Reklama

Reklama

Танки

  • Rusko Tanki (více)

Obsahy(1)

Vývoj nového tanku je u konca a tank treba predstaviť na Červenom námestí priamo Stalinovi. Preprava po železnici je zakázaná. A tak hlavnému konštruktérovi Michailovi Koškinovi (Andrej Merzlikin) napadla spásonosná myšlienka presunuť sa zo závodu v Charkove do Moskvy po vlastnej osi. Nasleduje 7 dní ťažkých stretov s bielogvardejcami, kozákmi, nemeckými diverzantmi, ale aj s vojakmi Červenej armády. A každý má snahu im zabrániť v ďalšom presune. Podarí sa im prísť do Moskvy včas? (Volodimir2)

(více)

Recenze (21)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 140miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,589,743▐ Ideme predviesť T-34 pre Stalina. Taká skoro uletená dobrodružná cesta, ktorá je skôr takou odľahčenou prechádzkou, než vojnovou drámou. /50%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I ten, kdo se nezajímá o druhou světovou tank T34 zná. Je to legenda. Odolný, s výbornou průchodností ruským bažinatým terénem, skvěle fungující v třeskutých mrazech, nenáročný na údržbu a vyráběný v obrosvkých sériích... Tomuhle mohla složitá německá a podotýkám ale skvělá obrněná technika jen těžko v ruském prostředí konkurovat. O tomtto slavném přejezdu tanků jsem nic nevěděl a proto jsem se rád na film podíval. Jak tu píší mí přátelé válečníci, není to film válečný. Je to film z dob, kdy Stalin měl Hitlera za kámoše na což dnes tak trochu Sověti v rámci svých historických mnohdy propagandistických filmů rádi zapomínají. Mimochodem rok 1940 kdy se film odehrává je např. nechvalně proslulý masakrem polských důstojníků a vojáků v lese u Katyně... V podstatě je snímek roadfilmem. Ruské scenérie jsou krásné a na dva T34 s klapajícími pásy ženoucí se krajinou je radost pohledět. Špionážní zápletku raději nebudu komentovat a vrcholem byla vsuvka z Mad Maxovské základny... Fakt šílenost... Taky zmrzel Stalin, ten si fakt nebyl podobný ani trochu.  Ale film docela bavil, takže dávám za 3 barely paliva na tu dlouhou cestu na Rudé náměstí. * * * ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání, a velké zklamání, rusáci umí ze sebe dostat mnohem víc, Stalinovy tanky se nepovedly, herecky ani příběhově. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to viděl, ale jak mám teď tento film okomentovat? Kdybych měl celou záležitost hodnotit podle skutečných událostí, musel bych odpadovat, a to se mi příliš nechtělo, protože jsem se fakt dobře bavil. Nakonec jsem se rozhodl, že budu k snímku přistupovat jako k takovému easternu s tanky, a v tom případě se už můžu trochu odvázat. Jako dobrodružný film, který má diváka pobavit, to na mě totiž opravdu fungovalo, soudružka Katajeva se postarala o krasivyj utrennij vid a Němcům už po aktivaci Schultze nezbyla jiná možnost, než vypustit Krakena. Trochu dobrodrůžo, trochu pohádka, ale ve výsledku dobrá zábava. A tanky byly parádní. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film v žiadnom prípade nie je vojnový. Dej sa odohráva v období ešte pokojného života, je marec roku 1940 a do začiatku Veľkej vlasteneckej vojny chýba ešte 15 mesiacov. Film je skutočnou udalosťou, kedy po ukončení vývoja tanku T-34 ( továrenské označenie A-34) vo výrobnom závode v Charkove sa mali prvé dva prototypy predviesť najvyšším straníckym a vojenským predstaviteľom. A keďže aj v Sovietskom zväze existovala korupcia tak záujmové skupiny (jednotlivé podniky, ministerstva a vojaci) zakázali prepravu týchto tankov do Moskvy vlakom. Hlavný konštruktér Michael Iľjič Koškin dostal nápad prepraviť ich po vlastnej osy (aj keď hlavný dôvod bolo omeškanie výroby). To znamenalo prejsť s nim takmer 700 km. Presun sa začal v noci z 5. na 6.3.1940. Film tu do presunu zakomponoval niekoľko nezmyselných príbehov, ale v podstate tanky do Moskvy na Ivanovské námestie dorazili včas a 17.3.1940 boli predvedené komisii. K veľkej radosti hlavného konštruktéra Koškina výroba bola povolená. Na spiatočnej ceste Koškin dostal zápal pľúc a 6.9.1940 zomrel. Tank T-34 sa počas vojny vyrábal až v 11 závodoch (Charkov, Kirovo, Stalingrad, Maruipoli, Vorošilovgrade, Čite, Novosibirsku, Čeľabinsku, Nižnom Tagile, Gorkij a Saratov) a celkom sa vyrobilo viac ako 50 tisíc tankov. Tento tank sa aj naďalej vyrábal aj licenčne napríklad v Československu. A čo dodať k filmu. Svojim spôsobom ide o historickú udalosť, ale z dôvodu pritiahnutia mladých k takýmto filmom autori vsunuli do deja akčné scény, množstvo streľby a mŕtvol, to je to čo dnešná mladá generácia musí mať v každom filme alebo počítačovej hre a pre ženy zase tam musela byť vsuvka o láske a citoch a o odvážnych hrdinoch. Ak si položíme otázku, ktorý tank vyhral 2. svetovú vojnu, odpoveď je jednoznačná, sovietsky T-34. Dnes by sme tieto tanky našli v Lešanoch u Prahy T-34/76 Lidice, v oblasti Dukly 8 tankov T-34/85, Múzeum SNP v Banskej Bystrici T-34/85 a v múzeu v Rokycanoch T-34/76 (demarkačná čiara). Po vojne ešte bojovali v Kórei, Vietname aj v Angole. A filmy o legendárnom tanku T-34, hlavným z nich je takmer hraný dokument o hlavnom konštruktérovi Koškinovi „Hlavný konštruktér“, 1980. Ale aj film novší „Legenda menom T-34“ z roku 2018 čiastočne aj "Tankisti", z roku 2018 a mnoho rôznych dokumentov. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, skrytě vtipné, s krásnou kamerou, těsně předválečná anabáze vývoje tanku T-34, který se musí dostat do Moskvy aby mohl být schválen do výroby. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hej a do nádrže šťali a jedli brezovú kôru popri ceste. A bez jedinej poruchy. Rusáci natočili veľmi peknú paródiu na samých seba. Celé sa to pohybuje na tej hrane, či to ešte brať vážne alebo sa na tom rovno smiať. No čo, Družinin u mna neuspel ani svojím druhým filmom. 1 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ukázkové ztělesnění průměrnosti. Tohle šlo natočit jako dobrodružný příběh, jako napínavé drama, jako špionážní thriller nebo jako klasický válečný film. Kim Družinin se nehodlal omezovat, zakomponoval do děje všechny naznačené linie, a výsledkem je neladící směska. Nepříliš dobře zrežírovaná, ale slušně zahraná. Kdyby to byl český film, byl bych smířlivější, ale rusové, nebo i poláci mají laťku mnohem výš. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

T-34, Kaťuša, Tiger, U-boot to sú pojmy WW II. Tento film je neuveriteľná CIPOVINA z Ruskej dielne. Keby to videli gardovi tankisti čo s nimi prišli až do Berlína asi by ich prekotilo. Ako Hollywoodsku produkciu by som to ešte pochopil. A 4 Tankisti a pes Sarik je o 2 triedy lepši aj keď možno o 50 rokov starší film ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Keď som o tomto filme počul prvý krát, len som mávol rukou. Nakoniec ma táto odľahčená "tanková ruská westernovka roku 1940" celkom bavila. Nechodí sa okolo horúcej kaše, už v úvode film hovorí, že "niektoré dejové línie sú fiktívne" (okrem námetu všetky), takže nemá zmysel hromžiť. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Takový epos a pohádka v jednom....co je založeno na pravdě? Tipl bych tak 10%, nicméně dívat se na to jsem neměl problém. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný a odlehčený film, některé scény jsou až komediální. Kdo se těší na pořádný válečný film, ten bude zklamán. A na závěr americký happyend. ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Film vychází ze skutečné události, kdy bylo kvůli různým zájmovým třenicím mezi podniky a s nimi spojenými sovětskými ministerstvy zakázáno odvézt tanky T-34 z výrobního závodu v Charkově do Moskvy k prohlídce nejvyššími představiteli vlakem, což hlavní konstruktér obešel tím že se dvěma prototypy přejel po vlastní ose. Na tento základ je navěšeno několik smyšlených příběhů, jejichž uvěřitelnost je v některých případech minimálně diskutabilní (jejich rozuzlení mnohdy působilo až komicky). Celkově je ale film "koukatelný" a má dobrý spád. ()

argus123 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film, natočeny na skutočnom základe a okoreneny akčnými scenkami s diverzantmi, agentmi a banditmi. Proste všetko čo ma vojnovy dobrodružny film mať. Samozrejme miestny guliprdkovia čo pokladaju vše ruske za špatne lebo film nema niekde logiku a bla bla bla, tích si netreba všímať. Keby niečo podobne natočil holý úd okamžite by to pokladali za pecku roka :D čo nieje tajomstvo. Takže, riadte sa vlastným úsudkom a nedajte na guliprdkov z csfd, film je velmi dobre natočeny, človek sa nenudí, niesu tam nudne scénky a vyriešenie problemu so zapadnutym tankom je dokonala tragikomédia ktorá vskutku vzbudi usmev na tvári. Len do toho, česke titulky už su spravene. Za mňa 4* ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super film na upršené odpoledne, navíc jsem se bavil ;) Jsou tam sice i nepřesné informace, ale o ty nejde. T-34 je legendární a vždy jí zůstává! ()

Maulincio 

všechny recenze uživatele

Jako u každého (druho) válečného filmu se nedá počítat s reálným dějem a to platí i pro tento smyšlený heroický epos o počátku jednom z nejpřeceňovanějších tanků druhé světové války. Člověk by řekl, že film má všechno.... jakousi zápletku, boj o přežití, zbojnickou bandu, likvidační jednotku, pěknou kočenku a hrdinský nádech silný tak, že by se dal krájet. ALE že by to byla nějaká sláva se říct nedá, zajímavé jednou vidět a udělat si představu o ruských superhrdinech, ale jednou stačilo. Možná jen proto, že jsem čekal něco víc a oni zbojníci a diverzní akce byli trochu moc, a nebo jsem zkrátka nic nečekal a tak nedošlo k zklamání ani nadšení. ()

Reklama

Reklama