Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Fallout už měl všechno, co od filmu typu Mission: impossible čekám. Nejen, že je film plný skvělé akce, humoru a napětí, ale má ještě jedno plus, a to návrat starých postav z předchozích dílů Harris, Ferguson a hlavně Michelle Monaghan. Pokud to takhle bude pokračovat dál, mohou točit až do Cruisova důchodu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na návraty Ethana Hunta v podaní Toma Cruisa sa vždy teším lebo tito príbehy majú ako málo akčných filmov hlavu aj pätu a aj po toľkých častiach dokážu divákovi ponúknuť prekvapivé dejové zvraty. Za tie môže hlavne množstvo pogumovaných hláv ktoré spôsobujú množstvo premís a zvratov a množstvo dvojitých ak nie trojitých agentov. Hanry Cavill s tým kubánskym knírkom zahral čo mal a ako pseudo záporák to dal celkom dobre. Samozrejme množstvo porušených fyzikálnych zákonov ako to už v tejto sérií býva ale napätie tam bolo to musím uznať. 78% ()

Killda 

všechny recenze uživatele

McQuarrie umí vytvořit líbivou a povedenou akční sekvenci a očividně s tímto prvkem dostal mnohem více prostoru než v předchozím díle. MI6 je totiž steroidem napíchnutý akční spektákl, který monumentálností místy bere dech. To vše bohužel na úkor nosnějšího příběhu nebo práce s charaktery. Film mi tak přijde jako svalnatá hrouda postrádající hlavu a především pak srdce. Jedná se tak pouze o velkolepou ale zato bezduchou atrakci, která sází převážně na nekonečné twisty. Někomu to může stačit, ale některé předchozí díly série ukázaly, že i z rutinního špionážního filmu lze vytřískat něco víc. 6/10 ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Velmi úzce navazuje na pětku a trojku, takže doporučuji před projekcí opáčko. McQuarrie se vůbec nezdržuje s vysvětlováním a pere do diváka jednu akci za druhou. Nenechá vydechnout při adrenalinové jízdě jak na horské dráze, až se slabším povahám může zatočit hlava. Pokud ale netrpíte závratěmi a máte nakoukané předešlé díly, tak si užijete asi nejlepší akční film roku. 🚘 90% a zvedla jsem hodnocení pětky, která je pomalejší a povídavější, pro mě ale zábavnější. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Je to tam! Očekávání se naplnila v plné výši. McQuarrie a Cruise opět dokázali natočit inteligentní, oldschoolovou akční pecku, která hýří nápady a neuvěřitelnými scénami, a přitom zůstali nohama na zemi. Oslava poctivé filmařiny trvající 147 minut ani na moment nenudila, ba naopak. Každou scénou se jen a jen překonávala a vyústila v jedno z nejlepších finále vůbec. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Upřímně se přiznám, že k "Mission: Impossible" jsem došla až před třemi roky, kdy jsem viděla Rogue Nation a byla jsem naplno unešená těmi akčními scénami a tak jsem si o několik měsíců později "doplnila vzdělání" a zkoukla i ty ostatní díly (až na dvojku, která má nejnižší hodnocení) a v každém z těch dílů Tom Cruise vždycky předvedl neuvěřitelné kaskadérské kousky. U mě i doteď vyhrává sekvence ze čtverky, kdy lozil po Burdž Chalífa, ze které se mi dělalo trochu blbě. Nicméně si myslím, že pro filmy MI se nejvíc hodí jako režisér Christopher McQuarrie, který plně podporuje Cruise v jeho snaze jít stále dál a dál, jak nám ve Fallout předvedl v sekvenci s helikoptérami, která byla nejen naprosto peckovní a neuvěřitelná, ale taky nám nabídla pohled na krásy Nového Zélandu v zimě. Hodně se mi líbila i honička po Paříži, kdy jsem s napětím seděla až pomalu na kraji sedačky. Souhlasím ale, že děj měl pár hluchých míst - některé ty akční scény na mě byly až moc dlouhé a někde jsem se trochu nudila (třeba hned na začátku, než jsme uslyšeli hlavní tématickou melodii k MI) - a hlavně tady teda nastalo pár komplikovanějších zvratů, které člověku nejspíš dojdou až po několikátém zhlédnutí. Kvůli tomu odebírám jednu hvězdičku. Hodně chválím i výběr herců, kde vidíme nejen staré známé tváře - za mě jsou plusové body za Rebeccu a Simona - ale i nové. Hodně mě potěšila přítomnost Angely Bassett, která je neskutečně badass a už když se na ni člověk podívá, tak z ní má takový přirozený respekt, a Henryho Cavilla, pro kterého podle mě byla tohle doposud nejlepší role v jeho kariéře. Jeho scény jsem si užívala úplně nejvíc a doufám, že ho v podobných rolích uvidíme častěji. A takovou pomyslnou třešničkou na dortu je fakt, že všechny ty akční scény se točily na skutečných lokacích a snad jen úplné minimum před zeleným plátnem. To já oceňuju úplně nejvíc a ten rozdíl je tam vážně vidět. Cruise se jako vždy pochlapil a udělal všechno pro to, aby fanouškům naservíroval pořádnou a reálnou akční show, za což má můj velký dík. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veď vieš, starý dobrý Ethan... Presne tak, stará dobrá séria Mission Impossible, ktorá bola (skoro) vždy lepšia ako akýkoľvek Bond, si s poradovým číslom 6 u mňa zaslúžila plný počet. Aj v predlhej stopáži som čumel stále na novú a novú akciu a každá ďalšia bola veľkolepejšia ako tá pred ňou. Či už peši behom, na motorke, aute, nákladiaku, pod vodou alebo vrtuľníkom, na ktoré je agent Hunt expertom už od jednotky. A navyše úchvatné zábery na hory, aké sa neponúkajú ani v dokumentárnych filmoch. Všetkého je trochu viac, ako by bolo treba, ale presne na to máme kino. –––– Nebude mier bez predchádzajúceho utrpenia. Čím väčšie utrpenie, tým pevnejší mier. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Cruise je bourák. V tomhle věku dělat takový kousky a riskovat jen proto, aby se diváci bavili. Smekám klobouk. Přesto se neubráním tomu, že pomyslného vrcholu série dosáhla v pětce. Ta je oproti Fallout přece jen sevřenější, dynamičtější a přímočařejší. Šestka postrádá onen pomyslný faktor X, který by mě donutil přidat pátou hvězdu, dost možná je to vcelku málo ikonických momentů. Na druhou stranu těch opravdu skvělých se tu najde bezpočet, ať už je to bitka na záchodech, honička v Paříži nebo finále s vrtulníky. Akce obecně snese ta nejpřísnější měřítka, už jen kvůli své fyzičnosti. Fallout má všechno, co by měl pořádný letní blockbuster a film ze série o Ethanu Huntovi mít. Jen mu prostě něco málo chybí. Skvělá akční jízda je to ale bezpochyby, proto jí přeju každičký vydělaný dolar. 8/10 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tahle MI mi sedla asi nejvíc. Nonstop akce, intriky, prostě paráda. Výborně natočené, příběh taky super, i když v některých momentech jsem tak nějak tušil co se stane, ale to asi každý fanoušek MI. Jediné co mi fakt vadilo byly srdcervoucí řečičky na konci, jinak není co vytknout. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Překvapivě stále velmi dobré, ba dokonce lepší než předchozí. Akce má spád, člověk se nenudí a až na pár scén to není ani extra přehnané a když dovolíte sami sobě si film užít, užijete si ho. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Škola akčního filmu Christophera McQuarrieho a Toma Cruise. Je až k neuvěření jakou kvalitu si tahle série drží a na blockbusterovém poli dokáže do kapsy strčit kdejakou komiksárnu od Marvelu. Jak už bylo mnohokrát řečeno, od doby Fury Road v kinech nebyla takhle našlapaná akční jízda. Připočtěte si k tomu nadprůměrný špionážní příběh alá James Bond a vyjde vám MI: Fallout. McQuarrie jako by se předháněl s Cruisem díky komu bude další film v sérii lepší, po Rogue Nation se jen těžko dalo věřit, že se překonají a navzdory všem předpokladům to dokázali s velkým přehledem. Takhle vyvážený a přehledný akční blockbuster tady vážně dlouho nebyl a všichni mladí režiséři, kteří přecházejí od indie titulů k velkým studiovkám by si měli vzít do ruky zápisník a začít se učit. Tom Cruise je nezmar a ve svých 56 letech předvádí neskutečné kousky, od běhání ulicemi Londýna rychlostí jako by mu bylo 20 po skákání ze střechy na střechu, u čehož si zlomí kotník, ale scénu stejně dotočí, aby nepokazil záběr, tomu se říká herecké odhodlání. Ansámbl herců okolo něj ho skvěle podporuje a i přesto, že někteří z nich (Rebecca Ferguson) nedostávají tolik prostoru kolik by si zasloužili, dohromady tvoří skvělý tým. McQuarrie nejspíš tušil, že další díl bude muset být trochu odlišný a tak zvolil podobnou cestu jako Skyfall, kdy Ethana Hunta staví do nejistoty. Film tak ani po většinu času nepotřebuje silného záporáka, protože diváci jsou zaměstnáni zkoumáním Huntovi zauzlené dějové linky. Cavil po většinu filmu působí jako povedený element rozruchu, od kterého čekáte zradu, ale taky není tou čistě zápornou postavou. Šikovně tak působí jako protistrana pro Cruise a dodává filmu potřebnou šťávu. Paradoxně nejslabší je film ve své závěrečné části, kde je vidět, už jen z nepoužitých záběrů z traileru, že se tvůrci zahnali do slepé uličky a nevěděli kudy kam, Fallout tady bohužel zakopává o jedno klišé akčních filmů za druhým. I přes svůj nejistý konec je jinak Fallout ukázkovou akční jízdou, která je kreativní a přímo z toho sálá ta snaha překonat díl minulý. Akční scény jsou přehledné, precizně natočené, odvážné a hlavně sestříhané tak, že víte kde jste a co sledujete (za což by se u akčních filmů mělo platit zlatem). Mohl bych tady ještě vytknout pár maličkostí jako generický soundtrack atd., ale bylo by to zbytečné, protože Fallout si to za svou zábavnost nezaslouží. Jsem zvědav kam dál se tahle série může posunout, na rozdíl od dokoukání Rogue Nation už nejsem skeptický, ale naopak ve velkém očekávání, protože vím, že tyhle borci to prostě umí. 87% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

"What is done is done. When we say it's done." Tom Cruise a jeho parta opět dokazují proč jsou, již několik let, na špičce akčního filmového průmyslu. Z toho filmu je opravdu cítit každičký náraz, každičký výstřel, každičký úder. To vše ještě umocňuje nejen opravdu zatím nejlepší M:I soundtrack, ale i to, že se používá minimum CGI. Místo toho se tu sází na praktické reálné triky a fakt, že většinu scén herci točí bez kaskadérů. Vždyť Tom Cruise se kvůli tomuhle filmu naučil pilotovat vrtulník. Po herecké i scénáristické stránce se jedná o velice kvalitní film a musím pochválit i skvělou kameru. Co mě trošičku mrzí je, že si tvůrci vybrali jako téma filmu kombinaci zápletek čtvrtého a pátého dílu. Možná, ale jen kvůli tomu, u mě pořád nejvíce boduje 3tí díl. 5* 91% ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Marně pátrám v paměti, která filmová série se může pyšnit stejným hercem v hlavní roli po dlouhých 22 let, a přitom prakticky neklesat na kvalitě. Naopak, s posledními 2 (teď už třemi) filmy jde kvalita do takových výšin, ze kterých by možná i neohrožený Tom měl strach. A i přesto, že všichni víme, že když už Tom zvládl splnit předchozích 5 nemožných misí, ta 6 pro něj též nebude problém. Jenže tady je to snad poprvé, kdy jsem tvůrcům sežral jejich snahu a navození atmosféry typu "on to asi vážně nezvládne" kompletně i s navijákem. Ten intenzivní závěr ve mě zanechal pocit napětí jako v kině už dlouho nic. Jinak se tu šlape na plyn stejně neúprosně jako u předchozího, také skvělého dílu. Zkrátka a dobře McQuarrie společně s Cruisem zase posunuli laťku o něco výš. Klobouček pánové. 87% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Film vycizelovaný do takové čistoty, že při absenci CGI může působit jako retro (!) což je nesmysl pochopitelně, protože ve své váhové kategorii -ryze současná non stop akční adrenalinová jízda- takřka nemá konkurenci ..tedy, až do sedmičky (Tomík, očividně nezpomaluje :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal že po všetkých tých nemožných misii ktoré som videl, sa mi bude páčiť práve najnovšia. Tom Cruise stále vo výbornej forme a len to potvrdil. Fallout má všetko čo by mal mat akčný film, skvelú akciu, dej a fajn hercov. Dosť veľké prekvapenie. A môžem len ľutovať že som v lete nenavštívil kino, a Ethana Hunta neužil na veľkom plátne. 5* ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Těžký béčkový výplach, kde to jde na dřeň svému subžánru. Já jsem už na to asi příliš starý. Ano, akční scény v pořádku, ale ten zbytek jen opakoval klasické/omleté scénáře...53%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Série M:I si pořád drží neuvěřitelnou fazónu, akce v ní vypadá skvěle, před Cruisem můžu jedině smeknout, co tento člověk obětuje pro dobrý záběr, to je nevídané (a následně dobře zpropagované :-) 85% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Akční scény se mi líbily (dost), ale ten příběh už je takový dost vyčpělý a ničím mě nedokázal překvapit. Uvítal bych, kdyby Tom Cruise s Rebeccou Ferguson měli více společných scén, protože pro mě táhli film oni dva. 65 % ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to mám brát. Tolik postav, tolik twistů, tolik skills co Tom Cruise má. Tolik trapných vtipů, který by se nemusely červenat za obsazení v Babovřeskách protože se jim nedá smát. Tolik složitá zápletka, která je ve finále uplně stejná jako každá jiná. Moje nadšení sahá k takové míře, že bych nejspíš odešel i z kina. Tolik asi můžu říct k dílu 6 u kterého se dá usnout přesně tolikrát. Šestkrát. Kdybys nevěděl ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama