Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (264)

castor 

všechny recenze uživatele

Sice natočil i uřvaný guláš Bitevní loď, když ale Peter Berg spojí síly s Markem Wahlbergem, pořádným zvukařem a solidním scénografem akčních scén, divák se musí zaradovat. Efektní je tahle dvojka i tentokrát, vše výše uvedené platí, ovšem kromě hlučné akce to chtělo pořádně dupnout i na střihačské duo. Sic Colby Parker Jr. s Bergem spolupracuje dlouhodobě, tentokrát se utrhl ze řetězu a střih akci svou chaotičností příliš neprospívá. O propracovaném scénáři nemůže být řeč, prostě se ztratilo cesium, které může ve výsledku způsobit radioaktivní zamoření rozmetáním radioaktivních látek klasickou výbušninou. Důležitým článkem úderného týmu je právě Wahlberg, ukecaný macho, ke kterému si divák obtížněji hledá cestu, navíc škoda, že je hbitý řezník Iko Uwais málo využitý. Berg bude nicméně vždy lepší specialista na pořádnou porci akce než na lidská dramata, což platí i tady. Nijak zvlášť nepřekvapí, sází na chlapácká gesta, solidní emoce a tentokrát i na hodně kontaktní a krvavou akci. Někomu to stačí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej Rkovej akčňák, ale víc nic. Spolupráce Berg, Wahlberg už je osvědčená a když přidali ještě toho ťamanskýho kopálistu, tak jsem si říkal, že tohle nemůže dopadnout špatně. Bohužel díky krátké stopáži a dost ukecané a dějově zmatené první polovině příběh ani postavy příliš nezaujmou. A tak nezbývá než se soustředit na akci. Uwaisova exhibice na ošetřovně je určitě výborná jenom škoda, že zbytečně moc prostříhaná. To platí i pro přestřelky kde se rovněž stříhá víc, než je záhodno. Jinak v druhý polovině se rozjede obstojný akční inferno a tempo nepovolí až do konce který je celkem překvapivý. Solidní řemeslo, ale čekal jsem o trochu víc.60% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Berg + Wahlberg je osvědčená a to velice kladně! No a hoši nám zde předvedli, že nemusí točit jen filmečky podložený skutečností a nějakou historií. Prostě tvrdě kupředu hrrrrr na ně! Za mě jde o nejlepší výkon Marka za poslední dobu! Je přísnej, je drsnej, je nekompromisní a je suverénní!!! Nejvíc mě dostal v rozhovoru s ajťačkou o cesiu z dob druhé světové války. Tam si ode mě koupil pátou hvězdu. Jinak jde o špionážní akčňák , kde sestavu žoldáků tvoří solidní tým plnej sympatickejch herců. Jo, těm věříte a hlavně vám nejsou ukradený. Záporáci taky byli celkem veselý. No a když vám pro převoz 22 mil přes město dělá zásilku kopálista ze Zátahu Iko Uwais, tak to se divák drsné akce má na co těšit! Závěr byl už jen překvapivej a sladkej bonbonek! Není vo čom! 90% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nezajímavý a nevýrazný snímek. Peter Berg se tentokráte snaží o něco trochu jiného, než je u něj zvykem, výsledek je ale horší. Poctivá béčková atmosféra tu funguje, všechno má svižné tempo, problém je ale v příběhu, který by rád byl něčím víc než obyčejným thrillerem, takže v závěru předvede twist, který dojem trochu zkazí. Moc nepotěší ani několik logických lapsů a nesmrtelnost hlavního hrdiny, která je chvílemi do očí bijící. Berg dělá, co může a dějové nedostatky se snaží zakrýt akcí, která má spád, místy jí nechybí adrenalin a občas je snímána přes bezpečnostní kamery, což příjemně osvěží. Je ale prazvláštně sestříhaná, takže chvílemi se na ni dost obtížně dívá. Mnohem větší škoda je, že když už je ve filmu Iko Uwais, není moc využit, akčních scén tu má zoufale málo a jeho potenciál nedosahuje ani skutečné poloviny. Mark Wahlberg je dobrý, jeho charakter tentokrát ale není tak sympatický, takže si k němu divák hledá cestu trochu obtížně, ale nakonec se to asi většině z nich podaří. O ostatních asi nemá cenu se moc bavit, protože ani solidní Lauren Cohan, ani Ronda Rousey tu nejsou tak dlouho, aby něco zásadního předvedly, John Malkovich je pak vysloveně na ozdobu. Mile 22 není vysloveně špatný film, jeho osudu v kinech se ale nelze divit, protože není nijak výrazný a v podstatě nemá divákovi moc co nabídnout. 60 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát sa dvojka Berg a Wahlberg neoplatila. "Mile 22 je reálne zle natočená akčná naháňačka, ktorá by asi lepšie vypálila ako akčná FPS, než ako film, ktorý si máme odsledovať. Začnem s tým, čo ma na filme iritovalo. V prvom rade poviem, že akčné scénky v tomto filme sú absoltúne otrasné. Jedny z najhorších, čo som tento rok videl. Zostrihané štýlom, že človek miestami absolútne netuší, čo sa deje, málokedy cítime reálnu razanciu, a aj keď niečo nastane, tak to pôsobí viac falošne, než skutočne. Opäť tu máme super bojovníkov, ktorí dokážu aj po obrovských ranách všetkým možným vstať a bojovať, ako keby sa im nestalo absolútne nič. Toto je fakt staré. A keď to aj vyzerá mizerne, tak zážitok to ešte umocňuje. Okrem toho druhá polka (kde sa reálne začína konečne niečo diať) je skutočne spracované ako akčná FPS, kde máme viac príbehu, než je nutné. Stačí, aby sme chytili myš a odstrieľali tých padouchov sami a dostali 9 životov, kým to zvládneme. Okrem toho výkon Wahlberga v tomto filme ma vôbec nebavil. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že mi prišiel skutočne otravný. Pôsobí ako keby mal na všetko správne monológy, ktoré prezentuje majster sveta vo všetkom a na všetko. Nemám k tomu čo viac dodať. Celkovo neviem vo filme nájsť postavu, ktorá by mi prišla zaujímavá. Len sledujeme to čo sa deje a hotovo. Pozitíva filmu sú, že je celkom krátky. John Malkovich je ako vo väčšine vecí, v ktorých sa objaví super. No keby dostal viac priestoru. A môžem povedať, že záverečné rozuzlenie ponúka konečne nejaké odpovede a pár dobrých momentov. No aby sme sa k tomu dostali, je potrebné prejsť si obrovskou kopou nudnej akcie, ktorá akosi nedokáže človeka pohltiť. Skôr ho to otravuje. Alebo by som mal povedať - mňa to irituje. Osobne film neodporúčam, čítal som, že sa pracuje na pokračovaní... tak snáď sa poučia zo svojich chýb a urobia to lepšie. Hodnotenie: C- ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)
  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)

Reklama

Reklama