Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (460)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsme přišel jak slepý k houslím a musím říct, že jsem spokojen. Zajímavě natočený snímek o chlapíkovi co má v životě smůlu. A i když svoji dceru asi nezná tak jak by měl, tak je docela odhodlaný a chytrý. Film má super zvraty a styl kterým je to natočený je dost originální a hodně ukazuje dnešní dobu a jak se díky internetu dá udělat hodně. John Cho, který je spíše známý z komedií tak tuhle dramatickou roli zvládl velice dobře. Film má tempo, vtáhne Vás a je to něco jiného, takže určitě palce horu. 80% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jakou to dlouhou cestu jsme urazili od revoluce v podobě dělených obrazovek v Případu Thomase Crowna! Nyní jejich prostřednictvím žijeme a točíme filmy, jež jsou post-Wokny od titulků k titulkům. Ještě horší než hledět do hnisavé rány je estetizovat ji a po tom nejhorším, v rozporu s titulem, nepátrat. Jako to činí Searching, jež realizuje v simulakru báječné dobrodružství bez špetky makabrozity. Nechuť odebrat se na dvě hodiny do předpeklí Fejsu, FaceTime, Skype a dalších apps mi pomohla překonat zvědavost. Aniž bych očekával hackerský hardcore thriller v debianu, striktní omezení vizuálu na aplikace v GUI (graphical user interface) mě otrávila. Terminál nikde, a to je prosím hlavní hrdina, etnicky stereotypní ajťák John Cho, zaměstnancem IT firmy. Chápu, že jednání se zástupci IT gigantů nebylo jednoduché, ale zdůrazňování zabezpečení uživatelských účtů bylo k smíchu. Zaráží též odevzdanost, s níž se hlavní hrdina, zoufalý otec, omezuje na šmírování v jablíčkovém laptopu své dcery, jakoby svět mimo obrazovky ztratil význam, smysl a samotnou bytnost. Jakoby se doufalo, že ztracená Margot vyteče z USB portu, nebyl-li už i ten v honbě za designovou čistotou a online monopolem panensky zacelen. Jakoby vlastně nikde jinde nebyla ani předtím, než začala být postrádána [na svém iPhone]. Dalším zklamáním bylo, když se tvůrci zhruba v polovině filmu opouštějí již tak diskutabilní purismus obrazovky počítače a obohacují projekt úryvky z televizních vysílání. Zajímavý pokus, který poškozuje myšlenková plochost, reklamní podlézavost, jakož i technologická, vypravěčská zbabělost. Jak fascinující mohlo hledání být, kdyby proběhlo pátrání po pravdě v její hrůzné úplnosti. PS Nemám rád lidi, kteří mají bordel na ploše. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Tento film podnecuje divákov k zamysleniu nad tým, ako sa v digitálnom veku snažíme nájsť rovnováhu medzi online a offline svetom a akým spôsobom sa to prejavuje v našich medziľudských vzťahoch. Samotný film predstavuje unikátny prístup k filmovému vyobrazeniu, ktorý využíva formu digitálnych médií, webkamier a sociálnych sietí na prezentovanie príbehu. Napriek tomu, že táto forma na začiatku môže pôsobiť nezvyčajne, postupom času sa ukazuje ako efektívna voľba. Výkon otca a dcéry v hlavných úlohách je vynikajúci. Ich emotívne a autentické interpretácie pridávajú filmu vrstvu hlbšieho zážitku. Ich dynamika a chemická reakcia medzi postavami prispievajú k presvedčivosti a citovej silnejšej konektivite s divákom. Mysteriózna zápletka filmu je vynikajúco spracovaná, s napínavými momentmi a prekvapivými zvratmi. Aj keď pre veľmi pozorného diváka by niektoré aspekty príbehu mohli byť predvídateľné, film stále dokáže udržať napätie a zaujať diváka až do poslednej minúty. 7/10 ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Vždy sa poteším, keď si náhodne pozriem film v televízii, o ktorom som dovtedy nepočula a navyše ho môžem kladne ohodnotiť a doporučiť. Pátranie je veľmi originálne natočená krimi-dráma, ktorá vôbec nenudí, drží si dobré tempo, drží diváka v napätí až do konca, pričom aj ten koniec prekvapí. Páčilo sa mi, že otec Kim nemusel mať žiadne extra počítačové znalosti, aby z jej notebooku dostal informácie, postupoval veľmi logicky a človek sa musel zamyslieť nad tým, akú veľkú digitálnu stopu dokáže za sebou nechať, ako celkom bežný užívateľ. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

V posledních pěti letech se rozšířil nový filmový žánr, kterému říkám počeštěně "přes obrazovku". Tenhle inovativní žánr je sice smutným obrazem dnešní doby plné elektroniky, ale nabízí nové techniky a možnosti vyprávění děje a zatím ještě není tak rozšířený, jak tomu dle mého bude v budoucnu. Searching má velmi standardní námět vyšetřování zmizelé dívky, ale narozdíl od svých scénáristicky podobných kolegů využívá právě sociální sítě a využívá je velmi dobře. Film je totiž napínavý od samého začátku a podobně jako klenot z letošního KVIFFu Profil krásně graduje. Takže i přesto, že se v průběhu dopouští několika scénáristických omylů (které by se daly shrnout do kategorie "Cho to objevil dříve než policie, i když by to bylo prakticky nereálné), divák napjatě hledí na obrazovku a sleduje velmi zajímavý dějový vývoj. Dočká se i několika plot twistů, které jsou sice vypočítavé a očekávatelné (je zřejmé, že film cílí spíše na mladší diváckou skupinu, kterou jednak způsob natočení filmu zaujme víc a která druhak není ve většině případů tak filmařsky vyspělá, takže i po prvoplánovém plot twistu řekne, že film byl bomba), ale stabilnímu příběhu to vůbec neuškodí. Jediný plot twist, který jsem nepřijal, byl až ten poslední a nebýt něj, mířím na plný počet hvězdiček. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Slušně napínavý a originální thriller. Bál jsem, že online prostředí malinko ubere na atmosféře nebo napětí, ale byl jsem na omylu. Role otce byla výborně ztvárněna, příběh se hodněkrát za stopáž změňí, je zde spousty převratů, takže je o čem přemýšlet a celkově je to takové přijemně odsýpající. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Film byl zajímavý asi do poloviny než se divák zhruba dozví kdo je vrah a navíc přestává být tak poutavý a zajímavý . ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Slusnej thriller s prekombinovanym koncem...Ale ta forma je fakt hezka a funguje a cely je to jako nejlepsi z dilu Criminal Minds. Coz je moje guilty pleasure, ale jako lichotku to brat nemusite ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Upustí-li člověk od té rušivé, sociálněmediální formy, kterou tvůrci zvolili nejspíš proto, aby to bylo děsně kůl, moderní a koukatelné i pro degenerace oheštegovaných pičinek a kokůtků, co neodlepí od fejsbuku rypák 24/7, není to tak špatné a plytké, jak by se podle popisu mohlo zdát. Pokud u toho zrovna taky nečumíte na instáč nebo nestrímujete nějaké trapné kecy obvyklého podprůměrného pseudojůtubera, vcelku brzo odhalíte i nějaké ty "jakožewow" zvraty, takže když už na ně teda dramaticky dojde, jenom si odškrtnete, případně poupravíte položku v checklistu. Ovšem závěr až tak odhalitelný není a vede k němu nakonec hodina a tři čtvrtě poctivé zábavy a občas i napětí. S čerstvými dojmy je to za pět, byť neříkám, že časem přecejen nesnížím na "pouhé" čtyři. Půlhvězda tu opět chybí jako Margot u své misky s kimchi na rodinném stole. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Na poli nízkorozpočtových thrillerů s minimem herců roku 2018 je Searching jasným vítězem. Jeden z mála filmů svého žánru, u kterého předčasné divákovo odhalení závěru není mínus, nýbrž odměnou za pozorné sledování. Zvolená forma je režijně skvělé zvládnutá, neruší a i přes slabší scénář jde o dobře vypointovanou gradující záležitost, se kterou jsem byl nad očekávání spokojen. Úvodní montáž je navíc geniální citová ždímačka! ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Děkuji luka4615 za jeho kritiku tohoto snímku, neboť tím zabránil mé o mnoho rozsáhlejší kritice, aniž by to sám tušil. Dodám tak pouze: Jedno z toho mála povedených dramat posledních let. 80% a 4 hvězdy. ()

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama