Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (460)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že větší část stopáže kouká divák na obrazovku monitoru. Což možná nezní zrovna dvakrát lákavě ale opak je pravdou. Jde o hodně napínavej krimi thriller, kterej se mi(ač jsem tomu zpočátku nevěřil) celkem trefil do chuti. Slabší 4hvězdy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Reklama na Apple formou napínavé "rodinné" onscreen detektivky se spoustou zábavných zvratů. Spokojenost. 75 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem tvrdiť, že čaro Pátrania tkvie v inovatívnej zápletke, popravde sme tento typ pointy už videli, ale určite v horších filmoch. Dôležitejšie je, že zvolená, revolučná forma nakrúcania príbeh vôbec nebrzdí, naopak mu dodáva ďalší rozmer a relatívne prevarenej zápletke výrazne dodáva na napínavosti. Zvolená forma je totiž zmotivovaná spôsobom vyšetrovania či už doma alebo na polícii. Chaganty sa samozrejme v povestnom druhom pláne snaží poukázať, okrem myšlienky, ktorú film na konci ponúkne, na nástrahy, aké predigitalizovaná doba ponúka a kupodivu to nepôsobí vôbec nadbytočne alebo nezdravo výchovne. Film drží diváka neustále v napätí, možností riešenia záhady je skutočne veľa a scenár s tým umne narába. Ono pôjde aj o to, ako prijmete záverečnú poitnu, nemusí presvedčiť každého. Ale o ňu primárne nejde, ide o to, ako sa k nej otec dopracoval. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! I když je logika celého průběhu vyšetřování a postupu při pátrání opravdu mimořádně na pováženou, tak nelze tvůrcům upřít, že skutečně dostáli toho, že se jedná o drama a pustili mi do krve silnou dávku adrenalinu. Takové ty momenty, jako že je třeba vyšetřování pověřen otec pohřešované, se naštěstí časem ozřejmí. Nicméně maximálně divné, bylo například to, jaký otec zvolil postup. Místo prvotního kontaktování lidí, se kterými si jeho dcerka aktivně psávala, se rozhodl obvolávat všechny, koho měla jeho dcerka v přátelích, kde, jak všichni víme, máme každý kdekoho. A takových momentů, který byly z hlediska vyšetřování takřka bezvýznamné a pouze se pokoušely nafouknout stopáž, bylo ve filmu více. Naštěstí film byl opravdu napínavý jako kšandy hospodského štamgasty, a to po drtivou většinu stopáže. Díky své mimořádné inteligenci a celkové úžasnosti, jsem okamžitě správně vydedukoval, že za zmizením žluté dcerky bude stát věrný sledovatel jejího video chatu, neboť tvůrci dali příliš velkou nápovědu, které se můj naprosto úžasný mozek ihned chytil. Jednak se dotyčný jako první přihlásil na chat, když začal vysílat žluťásek a následně se dotyčný ihned odhlásil, když uviděl místo očekávané rákosničky rákosníka. Největší nápověda byla ovšem v historií videí, kde si bystrý divák mohl povšimnout, že při prvním kontaktu dotyčného s rákosničkou neměl dotyčný žádnou profilovou fotku a až v dalších videích měl znenadání vymyšlenou identitu. Nemluvě vůbec o tom, kolik měl o rákosničce informací. Nemohlo být pochyb o tom, že vítr povane odtud. Nezmátlo mě ani evidentně falešné doznání. Naštěstí to tvůrci přeci jen v závěru vypointovali trošku lépe, takže ve výsledku vymysleli docela zajímavé rozuzlení. Snad jen pohádkový happyend byl trošku navíc. Zajímavý nápad, že se kompletně celý snímek odehrává na obrazovkách různé techniky, nejčastěji na monitorech počítačů. Velice mě potěšilo, že se jednalo o reálné operační systémy. Slabší 4 kousky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Strašně super snímek z dnešní internetové doby. Vyšetřování je taky nepředvídatelné a nutí vás přemýšlet, takže za mě naprostá spokojenost. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš velkém úspěchu filmu Odebrat z přátel a dalších podobných přichází i tento film, který sledujeme pouze skrz monitor/mobil, TV apod. Docela zajímavé je natočit tento film s detektivním námětem. Mladá dívka Margot se ztratí. Její otec a celé město ji začne hledat. Když už případ nikam nevede, objeví se nové okolnosti. Nakonec vše nabere nečekané obrátky a pravda se ukáže. Tento typ filmování je rozhodně zajímavý. Třeba jich bude víc. "Cos udělal s mojí dcerou?!" ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

No další taková originální blbost, která by měla diváka posadit na prdel. Vážně jsem si nepředstavoval, že budu celý film čumět na děj skrze monitor jiného počítače. Úplně nezábavné. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takový, malý, nenápadný, netradičně natočený překvápko. Pátrá se hlavně na internetu, což je asi spolu s pro mě překvapivým koncem největší plus. Sice na Vás každou chviku houkne Facebook, Instagram a bůh ví, co ještě, ale tohle vše zdařile podtrhuje způsob, jakým byl tenhle film natočen. Jedno zdánlivě banální zmizení rozjede kolotoč, který udrží napětí a diváckou pozornost až do úplného závěru. Kdo čeká klasický, nudný film bude určitě zklamán, což v mém případě nehrozí ani náhodou. Já si to užil skoro maximálně a kdyby nebylo nesympatického, hlavního hrdiny, šel bych možná do plňáska. Takhle ho odkládám zatím na neurčito. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Obvykle sledujem filmy, ktoré neprepadli sitom 80 % hranice. Ale v popiske som našiel zaujímavý spôsob objasňovania činov zo stôp, ktoré zanechali na internete, tak som si to pozrel a neoľutoval som. Napriek veku ma fascinoval film, ktorý sa takmer celý odohráva na monitore počítača alebo mobilu. Samozrejme, že nie som postihnutý sociálnymi sieťami a ďalšími vymoženosťami digitálneho veku, ale zaujíma ma myslenie a správanie sa ľudí o dve generácie mladších odo mňa. Film som si užil a nemienim v ňom vyhľadávať nejaké chyby, ani ho porovnávať s inými. Obávam sa iba toho, že tak, ako po Greeengrassovi začali všetci triasť kamerou a zbesilo strihať, tak aj tu hrozí, že časť filmov vizuálne neopustí monitor. A to by nebolo dobré. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ak je tento mesiac v kinách jeden film, ktorý by ste mali vidieť, tak potom jednoznačne budem hlasovať za "Searching". Myslím si, že ide o vynikajúci film spracovaný skvelým spôsobom, ktorý mu dodáva všetku potrebnú autenticitu a podklad k tomu, aby sme tu mali jeden z najlepších filmov roka. Je to fantasticky odrozprávané, je to vynikajúco odprezentované a výsledne sa dostaneme k absolútne skvelému finále, ktoré nebudem spoilovať. Osobne som zhodnotil, že je veľmi ťažké okomentovať tento film bez toho, aby človek niečo nenaznačil alebo nezospoiloval, ale pokúsim sa o to. Takže poďme na to. V prvom rade veľmi pochválim Johna Cho. Je absolútne fantastický v role, ktorá mu maximálne sedí. Priam mu verím, že Margot je jeho skutočná dcéra a skutočne chce nájsť svoje stratené dieťa. Tak veľmi dobre túto rolu predal. Debra Messing je rovnako vynikajúca. Role detektívky sa chopila správne a všetky momentky, ktoré tu má jej verím naplno. Postup, ktorý sa rozhodne David zvoliť na to, aby našiel svoju dcéru mi prišiel veľmi logický a správny. Okrem toho by som povedal, že film nás vie aj veľmi dobrými spôsobmi zmiasť. Len súčasne to ukazuje, že internet nie je miesto, kde človek môže dostať jednoznačné a správne odpovede. Veci môžu byť klamlivé. Slová môžu byť klamlivé. A pod povrchom sa skrýva niečo úplne iné. A okrem toho sa tu skvele ukáže aj to tínedžerské sociálne pokrytectvo, ktorého je plný svet. Poviem to takto. Je tu scénka, kde sa David rozpráva so spolužiačkou Margot, nakoľko je to posledná osoba, o ktorej vie, že ju videla živú. A povie mu, že ju ani poriadne nepoznala a kamošky neboli. O nejaký čas neskôr však urobí srdcervúce video, kde bude hovoriť, ako to bola jej najlepšia kamarátka a aká je z toho všetkého nešťastná. Pokrytectvo za lajky. Skvelé. Ale smutné je, že to je skutočná realita tohto sveta. Internet je hold plný klamstiev. To sa tu ukazuje skvele. Okrem toho sú v tomto filme scénky, na ktoré úprimne nezabudnem, ale nakoľko by som išiel do veľkých spoilerov, nebudem to tu hovoriť. Možno spravím veľký blog vo svojom denníku pre tých, ktorí spoilery budú chcieť. Ešte si to celé prejdem v hlave, ale asi by som mohol. Koniec koncov, o tomto filme sa toho dá povedať veľmi veľa. Hoci mi táto technika spracovania filmu nie je nová (len tento rok som videl rovnako vynikajúci film spracovaný formou skype komunikácie s názvom "Face 2 Face"), musím povedať, že to využil absolútne maximálne a perfektne pre príbeh, ktorý "Searching" hovorí. Vysoko odporúčam vidieť v kine, myslím si, že to oceníte. Určite lepší film ako bol "The Predator". Hodnotenie: A+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta skvělých filmů, které sem do teď neviděl a tenhle je jedním z nich a proč je tenhle film skvělý a zaslouží si maximální počet ? Protože má výborné téma, které je uvěřitelně zpracováno a mezitím jak film běží, vyvstávají různé sociální otázky typu - Je David špatný otec ? Proč jeho dcera Margot jedla sama ? tyhle a další otázky mi hlavou projížděli, aby je následně nahradili jiné a nebo teorie, co se s Margot vlastně stalo ? A byť film, několikrát drasticky změní atmosféru, depresivní drama - mysteriozní thriller - krimi, tak mi to vlastně ani nevadilo, postavy byli uvěřitelné a vlastně mně po dlouhé době, zajímalo jak to dopadne a měl sem i obavu o Davida a Margot. A to je něco, co film bravurně umí podat a proto si zaslouží těch pět hvězdiček. PS: Navíc musím ocenit celkové provedení filmu, je to hodně originální a neotřelé takhle natočit film. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Možná jsem díky vyššímu hodnocění čekal o trošku víc. Celkově to mělo skrze jádro intimností online světa přiblížit diváka více hlavním hrdinům. Což se u mě tolik nepovedlo. Nicméně zajímavý koncept s experimentálním stylem a nečekané rozuzlení na konci - zaujalo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller s mocnými emocionálními součástmi. Má to i dostatek zvratů a překvapení. Děj sledujeme jen skrze moderní technické vymoženosti. Debutující scenárista a režisér Aneesh Chaganty je suverénní. Za film byl oceněn na letošním festivalu v Sundance. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tematicky to nie je zlé, ale tá forma, uf, tak neviem, ale pozerať sa celý film ako by na Skype, to sa mi vôbec nepáčilo. Viem, že je to moderné, ale to neznamená automaticky kvalitné. Je tu istý prínos. Poukázanie na to, čo všetko nechávame na nete, aké stopy. Súkromné firmy ako google vedia všetko o našom pohybe, vie to aj tá krabička, čo nosíme vo vrecku. Je to na zamyslenie, veľkého brata mám v anále, ale začína byť čoraz väčší... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý thriller o otci, který pátrá po zmizelé dceři a hlavním nástrojem je pro něj počítač a telefon. Film není nijak akční, ani vyloženě napínavý, ale komorní pojetí, kdy ve většině případů sledujeme pouze hrdinu a obrazovku počítače je natolik zajímavé, že filmu odpustíte i pomalé tempo. ()

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama