Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster Rambo (Tomas Milian) se po půl roce vrací do Milána, aby navštívil svého starého přítele. Ten se ho snaží zlákat do soukromé bezpečnostní agentury, ve které pracuje, aby se tak nadobro uzavřela Rambova temná minulost. Když je přítel zabit, Rambo se ocitá ve válce mezi dvěma zločineckými skupinami, kterým slibuje smrt. (ilclassico)

(více)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět nedoceněný Lenzi a Tomas Milan v hlavní roli, již podruhé pod vedením tohoto režiséra a producenta Martina. Žasnu nad tím, jak to jen ten Lenzi dělal, že skoro každé jeho poliziotteschi dílo ze 70. let je tak nadupané a svěží. Film sice nedosahuje kvalit "Almost Human" nebo "Roma a mano armata", ale přesto by ho fanoušci žánru a fanoušci Milana neměli minout. Již zmíněný Tomas Milan v něm nehraje žádného bláznivého sadistu a psychopata, ale bývalého policistu, který si říkal Rambo (odtud možná jméno pro známou postavu ztělesněnou Sylvestrem Stallonem), který chystá pomstu na dvou silných zločineckých rodinách zodpovědných za vraždu jeho bratra, který se v té době podílel na vyšetřování únosu malého kluka. Ostrý, velmi tuhý hoch a samotář Rambo je borec už od pohledu a to nemusí ani mluvit či předvádět svou vytříbenou bojovou techniku. Oblečen do černé kůže, s velkými motorkářskými brýlemi, šátkem přes ústa, zvláštní červenou čepicí, pohotově nabitou devítkou a svým bikerem vždy připraven v akci. Opravdu jsem se náramně bavil, ať už ve scéně s dvěma chlapíky v baru, s nimiž se opravdu hravě vypořádal jen s kulečníkovým tágem. Vůbec v jeho působení a v každé jeho scéně a záběru byla jistá hravost, komika, nadhled, vysoké sebevědomí, ale i značný risk. Akce je tu velmi slušná, děj je logický, spiknutí velmi realistické, hudba vás přivede téměř do extáze, divák se opravdu nemusí bát, že se bude nudit. Jistou pozornost upoutají i rychlé motorkářské úprky, ale doslova mě vzala ani ne tak brilantní finální scéna s brokovnicí u opuštěné chaty ani ne ta s Rambovou neprůstřelnou vestou, ale ta s jedním gangsterem, kterého spoutá v jeho bytě s jeho přítelkyni-milenkou u hajzlu, klíč poté spláchne a před nimi se jen tak pozvolna, ale hlavně v naprostém klid vymočí..Byl to vážně povedený kousek ten Rambič:-) Film v sobě nesl jistý vliv z Leonových špageťáků či Kurosawových filmů. Komentář zde jako první v pořadí... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Víš, život je díra, vylezeš z díry, jíš dírou, dokonce i kadíš dírou. A nakonec taky skončíš v díře. A díra v tomhle kvéru tě může dostat do tý poslední díry" Nejlepší Rambo ze všech! Millian si střihl roli hrdiny bez bázně a hany stojícího mezi dvěma soupeřícími gangy a je jedním slovem prostě hustej. Taková kapku drsnější "spencer-hillovka" , odlehčená, přesto nijak nekrvavá, jízda. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka s charizmatickým Tomasom Milianom má spád a tempo, nedosahuje však kvalít podobných filmov. Mal som pocit, že sa chcel zviezť na popularite žánru. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tomas Milian je bourák i v kulichu a zábavnou gangsterku utáhne tak, že si ani nestačíte uvědomit, jak to všechno vlastně nedává smysl. PS. Jméno Rambo vykradli z předlohy pro First Blood, ne Stallone odtud ;) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Toto poliziotteschi sa veľmi nepodarilo, Milian je síce drsňák, no tu mi pripomínal skôr Chucka Norrisa a všetko, vrátane bitiek a strieľačiek vyzerá hrozne amatérsky. Samotný dej je veľmi chabý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Umberto Lenzi tymto natocil svoj najlepsi film - pamatam si ho ako rezisera filmov ako Il Cinico, L´´infame Il Violento, Kriminal 1966, a teda pozeram, rezisersky genialne, na urovni, tempo je masakrozne dobre. Dialogy perfektne - najlepsi dialog aj tak napisal uzivatel PetrPan - to som teda pozeral, fakt ako tak kvalitne dialogy som uz dlho nepocul. Herci su potom kategoria sama o sebe, hlavne opat genialny Tomas Milian /Velka Prestrelka, Traffic nadvlada Gangu, ba dokonca Tepepa 1969 s istou legendou menom Orson Welles/ film suverenne taha. Ale nijako nezaostavali ani ostatni herci, konkretne Joseph Cotten /Wellesov Obcan Kane, Plynove Lampy, 3rd Man, Dotek Zla/, Luciano Catenaci /Dva Vytecnici, Suda a Licha/, Claudio Ruffini /Dva vytecnici, Suda a Licha, Tony Arzenta/. Scena v baru s tagom bol masaker, ale nech si to kazdy pozrie. Nechybaju prestrelky, nahanacka a ani vybuchy. Franco Mikalizi mi doteraz nic nehovoril, ale tak genialnu hudbu vo filme som uz dlho nepocul, fakt masaker v dobrom slova zmysle. 100 % ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Italský Rambo v podání tehdy populárního žánrového herce Tomase Miliana je prostě frajer. Fárá si po světě na motorce, ovládá karate, střílí jako Old Surehand, kulicha nosí zaraženého proklatě do čela, ženy mu leží u nohou a na vlastní pěst trestá bezpráví páchaná na jeho blízkých. Jméno postavy je skutečně vypůjčené z knihy Davida Morrella, ale jinak zde žádné jiné spojitosti nejsou. Jméno Rambo si prý pro svou postavu vyprosil sám Milian, který byl v té době z této knihy úplně nemocný a snažil se u producentů prosadit i celou adaptaci. To nakonec Italové neschválili, tak alespoň použil to jméno, jako odkaz. First Blood nakonec natočili Američané o sedm let později. Syndicate Sadists je v jádru klasické poliziotteschi, kde se režie ujala legenda a mistr tohoto typicky italského filmového podžánru - Umberto Lenzi. Takže určitá kvalita by měla být zaručena. Film je trošku odlehčený, netlačí se tu moc na pilu. Násilí tu přirozeně je, ale nic přehnaně brutálního. Scénář je velmi solidní, žádné hluché, nebo překombinované pasáže tu nenajdeme. Naopak tu máme rychlý spád, trochu decentního italského humoru, srozumitelný děj, osobité nápady a dobře zrežírované akční sekvence, dále pak stylovou kameru a už zmiňovaného Miliana, kterého jsem ještě neviděl hrát špatně a s každým dalším filmem ho mám stále víc a víc v oblibě. Kapitolou samou pro sebe je potom hudba, tedy opravdu vynikající a návykový soundtrack Franca Micalizziho . Takže celkově prostě velmi zábavná žánrovka, která zájemce o tyto kultovní sedmdesátkové euro thrillery a kriminálky zřejmě nezklame. Za mě jasná spokojenost a bez váhání jsem si do sbírky objednal blu-ray od 88 Films. ()

Reklama

Reklama