Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marco je asistující trenér španělské národní basketbalové ligy. Když se však jednoho dne opije, jeho frustrace a špatná nálada zapříčiní dopravní nehodu. Marco skončí před soudem, přijde o práci i svou přítelkyni a jeho ego je nuceno čelit tomu nejtvrdšímu trestu ze všech - musí trénovat družstvo mentálně postižených hráčů, kteří se nikdy předtím nedotkli míče. Díky jejich nevinnosti, láskyplnému chování a dobrému smyslu pro humor však Marco pochopí, na čem v životě skutečně záleží. Jsou to opravdoví mistři života. (Cinemax)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (30)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

solidní scénář ,režie a kamera.Mě to sebralo natolik že když to bylo při zápase 32:33 tak jsem fandila jak o život.Byly tam fakt groteskní situace.například přece jen použití lyží u moře,netáhly se zbytečně :-))))))))))) a spousta jiného.Příjemný zážitek a bez patetické nějakého dělání si srandy z postižení.trochu to prolamuje mýtus.kdybych mohla dám jim všem každému deset * ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná komedie, hodně podobná stylu Vybíjené s Vaughnem a Stillerem, která skoro celé dvě hodiny nabízí výborné hlášky a scény mentálně postižených, u některých jsem fakt umíral smíchy. Plusem je kvalitní kamera, děj, zajímavé postavy a celkově, že film není postaven na povrchním humoru, ale některé scény jsou hlubší a emotivní, včetně závěrečného zápasu a finálních pěti minut. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže byste měl být k dispozici tomuto sdružení během příštích 90 dnů.“ - „90 dnů?! Ale to jsou 3 měsíce! - „Gratuluju, pane Montesi.“ - „K čemu?!“ - „Vidím, že počítat umíte.“ Marco se zachoval jako idiot, a právě dostal ten nejhorší možný trest…anebo ne? V podstatě všechna má očekávání, které jsem před zhlédnutím měl, se naplnila, v kladném i záporném slova smyslu. Stopáž je přestřelená, ukrojil bych cca půl hodinu, do které bych vtěsnal Marcovu osobní linku se ženou i matkou, neb mě výsostně otravovala a dopadla dle očekávání. Jistá dávka sentimentu a dojímání také bohužel nechybí. Přesto vzhledem k tématu se žádné citové vydírání nekoná. A hlavně, člověk dostane solidní porci zábavy a pozitivních emocí, hned několikrát jsem se upřímně zasmál, a vůbec se mi po většinu stopáže vyskytoval úsměv na tváři. Škoda výše zmíněných negativ, celkově hodnotím sice slabšími, ale přesto ještě 4*. „Obsaďte toho chlapa, prosím!“ - „Můžu ho vyblokovat.“ - „Tak běž a vyblokuj ho.“ - „Úplně, nebo trochu?“ - „Úplně!“ - „Hned se vrátím...“ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to ode mě dostalo 4 hvězdičky. Za nenormálních okolností to ode mě dostane všech 5. Okolnosti jsou totiž naprosto nenormální, každé z nich chybí několik desítek bodů do alespoň průměrného IQ. Vůbec nechápu, jak někoho mohlo napadnout, že s tímto materiálem může vzniknout film a už vůbec nerozumím tomu, že se to skutečně podařilo. Považuji to za absolutní zázrak a smekám před všemi zúčastněnými. Protože jedna věc je obsadit handicapované lidi do tak exponovaných rolí a druhá věc je zajistit, aby to trochu fungovalo. A ono to klaplo, ti postižení lidé to odehráli perfektně a zdraví lidé okolo se zasadili o to, že to tak minimálně vypadalo. Jsem z toho nadšený, je to úžasně lidský film. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ku koncu treba prižmúriť oči. Ide to do klišoidných vôd a vzťahy sú aj napriek kríze vyriešené okamžite. Čo trošku odsúva nabok snahu o ich budovanie a robí ju zbytočnou. Veľkou výhodou filmu sú ale postavy. Či už sa jedná o postihnutých hráčov alebo ich trenéra Marca. Prvá hodina je vďaka tomu nesmierne vtipná. Má skvelé načasovanie a výborné tempo. Potom ako vravím to trochu upadá, ale koniec sa nesie vo veľmi príjemnom duchu, kde fungujú emócie a príbeh sa logicky uzatvára. To tomu vybojovalo tú štvrtú hviezdu. Treba voči tomu trošku tolerancie. USA robí takéto filmy ako na bežiacom páse a je úplne logické, že z toho bude nejaký divák presýtený. Ale ja si osobne myslím, že naivita takýchto filmov, hlavne keď ide od srdca, čo tu jasne cítiť, je dakedy omnoho príjemnejšia, než snaha o originalitu. Veľmi dobrý feel good movie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Podstatnou část členů basketbalového týmu ztělesnili skutečně handicapovaní jedinci, v drtivé většině se zároveň jednalo o neherce. (Robbi)
  • Tento film je inspirován týmem mentálně postižených sportovců Aderes z Burjassot (Valencie, Španělsko), který v letech 1999 až 2014 vyhrál dvanáct španělských šampionátů. (p.a.douch)

Související novinky

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

17.02.2019

Nejen na novinku z dílny oscarového režiséra Asghara Farhádího v hlavních rolích s Javierem Bardemem a Penélope Cruz zve filmové fanoušky festival LA PELÍCULA. Oblíbená přehlídka mezi 19. a 24.… (více)

Reklama

Reklama