Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Moskvan Kirill je talentovaný IT specialista a herní návrhář. Jeho život je dokonalý - má milující rodiče, dobře placenou práci a krásnou přítelkyni… Až do dne, kdy je náhle vymazán z jejich paměti a všichni, kteří ho znali, na něj zapomenou. Kirill se ve snaze najít vysvětlení dozví, že byl vybrán pro velice důležitou a tajnou misi. Jeho úkolem je střežit bránu mezi paralelními světy, kterých je ve vesmíru bezpočet. Podaří se mu rozluštit záhadu paralelních světů, zjistit, kdo je vůdcem mise, jíž se stal nedílnou součástí, a získat zpátky svůj život? A nebo je svět, v němž žijeme, jen imaginární "hrubá skica", která ve skutečnosti neexistuje? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na výtvory ruské kinematografie téměř vůbec nekoukám, ale udělal jsem tentokrát výjimku, protože mě zaujal popis. Ten je, mimochodem, v prvních větách naprosto mimo - o rodičích hlavního hrdiny padne slovo až po dobré hodině a ta jeho přítelkyně rozhodně nebyla současná. Jinak jde o hodně podivný film, který zajímavě utváří několik paralelních dimenzí - ať je to steampunková současnost, či trochu dystopická budoucnost. Zhruba od půlky film přestává dávat smysl a být logický, z poklidné scény se najednou přejde do rádoby dramatické a dochází k dekonstrukci pravidel, která si onen vymyšlený svět určil. A závěr? Žádný není, končí to stejně podivně a dost otevřeně. Takže pokud tohle nedostane druhý díl, jde o nedokončené cosi, co mě osobně už od půlky moc nebavilo a nevěděl jsem, co od toho očekávat. 45% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Z minuty na minuty všechno puf, no nápad skvěly ale celkově jako příběh pro mě nudně provedené. Bohužel nový život mě nebavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná nenáročná fantasy pohádka. Nápad s mezidimenzionální celnicí se mi líbil a to samé se dá říct o charakteristice celého universa. Motiv vzpoury kvůli zakázané lásce mě také nijak neurážel a navíc to má celkem hezký vizuál. Film mě nezklamal ani herecky a tím, že Lukjaněnkovu předlohu neznám, nemám ani potřebu se v tom nějak šťourat. Otevřený konec vítám a na případné pokračování se rád podívám. 80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Fantasy o paralelních světech a smyslu existence. 1) Rusům se daří dobře zobrazovat pochmurné světy...inu, historická zkušenost._____ 2) Chvílemi nelogické přeskoky působí dost krkolomně, avšak film si drží tempo, má zajímavou kameru, střih a hlavně spád._____ 3) Matrjošky jako bojoví roboti mě fakt dostaly._____ 4) Pointa sice řešení ani odpovědi neposkytne, ale je alespoň úsměvná._____ 5) Pěkný 25letý Nikita Volkov (celník Kirill) a 34letý herec, jindy také scenárista a režisér Jevgenij Tkačuk (Kirillův přítel Konstantin "Koťa") spolu s typově přesnými dalšími herci mi poskytli přiměřenou zábavu._____ 6) V Rusku byl film silně kritizován kvůli změnám oproti knize Sergeje Lukjaněnka (Черновик - vydána 2005, v češtině Nanečisto - 2008). Hlavní rozdíly vyjmenovává ruská Wiki. Knihu jsem nečetl (ale už ji mám v kompu) a tak jsem si vlastní názor na věc zatím nevytvořil._____ 7) Film se stal v Rusku finančním propadákem, kdy zatím utržil 209 miliónů (všechny údaje v rublech), půlka z toho připadla kinům, zatímco jen náklady na výrobu činily 200 miliónů. Přihoďte dalších 100 miliónů v nákladech na propagaci a věc je jasná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, po vizuálnej stránke rovnako tak dobré spracovanie, čo však z toho keď Vás samotný príbeh tak nudí, že viac času venujete svojmu mobilu. Toto sa príliš nevydarilo a napriek sľubnému úvodu bude úspechom,ak film dopozeráte celý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Noční hlídku Lukjaněnkovi Rusáci zkurvili neskutečně. Díky neznalosti předlohy mi to tady nevadilo, protože jsem se nenudil a docela s radostí sledoval tu kombinaci Matrixu, Příšerek s.r.o. a Temné věže. Haluzárna to teda byla pořádná, ale celkem zábavná a originální, takže tak ten průměr. 55% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sergej Lukjaněnko je v žánru současné ruské sci-fi podobný fenomén, jako je pro amíky v žánru hororu třeba Stephen King. Oba spojuje schopnost zakomponovat velmi dobrý nápad do běžného prostředí, věrohodné postavy a bohužel taky smůla na filmová zpracování jejich knih. King má aspoň to štěstí, že v Hollywoodu se i po neúspěchu najdou zdroje na další pokus, takže se nakonec pár dobrých kousků urodilo. Lukjaněnko je vynikající spisovatel, ale pokud budou jeho náměty przněny jeho soukmenovci tak, jako v případě Černoviku... .. Sergej Mokrickij vytvořil nepřehledný a místy nezajímavý scénář, díky kterému stvořil něco, co místy vypadá jako socialistický Matrix, smatlaný dohromady s alternativními světy, dystopickou budoucností a něčím novým, co ale zatím nedává smysl. Vše prošpikoval ruskou hudbou, většinou velmi dobrými triky a pár dobrými nápady, takže ve výsledku jsem byl spíš rozčarovaný, než otrávený. Předpokládám, že na ten otevřený konec nikdo nenaváže, protože si neumím představit, že by někdo dal peníze na pokračování. Každopádně mi už asi navěky zůstanou v paměti Matrjoško-boti, na něž jsem civěl s otevřenou hubou. Chci crossover s Terminátorem. PS: Rozpočet filmu byl 200 000 000 Rublů, což je v přepočtu necelých 3 mil USD...za tak málo peněz by v americké produkci nenatočili ani 15 minut. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

zas je fajn videt neco trochu jinyho a zajimavyho ;) i kdyz je to kombinace matrixu, priserek s.r.o a temny veze :D nejvic bavili utocny drony v podobe nasranych matrjosek :D ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

No tak to bylo zklamání. Žádné velké fantazy nečekejte, protože tady jde spíš o pohádku. A navíc hodně špatně zahranou. Tohle byla katastrofa zabalená do průšvihu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Já jsem předlohu četl, takže mi děj nijak zmatený nepřišel. Netroufám si odhadnout, jestli je bez její znalosti příběh srozumitelný, protože mi většinu duševní kapacity zabralo vyrovnávání se se změnami a škrty. A že jejich tam požehnaně. Lukjaněnkovy knihy - mám na mysli Nanečisto a Načisto, sice předstírají prvoplánový akční příběh, ovšem najdou si čas i na poklidné momenty a trochu té psychologie. Ve filmu není na vysvětlování a hloubání čas. Scénář pádí dopředu a co si nezjistíte načtením originálu, dedukcí hodnou Sherlocka Holmese, nebo božím vnuknutím, to nemáte. Režisérovi musím přiznat, že jeho film vypadá vcelku slušně - na rozpočet skoro fantasticky. Ale co z toho, když jako svébytný snímek selhává. Pochválím ještě herce. Kirill je perfektně obsazený i zahraný a ta blonďatá mrcha, která je v knížce jen protivná, je na obrazovce odporná až k nesnesení. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tím jak si o filmech předem zas tak moc nezjišťuju, jsem čekal něco jako Síť se Sandrou Bullock. Tohle se po tom očekávaném úvodu docela překvapivě změní na takovou moderní pohádkovou fantasy, sice originální, ale ne extra záživnou. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Film u ktereho se opravdu neda spat, Clovek musi bejt dost pozornej, aby mu podstatna cast neunikla. Ani ja predlohu necetl, ale film k tomu skoro nabada. Prostor po pokracovani tu taky vidim. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Bylo to příliš sestříhané, triky byly pár (víc) let zpátky... ale nápad se mi líbil a tak si počkám na dvojku a celé to zhodnotím jako jeden kus. ()

Reklama

Reklama