Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Moskvan Kirill je talentovaný IT specialista a herní návrhář. Jeho život je dokonalý - má milující rodiče, dobře placenou práci a krásnou přítelkyni… Až do dne, kdy je náhle vymazán z jejich paměti a všichni, kteří ho znali, na něj zapomenou. Kirill se ve snaze najít vysvětlení dozví, že byl vybrán pro velice důležitou a tajnou misi. Jeho úkolem je střežit bránu mezi paralelními světy, kterých je ve vesmíru bezpočet. Podaří se mu rozluštit záhadu paralelních světů, zjistit, kdo je vůdcem mise, jíž se stal nedílnou součástí, a získat zpátky svůj život? A nebo je svět, v němž žijeme, jen imaginární "hrubá skica", která ve skutečnosti neexistuje? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Nefungujúci sci-fi z Ruska, ktorý má možno ešte väčšie ambície ako podobné Hollywoodske výtvory. Nepremyslený príbeh, ktorý krváca z mnohých rán. Nepresvedčivá koncepcia, ktorú „lacné“ PC efekty nedokážu zachrániť. Herecké výkony komentovať (radšej) nebudem. P.S.: Vždy sa snažím nedať to najnižšie hodnotenie, ale tu som si fakt nemohol inak pomôcť. Osobné hodnotenie: 39% (odpad!) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Sojuz něrušimyj respublik svobodnych splotila navěki Velikaja Rus“. Je tomu tak, k soudružskému fantasy (dle mého prostého názoru spíše sci-fi) se já osobně určitě nedostávám každý den. Takže těžko porovnávat (možná spíše s tituly made in USA), těžko dělat závěry. Každopádně nakonec, proč ne?!?! Samotný nápad určitě super….bojové matrjošky obzvláště pobavily. Pak už to trošku drhlo. Postrádal jsem především větší drive….celé to bylo takové mdlé. Trochu jsem se začínal i ztrácet a taky co se týče efektů, od roku 2018 bych čekal víc. Ale dobře to dopadlo a to jak s hlavním hrdinou, tak se mnou…takže ty tři hvězdy dáme. ()

filipP321 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že námet bol celkom fajn. Malo to niečo do seba. Pripomínalo mi to film Správci osudu, ale toto bolo akčnejšie. Veď v ktorom filme môžete vidieť lietajúce robotické matriošky vystreľujúce okrídlené rakety vzduch-zem ?? ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Pěkné téma, které je bohužel poměrně nezáživně zpracované a i pro Lukjaněnkovi příznivce se děj táhne tak nějak odnikud nikam. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy dávam za to, pretože si myslím, že sa vo filme odráža aj myšlienka globálneho nepriateľského vládnucého systému. Architekti "paralelného" sveta vymývajú ľudom mozgy a robia si z nich otrokov. No Kyrill sa im vzoprie. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Dosť som sa sklamal, Začínalo to ako veľkolepý film a dopadlo to ako nekonečný seriálový mišmaš, ktorý sa ženie smerom ako Nočná hliadka. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Autogramiáda Lukjaněnka, úvodní slovo s diskuzí a pak projekce tohohle filmu? Na tom nesmím chybět! Nedávno jsem obnovil tohohle ruského frajera a začetl se do série Pohraničí, teď tady máme další univerzum v podobě Nanečisto. Dost se ty myšlenky prolínají, ale tohle má trošku jiné grády. Kirill má v sobě parádní představivost a tak je mu dána pozice celníka mezi světy a může si objevovat a vytvářet své nejhlubší fantazie. Bohužel to má svá negativa v podobě odebrání všech přítel na facebooku a výmaz z hlav Vašich rodičů. Kirillovi se to nelíbí a tak začne takovou anarchistickou válku...některá místa nedávají smysl a příběhově to není dobře uchopeno, ale dovolte mi citovat Lukjaněnka a jeho odpověď na otázku, zda se mu líbí filmy, které zpracovali na základě jeho knih: "Moje knihy jsou jako moje děti. No a filmy jako vnoučata, která mají moje děti s režisérem těch filmů. Máte je rádi, ale některé věci Vás na nich strašně se*ou" :-) Hawk ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval hodně. Týpek je najednou vymazán ze všech databází, nepoznává ho rodina ani kolegové, takže to vypadá na nějaké těžce propracované spiknutíčko. Jo, houby. Za pár minut je z týpka jakýsi celník u brány do paralelních světů, přičemž každý z těch světů je Moskva, jenom trochu jinak počítačově upravená. Je to přeci jenom ruský film, takže si nikdo neláme hlavu s nějakým vysvětlováním, co, proč a jak. Prostě tak. Slabota. Navíc neukončená. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Absolutně neznám předlohu a tak jsem šl do tohohle filmu s 0% vědomosti, do čeho jdu. A? Zajímavý. Nápad super, vizuálně příjemný, nehraje si to na mega film a proto, tím, jak je to nad průměr běžných filmů, tak to hodně mile překvapí. Rozhodně jsem se nenudil. Pokud by bylo pokračování, nebudu váhat. Po prvním shlédnutí dávám 3,5* a pokud se na to kouknu znova a najdu něco dalšího, nebudu váhat tu půlku přidat. Zakže za mě 3,5* a DOPORUČUJU ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Slabší tři hvězdy, tři dávám jen proto, že mám rád knižní předlohu. Nepovedené převedení knihy na plátno. Úplně chybí vývoj postav, je to celé takové povrchní. A to jak ztvárnili Nirvánu to je zločin. Otevřený konec nechaný pro případné natočení Načisto. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film, který vás přímo nutí přečíst si předlohu. Ze začátku se to rozjíždí sice pomalu, ale jak vleze hrdina do svého bytu, který už není jeho, tak už se od toho nedá odlepit. Opravdu vynikající myšlenka s celnicí mezi dimenzemi. Fantasy lahůdka, která samozřejmě není pro každého, takže žánrově založený divák by neměl hledět na nízké hodnocení a hned po hlavě šupnout do této ruské krásy nesmírné. Přestože je to točené v takovém klidnějším tempu a místy to tak připomíná Terryho Gilliama, vyprávění plyne poutavě mnoho toho neprozrazuje. Takže z toho plyne, že buď nadšeně zíráte a hltáte to, nebo vypustíte z huby něco jako WTF a pošlete hluboké myšlenky tohoto filmu někam do análních hloubek. Mě osobně vadil jen otevřený (ne)konec, ale ne, že by tam byl špatně. Vadil mi, že nemůžu hned vidět pokračování. Jo, Hollywood dostává poslední dobou od Rusů hodně na prdel. ()

jarynzlesa 

všechny recenze uživatele

Ruský film plný ruských věcí o rusku, ruském myšlení a kultuře bývalé i budoucí. Film je rusky natočen za ruské peníze. Takže klasa adín. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Bizarní záležitost, námět zajímavý, zpracování takový nějaký ruský no :D takový superhrdinský chaotický film, stačilo mi pár minutek se nedívat a už jsem nechápal co se tam děje a proč.... je to film který člověk jen tak nevidí, přirovnal bych to třeba k Mortal Instruments: Město z kostí apod. ()

jioex13 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o ruský film a tedy se od něj nedá očekávat nic extra, viděl jsem z ruské produkce už lepší filmy, teda vlastně film jeden. Snaha rozvíjet příběh nedává logický smyl a posloupnost scén je občas zbytečně složitá. Výsledkem je těžkopádnost s vytrácející se myšlenkou. Možná je to o zvyku a zbytečně od toho očekávám jednoduchou americkou tvorbu s klasickým scénářem a že dobro zvítězí nad zlem a bla bla bla. Rusové jsou prostě jiní. Mají ambice se dorovnat americkým flákům a přitom z toho většinou vydají jen nudné kraviny. Vizuální efekty tady celkem ujdou i když na holywůd je to ještě docela štreka. Z většiny ruských filmů (a tady tomu není jinak) mám bohužel pocit, že se jejich tvůrci spíše stále hledají a nebo nemají kvalitní scénáristy, režiséry či herce. Tady jsou ale herci celkem fajn. A nebo že by mi vadila atypická ruština a neustálé připomínání toho, že je to ruský film ??? No těžko říct. Lepší hodnocení ale dát nemohu ze zmíněných důvodů a ještě jsem se musel rozmýšlet, jestli to za ten useknutý konec ještě nesnížit. Celkový pocit je takový, že bych to vidět znovu nemusel. ()

Reklama

Reklama