Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Místy se sice musím smát, cože to všecko ten Ethan Hunt zvládne, ale beru to jako bondovku, takže OK. Stejně jako předchozí díl je film dobře natočen a sestříhán. Moje představy o kvalitní oddechovce snímek splnil do puntíku. Dobrý obraz i zvuk. Nemohu si stěžovat ani trochu. 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Všichni stárnou a herci jako Tom Cruise, který na svůj věk teda pořád vypadá dobře, a Ving Rhames, který se pěkně obalil tukem, stárnou spolu s touto sérií. Tomuto dílu ale kraluje někdo úplně jinej - je to kníratej Henry Cavill, kterýho jsem tady fakt žral. Pěkně nám to tady rozehrál, ale nesmíme zapomínat na ty přehnanosti, kterých se tady jako vždy našlo fůra. A to samozřejmě není dobrá zpráva. Ale po předchozích dílech to bylo víceméně jasné, takže žádné překvapení. Bohužel kvůli tomu vždy snižuju minimálně o dvě hvězdičky, což nebude ani zde výjimkou. Děj je zbytečně moc komplikovaný a zajímalo by mě, jestli ho někdo skutečně pobral. Tím pádem děj jde bokem a zbývá nám ten zbytek. Některé postavy tam jsou docela násilně vměstnané, třeba když tam vrátili Ilsu Faust (Rebecca Ferguson), která je nejdřív proti, aby ironicky překvapivě nakonec byla pro. Sean Harris jako Solomon Lane tam měl ještě jakž takž smysl. Zbývá co? Ten zbytek přece! A to je akce, kterou bych upřednostnil víc realistickou, jako vždy. Takže výsledek nic moc... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Každý díl mission impossible ma ode mě 4 hvězdy kromě dvojky, ale Každý díl toho dosahuje jiným způsobem! Fallout je v  několika částech lepší jak předchozí díl ale někdy i horší. Je přidáno na scénáři ale ubrano na akci. Rozhodně vrtulníky nemohou konkurovat motorkám z minula! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Vyhypované na maximum, ale moje osobné dojmy po prvom pozretí sú rozpačité. Na jednu stranu rešpekt Cruiseovi, že vo svojom veku má takéto nasadenie. M:I 6 by mohla byť jeho labutia pieseň čo sa týka akčných a kaskadérskych výkonov - predsa len čas sa naveky klamať nedá a aj na ňom už napriek plastikám a postprodukčným retušom vek vidieť. Film ako celok mi prišiel prepálený za hranicu, kedy ho je možné brať vážne a balansoval na hranici karikatúry. To ako sa náhodne zjavovali postavy z minulých dielov, papierom šuštiace dialógy, vykonštruované zvraty, stále absurdnejšie situácie, silené emócie - podobne ako Fast and Furious, príde okamih kedy sa prirodzený rast zastaví a potom nastupuje len umelé, vysteroidované nafukovanie. Celé sa to tvári a berie ukrutne vážne, chýba nadhľad predchádzajúcich dvoch filmov - na to aká kopa absurdností sa vo filme hromadí a ako je všetko maximálne strojené, je táto serióznosť miestami až nechcene smiešna. Mínus tiež pre mňa je, že zatiaľ čo 4-ka a 5-ka stavali do značnej miery na zohratosti celého tímu, v 6-ke je zase stredobodom pozornosti Tom "James Bond Rambo MacGyver Sherlock Holmes" Cruise a jeho morálne dilemy. Chýbal pocit tímovosti, ktorý tak pekne fungoval v predchádzajúcich dvoch filmoch. Herci sú solídni, ale nemajú veľmi čo urobiť s vykonštruovaným dejom a jednoduchými (často okato expozičnými) dialógmi. Technická stránka je samozrejme fajn, za seba poviem, že vizuálne mi viac šmakoval Ghost Protocol a Rogue Nation (Elswit dosť chýbal) a Lorne Balfe bol so svojím kvázi-zimmerovským dunením miestami viac otravný ako dynamický. Nuž a posledným kameňom úrazu je, že som sa ku koncu nudil, čakal som kedy film skončí a napätie som nepociťoval počas filmu pre jeho absurdnosť žiadne. Fallout sa snaží tromfnúť Ghost protocol a Rogue nation tým že je väčší, má viac zvratov a je emocionálne vyhrotenejší, ale všetkého veľa škodí a skĺzlo sa do skoroparódie samého seba. Tie extatické hodnotenia naokolo veľmi nechápem. Sú tak výrazné, že som čakal že sa tu kuchtí úplná klasika a až takto sa moje chúťky pri podobných filmoch s väčšinou nerozchádzajú. Možno si to doma pozriem ešte raz. Po prvom pozretí za tri. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Perfektně odvedený řemeslo, dlouho jsem neviděl takhle dobře natočený akční scény. Jsem zvědavej jak na tohle odpoví novej Bond. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise se opět utrhl z řetězů a připravil nám parádní akční jízdu. Kaskadérské kousky vás nepřestanou udivovat a na mnoho scén se bude různě odkazovat v dalších snímcích. Velmi mě bavila práce kamery. Střih, dlouhé průlety buď nad nádhernou přírodou nebo zastavěným velkoměstem. Nad každým snímkem se setsakra přemýšelo a ve výsledku je to znát. Pastva pro oči. S příběhem je to už komplikovanější. Asi by mě to už nemělo zarazit, zvlášť u této série, ale někdy v polovině, už ty všechny zvraty, "promyšlené" kličky atd. začínali unavovat a lézt na nervy. MI se nedá upřít, že se dělá z lásky všech zúčastněných. Takovou čirou akční podívanou v Hollywoodu budete hledat těžko. Smekám před Cruisem i dalším ansámblem (Henry Cavill zde skvělé sekunduje, s tím svým nádherným kňourem). Byla by škoda tento film minout v kině a rozhodně si rád dám i další pokračování. 80% ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred Tomom Cruiseom lebo to čo predvádza bez pomoci kaskadéra nepredvádza v dnešnej dobe asi žiaden herec a preto fakt ma môj obdiv, či už ide o adrenalínovú akčnú sekvenciu na motorkách v Paríži, zoskok s lietadla, neskutočnú bitku na záchodoch alebo krv tuhnúcu a žalúdok zvierajúcu finálnu akčnú sekvenciu na vrtuľníkoch. Humoru je tu pomenej a to ma celkom mrzí, ale keď príde na vec fakt sa človek zasmeje. Hudba tu bola bombastická ako od Zimmera až do konca filmu som si myslel, že hudbu skladal on, ale mýlil som sa. Herec obsadenie potešilo a dokonca aj Henry Cavill bol celkom fajn.Fakt výborný filmový zážitok a návštevu kina určite neľutujem. Pre mňa 85 %. ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Nové přírůstky MI série nastavují kvalitu pro současné thrillerové akční blockbustery a Fallout je opět plný Benjiho vychytávek, pár krásných holek, spousty drsných grázlů co dostanou po tlamě a honiček v ulicích evropských měst. Nechybí ani přepálené finále a kaskadérské kousky Toma Cruise, kde chvílemi nevíte, co je vylepšeno zeleným plátnem a kdy ten starý blázen zase riskoval (v lepším případě) zlomenou bohu. Nejdůležitější je ale za mě fakt, že nová MI drží díky dobře napsanému scénáři skvěle pohromadě a nemá hluchá místa. Takhle se to dělá! ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Vždy sa teším na nový diel tejto akčnej série. Preto keď som videla trailer na už šieste pokračovanie s Tomasom a.k.a. Ethanom Huntom vedela som, že návšteva kina je povinná. Ale neviem prečo to celé muselo byť tak komplikovane podané, po chvíli som sa celá zamotala; kto kde s kým prečo ako? Kamera skvelá, akčné scény úžasné - milujem tie s motorkami - taktiež skvelý herci, ale predsa ma Rogue Nation bavil omnoho viac. A jeho sviežejšie podanie. Ale na prípadné pokračovanie určite zájdem do kina. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Pri Falloute sa netreba moc rozpisovať keďže celá séria si od MI3 drží vysoký štandard bez väčšieho zaváhania. Opäť sme dostali čo sme chceli a milovali na minulých častiach. Tom Cruise vôbec nestárne a Ethan Hunt v jeho podaní je nenahraditeľný. Dúfam že ešte nejakú tu jednu / dve časti potiahne. Beh Londýnom alebo naháňačka na motorke ukázali že McQuarrie akciu vie, postavy sa pekne vyvíjajú a ich interakcie sú často krát zaujímavejšie ako globálna hrozba. Cavill mi ale až tak nesadol a Národ grázlov ma po vyjdení z kina nechal viac spokojnejšieho. Ajkeď u Mission Impossible neviem presne obhájiť ktorá časť je lepšia alebo horšia. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Tradičně zběsile akční, zábavné, chytlavé. Nejsilnější stránkou je samozřejmě kvalita akčních scén, které působí realisticky, což je v dnešním greenscreen světě znovu a opět neuvěřitelně osvěživé. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Problém je ten, že si absolutně nepamatuji, jaký hlavní záporák byl v předcházejícím díle. A jelikož tento bídák se v tomto díle vyskytuje znovu, tak si divák připadá jako někdo, kdo má Alzheimera. Perfektní akce je korunována finální honičkou ve vrtulnících, kdy se TOM rozhodne, že jedinou možností pro záchranu lidstvu je sejmout vrtulník vrtulníkem ve výšce 4 000 metrů. Prostě zážitek. 85% Celosvětový příjem k 6. 1. 2019: $791,017,452, což je 4,44 násobek rozpočtu ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Solomon Lane:  "Mier nemôže nastať bez veľkého utrpenia. Čím väčšie utrpenie, tým väčší mier. Koniec, ktorého ste sa vždy obávali... prichádza. Prichádza a krv bude na vašich rukách." Dostanete presne, čo čakáte: skvelú akciu, kaskadérske kúsky, love stories, Toma Cruisea, čo zabudol starnúť. (Alebo sú za tým plastické operácie? Muži v mojom okolí, čo majú 55 rokov nevyzerajú takto!) Automobilové aj motorkárske naháňačky po známych metropolách. Zlí a ešte horší (časom odhalíte, kto je kto). Príjemná zábava na večerné posedenie s priateľmi. Potešil ma Simon Pegg. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Tak je tady poslední díl předtím, než zamířím na Dead Reckoning Part One do kina. Fallout je takový podivným dílem série. Měl perfektně vydlážděnou cestu díky perfektnímu Rogue Nation, takže stačilo "jenom" posunout hranice co se týče akce a nepřekombinovat to. To první se tomu rozhodně podařilo, kdy jsme dostali naháněčku ve vrtulnících nebo šílený tandemový seskok, který nerozdýchal ani Zaklínač. Ten druhý aspekt už taková hitparáda nebyla. Když jsme u tohoto britského fešáka, tak po tomto filmu můžu s čistým srdcem konstatovat, že kladné role jdou Henrymu daleko lépe než záporné. S tím souvisí i můj zásadní problém tohoto filmu a tím je hrozná roztříštěnost co se týče postav a celkového pochopení pro diváka, protože jsem v jednu chvíli vůbec nevěděl, kde mi hlava stojí. Z těch všech jmen mi šla hlava kolem a nevěděl jsem, kdo je kdo. Trochu mi to připomínalo první díl, který byl v tomhle ale jiný extrém. Bylo to hrozně zmatené a nechápu, proč tam nebyl klasicky pouze jeden "hlavní" záporák. Takhle jsme se dočkali návratu starého záporáka, kterému narostly vousy a s tím zmizla i jeho slizkost. Pak tady je Henry, který je konkurentem Ethana, co se týče svalů a síly, protože bitva na záchodech byla impozantní. Co se týče mozkové kapacity, tak tady potřebuje spojence, aby dal něco dohromady. Bavilo mě, jak jsou oba s Tomem úplně jiní, ale oba směřují ke stejnému cíli. Zanechat jelita soupeřům na zadcích. Kontaktní akce tedy perfektní, ale ta vrcholová akce, tam to trochu skřípalo - ta akce byla místy už opravdu trochu přestřelená a neuvěřitelná. Což na jednu k této sérii patří, ale co je moc, to je moc. V konečném důsledku jsem mírně rozhozen a řadím šestý díl někde doprostřed konečného pořadí, které by vypadalo nějak takto:  MI 5>MI 3>MI 6>MI 4>MI 2>MI 1. Ale do kina se nesmírně těším. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible 6, je film který: 👉 vám ukáže, jak Tom Cruise v 56 letech visí za ruce z věcí (helikoptéry, skály, výtahu, výškové budovy v metropolích) 👉 má super kameru, lokace a kaskadérské kousky, kde těžko poznáte co je real a co ne a nemá to pocit, že koukáte na něco, co vznikalo půl roku pod rukama VFX trikařů 👉 vás občas rozesměje překombinovaností děje a absurditou scénáře (hlavní padouch s kuklou na hlavě, například jede za bílého dne v Paříži na předním sedadle auta) 👉 mě donutil při jeho sledování si uvědomit dvě věci. 1.) Nikdy jsem neměl moc rád Toma Cruise jako herce, ale vlastně se mi dost líbily film jako Oblivion, Na hraně zítřka nebo Barry Seal. 2.) Tomáš Plavba prostě musí být scientologický upír, jinak si nedokážu představit, jak může takhle ve svém věku vypadat a zvládat všechny ta kaskadérské kousky. 👉 byste rozhodně neměli tenhle měsíc v kině vynechat! P.S. Kvůli tomuhle filmu mazali Henry Cavilovi knír ve filmu Justice League - > http://bit.ly/Superman_Knirek P.P.S. Tom Cruise si během nátáčení scény, kdy přeskakuje z výškové budovy v Londýně zlomil kotník a natáčení filmu bylo na 6 týdnů pozastaveno. -> http://bit.ly/TomCruise_zlomenykotnik ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tomio neumřel..ba naopak žije a vypadá jako lázeňský švihák. Už neukazuje břišáky jako v díle předchozím, ale o to víc skáče, kope, kouše, padá a světe div se, rychle se zvedá!! Sem tam i řekne povedený fórek, a tak mu rád dám za jeho snahu čtyřku a půlku z pěti, protože on ten příběh, do kterého Tomíka obsadili byl přeci jen obyčejně hloupoučký...a Vanessa Kirbi by měla být budoucí Bondgirl ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější na tom je, že i když je M:I furt to samé dokola, já tuším, kdo přežije (Ethana nepočítaje), kdo koho zkusí přečůrat, jak to celé dopadne, je to pokaždé ALE malinko jiné, jsem scénu od scény našponovaný a přes dvě hodiny ze mě srší čirá filmová radost. Špička komerční kinematografie. Tady se jede na maximum, vypiplané jsou všechny esence a nepodceňuje se divák. Díky moc všem tvůrcům, co se nebojí skoro hmatatelné kinetiky, starosvětských řešení, fyzických výkonů a určitě velké dávky sebekázně. V takovém filmu dostává jejich práce úplně nový rozměr v odrazu všech ostatních dnešních pozlátek, kde je potřeba vypadat dobře jak z instagramu, ale pohyby a akci za Vás doladí, případně odvede, CGI. Závan starých (nebo staře se tvářících) Bondovek, Jonesů, Belmondů atp., dovedený díky dnešním možnostem skoro k dokonalosti. A s jedničkou a trojkou je tu náběh na další srdcovku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu konstatovat, že jsem se místo očekávané akční jízdy dočkal jakéhosi zklamání, to bych přeci jen směřoval k horšímu hodnocení. V trailerech brutálně našlapané MI6 je totiž výborně obsazeným akčním dobrodružným filmem, jak už to v celé kultovní špionážní sérii bývá. A zde se také právě naráží na kámen úrazu. Když chcete zaujmout celý svět již šestým dílem filmové ságy, která se pokaždé zaobírá téměř totožnou tématikou, chce to větší inovaci, než jen delší stopáž a vícero dějových zvratů. Byl jsem v srpnu naštvaný, že v rámci mého MI maratonu nestíhám Fallout na velkém plátně. Nyní mohu s klidem na duši prohlásit, že jsem o nikterak pozoruhodný zážitek nepřišel. Světlobodů je tu stále nesčetně - dokonalá Vanessa Kirby, která by si měla blond vlasy nechat nastálo, má švédská múza Rebecca Fergusson a v neposlední řadě bezprostřední drsňák Henry Cavill, jenž by se měl záporných rolí držet. Jako Superman mě opravdu neoslnil, tady jsem žral celý jeho screentime. Nechci Tomovi kazit životní pračku peněz, ale panu Huntovi bych již osobně odzvonil. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Tesne po zhliadnutí šiesteho prídavku do série Mission: Impossible som zvolil až príliš obozretný prístup. Napriek luxusnému akčnému zážitku som nešiel v hodnotení až na samotný vrchol, pretože som sa obával toľkokrát zažitého scenára - s odstupom času príde vychladnutie počiatočných emócií a s ním vystúpia na povrch dovtedy prehliadané nedostatky. Po niekoľkých týždňoch však toto malé "zaváhanie" naprávam, pretože prvotné dojmy nielenže nevyprchali, ale po opakovanej projekcii vo mne dokonca vyvolali chuť ubrať každej obdobnej žánrovke, ktorá za posledné roky upútala moju pozornosť, prinajmenšom jednu hviezdu. Fallout totiž suverénne v každom ohľade prekonáva drvivú väčšinu konkurencie, ktorú verejnosť vníma pod súhrnným označením akčné blockbustery. Ba čo viac, film sa hranice tohto pojmu nebojí búrať a keby sa McQuarrie odvážil v rámci dialógov mierne obmedziť humorné vsuvky, ktoré dianiu uberajú na vážnosti, zrejme by som sa pridal medzi ľudí, ktorí jeho najnovší počin nadšene prirovnávajú k Nolanovej tvorbe. Hoci musím uznať, že skvelou kamerou sa jej dokáže prinajmenšom rovnať a v dynamike akčných scén ju dokonca prekonáva. (90%) ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama