Reklama

Reklama

Singwa hamkke : ingwa yeon

  • Jižní Korea 신과함께 : 인과 연 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se zaměřuje na trojici průvodců a jejich osudové propojení z budoucnosti. Děj se tak odehrává ve dvou časových rovinách (ta současná má přednost před tou, která je stará tisíc let) a přichází z mnoha nečekanými odhaleními. Také tentokrát dojde na cestu skrze posmrtné soudy, to se týká ale jen jednoho z průvodců. Zbylí dva hrdinové musí řešit ryze pozemský problém s jedním staříkem, jeho malým vnukem a duchem, který sídlí v domě. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie (pre mňa) úspešného príbehu okolo posledných súdov pred uvrhnutím do pekla, už nemá taký emocionálny náboj. Samotná story sa “dovysvetluje”, príbeh sa (skoro) uzavrie, no už to nie je ten vizuálne ohurujúci snímok, nakoľko všetky karty boli odkryté už v prvej časti. Pár scén síce pribudlo, no očakávať väčšiu dávku fantasy neradno. Každopádne, stále je to originálne podaný nadpriemer. Ja osobe som spokojný, no už som tak neplakal, ako pri “Singwa hamkke” :D ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Na dvojku to vůbec nebylo špatné, ale jednička to prostě není. Bohužel mě moc nebavila ta "současná" část, ta mi přišla citově vyděračská, i když její závěr byl, pro citlivku jako jsem já, super.. Myslím, že postupné odkrývání minulosti (které přineslo i pár šoků) dalo vymyslet mnohem líp. Ale to se dá konec konců úplně všechno. Podsvětí a historické části mě bavily opravdu moc. A být tam jenom ty, tak jdu do plných. A pokud se zaposloucháte do závěrečné skladby a necháte plynout titulky, najdete ve filmu i českou hudební stopu. :^) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pasáže v pekle už zdaleka nebyly tak strhující a ani tyranosousus to nezachránil. Paradoxně mě víc zajímala současnost a minulost. Ano, odvyprávění příběhu strážcu bylo zajímavé, scházel tam ale Cha Tae-hyeon a z jeho bratra jsem měl celou dobu pocit, že ho hraje jiný herec. Zdaleka ne tak kompaktní, jako první díl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediné čo zamrzí je, že to nie je také konzistentné a našlapané ako jednotka. Na druhú stranu to posúva charaktery do úplne nových rovín a udržuje si to môj záujem aj napriek dĺžke a rôznym dejovým líniam ( konkrétne 3) ktoré sa vzájomne dopĺňajú a prepletajú. Bez znalosti prvej časti zbytočnosť. Ako ucelená séria je to perfektné fantasy s pár fajn presahmi. Nie také dobré ako prvá časť ale neurazí a krásne doplní. Vízia tohto Afterlifu sa mi páči zatiaľ úplne najviac. Herci sú špičkový. Humor a efekty fungujú. Hlavne raptori a Masosaurus. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma zo začiatku nadchla tým, že tentoraz súdmi v pekle prechádza brat hlavného hrdinu z jednotky. Lenže všetko podstatné o ňom sme sa dozvedeli minule, takže nakoniec až taký veľký priestor vo filme nemá. A už ani nepôsobí tak zaujímavo. Skôr celý čas vyzerá podobne znudene ako jeho brat v jednotke. Namiesto neho sa film najviac venuje histórii troch anjelov, ktorý obhajujú mŕtvych. A aj keď je ich spoločná minulosť prepletená a dosť komplikovaná, tak ma nejak extra nezaujala. Okrem toho ešte sledujeme príbeh jednej rodiny na zemi o ktorú sa stará nejaký zbehlý anjel a chráni starého dedka pred tým, aby ho k sebe zobrali smrťáci. Divná línia. Dvojka síce dejovo do veľkej miery nadväzuje na jednotku, ale vo výsledku pôsobí ako zmes rôznych línii, ktoré majú udalosti z jednotky rozšíriť, ale nie sú sami o sebe príliš nosné. Proste línie, ktoré by z dobrého filmu boli vystrihnuté, lebo sú zbytočné. Záver znova ponúka široko otvorené dvere pre pokračovanie v ktorom súdom prejde postava s ktorou sa stretávame od prvého dielu. Takto môžu pokračovať donekonečna. Ale už aj tá samotná pekelná mytológia sa im postupne rozpadá a ani vizuálne už to nebolo tak pôsobivé. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování se mi na jednu stranu líbilo víc, ale na tu druhou postrádalo emocionální náboj prvního filmu. Sledujeme dvě základní linie, přičemž v první provádí jeden strážce mrtvého vojáka (bratra hasiče z prvního dílu) Podsvětím a snaží se jej před soudy očistit od jeho hříchů. Tato linie je opět plná zajímavých výjevů, kterým vévodí dinosauří vsuvka. Je s podivem kolik prostředků na animaci, muselo být na takový film vynaloženo. Druhá linie je pak o tom, jak se snaží zbývající strážci vypořádat s duchem domácnosti, který jim brání v odvedení duše jednoho staříka. Tzn. tentokrát jsme v Korei a řeší se investiční fondy, adopce...klasika korejský flmový mišmaš. A aby toho nebylo málo, oběma liniemi se proplétá tisíc let starý příběh o tom, jak všichni tři strážci zemřeli a co je spojuje. Popravdě, nejraději bych ten film vykuchal a udělal jeden historicko-romantický... právě o životech strážců a ten druhý jako čísté fantasy. Přesto nejsem zklamaný. Co se mi nelíbilo hodně, byla protivná postava vojáka, který se choval jako debil a kterého bych rozhodně nereinkarnoval do ničeho, co má hlasivky. Jsem zvědavý, jestli někdy vznikne pokračování...závěr byl v tomto duchu pojmutý. PS: doporučuji počkat si na potitulkovou scénu... ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

I když jisté věci byly předvídatelné, tak i tak jsem se opět skvěle bavila a užívala jsem si vlastně všechny roviny a hlavně ty historické flashbacky, ty já fakt můžu. Na rozdíl od prvního dílu, je tu kladen menší důraz na Vyvoleného. Trochu jsem totiž doufala, že se ještě vrátíme z jeho pohledu k příběhu jeho rodiny, který byl již nastíněn v 1. díle u jeho bratra. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky na úrovni jednotky, ale príbehovo hlavne, čo sa týka multizápletky a jej vysvetlenia, to je ďaleko lepšie ako "obyčajná" jednotka. Toto malo hlavu, pätu a vyslovene som čakal a bol prekvapený tým, ako sa to všetko vyvíjalo a dokonalé zadosťučinenie bola posledná scéna medzi titulkami, tá fakt potešila. Veľmi veľmi silné tri hviezdy. Štyri nedám len preto, že tie súdy šli oproti jednotke trochu bokom, keďže "nový" vyvolený nebol tak zaujímavý ako ten v prvej časti. P.S. Účast Dong-seok Ma z vlaku do Busanu, tak to bola už len naozaj čerešnička na torte. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Tohle mě teda bavilo míň, než první část, na kterou si matně vzpomínám. 3 nesourodé, ale propletené příběhové linie o reinkarnačním soudu zavražděného vojáka a vlastně o rozplétání osudu hlavného vyšetřovatele. (7 hezkých grafických pekel z 10) ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla postavená hodně na emocích a tím způsovem i vygradovala, druhé pokračování je dobrodružná fantasy jízda, kterou jsem si velmi užila, i když úplně jinak, než první film. Osobně se už teď těším na třetí pokračování. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

O čem pokračování bude je zřejmé velmi brzy, a tak zbude zvědavost, jak nám to tvůrci podají. Vyprávění zadrhávalo, světy už se tak snadno neprolínaly. Doplnilo se vše, co otevřel první díl. Ale velmi se mi to líbilo. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Víc mě zajímal příběh v pozadí, než samotný film .. by mohli udělat film o tom příběhu "bohů", to bych se rád podíval :) ()

kubawong 

všechny recenze uživatele

Teda musím říct, že tohle jedničku překonalo. Líbilo se mi, že film pokračoval hned, bez žádných zbytečných scén. Odpovědělo to na otázky z prvního dílu, ale nějaké nové zároveň přidalo. Jinak super bojová choreografie, CGI, celkový příběh a obsazení. I tohle byl celkem doják, ale ne tak velký, jako předchozí díl. Druhý díl byl celkově rychlejší a já ani nezaznamenal, že má skoro dvě a půl hodiny. Nemůžu se dočkat na další pokračování! 9.5/10 ()

Reklama

Reklama