Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja týmto Nemožným Misiám neviem prísť na chuť. 128 ročný nezničitelný Cruise behá skače ako za mlada, zachraňuje svet, a to všetko v svižnom tempe s pár zbytočnými prestojmi. Trochu realistickejšie ako diel pred tým, ale aj tak. Na tomto asi človek musel vyrastať aby si to užil a naplno vychutnal, čo ja teda nie som. 3 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skoro bych dal poprvé v téhle nadbytečné sérii čtyři hvězdičky. Pak si ale uvědomím, že jsem dal čtyři hvězdy Vyproštění, které sice bylo jen samou akcí, ale měla nějakého ducha a na nic si nehrála. Fallout je strašně překombinovaný a co mi vadí nejvíc (a co se v sérii nemění) je ta nahodilost, že větší šanci, než by se tohle všechno takhle stalo, by byla, kdyby všichni ze štábu vyhráli najednou v loterii hlavní výhru. Je prostě komický, když je parta lidí na skoro náhodným místě, v náhodný čas se z něj vrhnu a v tu samou chvíli jak na potvoru běží skupiny nepřátel sprintem a hrdiny minou jen o vlásek. Načasování dokonalý, reálnost minimální. Kdyby se stalo jednou, budiž. Ale tohle se děje ve filmu každých pět minut. No ale pozitiva film také nějaká má. Pro mě jedno z hlavních byl Henry Cavill, ze kterého charisma prostě cáká na hony daleko. Akce je samozřejmě také povedená. Některá dokonce tak moc, že bych i zapomněl na ty super náhody. No a nakonec vztah ke dvěma osudovým ženám. To bylo zajímavé a klidně by, s takovým základem, mohl být slušný lehce romantický film. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

9/10. - Nemám slov a jsem jak u vytržení. I když tu asi budu jenom sršit všemi dojmy, ale McQuarrie je mistr a tento film je jedním velkým akčním masterpiecem. Díl má asi ze všech nejlepší příběh, kontinuitu, skvělou atmosférou a enormním napětím, které by se zde dalo krájet např. Scéna s vrtulníky točená na Novém Zélandu, bitka na hoře doplňující odškodňování bomby nebo když Ilsa pomáhala Benjimu. Skvěle nasnímané akční scény v Paříži a jízdy na motorkách. Spletité postavy a zejména zaporák, kdy Henry Cavill se utvrzuje jakým je super hercem (Mimo roli Supermana a Geralta) a to všechno dokázali narvat do ani ne 2,5 hodin. Vše náramně doplňuje výborná hudba Lorneho Balfa. Líbilo se mi jak McQuarrie dával do filmu i někdy humorné scény, například když Ethan skákal po střechách Paříže, tak ten humor byl hezky využit, všechen jeho styl se pěkně odrážel do filmu Top Gun Maverick z minulého roku, který taky náramně miluji. No a třešničkou na dortu byli jenom ty scény a hrátky s kamerou, kdy opravdu využívali minimum efektů a Tom Cruise i ke 60 letům točí akční scény jako by se urval ze řetězu a celkově jeho postava si zde krade všechen prostor pro sebe a prochází i v tomhle filmu menším vývojem a víc vidíme jaký je uvnitř (Záchrana policistky v Paříži). Opravdu smekám a už se těším jak McQuarrie celou tuhle sérii zakončí v Dead Reckoning Part 1 a 2 na, který si rád zajdu do kina. ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Ten konec je fakt k popukání smíchy a dost sráží celej film, kterej je do té doby až na pár absurdních scén fakt povedenej. Škoda... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Jestli se tento komentář rozhodnu přijmout ,bude znít asi nějak takhle : Ethan Hunt nám zraje jako víno a jeho šestá nemožná mise je ukázkou toho nejlepšího ,co lze v akčním žánru na plátně vidět.Ale pěkně popořádku.Režisér Christopher McQuarrie si sám napsal i scénář a pod produkčním vedením Toma Cruise drží opratě pevně v rukách a přesně ví ,co chce a kam směřuje.Scénář je precizní ,detailní a jasně směřující a je psán s velkou úctou k dílu samotnému i k divákovi.Každá scéna je perfektně naplánovaná a precizní a od začátku do konce je to jedna velká jízda.Tom Cruise nám hezky uzrál a v jeho letech tohle odehrát ,opravdu hluboce smekám a dokonce hraje s citem a bez jeho oblíbených křečích z mládí.Ostatní herci mu jako vždy perfektně sekundují a je opravdu radost se na ně dívat.Kamera je dechberoucí a absolutně skvělá a akční scény jsou vymazleny do posledního detailu a jsou přesnou ukázkou toho ,že se lze obejít i bez digitálních pomocníků a natáčet "po staru".Ovšem výsledek je nový a lepší ,než kdykoliv předtím.Skutečně tu akce na plátně nabírá nový význam a každá akční scéna působí naprosto precizně ,velkolepě a fantasticky.A několikrát se mi až tajil dech ,jak je vše dokonalé.Ano ,jsem velmi nadšen a musím říct ,že v tuto chvíli je to Bond ,James Bond ,kdo je ten vzadu.Ano ,šestá mise Ethana Hunta je skutečně akční ,dobrodružný thriller se vším všudy a ukazuje ,jak má tenhle žánr vypadat a tak moc se chtěl podobat mistrovi ,až jej sám překonal.Tak uvidíme ,co James v novém filmu č.25 na to.Jinak trochu mimo musím říct ,že jsem se opět přesvědčil ,jak je svět tajných agentů a všechmožných dvojitách či trojitých chycenců na nic a plný naprostého bahna a odpadu ,kde nikdo neví ,za koho kope a kdo je kdo a přemýšlím ,jestli by bez tohohle všeho nebylo lidstvu lépe.Jo ,to by ale zase nevznikl tenhle skvělý film.To je ale politika a ta sem nepatří.Takže sečteno ,podtrženo je tahle šestá Ethanova mise naprosto famózní a skvělá a budeme se na ní dívat zas a znovu ,takže dávám jasných 100% a už se těším na další.A právě mi tu zazvonil podivný chlapík a nese mi velmi zvláštní ,asi tajnou obálku.Hmmm. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(80/2018) / Ťažko niečo dodať. Pozrel som M:I sériu na jeden záťah a musím priznať, že sa jedná o výnimočný projekt. Prvý diel 1996, zatiaľ posledný 2018, 6 kúskov, každý prišiel s trošku iným príbehom a atmosférov. Mission: Impossible - Fallout je totálny akčný film bez minúty hluchého miesta. Materiál jednoznačne pre kino. Budem pozorne sledovať správy o M:I 7. (9/10) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Naprosto mimo, vtipné, totálně nereálné, dlouhé, přeplácané. Fanouškům se omlouvám. Ale já tam kromě obrovských záběrů krajiny neviděla nic dobrýho. Děj byl samozřejmě napínavý, ono taky odpočet 15 minutové bomby, který trval asi 25 minut je celkem těžký prožít a udělat. Ono taky co pořád vymýšlet. ..to bylo akční asi jako já jsem biolog.. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Špičková akční jízda, která teď už bez jakékoliv nadsázky ukazuje bondovkám, jak to má vypadat. Nabízí sympatické i zajímavé postavy, naprosto strhující akční scény, napínavé i zábavné dialogové scény a úchvatnou kamerovou práci. Soundtrack si až bezostyšně bere inspiraci odjinud, ale v rámci filmu funguje výborně. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Kvůli těmto filmům miluji kino. Nechci a nebudu stavět šestou Mission: Impossible na nějaký vysněný piedestal, ale na druhou stranu co se týká mainstreamových filmů, tak mu není skoro co vytknout. A radši si tento film pustím znovu, než nějaké artový film, protože vím, že tady jsou momenty, které budu moc vidět opakovaně a nezklamou mě. Christopher McQuarrie opět natočil skvělý funkční film, s božími akčními scény, jenž není jen obyčejným akčním filmem, ale má i hlavu s patou. Je mi jasné, že se spoustu věci upravovalo, aby Cruise mohl dělat sebevražedné kousky, ale proč to měnit, když to funguje. A McQuarrie tohle pochopil dokonale. Místo toho, aby Cruise krotil, tak mu dává volnou ruku a upravuje mu jeho kousky na míru, a takhle vzniklo spoustu božích scén. McQuarrie si samozřejmě ohlídal všechno od hudby, kamery, triků, přes akční scény až po herecké výkony. Tom Cruise je prostě magor. Ale magor, které ho obdivuji a neskutečně mě fascinuje, co všechno je ochotný udělat. A díky tomu, pro mě ty scény mají mnohem větší význam, a koukám na ně jinak a více si jich vážím. Henry Cavill zde dostal velmi dobrou roli a zvládl jí perfektně a jeho výkon se mi velmi líbil. Rebecca Ferguson je opět skvělá a její výkon se mi dost líbil. Simon Pegg hraje stále to samé a pořád to funguje. Ving Rhames je fungující stálice, a na tom se nic nezměnilo ani po šesti dílech, ba naopak. Vanessa Kirby mě celkem dost bavila a snad v dalším díle dostane více prostoru. Alec Baldwin překvapil, Angela Bassett nebyla špatná jen neměla dost prostoru. A nakonec Sean Harris, jenž si znovu zopakoval svého slizkého záporáka, a samozřejmě dobře. Co se týče samotného filmu, tak mě opět nesedlo, jak je to překombinované, ale to je malinká výtka. Trochu mě trvalo, než jsem se dostal do děje, asi dvacet minut, ale jen co jsme se dostali do Paříže, tak jsem byl napnutý až do konce. A hlavně při poslední půlhodince, která je opravdu skvěle natočená. Mission: Impossible - Fallout mě hodně sedlo, a z kina jsem odcházel s obrovským úsměvem a radostí. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Padesátník Cruise dává na prdel, doslovně i pomyslně, všem akčním hrdinům Hollywoodu, kteří jsou leckdy o generaci mladší. Nejen proto je Mission: Impossible jednou z mála sérií, u níž se ihned těšíte na další díl. Zasloužený úspěch. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

McQuarrieho bodka (?) za "temnobondovskou" renesanciou Ethana Hunta. Od prvého po posledný atómový hríb (brilantná vizuálna hračka, skoro ma prekotilo zo sedačky) nervy drásajúca, beznádejou presiaknutá, perfektne natočená a napísaná thrillerová jazda s vrcholovými akčnými sekvenciami, dynamickou strihovou skladbou a choreografiou. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Spáří-li se ve zkumavce James Bond s Jasonem Bournem a Jackem Bauerem mohl by být výsledným ideálním představitelem dokonalého agenta-špiona-hrdiny Ethan Hunt. Sice nebude mít ony výsostné iniciály po tatíncích, ale jinak z nich bude mít to nejlepší. Ostatně kvůli této roli se Tom Cruise rozhodl nestárnout a zlepšovat své herecké fyzické výkony dle mistrů této disciplíny Jean-Paul Belmonda a Jackieho Chana, herců bez kaskadérských náhradníků. Tím je jako herec atraktivní pro diváky. Zde předvádí čistokrevné fyzické herectví, neboť na charakterní oscarové přednesy tu není čas. Velkým plusem tohoto dílu je reálná akce. Mínusem je neustálé matení diváka, kdo je zlý a kdo hodný. I když tak nějak zkušený mozek diváka odhaduje, že tvůrci neublíží pověsti těch hodných. Příběh je obligátní agentskému klišé, ale to není záporem. Tom Cruise je standardní (skvělý) a jako jedna z mála filmových postav hrdinů má i pro diváka přidanou hodnotu v tom, že s ním cítíme jeho bolest, zranění, obavy. Největším "objevem" je ovšem robustní Henry Cavill, který nafasoval jednu z nejlepších rolí své kariéry. Film má rozhodně větší grády na velkém plátně a za zvuků Dolbyho ozvučení a je tvořen, tak aby uzemnil diváka. Nicméně nejde o akční událost, jak se tu někteří rozplývají. Většinu filmu s podobně nastolenou akcí totiž posere dvacet let starý Ronin a kdejaký made in Asia akční thriller. Ale jelikož to tepe na Nolanovskou strunu a dokonce od tam těžce vykrádá i hudbu Hanse Zimmera, tak se to prostě líbí. Nelze určit, který díl je ze série M:I nejlepší a opěvovat právě ten poslední je pokrytecké. Nicméně on je opravdu zatím tím nejlepším, byť mám rád všechny podobně, ale ty starší víc. Tady je snad jen vše zhmotněné do podoby, jak může vypadat film, který konkuruje bondovkám či je modernizuje a doplňuje. Nechybí osudové, silné, tajemné ženy, větší příklon k realitě a modernější filmařský přístup a zároveň udržení trikařiny na uzdě, hrdina se svým sympatickým týmem, nevyzpytatelní padouši a hrdlořezové a tá akce je prostě božsky nasnímaná a napětí precizně vypjaté. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

MI měla naposledy hodně našlápnuto. Ale i přes to znovu suverénně potvrzuje, že je svým způsobem "bondovka" mé generace. Ethan Hunt je akční eso, které baví skrz celý film. To že celá MI je skvěle obsazená a výborně šlape, dodávat skoro ani nemusím. Scénář je pro změnu trochu jednodušší, "sázky" trochu vyšší a v akci se tlačí jak na intenzitu, tak četnost. Nové tváře, Cavill a Kirby, jsou taktéž moc fajn a s rozumným nadhledem moc nemám, co bych MI vytkl. Ano, tentokrát tu hraje víc prim akce jak "špionáž", takže to může některé diváky zklamat, avšak akce samotná je parádní a pro mě to byla tak či tak výhra. ()

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Asi jsem očekával moc, nebo už je to prostě pořád dokola.... Tento film měl úplně vše, co se od takového akčňáku očekává, ale právě všechny tyto filmové kýče na mě dojem tedy neudělaly. Film dobrý, těch 147 minut uběhlo jako voda, ale že by to byla nějaká pecka? ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Už mě to moc nebaví. Všechno je to na jedno brdo. Stříhání drátu v poslední vteřině je vyloženě otravné, protivníci jako jednodílné jednohubky, je už vcelku směšné a už je to celkově takové utahané. Za mě nejlepší díl byl ten první a čtvrtý. Ostatní je prostě jen dobrá akce. Ani to neumím pořádně popsat. Pořád mi na paměť teď vyskakuje Die another day s Piercem Brosnanem. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Doposud nejlepší díl. McQuarrie má neskutečný cit pro tohle téma. Povedlo se mu vložit akci a epickou hudbu hodnou Nolanových Temných rytířů. Další díl prosím ! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úchvatně nafilmovanou velkorysou akci (honičky, kontaktní bitky i přestřelky) vynesly do výšin (doslova) ty těžko uvěřitelné Cruiseovy kaskadérské kousky (seskok z letadla, šplhání na vrtulník). V překombinované zápletce jsem neztrácel povšechný přehled, ovšem nuance souběžných zvratů a vedlejších plánů často mátly. Samotný Ethan Hunt (přes přítomnost IMF týmu nikdo nezastírá, že tohle je opět jeho sólo) se dočkal silného emočního průplachu v hluboce lidském (melo)dramatu (ehm, tedy na hi-tech špiónskou bondovku). ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama