Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vesměs zase to samé (příjezd někam, tam honička nebo souboj a odjezd do další destinace), jenže co naplat, když to pořád tak skvěle funguje. Každá destinace totiž oplývá topkovou akční scénou, Cruise blázní a dokazuje, že věk je fakt jenom číslo a Cavill překvapivě herecky hodně schopný. Navíc další parádní špiónský scénář. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly si už moc nepamatuji, takže jsem trochu ztrácel na návaznosti. Natočeno to je bravurně. Akční kousky jsou perfektní, ať už jde o honičky a nebo souboje. Kamera výborná a člověk se jen kochá. Cavill docela borec ve filmu a bavil víc jak Superman. Příběhově trochu slabší a předvídatelné, ale jinak velmi dobrý počin. 80% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

MI jsem měl rád vždycky proto, že to bylo promyšlené do detailu. Žádná unáhlená jednání, žádné nesmyslné chování. Bohužel poslední dva filmy do toho už nějak moc nezapadají. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Akční bombička se vrací. Nejde sice o nejlepší díl, ale sakra...........bylo to neskutečný. Rozhodně jeden z těch lepších dílů z Mission: Impossible série. 8/10 ()

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Pozreli sme si počas lockdownu ako maratón: každý deň jedna Mission. A každej sme priradili atribúty: 6 – tá je najobetavejšia – v tom zmysle, že sa viackrát spomína, že Ethan radšej nechá padnúť misiu, keď by to malo stáť život čo len jedného človeka. To je taký biblický prístup podľa príbehu Dobrého pastiera, ktorý zanechá aj 99 oviec, aby zachránil jednu stratenú. A to my, Tomovi fanúšíkovia, dobre vieme, že kým sa upísal scientológii, za mladi mal kresťanské korene. MI začína dostávať aj hlbší kontext - a to je pre mňa veľké plus. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise zraje jako dobrý víno a je mi čím dál více sympatický. Stejně jako mi je velice sympatický nový Mission: Impossible. Christopher McQuarrie sází na jistotu a servíruje v podstatě další Rogue Nation, jen větší a šílenější podle filozofie "všeho víc". Funguje to stejně výborně, je tam dost zápletek (některé scény končí možná až zbytečně zápletkovitě), akční scény jsou nádherně a přehledné natočené a ozvučené v Nolanovsky Zimmerovském stylu a kraluje jim absolutně bezchybný Tom Cruise. CGI je pramálo a já stále nechápu, jak natočili honičku v Paříži. Tom Cruise točil většinu akčních scén sám (absolvoval přes 100 seskoků z letadla, než natočili scénu v letadle - nejedná se o CGI). V jedné akční scéně si poranil hnátu (přerušené natáčení na několik měsíců) a stejně scénu dohrál a byla použita i ve finálním střihu. Tak se to má dělat. Respekt. Za mě určitě vynikající snímek, který je našlapaný od začátku do konce a který si určitě ještě někdy milerád zopáknu. A pak že je v létě v kině nuda! 85%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Potlesk hlavne za realisticky natočenú akciu. Pri nej konečne zas-raz nepadali mestá a autá sa nekotúľali v teatrálnych kotrmelcoch, ale zostávala pekne pri zemi, aj keď paradoxne sa tiež veľa nalietalo. MI odvážne nabral odlišný smer akým sa prezentuje konkurenčný popkorn a opäť potvrdzuje, že snáď s výnimkou druhého dielu vždy správne odhadne čo akčný žáner v tú chvíľu potrebuje. Tu mi asi najviac utkvejú v pamäti preteky v Paríži i keď upgrade bitky z Pravdivých lží tiež stál za to. Nabudúce len nesmiem zabudnúť hodiť oko na predošlé kapitoly, lebo neviem či to bolo mojou nepripravenosťou, alebo dakde dačo nevyšlo, no náznaky sĺz v tvárach protagonistov nevyvolali vo mne žiadne nutkanie. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svižná akční zábava s výtečným Tomem Cruisem plná přehnané akce (v tomto filmu to lze očekávat, a nijak to nevadí), zvratů, špionážních vychytávek, nadhledu, vtipu, kvalitních záporáků a půvabných žen (Rebecca Ferguson i Vanessa Kirby nádherné) v míře namíchané ideálněji a výživněji než v bondovské sérii. Jen to chtělo více ctít heslo "méně je někdy více", děj napřímit a stopáž zkrátit. Přesto kvalitní zábava. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Mokrý sen malého chlapca ukrytého v každom mužovi. Ešte je síce skoro predbiehať, no pravdepodobne máme dočinenia s najlepším akčným filmom roku, a ak aj nie najlepším, do top 3 sa určite pohodlne zmestí. Príbeh síce nie je ktovieako originálny (svojím námetom pripomína bondovky zo 70tych rokov), no koncepčne je tu zužitkované všetko pozitívne z predošlých dielov série M:I a divák sa tak dočká dychberúcej akcie, niekoľkých zvratov a prekvapení, masiek, humoru a hlavne nestarnúceho "Avengera" Toma Cruisa, letícího, běžícího, skákajíciho, prostě všechno - jen ne spícího. Oceňujem hudbu, miestami až doslova "fyzikálnosť" a hmatateľnosť akčných scén a predovšetkým kaskadérstvo Toma, ktorý aj napriek veku posúva svoju latku vyššie a vyššie. Nie je to film úplne bez chybičky, ale zopár logických lapsusov a šťastných dejových "náhod" a pod. v tomto prípade kľudne odpustím, všehovšudy sa jedná o skutočne podarený kúsok. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Možná jsem očekával až moc. Když jsem šel do kina tak jsem se opravdu klepal nedočkavostí, ale když probíhala zhruba polovina filmu zas tak nadšený sem nebyl. Ne, že by to byl špatný film, to ani náhodou, ovšem příběh mi přijde zvláštní. Tak nějak sem tam seděl a říkal jsem si kdo je vlastně s kým a co se na plátně zrovna děje. Akce je opravdu adrenalinová a našlapaná až nějaké scény přecházejí k nesmyslnosti, což mi ovšem nikdy v typech těchto filmu nevadilo, takže akce opravdu za mě za 1. Co opět nezklamalo je konec. Jak už to v téhle sérii chodí, závěr je sice předvídatelný, ovšem provedení hlavně posledního boje na skále je perfektní. Pět hvězd si sice dát nedovolím, ovšem i tak tenhle film stojí za to. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Další díl Mission Impossible nabízí kvalitní akci, neuvěřitelně dobře vypadajícího (56ti letého) Toma Cruise a vyladěnou dávku zábavy. Nebít mého vrozeného odporu k zmíněnému představiteli hlavní postavy a takových 30 minut natahované stopáže, šla bych s hodnocením výš. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme zase starého dobréha Ethana Hunta na jeho nesplnitelné mise...předně se musím přiznat, že nepatřím k fanouškům této série, i když pětka se mi celkem líbila. Začnu klady- naprosto skvělé vizuální efekty, zejména jejich realističnost- skok z letadla, bitka na záchodě a hlavně neskutečný souboj vrtulníků....mohlo by to dokonce aspirovat na Oscara za efekty nebo za kameru...ale tím klady končí a dostáváme se k již pětkrát viděné akci s maskami, střílením, bombami atd. , kde jedinou jistotou je, že Ethan přežije- apřežije i tentokrát - to je ale překvapení....Chvílemi napínavé, chvílemi úsměvné...70% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pokud si hodlá MI udržet tuhle laťku, začnu na ně chodit do kina. Peckovní žánrovka. Akce, zábava, kočky, motorky, auta, technika, S. Pegg, ... ten film má vše. Samože to beru v rámci žánru. Tady se nebavíme o fyzikálních zákonech a pod. Za mě parádní navázání na předchozí díl a budu se těšit na ten další. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise asi věděl, proč svěřit druhý díl stejnému režisérovi/scénáristovi. Vlastně ani nevím, odkud mám začít chválit. Film šlape od začátku do konce tempem sprintujícího Hunta a pokud nepočítám vyvrcholení vrtulníkové honičky (už jenom to slovní spojení!), které bylo over the edge (doslova!) a bez kterého by to nebyla ta Mission Impossible, kterou očekáváme a vlastně i chceme, jedná se o naprosto nejlepší díl celé šestidílné série. Tedy do téměr samotného konce jsem sledoval nejlepší akční film za hodně dlouhou dobu. Respektive akční film těchto rozměrů. Po komorním začátku se totiž ocitáme v letadle nad Paříží a od té doby se pohybujeme v nádherných (a určitě i sakra drahých) lokacích. Automobilová honička ulicemi Paříže strká do kapsy snad i Bourna. Dynamenická, přehledná, s neskutečnými záběry, kde se z velkých celků dostanete v jednom záběru až na nos Etahana Hunta, vlastně Cruise, který se musí živit pránou, protože nechápu, jak může DOOPRAVDY vyskočit z letadla, sednout do auta a provádět s ním to, co s ním provádí a následně běžet přes půlku Paříže, zlomit si kotník a zabít pár panošů. Neskutečný. Co se týče příběhu, ten originalitou příliš neplýtvá, jen mírně upgraduje. Celá IMF, Ethan a jeho banba tu stojí proti stejně silným a vychcaným protivníkům. To znamená, že když Ethan vymyslí něco neprůstřělného, druhá strana vymyslí něco ještě lepšího. Takhle se trumfují a víceméně všichni se dostávájí ke stejnému cíly. Jen má prostě na chvíli na vrch ten a pak zase onen. Celý příběh vlastně žene touha hlavního hrdiny napravit svojí chybu ze začátku filmu. O to větší motivaci má a vy mu jí prostě věříte a vidíte ji v každé kapce potu, krve (i když je jí málo) a vystřelené kulce. V současné době strká šestá M:I: do kapsy Bourna i Bonda a skáče na piedestál špionských akčních filmů. A nestojí pouze na prvním, nejvyšším stupínku, ale i na druhém a třetím. I přesto, že ten konec nijak nevybočuje ze standartu, musím dát plný počet, protože ty dvě hodiny a půl mi přišli jako 30 minut. Druhý den jsem si film pustil hned znova a bylo to snad ještě lepší. Takže 5 hvězd a jsem vělmi zvědav, co bude příště. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 178 miliónov dolárov // Tržby_ 791 miliónov dolárov // Tržby v ČR_ 23 804 205 KČ // Diváci v ČR_ 141 510 // Tržby v USA_ 220.1 milióna dolárov ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Tento Bondovský žánr mě moc nebere, ale nalákalo mě skvělé hodnocení a také jsem se chtěl podívat na nějaký film, který je k dispozici ve 4K. Film jsem pustil bez jakéhokoliv očekávání a wow, nestačil jsem zírat. Film je protkaný akcí a neuvěřitelnými Cruisovými kousky a zejména mě dostávaly překrásné 4k záběry z centra Londýna, Paříže a východu, které připomínaly nějaký krásný cestopisný či přírodovědný dokument či promo na novou TV s krásným obrazem. Na film tedy doporučuji určitě v co nejvyšší možné kvalitě. Zároveň mě však bavilo, že akční scény byly “lidsky odedřené”a ne jen vygenerované počítači, tak jak je to ve většině Marvelovek a podobných komiksových žánrech. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama