate. Ja som do velkej miery dostal to, co som ocakaval od jeho ucasti Inside the Actors Studio, cize nejaky nahlad do jeho profesionalnych zaciatkov a co ho za mlada formovalo, ale Robin to zmenil vo svoju klasicku zabavnu show s minimom informacii. Prva polovica dokumentu je famozna a pre Robinovych fanusikov prinasa mnozstvo zaujimavych informacii z jeho sukromia. V druhej polovici bohuzial strasne absentuje druha Williamsova zena, ktora s nim stravila vyse dvadsat rokov a mala na neho velky vplyv. Jej pohlad na Robina by dokument velmi obohatil. Bohuzial okrem par archivnych zaberov tu nie je. Z deti sa o nom vyjadruje len jeden syn. Co mi pripadalo tiez trochu malo. Skoda ze trochu nerozoberali aky mal na Robina vplyv neuspech jeho filmovej kariery v poslednych rokoch. Celkovo je to velmi dobry dokument aj ked stale je dostatok prazdnych miest, ktore by stali za to zmapovat. 8/10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni jsme měli na KVIFF možnost spatřit portrét Heatha Ledgera a letos došlo na dalšího herce, který si dobrovolně vzal život. Když médii proběhla zpráva o smrti Robina Williamse, zasáhla všechny, kteří si pamatovali jeho výkony v "Tátovi v sukni", "Dobrém Willu Huntingovi" nebo "Expres fotu". Právě těmto lidem je určen snímek, který zdařile kombinuje "homevidea" s filmovými úryvky a jenom potvrzuje, jak výjimečnou osobností Williams byl (jeden ze zpovídaných herce připodobnil ke "světlu, které nemůže zhasnout"). Osobně jsem ocenila hlavně záznamy z jeho stand-up výstupů a vyprávění kolegy Billyho Crystala. Mnoho lidí v sále (včetně mě) se často smálo nahlas, došlo ale samozřejmě i na smutné momenty (a odpřisáhla bych, že jsem mezi diváky zaslechla několik vzlyků). Oproti výše zmíněnému Ledgerovu portrétu máme navíc možnost poznat i temnější stránky hlavního protagonisty - zálibu v ženách (i v době, kdy byl zadaný/ženatý) nebo užívání návykových látek. Tento vkusně natočený dokument nelze než doporučit. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Výtečně zpracovaný dokument o "smutném klaunovi". První část dokumentu se zaměřuje na jeho dětství a začátky jeho úspěšné kariéry. FIlmová část přichází až ve druhé polovině. Rodinné fotky, záběry z natáčení, zkoušet, vystoupeních, které bych asi nikdy sám od sebe neviděl. Jsem rád, že jsem měl možnost dokument vidět a dozvědět se něco více o tomto herci. Něco mě sice nemile překvapilo, ale jinak bych jej rád poznal. Škoda ho... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Krásný portrét o jednom z největších komiků a herců barevného filmu. K tématu zesnulého Robina Williamse se zde přistupuje skutečně citlivě. A rozebírá se maximum o jeho životě, práci i soukromí. Tedy utvoříte si zde velice komplexní pohled na život tak jedinečné osobnosti, jakou Robin Williams bezesporu byl. A též pochopíte i důvody jeho posledního životního rozhodnutí, které nejen pro mě, ale i pro všechny ostatní bylo jedno z největších a nejhorších překvapení, které mi kulturní svět připravil. 80% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nejvýstižnější z celého dokumentu je vyjádření reřiséra Táty šampióna Bobcata, že Williams byl v závěru života ovlivňován tím, co mu říká mozek a ten mu říkal nesmysly. Kromě jiných informací pro mě bylo novinkou dovádění za mlada z brzy zesnulým Johnem Belushim. Nebo studentská léta se supermanem. Začátky v podobě stand up vystoupení jsem ale oproti filmovým scénám moc neprožíval. Humor se odvíjel od doby a prostředí, ve kterém se našinec moc neorientuje. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, kterého jsem naprosto zbožňovala nemůže být špatný ať bude natočen jakkoliv.. Na "Robin Williams: Mysl na dlani" mi každopádně chyběl hlubší vhled do doby Robinova dětství a asi bych ocenila třeba přiblížení motivace, proč si zrovna konkrétně vybral role, které natočil.. Myslím si, že i přes tento fakt je jeho osobnost vylíčena velmi podrobně a snad i trefně (osobně jsem ho neznala).. Velmi mě bavily výpovědi "očitých svědků" i dobové záběry.. Tento dokument mi pouze potvrdil to, co jsem si o něm doposud myslela, a to že byl prostě a jednoduše GENIÁLNÍ.. Jasně každý má své mouchy, ale smysl pro humor a bleskovou improvizaci mu rozhodně nechyběl.. Pro mě měl naprosto neuvěřitelné charisma a nejzářivější oči, které jsem kdy viděla.. Jeho "Doktor Flastr" pro mě bude navždy nezapomenutelný.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF] Pana Robina Williamse jsem nikdy nijak nesledoval. Nevěděl jsem moc jaký byl jeho život a minulost. Proto jsem na film vstupoval s tím, že budu lehce šokován. A taky jsem tak nějak byl. Pana Williamse jsem nicméně uznával. Znal jsem pár jeho filmů, které jsem měl rád už od dětství, a když náhle zemřel, ještě ke všemu v rámci sebevraždy, tak mne to šokovalo tuplem. Nyní zde po čtyřech letech máme další dokument, u kterého je skoro až jasné, že bude skvělý. Tyhle dokumenty se snad ani nedají pokazit. Kurt Cobain je sice ve výsledku mnohdy velmi chybný, ale je skvěle propracovaný a udělaný a Heath Ledger byl zase dost emotivní i pro lidi, kteří ho vlastně neznali. Tohle pokračuje v jejich odkazu a funguje to, jelikož je to i od HBO, což už na tomto poli něco znamená. Prostě se to nedá vytknout. Prostě nádhera. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím tohoto dokumentu jsem s Robinem Williamsem viděla pár filmů, věděla, že je považován za předního amerického komika a že byl zřejmě také dost komplikovaná osobnost, která svůj život ukončila sebevraždou. Toť v podstatě vše. Nikdy jsem nebyla nějaká jeho přední fanynka, na druhou stranu, pokud jsem ho někde viděla, působil na mě sympaticky. A po tomto dokumentu je mi asi ještě sympatičtější. Jsem ráda, že jsem se o tomto zajímavém člověku díky filmu dozvěděla více. Sice musím říct, že spoustu jeho komických výstupů (hlavně z éry jeho one man shows) prostě nechápu nebo mi nepřijdou vtipné (nebo obojí), určitě to ale byla výjimečná talentovaná osobnost, která dokázala (a ještě bude) rozdávat radost spoustě lidí. I když sama se zřejmě mnohdy, jak už to asi zvlášť u komických herců často bývá, v soukromí utápěla v depresi. Škoda, že odešel poměrně brzy, vzhledem k tomu, jaký byl, ale asi docela chápu, že se rozhodl tak, jak se rozhodl a nechtěl čekat, až ho jeho nemoci "sežerou" a zbude z něj něco, co kdysi bývalo tím bystrým pohotovým chlapem. Chtěl odejít, když v něm ještě byla nějaká jiskra... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Robin Williams mě nikdy jako herec příliš neoslovoval. Tento dokument mi pěkně vysvětlil, proč tomu tak bylo. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dokument o veľkom ľudskom géniovi humoru nielen na plátne...bol to komik s dušou ktorý nám zanechal kopec srandy ktorá nám pomôže keď nám bude ťažko... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ak ste, ako ja, "milovali" Robina ako cloveka, herca a genialneho stand-up komika, tento dokumentak je nieco, co si s laskou pozriete a zaspominanate nan. Navyse je vytvoreny verne, jasne a zrozumitelne s dobovymi zabermi a doposial zijucimi repondentami. Must see. Po 5tich rokoch po release date som pozrel opat. Obdobie, ked spolu s Whoopi a Billym Crystalom robili zabavu, aby vy-fund-raise-ovali prachy pre ludi bez domova, ci chorych bolo uzasne a zapojilo sa tam mnoho velikanov, ako Jim Carrey, Dave Chappelle, Carlin a dalsi. Hnutie...fuuu - nostalgia uzasni ludia. Takisto jeho vianocna tour po vojenskych zakladniach pre pobavenie beznych vojakov, az bolestiva autenticita s akou sa vkladal do svojich, zvacsa "zvlastnych", ci "psychicky pohnutych" postav. ()

Reklama

Reklama