Reklama

Reklama

Prezidentský duel – finále

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2018, 88 min

Obsahy(1)

Poslední a nejdůležitější slovo před druhým kolem prezidentských voleb. Stane se hlavou státu znovu Miloš Zeman, nebo ho porazí Jiří Drahoš? Sledujte nejočekávanější duel dvou kandidátů na prezidenta České republiky. Přímý přenos Prezidentského finále z Rudolfina moderuje Světlana Witowská. (Česká televize)

Recenze (87)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tato debata má jasného vítěze, Světlanu Witovskou. Tato dáma mě naprosto okouzlila, tomu říkám moderátorská nestranost, skvělá příprava, měla respekt jak u jednoho, tak druhýho, nešetřila ani jednoho, nevstupovala do řeči, když kandidáti mluvili, nechala jim dialog a utla ho až v okamžiku, když začínali nudit. Fakt musím říct, že Světlana mě velmi příjemně překvapila a doufám že sebestředný nabubřelec Václav Moravec bude Světlanou co nejdříve nahrazen, to přece musí vidět i bossové na ČT, že máme novou hvězdu. Jinak díky za tuto debatu, měla důstojnost, konečně otázky co voliče zajímají i publikum bylo celkem dobrý, možná méně potlesku, ale ok. Ke kandidátům se už vyjadřovat nebudu, ani jeden mně za to nestojí (viz uživatel SOLOM.), škoda že nekandiduje Světlana, tu bych volil z fleku :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Česká televize mi opětovně udělala obrovskou radost. Zvolila skvělé prostory, parádní koncept pro diskuzi a hlavně - a to především - naprosto dokonalou moderátorku Světlanu Witowskou. Ta Zemana s Drahošem grilovala jak bůček po dobu hodiny a půl, ale stejně mě ani jeden nedokázal přesvědčit, že na to má být prezidentem po dobu dalších pěti let. Kdo mě ale přesvědčil, tak paní Světlana Witowská. Tu bych si na hradě přál hned. Pokud ne na hradě, tak alespoň místo Moravce, který nabídku pro moderování odmítl. Je důraznější, nestranná a jednoduše skvělá. Jediné, co bylo od kandidátů prezidenta opravdu upřímné, tak poděkování ze strany Zemana paní Witowské za samotnou debatu. Tady mu nelze jinak, než dát za pravdu. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

ano Ano ANO! Národe jásejme. Jásejme, skandujme, slavme! Miloš konečně dostal na prdel. Nikoliv však od svého protikandidáta, ale od moderátorky. To je asi jako kdybyste byl hráč Sparty a během zápasu se Slávií vás zfackoval trenér. Nevadí. Dokonce jsme se dočkali i střídmého kultivovaného publika, do něhož se řadí například textař a herec František Ringo Čech, známý to autor obrazu „Zvířátka obdivují píču“, či snad brilantní režisér Zdeněk Troska, z jehož filmů jsem dostal rakovinu očí, uší, vlasů a čtyři po sobě jdoucí infarkty já i matka. Nevadí. Von i ten Drahoš se pro dnešek připravil líp než svoje židle a trumfnul ji hned ve dvou otázkách. Dokonce se ani nervozitou netřepal jak čtyřiadvacetiletej IT student při prvním sexu a protentokrát i věcně odpovídal. Paráda. Witowská si oba kandidáty střídavě mazala na prsa a chleba a u toho se pěkně usmívala, až se na to dalo dívat. Nejvtipnější je, že Jára Soukupůj skončil na moderátorským žebříčku druhej, přitom on je proti Witowský to samý co lentilka proti viagře, ale pokud máte pod sebou ještě půl žvejkačky a šutr, prostě druhej skončíte. Sláva jen sláva, kdo to řekl? Celkovej dojem ze všech čtyř debat je jasnej, seschlej Milda svůj mandát během tohohle víkendu obhájí a my si z něj ještě dva a půl roku budem dělat prdel, než odejde na Věčnost, nebo jak se ta hospoda na Praze jedna jmenuje. A pak ještě dalších dva a půl roku. ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Možná bychom to měli hodnotit až podle výsledku voleb, co? Edit (14.8.2018) - Tak tu jednu hvězdičku bych asi mohl dát, kdyby... si i Witowská takový krutý odsudek zasloužila. Jenže si ho nezaslouží. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pražská kavárna chce Drahoše, český národ chce Zemana! Vítězkou debaty byla polostranná Witowská (manželka židovského bankéře), která nahrávala Drahoschovi, který ale zase prozměnu dopředu věděl na co se ho budou ptát. :-) Tam v rozhovoru se moderátorka zeptala na migraci a kvóty a obrátila se nejprve na Drahoše. Ten pak začal odpovídat, cituji: “Tak dneska jsem si poslechl ve zprávách, že éééé” a odmlka profesora. Witowská k mému překvapení Drahošovi nahodila: “…už i Německo ustupuje…” a Drahoš: “… už i Německo ustupuje od tohoto principu…” No a pak už se chytil a dále deklamoval naučený text jak našprtaný student ZŠ!“ Ta souvislá řeč Drahosche. 😂 Když si člověk srovnal úterní debatu, kdy nedal pomalu dohromady souvislou větu a ctvrtek. Tak to bylo nebe a dudy. Ten vědel moc dobře na co se ho budou ptat. Celá debata byla podvodem v přímém přenosu! A dále viz video zachycující okamžik, kdy Witowská napověděla Jiřímu Drahošovi, jak má znít věta s jeho odpovědí https://vimeo.com/252908287?ref=fb-share ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem tak geniální, jak vypadám." Pan prezident se trapně krotil, pan profesor srandovně máchal ostrými lokty do prázdna a ČT si dala velmi záležet na tom, aby to bylo "seriózní". Což je neklamným znakem akademické nudy. Já jsem se například nedozvěděl vůbec nic nového od žádného z kandidátů, takže jsem celou dobu doufal, že si pan prezident alespoň otevře demižon nebo že pan profesor vědecky pohovoří o rozpadu radioaktivního uhlíku v organické nečistotě na podrážkách. Cimrmanových bot. Nic z toho se nestalo. Proto netuším, kdo duel vyhrál, ale prohrál jsem jednoznačně já. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

U presidentské debaty nebudu hodnotit ani masky ani kameru. Světlana Witovská se snažila být objektivní a oba kandidáty udržet ve vymezeném prostoru, což se s menšími vadami na kráse podařilo. Dobré bylo, že oba dostali dostatek prostoru, aby se projevili. Nikoliv v dobrém nebo špatném světle, ale takoví, jací opravdu jsou, což je moc dobře. Neočekávám, že president bude bez chyby, ale ráda bych ty chyby znala dříve, než půjdu k volbám. Proto nejvyšší hodnocení - pořad splnil svou funkci. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Důstojná předvolební debata se schopnou moderátorkou. Proti představení, co se odehrálo na TV Prima, to byl skoro balzám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Důstojné, na rozdíl od toho předešlého bengálu, kde už chybělo jen házení pukavců a shnilého ovoce a kde se dalo maximálně tak koukat na Kláru Doležalovou. Paní Witowská to kočírovala skvěle a bylo vidět, že Mylošovi kultivovaná diskuse, kde navíc nemá zaplacený komparz jako publikum nesedí. Bohužel to dopadlo jak to dopadlo. Drahoš nebyl ideální, ale než dalších 5 let ostudy a hradních strašidel typu Ovčáček, Mynář, Nejedlý, to už radši jakoukoliv změnu..... Snad zasáhne příroda. Myloš není junák jakým se dělá, musí si to uvědomovat snad i fanatik typu Veleba a těch 5 let nedá. Doufejme. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Konečně debata, jak má být. Nestranný moderátor(ka), argumenty, věcná témata, klidné publikum (až na několik nedůstojných posměšků a štěků od Zemanovo fanoušků, ale to se dá vzhledem k emotivní záležitosti skousnout) a příjemné prostředí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Mi prostě přijde vtipný, jak se všichni rozplývají nad Světlanou Witowskou, prohlašují ji za vítěze té čtvrteční debaty, okamžitě doufají ve svržení Moravce a dosazení jejich nové bohyně na jeho místo, a kdesi cosi. A to sice proto, že já ji znám - a mám v oblibě - z televizní obrazovky už velice dlouho, a když jsem se dozvěděl, že bude moderovat závěrečnou debatu, předem jsem věděl, že předvede zcela profesionální výkon, tak jako vždy v Interview ČT24, a měl jsem z toho radost, a teď jen žasnu, jak se všichni diví tomu malému zázraku, kterého byli v televizi svědky, jako kdyby se ta žena - na svůj věk stále hodně atraktivní (marná sláva, ale značná část averze publika DVTV vůči Daniele Drtinové je po mém soudu živena nepřiznaným vědomím toho, že ta žena - na rozdíl od na první pohled sympatické Witowské - prostě příliš krásy nepobrala) - kde se vzala, tu se vzala - jakoby spadla z čistého nebe, ačkoli v televizi působí už spoustu let, jak se zde snažím naznačit - a tak mi prostě tak nějak přijde, že ten duel přitáhl k obrazovce lidi, kteří jinak na televizi moc nekoukají, jinak si nedokážu vysvětlit, proč tolik zahrnují chválou někoho, kdo "jen" profesionálně odvedl svou práci a kdo to zcela stejně dobře už dělá hodně let. Oh wait, ta fraška na Primě s Voříškem o 2 dny dřív... A jsme doma. Každopádně samozřejmě velký respekt práci, která na tomto byla odvedena, a skutečně nefalšovaná radost z toho, že v té české televizní bídě aspoň občas zableskne z Kavčích hor záblesk naděje, že není vše ztraceno. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Potemnělé studio, skutečně, dobu temna vystihli perfektně, až mám pocit, že za zády dvou kandidátů byla komůrka, v níž se schovával Leatherface. Kéž by ho vypustili... Novodobá moderátorka Ludmila Polednová, s účesem z padesátých let, je soudkyní Posledního soudu. Hodina H(oven) právě udeřila. Následuje 90 minut fabulací, lží, zvráceností, nesmyslů. Mocenská přetahovaná, za jejíž depresivní design by se nestyděli ani tvůrci torture porn, je prý údajně nejlepší ze všech kandidátských debat, které byly doposud k mání. Pro mě byla tato fraškoidní deb(il)ata (čapkovsky jsem češtinu obohatil o další výraz/slovo) úplně stejně odporným exkrementem. 0/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ty dva aktéry nekomentuji. Už mi lezou krkem oba. Světlana předvedla profesionalitu, proto jsem dala téhle debatě o hvězdu více, než těm předchozím, protože tady byla právě Světlana za hvězdu. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Konečně rozum a slušnost zvítězily nad hloupostí a nevychovaností...a Světlana vše držela pevně v rukou...to je ten rozdíl mezi tímto a tou ultra trapnou show na Primě ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Budoucí prezident bude 5 let pracovat jako státní úředník. Umíte si představit Miloše, že bude pracovat? Je rád, že ho někam donesou. Nemá právo vůbec kandidovat. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Světlana Witowská překvapila, nečekal jsem od ní tak skvěle zvládnutou prezidentskou debatu. Opravdu byla nestranná a každého z kandidátů měřila stejným metrem. Jinak s výkonem pana prezidenta Miloše Zemana jsem spokojený, odpovídal jasně, srozumitelně, občas přidal i nějaký ten vtípek pro pobavení. Drahoš byl lépe připraven než v debatě na Primě, ale byl až moc útočný, to se mi na něm nelíbilo. Jeho příznivci říkají, že jde o slušného kandidáta, ale ty útočné výpady co předváděl, moc slušné nebyly. Věřím, že v sobotu si znovu zvolíme toho správného prezidenta, a to Miloše Zemana! :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato debata byla určitě lépe zvládnuta, než ta na Primě. Světlana Witowská to zvládla v rámci svých možností dobře a já jsem popravdě rád, že už tento humbuk okolo prezidentských voleb zítra skončí. Jak už jsem však poznamenal v jiných komentářích, ani jeden z kandidátů není žádnou výhrou pro občany České republiky. Rozdělení společnosti, lži, zkorumpovaní politici, soudci…nenávistné a nepravdivé výroky, dezinformace ze strany médií, nejrůznější demagogové – tohle všechno je však hodně smutné vyobrazení dnešní společnosti. A je mi z toho na blití…Bohužel nežijeme v „království krále Miroslava“ ani v žádné jiné pohádce a bude čím dál tím hůř. Asi nejhorší (nejsmutnější) je ovšem fakt, že vás dnes začnou lidé nesnášet i kvůli vlastnímu názoru, který je prostě jiný, než ten jeho… ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Zatímco se Češi hádají, jestli si "namazal na chleba" Zeman Drahoše nebo Drahoš Zemana, já mám radost, že si namazala na chleba Česká televize Primu s tou její trapno-debatu s dementama v hledišti. Ale upřímně jsem až takto kvalitní debatu od ČT stejně nečekal. Světlana sice nezahlásila, kolik lidí právě sleduje debatu, ale místo toho se ukázala jako totální moderátorská hvězda. Ty nadšené ohlasy jí moc přeju. Byla naprosto profesionální, nestranná, věcná, připravená, a přesto si dokázala zanechat lidskou tvář. A co víc, konečně i témata a otázky za něco stály. A ačkoli i tady nemohlo chybět Euro ani uprchlíci (ale chápu, že to prostě veřejnost zajímá), tak to většinou neskončilo jen u obecné otázky "Jaký máte názor na Euro?". Prostě debata na úrovni. Jsem rád, že i v dnešní době se dokáže klást větší důraz na profesionalitu než udělat tyjátr pro větší sledovanost. ()

Reklama

Reklama