Reklama

Reklama

Prezidentský duel – finále

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2018, 88 min

Obsahy(1)

Poslední a nejdůležitější slovo před druhým kolem prezidentských voleb. Stane se hlavou státu znovu Miloš Zeman, nebo ho porazí Jiří Drahoš? Sledujte nejočekávanější duel dvou kandidátů na prezidenta České republiky. Přímý přenos Prezidentského finále z Rudolfina moderuje Světlana Witowská. (Česká televize)

Recenze (87)

malylada 

všechny recenze uživatele

Konečně moderátor, který dokázal vést debatu a nenechal Miloše Zemana skákat do řeči, uměl oponovat. Zeman jasně ztrácí dech a zdraví. Nedokážu si představit, jak by mohl v následujících pěti letech hájit zájmy ČR. Drahoš byl skvěle ostrý jako břitva a jasně vyvrátil nějaké názory, že není svůj. Je velká šance mít v tomto státě po patnácti letech změnu a jak mnozí mysleli, že Drahoše Zeman utře, tak v závěrečné debatě to byl opak.......8/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Technicky zvládnuto na jedničku, Rudolfinum je krásné místo, skutečně hodné debaty prezidentských kandidátů. Přenos přes web běžel jako víno, zvuky z publika debatu nijak výrazně nenarušovaly. Škoda pak, že moderátorka většinu otázek, jejichž odpovědi byly u obou kandidátů shodné, častěji dávala jako první Miloši Zemanovi. Vzniká pak umělá nerovnováha, kdy osoba ve výhodě prvního úderu by mohla být uměle považována za ráznou, vůdčí a charismatickou, zatímco druhá nikoliv. Přesto se ale ona ani jiní (státníci a obyčejní občané) nebáli velkých otázek a na obě strany stříleli tzv. "ostrými". Zároveň jakoukoliv snahu změnit téma nebo útočit na kandidáta v rámci mezí slušného chování vždy úspěšně usměrnila. Oba kandidáti, troufnu si říci, ukázali co mohli. Bližší zhodnocení už sem ale za a) nepatří, za b) je spíše na každém z nás samotném/samotné a za c) je potřeba dělat v pátek a v sobotu formou volení a ne zde. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jediná debata, která měla (pravděpodobně díky moderátorce, která udělala za 90 minut pouze pár chybek, ale celkově zvládala oba kandidáty usměrňovat s nevídanou obratností) úroveň, která se sluší a patří. I kdybych před duelem uvažoval o Drahoušovi, měl bych po dnešku jasno. Nějaký pan z profesorova týmu pravděpodobně doporučil, aby se pokusil být o trochu průbojnější. Bohužel pokud si člověk, kterému postavili mnoha milionovou kampaň na slušnosti, nedokáže pomoci a téměř každou odpověď promění v zoufalý útok na momentální hlavu státu, bude asi něco špatně. Polovinu času útočil na protikandidáta, tu druhou odpovídal mlžně a často se z otázky odbelhal jinam. Profesor si opět neodpustil několik trapasů, krom neustálých útoků jmenovitě například "prezidenta spodních 10 milionů" (ne pardon, to byla prý geniálně myšlená nadsázka?!?) a závěrečná minuta, kterou opravdu nezvládl. Na druhou stranu byl Zeman opět uvolněný a nenechal se Drahošem vyprovokovat či znejistit. Velké díky ČTčku a moderátorce, neboť se snažily být v rámci možností neutrální, byť né vždy se to povedlo na 100 %. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u debaty na Primě ve svém komentáři nechci ani tak hodnotit jak si vedli kandidáti jako spíš zpracování a celkovou úroveň pořadu. A tu zde musím vážně pochválit. ČT je mnohdy kritizovaná za neobjektivitu. Ale Witovská zde dokázala být nestranná. Měřila oboum kandidátům stejným metrem, ale zároveň je oba řádně podusila a dokázala na ně vytáhnout i nelichotivé věci. Chválím taky její přísnost. Na začátku se začali oba pánové hádat, ona je ale hned rázně napomenula. Čímž byla po celou dobu debata věcná, ne jako ta na Primě. Prostředí bylo komorní bez žádných světýlek či několik stovek lidí v publiku, ale zato v debatě byli zajímavé otázky věnující se vhodným tématům. Takže debata byla celkově dobrým vodítkem pro nerozhodnutého voliče. Tak tedy díky ČT za dobrou debatu. A teď ať zvítězí pravda a slušnost. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Absolutni hodnoceni politicke debate nedam, ale jinak musim CT pochvalit za profesionalni pristup a moderatorku Witowskou za nestranne moderovani. Svuj nazor na oba dva kandidaty jsem si udelal jiz v prvni debate, tato vecna verze me pouze utvrdila v mem rozhodnuti. Well played! ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu bylo vidět, že Drahoš je silně frustrovaný a svými prostoduchými útoky na prezidenta Zemana si jen kompenzoval svoje komplexy vůči němu. To jeho vztekání bylo až k pousmání. Naopak prezident Zeman působil jako vždy uvolněně a debatu zvládl se ctí. Dorahošova "geniální" hláška o tom, že vytýká prezidentu Zemanovi, "že je prezidentem dolních 10 milionu" byla tak neuvěřitelná, že se jí musím smát i pár hodin po skončení pořadu. Opravdu nevím koho takovou blbostí může oslovit. PS: Paní Witowská byla o dost lepší než Moravec, na kterého jsem už alergický. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Drahošova topornost, ošívání a občas až neurvalost s potřebou se neustále vyhraňovat. To byly jediné rušivé momenty jinak poklidné, uvolněné a věcné debaty. Ta sice nemělá tak hustou atmosféru jako estráda na Primě, za to však velice příjemnou Světlanu Witowskou jakožto vítězku celého večera. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nudné tlachání, ve kterém jednoznačně zvítězila moderátorka. Přišlo mi sice, že je více nakloněna jednomu z kandidátů, ale přece jen kontroverzní politik musí očekávat kontroverzní otázky. Zkušenosti v politice či před kamerou byly také očividné. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Česká televize opět nezklamala. Měla nezaujatou a především kultivovanou debatu oproti těm 3, hlavně tomu hnusu co předvedla Prima. Mile překvapila i paní moderátorka,která to zvládla na jedničku. Gratulace do Kavčích hor. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Světlana Witowská byla nepřímo vítězkou tohoto duelu a velmi mě potěšila že se nesnažila vnutit jednomu z kandidátů "nenápadně" do přízně jako to předvedl Voříšek na TV Prima svými nepřehlédnutelnými brýlemi po dědovi.Dva favorité duelu,mnoho lidí nechtělo ani jednoho z nich,ale protože se "Pražská kavárna" v čele s Horáčkem nepoučila z prohry před 5 lety a opět se snažila hrát u obyvatel na strunu slušnosti tak musela zákonitě prohrát.Duel hodnotím jako velmi vydařený a objektivní i když většina obyvatel měla jasno už dávno předtím a proto byl duel jen taková vsuvka kvůli mimořádnému zájmu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Perfektně zvládnuté a zorganizované, v nádherném, krásně komorním prostředí. Debata na úrovni, kterou naprosto ovládla fantastická Světlana Witowská, která si sice vychutnávala oba, ale Zemana si opravdu slušně vychutnávala. Fakt byla výborná, nevím, co vidí na tom Moravcovi, tohle je hvězda. Drahoš byl perfektně překvapen, Zeman tolik neútočil, působil zdravějším dojmem, ale také byl mnohem méně přesvědčivý, Drahoš je prostě favorit. Ale to věčný zabírání Trošky, kterej se tam furt smál jako debil a všemu, co Zeman řekl fanaticky tleskal jak dítě ve školce, to nám mohli odpustit. Doufám, že tato debata přesvědčila co nejvíce lidí, jak volit toho správného (toho, který na Hradě ještě nebyl). Na závěr několik výborných hlášek: "Pane prezidente, proč mluvíte na veřejnosti sprostě?" Zeman: Nejsem tak geniální, jak vypadám (to opravdu není, nicméně tohle by se mělo tesat). "Nevím, proč o tom mluvíte pan Drahoši?" "Protože jste se ho na to ptal" Výborné, Witowské fakt posílám obrovskou pochvalu. Zeman je opravdu silně nepřesvědčivý a navíc je ta jeho figurka čím dál komičtější. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten odpad je za tu televizi kde to běželo. Nevím jak jiní a je mě to putna, ale já si vymývat mozky Čt nenechám. ()

Akumulátor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle má vypadat kultivovaná debata prezidentských kandidátů. Na rozdíl od nedůstojné "debaty" na TV Prima měla moderátorka debatu pevně v rukou narozdíl od Voříška, který měl jen jediný úkol, a to neustále hlásit kolik jej sleduje diváků. Kandidáti si neskákali do řeči a debata se převážně týkala témat, které se skutečně týkají prezidentského mandátu. I publikum bylo mnohem kultivovanější na rozdíl od bučících krav na Primě. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Překvapivě férová a solidní debata. Mohlo to být ostřejší, měli dostat čas na to se do sebe pustit, pak by tam bylo všechno. Nebýt tam toho opakujícího koktala, co by pořád otevíral debatu, tak by nebylo slabého účinkujícího. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Když už na filmové databázi máme tento pořad, tak rád bych pochválil ČT za volbu moderátorky, která byla jednoduše skvělá. Také se mi líbilo důstojné prostředí bez Zemanovo řvoucích placených opičáků se kterými jak s cirkusem obrážel ostatní televizní stanice. ()

Reklama

Reklama